X

Kaip nuvykti viešuoju transportu į / iš oro uostą/-o

Populiarėjant pigiems skrydžiams po Europą skraidome dažniau. Ar žinote, kad kartais kelionė iš oro uosto į miestą gali kainuoti brangiau nei lėktuvo bilietai? Tad visada paskaičiuokite, su kokiomis avialinijomis ir į kokį oro uostą labiau apsimoka skristi. O gal net kartais verta rinktis ir kelionę traukiniu ir atvykti tiesiai į miesto centrą. Taip pat yra galimybė užsisakyti pervežimą (privatų arba pervežimą shuttle autobusu).

Taigi, kviečiame susipažinti su transporto iš oro uostų į populiariausius miestus kainomis. Kadangi nuvykus į miesto centrą dažnai kelionė nesibaigia, pateikiame ir viešojo transporto kainas.

BARSELONA

Barcelona El Prat oro uostas
Šis oro uostas įsikūręs visai šalia Barselonos. Kelionė iki miesto yra greita ir nebrangi. Išvykstama nuo 2 terminalo:
Traukiniu kelionė į miestą kainuoja 3,80 EUR. Važiuokite iki „Sants“ stoties.
Autobusu: „AeroBus“ nuvyksite už 5,90 EUR. Važiuokite iki Placa Catalunya aikštės. Miesto autobusu Nr. 46 už standartinę viešojo transporto bilieto kainą galite nuvykti iki Placa Espanya.

Barcelona Girona oro uostas
Maždaug 100 km nuo Barselonos nutolęs oro uostas yra pagrindinė pigių skrydžių bendrovių bazė. Kelionė iki miesto autobusu trunka 70 min. Kelionės kaina 12 EUR į vieną pusę ir 21 EUR į abi puses.

Viešojo transporto kainos Barselonoje:
Barselonos viešasis transportas yra tvarkingas, patikimas, punktualus. Sistemą sudaro metro, autobusai, tramvajai, taksi.
Turistams rekomenduojamas bilietas T10, galiojantis tik miesto centre (1 zonoje) ir leidžiantis keliauti 10 kartų metro, autobusais ir tramvajais. Bilieto kaina 10,30 EUR. Svarbu žinoti, kad vienos kelionės trukmė neturėtų viršyti 75 min.
Vienkartinis metro, tramvajaus bilietas kainuoja 3,80 EUR.
Metro schema.

Duomenys pateikti 2014.07.23.

Nemokamai lankomos vietos Barselonoje.

BERLYNAS

Tegel tarptautinis oro uostas
Oro uostas įsikūręs miesto šiaurės vakaruose. Čia leidžiasi stambiosios avialinijos – British Airways, Air France-KLM, United, LOT, Lufthansa ir Air Berlin.
Autobusu X9 ir 109: iki Alexanderplatz, Hauptbahnhof arba Zoologijos sodo veža už standartinę vienkartinio bilietėlio dviems zonoms kainą – 2,60 EUR. Kelionė trunka apie 45 min., priklausomai nuo transporto srauto.
Traukiniu: Dėmesio! Prie oro uosto nėra jokios traukinių stotelės. Todėl nesėskite į traukinį (S-bahn) „Tegel railway“, nes jis jūsų nenuveš į oro uostą. Šis traukinys veža į Tegel priemiestį. Artimiausios traukinio (U-bahn) stotelės yra Jakob-Kaiser Platz (važiuojant U7), Beusselstraße (važiuojant S41/S42); ši stotelė turi jungtį su express autobusu, vežančiu į oro uostą.

Schönefeld oro uostas
Šis oro uostas, įsikūręs miesto pietryčiuose, yra pigių avialinijų bazė; čia leidžiasi ir užsakomųjų reisų lėktuvai iš Rytų Europos.
Dėmesio! Oro uostas bus uždarytas 2013 m. spalio mėnesį, atveriant naują Berlin Brandenburg oro uostą.
Į/iš oro uosto galima keliauti S-bahn (S9 ir S45) arba regioniniais traukiniais (RB7 arba RB17). Jų tvarkaraščiai priderinti prie vėlyvųjų skrydžių. Regioniniai traukiniai vyksta rečiau, bet kelionės tikslą jais pasieksite greičiau nei kas 10 min išvykstančiais S-bahn, kuriais kelionė gali trukti iki valandos. Renkantis S-bahn traukinukus reikia įsigyti bilietą visoms trims miesto zonoms (ABC). Vienkartinio bilieto kaina 3,20 EUR.
Regioniniai traukiniai kiekvieną dieną važiuoja 5:00-23:30 intervale. Išvykimai kas 30 min. Kelionė iki Alexanderplatz truks maždaug 25 min, iki Hauptbahnhop – 30 min, iki Zoologijos sodo – 35 min. Čia taip pat galioja tie patys vienkartiniai bilietėliai.
Tikslių kainų ir informacijos ieškokite ČIA.

