Zigzag.lt kelionių blogas

Kelionių naujienos ir idėjos

  • Patarimai
    • Bagažas
    • Lankytinos vietos
    • Nakvynė
    • Nuolaidų kortelės
    • Kelionės dokumentai
  • Pramogos
    • Slidinėjimas
    • Festivaliai
    • Stovyklos
    • Dviračiai
    • Atrakcionai
    • Renginiai, šventės
    • Vandens pramogos
  • Kelionės
    • Apie šalis
    • Maršrutai
    • Kelionės lėktuvu
    • Kelionės traukiniu
  • Kelionių pasakojimai
Kelionės pradžia Skoniai ir prieskoniai

Prancūziški desertai: pasimėgaukite saldžia elegancija

Prancūzija – romantikos, meno ir išskirtinės virtuvės karalienė – kuria ir gamina daugybę nuostabių desertų, pavergusių viso pasaulio žmonių širdis ir receptorius. Prancūzų desertai – nuo triukšmingų Paryžiaus konditerijos parduotuvių iki jaukių kepyklėlių Provanse – liudija apie turtingą šalies kulinarinį paveldą ir polinkį į tobulybę. Crème Brûlée Tik nedaugelis desertų yra tokie kultiniai kaip crème

Skaityk daugiau

Itališkų makaronų pasaulyje…

Itališki makaronai – tai kulinarinis menas, giliai įsišaknijęs turtingame šalies gastronomijos pavelde. Makaronai Italijoje yra pagrindinis maisto produktas, o visame pasaulyje jie mėgstami dėl įvairių formų, skonių ir tekstūrų. Italijoje makaronai būna įvairių formų, dydžių ir tekstūrų, o kiekviena jų rūšis yra specialiai pritaikyta skirtingiems padažams ir patiekalams ruošti. Populiariausios makaronų rūšys: Spagetti: Dažnai patiekiami

Skaityk daugiau

Prancūzijos gastronomija: skonių simfonija

Bonjour, maisto entuziastai! Sveiki atvykę į gardžią kelionę po prancūzų virtuvę. Prancūzija – šalis, kuri nuo seno garsėja savo kulinariniu meistriškumu, ir ne be pagrindo. Nuo triukšmingų Paryžiaus gatvių iki ramių Bordo vynuogynų – kiekvienas Prancūzijos kampelis gali pasigirti unikalia gastronomine patirtimi. Taigi, įtempkite prijuostės raištelius ir paruoškite savo skonio receptorius – netrukus leisimės į

Skaityk daugiau

Kelionė po graikų virtuvę ir kulinarines tradicijas

Graikų virtuvė garsėja gardžiais skoniais, šviežiais ingredientais ir turtinga istorija. Ji giliai įsišaknijusi Viduržemio jūros regiono kulinarinėse tradicijose ir siūlo daugybę patiekalų, atspindinčių šalies kraštovaizdžio įvairovę ir kultūrinę įtaką. Čia aptarsime keletą graikiškos virtuvės ypatybių. Ingredientai ir skoniai Graikijos virtuvėje naudojami švieži, aukštos kokybės ingredientai. Alyvuogių aliejus ir alyvuogės, sūris (pvz., feta ir halloumi), jogurtas,

Skaityk daugiau
ZIGZAG.lt - keliauk kaip tau patinka!
Vasaros stovyklos vaikams – kaip išsirinkti ir pasiruošti

Vasaros stovyklos vaikams – kaip išsirinkti ir pasiruošti

Big Benas – įžymusis laikrodis ir Londono simbolis

Big Benas – įžymusis laikrodis ir Londono simbolis

Įdomiausios Šv. Velykų šventimo tradicijos pasaulyje

Įdomiausios Šv. Velykų šventimo tradicijos pasaulyje

Švedija: šiaurietiškas gamtos grožis, kultūra ir stilius

Švedija: šiaurietiškas gamtos grožis, kultūra ir stilius

Europos atrakcionų parkai – smagioms šeimos atostogoms

Europos atrakcionų parkai – smagioms šeimos atostogoms

Atraskite Kerio (Airija) magiją

Atraskite Kerio (Airija) magiją

Idėjų debesėlis

Airija Anglija Australija Austrija Barselona Belgija Bulgarija Danija Egiptas Graikija Indija InterRail Ispanija Italija Japonija JAV Kinija Kroatija Lenkija Lietuva Londonas Naujiena Norvegija Olandija Paryžius Portugalija Prancūzija Roma Ryanair Skrydžiai Slidinėjimas Slovakija Stambulas Suomija Tailandas Traukiniai Turkija Venecija Vengrija Vokietija Zigzag Travel Čekija Škotija Švedija Šveicarija

© 2023 Zigzag Travel | Zigzag.lt kelionių blogas Šiame tinklaraštyje skelbiamą informaciją be UAB "Zigzag Travel" sutikimo platinti draudžiama. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti blog.zigzag.lt kaip šaltinį.