Viešojo transporto kainos Berlyne
Berlyne veikia trijų zonų sistema, tačiau paprastai jums neprireiks išvykti už A ir B zonos, nebent keliausite į Potsdamą ar Schönefeld oro uostą. Viešojo transporto sistemą sudaro metro (U-bahn), traukiniai (S-Bahn), autobusai (H), tramvajai ir regioniniai traukiniai (R). Visoms priemonėms galioja vienas bilietėlis. Bilietus galima įsigyti stotyse esančiuose automatuose.
Dviems zonoms (A ir B) vienkartinis 2 val. galiojantis bilietas kainuoja 2,60 EUR. Visoms trims zonoms – 3,20 EUR. 4 kelionių bilietas kainuoja AB zonoms 8,80 EUR. Dienos bilietas AB zonoms kainuoja 6,70 EUR, ABC zonoms – 7,20 EUR. 48 val. bilietas kainuoja 16,90 EUR, 72 val. – 22,90 EUR. Savaitės bilietas AB zonoms – 28,80 EUR, ABC zonoms – 35,60 EUR.
Viešojo transporto schema. Pagalbinė viešojo transporto priemonė. Oficialus viešojo transporto tinklalapis.

Duomenys pateikti 2014.08.14. 

Nemokamai lankomos vietos Berlyne.

BRĖMENAS

Brėmenas – tramvajų miestas, todėl išėję iš oro uosto iš karto pamatysite stotelę, kur sustoja tramvajus Nr. 6, vežantis į miesto centrą. Kelionė trunka 9 min. Kelionė kainuoja tiek, kiek vienkartinis bilietėlis – 2,40 EUR. Oro uosto kioske galite įsigyti 4 kelionių bilietą, kuris kainuos 8,40 EUR, 10 kelionių – 21 EUR, dienos bilietas -6,80 EUR, savaitės – 18,90 EUR. Tramvajų schema.
Mieste galite važiuoti ir autobusais, kurių bilietai yra tie patys, kaip ir tramvajų.

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2013.01.07.

BRIUSELIS

Brussels Charleroi oro uostas
Kelionė į Briuselį autobusu trunka 45 min. ir kainuoja 14 EUR į vieną pusę, 28 EUR į abi puses arba tik 5 EUR perkant internetu. Autobuso tvarkaraštis pritaikytas prie skrydžių tvarkaraščio. Jei turite laiko ir norite sutaupyti, galite vykti iki Charleroi miesto autobusu, tuomet persėsti į traukinį, vežantį į Briuselį. Autobuso kaina 5 EUR, traukinio nuo 9,40 EUR.

Viešojo transporto kainos Briuselyje:
Po miestą keliauti galite metro, tramvajumi arba autobusu. Bilietai parduodami automatuose ir kioskuose. Vienkartinis bilietėlis kainuoja 2 EUR, tramvajuose jį galima įsigyti iš vairuotojo už 2,50 EUR. Vienos dienos bilietas kainuoja 7 EUR.
Jei planuojate keliauti daugiau, galite įsigyti 10 bilietų pasą už 14 EUR. Svarbu žinoti, jog šis pasas gali būti panaudojamas daugiau nei vienam asmeniui. Pavyzdžiui, jei keliaujate dviese, įlipus į viešąjį transportą reikėtų jį pažymėti du kartus. Automatas dviem linijomis pažymi dviejų keleivių kelionę.
Metro schema.

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2014.07.23.

DUBLINAS

Dublino oro uostas
Dublino oro uostas nuo miesto nutolęs tik 10 km. Į miestą galite nuvykti:
Autobusu:
Aircoach – tai dideli mėlyni autobusai, kurie į miestą nuvyksta per 13 min ir bilietas kainuoja nuo 7 EUR į vieną pusę, į abi puses – nuo 12 EUR.
Dublino autobusas Nr. 747 kursuoja kas 10 min. Autobusas važiuoja pro Dublin Port Tunnel, todėl išvengia transporto spūsčių. Bilietas į vieną pusę kainuoja 6 EUR, į abi puses – 10 EUR. Į priemiesčius veža visose stotelėse sustojantys miesto autobusai Nr. 16 ir Nr. 41. Autobusai išvyksta kas 10-25 min. Priklausomai nuo eismo intensyvumo, kelionė gali trukti nuo 25 min iki 1 val. Kelionės bilietas kainuoja nuo 1,80 EUR iki 3,05 EUR. Bilietus galima įsigyti automatuose oro uoste, spaudos kioskuose.
Taksi: iki miesto gali nuvežti už 20-30 EUR. Taigi, jei keliaujate keturiese, šis būdas gali apsimokėti labiau.

Viešojo transporto kainos Dubline:
Dubline keliauti galite autobusais, traukiniais (DART) bei panašia į troleibusus transporto priemone LUAS. Traukiniai yra pati patraukliausia priemonė keliauti miesto svečiams, nes jungia miesto centrą su priemiesčio rajonais. Bilieto kainos priklauso nuo to, kaip toli ketinate vykti. Dublino transporto bilietai nėra universalūs, todėl jei važiuojate autobusu, teks pirkti autobuso bilietą, o perlipant į traukinį pirkti kitą. Bilietai parduodami stotelėse esančiuose automatuose. Vienkartinių bilietėlių kainos svyruoja nuo 5 EUR iki 6,90 EUR priklausomai nuo keliavimo zonos.
Informacija apie autobusų tvarkaraščius ir kainas, LUASDART.

Duomenys pateikti 2014.08.14.

KOPENHAGA

Kopenhagos oro uostas (Kastrup)
Atstumas nuo oro uosto iki Kopenhagos miesto centro yra pats trumpiausias visoje Europoje. Kelionė trunka vos 13-15 min. Centrinė stotis yra įsikūrusi visai šalia žymaus Tivoli parko. Kopenhaga suskirstyta zonomis, tad ir bilietų kainos priklauso nuo zonos. Pavyzdžiui, miesto centras yra 1 zona. O keliaujant iš oro uosto iki miesto centro, prireiks bilieto, galiojančio 3 zonoms. Vienas bilietas galioja 60 min. Bilieto kaina iš oro uosto į miesto centrą važiuojant tiek autobusu, tiek traukiniu, tiek metro – apie 4,82 EUR. O vaikai, keliaujantys kartu su suaugusiuoju asmeniu, iki 12 metų keliauja nemokamai.
Zonos Kopenhagoje >
Traukiniu: traukinių stotis yra šalia Terminalo 3. Į Kopenhagos centrinę stotį traukiniai kursuoja kas 10 min., o naktį – 1-3 kartus per valandą. Traukinių bilietus galima įsigyti bilietų automatuose arba DSB traukinių bilietų pardavimo kasose. Traukiniuose bilietų įsigyti negalima.
Metro – greičiausias variantas pasiekti miesto centrą. Metro stotelė yra šalia Terminalo 3. Iki miesto centro (Kongens Nytorv) ir Vanløse stoties kursuoja M2 metro traukiniai kas 2-6 min. dienos metu ir kas 15-20 min. naktį. Bilietus galima įsigyti metro stotyje arba DSB bilietų pardavimo kasose.
Autobusu: jei reikia iš vieno terminalo nusigauti į kitą, labai patogu sėsti į shuttle autobusiuką, kuris veža nemokamai. Iki Kopenhagos Centrinės stoties, centrinės miesto aikštės tiesiogiai kursuoja 5A autobusai. Kelionė trunka apie 30-35 min. Šie autobusai važinėja ir naktį. Tvarkaraščius galima rasti internete. Jei kelionės tikslas Arhusas, iš oro uosto važiuoja 888 autobusas. Autobusų bilietus galima įsigyti bilietų automatuose arba autobuse.

Viešojo transporto kainos Kopenhagoje:
Kopenhagoje galima įsigyti dviejų tipų bilietus – nuolatinius.
City Pass galioja 1-4 zonoms. Galima keliauti ir autobusu, ir traukiniu, ir metro neribotai. Galima rinktis 24 val. arba 72 val. bilietą.
Copenhagen Card galioja visose zonose ir suteikia galimybę nemokamai apsilankyti net 72 lankytinose vietose bei suteikia papildomų nuolaidų restoranuose, parduotuvėse ir kt.

Duomenys pateikti 2015.07.22.

LONDONAS

London Heathrow oro uostas
Traukiniu:
Heathrow Express. Greitasis traukinys išvyksta kas 15 min. Traukinys vyksta iki London Paddington. Bilietas, pirktas automate ar kasoje, į vieną pusę kainuoja 21 GBP, į abi – 34 GBP. Perkant traukinyje kaina didesnė – 26 GBP.
Heathrow Connect traukiniai taip pat važiuoja iki London Paddington, tačiau sustoja kiekvienoje stotelėje. Traukinys išvyksta kas 30 min. Kelionės trukmė 25 min. Bilietas į vieną pusę kainuoja 9,90 GBP, į abi puses – 19,80 GBP. Jaunesni nei 5 m. vaikai keliauja nemokamai.
Metro: Piccadilly line. Išvyksta kas 5 min. Kelionės trukmė apie 1 val., priklausomai nuo jūsų kelionės tikslo.
Autobusu: N9 autobusai išvyksta kas 20 min, kelionės trukmė iki Londono centro 75 min. Bilietas į vieną pusę kainuoja 1,45 GBP.
Taksi: Kelionės trukmė nuo 40 min. iki 2 val. Iki Londono centro kainuoja nuo 45 iki 60 GBP.

London Stansted oro uostas
Kelionė iš šio oro uosto iki Londono Liverpool arba Victoria stočių galima keliais būdais:
Traukiniu: Stansted Express iki Liverpool stoties. Išvykimai kas 15 min. Kelionės trukmė 45-60 min. Į vieną pusę bilietas kainuoja 12 GBP, atgal – 24 GBP. Pigesni bilietai parduodami internetu.
Autobusu:
National Express autobusai išvyksta kas 15-30 min. Į Victoria stotį kelionė trunka 90 min. Kelionės kaina į vieną pusę 9 GBP, į abi puses – 19 GBP. Bilietus galite įsigyti internetu.
Terravision autobusai išvyksta į Liverpool arba Victoria stotis kas 30 min. Į  Victoria stotį kelionė kainuoja 9 GBP, į Liverpool – 8 GBP į vieną pusę ir 18 GBP (Victoria stotis) ir 16 GBP (Liverpool) į abi puses. Bilietus galite įsigyti internetu.
EasyBus veža iki Baker St. Internetu galite įsigyti bilietus nuo 2 iki 8 GBP.

London Gatwick oro uostas
Traukinių stotis yra pietiniame terminale. Šiaurinis ir pietinis oro uosto terminalai yra sujungti nemokamu traukinuku, kuris važiuoja kas 5 min. Norėdami nuvykti į miestą galite rinktis šias alternatyvas:
Traukiniu:
Gatwick Express važiuoja kas 15 min, atvyksta į London Victoria stotį. Kelionės trukmė 30-35 min. Kelionė į vieną pusę kainuoja 17,70 GBP, į abi puses – 31,05 GBP. Pigesni bilietai parduodami internetu.
Southern Railway traukiniai išvyksta kas 15 min. į London Victoria stotį, sustodami Clapham Junction. Kelionė trunka 35-40 min. Kelionės kaina 15 GPB, perkant internetu iš anksto kaina prasideda nuo 2 GBP.
Autobusu:
easyBus autobusai važiuoja kas 15-20 min. Kelionė trunka 60-90 min. Perkant autobuse, bilietas kainuoja 9,99 GBP, užsakant internetu – nuo 2 GBP.
National Express autobusai į London Victoria išvyksta kas 30 min. Kelionės trukmė 75-110 min. Užsakant internetu bilieto kaina 7,50 GBP (+1 GBP užsakymo mokestis).
Taksi: kelionė į miestą jums kainuos nuo 22,50 GBP žmogui.

London Luton oro uostas
Traukiniu: geležinkelio stotis nuo oro uosto nutolusi maždaug 2 km. Iki jos keleivius veža autobusai, bilieto kaina 1,60 GBP. Kelionė traukiniu trunka 20-55 min. Bilieto kaina 12,50 GBP į vieną pusę.
Autobusu:
National Express. Išvykimai kas 20 min. Kelionės į London Victoria trukmė 90 min. Bilietų kainos internete nuo 5 GBP.
Greenline. Išvykimai kas 20 min. Kelionės trukmė 90 min. Perkant autobuse kelionė į vieną pusę kainuoja 10 GBP, perkant internetu bilietai kainuoja nuo 8 GBP.
Terravision autobusai išvyksta iš aikštelės priešais atvykimo aikštelę. Bilietas į London Victoria į vieną pusę kainuoja 9 GBP, keliaujant į abi puses – 18 GBP. Kelionės trukmė 65 min. Bilietus galite įsigyti internetu.

Viešojo transporto kainos Londone:
Londono viešojo transporto sistemą sudaro metro, autobusai, tramvajai.
Metro: mieste veikia 12 metro linijų. Kiekvienoje stoties platformoje yra „Help point“ pagalbos taškai, kuriuose teikiama informacija. Dalinami nemokami metro žemėlapiai. Vienkartinis bilietas galioja kelionei į vieną pusę, o kaina svyruoja nuo 1 GBP, priklausomai nuo to, kaip toli ketinate keliauti. Bilietai parduodami automatuose stotyse.
Londono metro schema
Autobusai: yra dviejų tipų autobusų stotelės: nuolatinės (compulsory – baltos su raudonu apvadu) ir pagal pageidavimą (request – raudonos su baltu apvadu). Nuolatinėse stotelėse autobusas visuomet sustos, o norint, kad sustotų stotelėje pagal pageidavimą, reikėtų spausti mygtuką, kuris apie tai informuoja vairuotoją. Norint įlipti į autobusą stotelėje pagal pageidavimą stotelėje stovintis keleivis turėtų pakelti ranką. Vienkartinis autobuso bilietas kainuoja 2 GBP, dienos bilietas kainuoja 3 GBP. Yra galimybė įsigyti bilietą iš vairuotojo.
Londono autobusų schema
Kad kelionė viešuoju transportu būtų pigesnė, rekomenduojama įsigyti Oyster Card elektroninį bilietą, kuris galioja ir autobusams, ir metro, ir traukiniams. Kortelės kaina 5 GBP.

Tikslių kainų ir informacijos apie transportą Londone ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2014.07.22. 

Nemokamai lankomos vietos Londone.

MILANAS

Bergamo oro uostas
Šis oro uostas nuo Milano nutolęs 46 km. Tiesioginė kelionė į Milaną Terravision autobusu užtrunka apie 1 val. ir kainuoja 5 EUR į vieną pusę, 9 EUR – į abi (vaikai iki 4 m. keliauja nemokamai). Autobusai iš Bergamo oro uosto išvyksta maždaug kas 20-30 minučių.
Jei vykstate į Bergamą, iš oro uosto galite vykti autobusu Nr. 1 iki Bergamo miesto už 2 EUR. Vėliau Milaną galite pasiekti iš centrinės Bergamo traukinių stoties greituoju traukiniu už ~4 EUR. Kelionė traukiniu truks 48 min.

Viešojo transporto kainos Milane:
Viešojo transporto bilietai yra universalūs ir gali būti naudojami visose transporto priemonėse: metro, autobusuose ir tramvajuose. Bilietus galima įsigyti spaudos kioskuose, tabako krautuvėse, metro stotyse iš bilietų automatų. Vienkartinis bilietas kainuoja 1,50 EUR ir galioja ne ilgiau nei 90 min. Dienos bilietas kainuoja 4,50 EUR, 2 dienų – 8,25 EUR.
Metro schema.

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2014.07.23.

OSLAS

Rygge oro uostas
Oro uostas nuo Oslo nutolęs 70 km. Keliauti į miestą galite:
Ryggeekspressen autobusais, kurie suderinti su skrydžiais. Kelionė trunka maždaug valandą. Bilietas į vieną pusę
kainuoja 160 NOK, į abi puses – 300 NOK (220 NOK studentams). Bilietus galima įsigyti iš vairuotojo.
NSB traukiniai taip pat gali nuvežti jus į miestą. Iki geležinkelio stoties reikėtų pavažiuoti specialiu autobusu. Išvykimai kas valandą. Kelionė trunka 51 min. Bilieto kaina 156 NOK.

Sandefjord Torp oro uostas
Oro uostas nuo Oslo nutolęs 118 km. Keliauti į miestą galite:
Torpekspressen autobusai važiuoja nuo Torp pro Drammen iki Oslo. Kelionės trukmė 1 val. 45 min. Kaina: 240 NOK į vieną pusę ir 420 NOK į abi puses. Nuolaidos taikomos senjorams ir studentams (nuolaidos su tarptautiniu studento pažymėjimu ISIC). Autobusų grafikai yra priderinti prie lėktuvų reisų, todėl jums nusileidus autobusas į Oslą lauks keleivių. Plačiau >

NSB traukiniai kursuoja iš Torp gel. stoties į Oslo centrą. Geležinkelio stotis yra sujungta nemokamais shuttle autobusais iš oro uosto. Kelionės iki geležinkelio stoties trukmė 4 min. Traukiniai į Oslą išvyksta kartą per valandą. Kelionės iki Oslo trukmė 1 val. 45 min. Kelionės kaina 252 NOK.

Taksi iki Oslo kainuoja apie 2000 NOK.

Viešojo transporto kainos Osle:
Mieste važiuoja metro, autobusai ir tramvajai. Patogu tai, kad visą transporto sistemą administruoja viena kompanija, todėl visoms transporto rūšims bilietai kainuoja tiek pat. Viešojo transporto bilietus galit įsigyti automatuose ir kioskuose. Vienkartinio bilieto kaina priklauso nuo to, kaip toli keliaujate. Nenorintiems sukti galvos, kiek Osle reikės išleisti judėjimui po miestą, rekomenduojama įsigyti parą galiojantį bilietą. Jo kaina 90 NOK. Savaitės bilietas kainuoja 230 NOK, mėnesio – 650 NOK.
Metro sudaro 6 linijos, visos jos važiuoja į centrinę Oslo stotį. Joje galima gauti visą informaciją apie transportą mieste.
Metro schema.

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2014.08.14.

PARYŽIUS

Beauvais oro uostas
Beauvais-Tille oro uostas įsikūręs netoli Beauvais miesto. Oro uostas nutolęs maždaug 85 km nuo Paryžiaus centro.
Autobuso bilietas iš Beauvais oro uosto į Paryžių kainuoja 17 EUR į vieną pusę. Bilietus galima įsigyti automate išėjus iš terminalo ir pasukus į dešinę. Kelionės trukmė 1 val. 15 min. Autobusas atvyksta į Pershing stovėjimo aikštelę prie Port Maillot aikštės (šalia Paryžiaus EXPO rūmų). Iš čia važiuoja metro.
Jei turite laiko ir norite šiek tiek sutaupyti, galite į Paryžių keliauti traukiniu. Iki geležinkelio stoties veža autobusas, kainuojantis 4 EUR. Traukinio bilietas kainuoja 12 EUR, o asmenims iki 25 m. galioja papildoma 25% nuolaida. Kelionė traukiniu iki Gare du Nord truks 70 min. Deja, traukiniai kursuoja gana retai, maždaug kas 40 min.

Paris Charles de Gaulle oro uostas
Traukinių RER ir B linija yra tarp oro uosto ir Paryžiaus (Denfert-Rochereau, Saint-Michel-Notre-Dame, Gare du Nord). Kelionės trukmė 25 – 35 min. Kaina nuo 9,75 EUR. Vaikams iki 4 m. nemokamai. Traukiniai kursuoja kas 10 – 15 min.
Traukinių tvarkaraščiai >
Autobusu Les Cars Air France iki Etoile – Porte Maillot nuvyksite per 15 min. Autobusai kursuoja kas 30 min. Bilieto kaina į vieną puse nuo 17 EUR, į abi puses nuo 29 EUR, vaikams (2-11 m.) 8,50 EUR. Iki Gare Montparnasse autobusai kursuoja kas 30 min. kasdien. Bilieto kaina nuo 17,50 EUR į vieną pusę, į abi puses 30 EUR, vaikams (2-11 m.) 9 EUR. Iki Paris-Orly autobusai kursuoja kas 30 min. kasdien. Bilieto kaina nuo 21 EUR į vieną pusę, į abi puses 35,50 EUR, vaikams (2-11 m.) 10,50 EUR.
Autobusas Roissybus vyksta iki Paryžiaus (Opéra) kas 15 – 20 min. Kelionė trunka 45 – 60 min. Bilieto kaina nuo 10 EUR.
Naktiniai Noctilien 140 ir 143 autobusai vyksta iki Paris Gare de l’Est. Kaina nuo 7,60 EUR.
350 autobusas vyksta iki Paris-Gare de l’Est. Kelionės trukmė 45 – 60 min. Autobusai kursuoja kas 15 – 30 min.
351 autobusas vyksta iki Paris-Nation. Kelionės trukmė 45 – 60 min. Autobusai kursuoja kas 15 – 33 min.
Disneyland Resort Paris – oro uostas: nuo 06:30 val. iki 19:00 val. Oro uostas  – Disneyland Resort Paris: nuo 09:00 val. iki 20:50 val. Bilieto kaina nuo 20 EUR, vaikams (3-11 m.) nuo 16 EUR.
Susisiekimo schema iš oro uosto >

Duomenys pateikti 2014.11.05.

Viešojo transporto kainos Paryžiuje:
Vienkartinio metro bilieto kaina 1,70 EUR, 13,70 EUR už 10 bilietėlių, 16 EUR už savaitės abonementą. Vienu metro bilietėliu galima persėsti tiek kartų, kiek reikia, neišeinant iš metro stočių. Tas pats bilietėlis galioja ir autobusams bei tramvajams.
Metro schema. Pagalbinis viešojo transporto instrumentas.

Nemokamai lankomos vietos Paryžiuje.

ROMA

Rome Ciampino oro uostas
Čiampino yra mažesnysis oro uostas, iš kurio skrenda daugelis pigių skrydžių bendrovių, nuo miesto nutolęs 12 km.
Terravision autobusai važiuoja maždaug kas 30 min., laukia keleivių prie pat atvykimo terminalo. Kelionės kaina į vieną pusę 4 EUR. Pigesnius bilietus galima įsigyti internetu. Kelionės trukmė apie 40 min.
Sitbusshuttle autobusai į Termini gali nuvežti už 4 EUR į vieną pusę, o į abi puses už 8 EUR. Išvykimai kas 30-50 min..
Schiaffini autobusai važiuoja maždaug kas 40 min. Kelionės kaina nuo 1 EUR iki 4 EUR priklausomai nuo to, ar norite vykti iki Termini stoties Romos centre (4 EUR), ar išlipti priemiestyje Anagnina stotyje (1 EUR), iš čia galite perlipti į Metro liniją A ir už papildomą 1 EUR nukeliauti į miesto centrą. Kelionės trukmė apie 40 min.

Rome Fiumicino (Leonardo da Vinci) oro uostas
Tai pagrindinis miesto oro uostas. Vykti į miestą galima keliais būdais:
Traukiniu:
Leonardo Express. Tai greitasis traukinys, vykstantis į miestą kas pusę valandos. Bilietus galima įsigyti bilietų automatuose arba atvykimo salėje. Kaina 11 EUR į vieną pusę. Kelionės trukmė 30 min.
Traukinys FR1. Šis traukinys sujungtas su metro linija. Bilieto kaina 5,50 EUR. Juo važiuokite iki Tiburtina, Tuscolana arba Ostiense stoties, o čia galėsite persėsti į metro, kuris važiuoja į miesto centrą, kuris kainuoja papildomą 1 EUR.
Autobusu:
Terravision autobusai važiuoja maždaug kas 30 min., laukia keleivių prie pat atvykimo terminalo. Kelionės kaina į vieną pusę 4 EUR. Pigesnius bilietus galima įsigyti internetu. Kelionės trukmė 55 min.
Cotral autobusai. Tai pigiausia alternatyva pasiekti Romos centrą. Tačiau šie autobusai kursuoja gana retai. Bilieto kaina 2,20 EUR, juos galite įsigyti oro uoste esančiame kioske. Autobusu važiuokite iki Magliana-Eur stoties, o joje teks persėsti į metro, vežantį į Termini stotį.
Taksi: iki miesto kainuoja apie 50 EUR, tad juo keliauti apsimoka, jei esate keturiese.

Viešojo transporto kainos Romoje:
Transporto bilietai Romoje yra universalūs, t.y. galima naudoti visų tipų transportui. Vienkartinis bilietėlis kainuoja 1 EUR. Dienos bilietas – 4 EUR, 3 dienų bilietas – 11 EUR, savaitės – 16 EUR.
Patogiausia po Romą keliauti metro.
Metro schema

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2014.08.14.  

Nemokamai lankomos vietos Romoje.

STOKHOLMAS

Stockholm Skavsta oro uostas
Skavsta oro uostas nuo Stokholmo nutolęs apie 100 km. Autobusu į miestą kelionė truks 80 min. Flygbussarna autobuso bilietas kainuoja apie 17,20 EUR į vieną pusę ir 30,84 EUR į abi puses. Autobusas važiuoja kas 1 val. ar kas 30 min. Bilietus galima įsigyti ir internetu (bilietai bus pigesni). Jei turite laiko ir norite sutaupyti, galite rinktis kelionę autobusu Nr. 515 iki visai šalia esančio Nykoping miestuko geležinkelio stoties (Nyköping Centralstation), o ten sėsti į traukinį, vežantį į miestą. Autobuso kaina 26 SEK, traukinio bilietas priklausomai nuo datos ir laiko gali kainuoti ir 75 SEK, ir virš 100 SEK.

Stokholmo viešojo transporto kainos:
Po Stokholmą galite keliauti autobusais, metro, tramvajais ir miesto antžeminiais traukiniais. Stokholmo metro yra vienas labiausiai pasaulyje išvystytų požeminių tinklų su 100 stočių. Visa tai galima vadinti ilgiausia pasaulyje meno ekspozicija! Keliaudami metro turėsite progą pasigrožėti puikiais 140 menininkų kūriniais: skulptūromis, mozaikomis, tapybos darbais, reljefais, grotais.
Metro schema.
Transporto sistema yra susiskirstyta į zonas ir paremta bilietų, kuponų bei pasų principu, todėl keliaujant iš vieno taško į kitą teks perlipti vidutiniškai 2-4 kartus. Vienkartinio bilieto kaina priklauso nuo to, keliose zonose važiuosit viešuoju transportu. Kaina svyruoja nuo 36 SEK iki 72 SEK (20 SEK – 40  SEK vaikams ir senjorams). Vienas bilietėlis galioja vieną valandą. Vienos dienos pasas kainuoja 115 SEK (70 SEK vaikams ir senjorams), 3 dienų pasas – 230 SEK (140 SEK vaikams ir senjorams), savaitės – 300 SEK (180 SEK vaikams ir senjorams). Vienkartinio bilieto kaina priklauso nuo to, keliose zonose važiuosit viešuoju transportu. Kaina svyruoja nuo 36 SEK iki 72 SEK (20 SEK – 40  SEK vaikams ir senjorams).
Bilietai, kuponai ir pasai parduodami kioskuose, stotyse. Įsigiję 3 dienų pasą gausite pakvietimą į Gröna Lund pramogų parką.

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2014.08.14. 

Nemokamai lankomos vietos Stokholme.

TAMPERĖ

Tamperės Pirkkala oro uostas
Iš pirmojo terminalo į Tamperės geležinkelio stotį važiuoja prie skrydžių priderinti autobusai. Kelionės trukmė 30 min. Bilieto kaina 6 EUR. Bilietus galite įsigyti oro uosto informacijos punkte.
Taip pat į miestą galite nuvykti Tamperės miesto autobusu Nr. 61. Jis išvyksta iš antrojo terminalo. Kelionės trukmė 35 min. Bilietus parduoda vairuotojas, jo kaina 4,70 EUR.

Viešojo transporto kainos Tamperėje:
Tamperėje kursuoja autobusai. Vienkartinis bilietas kainuoja 2,60 EUR ir galioja vieną valandą. Naktiniuose autobusuose bilieto kaina padvigubėja. Juos įsigyti galite iš vairuotojo.

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2014.08.14. 

VARŠUVA

Varšuvos Šopeno oro uostas
Oro uostas yra maždaug už 8 km nuo Varšuvos centrinės stoties. Iš oro uosto į miestą galima vykti autobusu ar traukiniu. Susisiekimas tikrai labai patogus. Kelionės trukmė apie 20-30 min., priklausomai su kuo keliausite. Su traukiniu keliauti kiek trumpiau. Iki centrinės stoties važiuoja 175 autobusas arba S3 traukinys.

Viešojo transporto kainos Varšuvoje:
Varšuvoje kursuoja autobusai, traukiniai ir metro. 20 min bilieto kaina – apie 0,78 EUR, 75 min. bilieto kaina – apie 1 EUR.

Tikslių kainų ir transporto tvarkaraščių ieškokite ČIA.
Duomenys pateikti 2016.06.01. 

VIENA

Vienna oro uostas
Vienos oro uostas nuo centro nutolęs maždaug 16 km.
Iš oro uosto traukiniu „City Airport Train CAT“ nuvyksite iki Wien Mitte/Landstraße esančio netoli centro. Kelionė trunka apie 16 min. Traukiniai tarp oro uosto į Wien Mitte/Landstraße kursuoja kas 30 min. Bilieto kaina į vieną pusę nuo 11 EUR, į abi puses nuo 17 EUR.
Traukinys „Schnellbahn S7″ tarp oro uosto į Wien Mitte/Landstraße kursuoja kas 30 min. Kelionė trunka apie 26 min., kadangi traukinys sustoja ir kitose tarpinėse stotelėse. Bilieto kaina nuo 4,20 EUR į vieną pusę. Bilietą reikia nusipirkti iš anksto bilietų automatuose.
Traukinių kainos ir tvarkaraščiai >

„Airport buses of the Vienna Airport Lines“ – šiais autobusais iki centro Morzinplatz/Schwedenplatz nuvyksite per 20 min. Autobusai tarp oro uosto ir Morzinplatz/Schwedenplatz kursuoja kas 30 min.
Kelionė autobusu iki Kagran – Vienna International Centre (VIC) trunka apie 20 – 45 min. Autobusai tarp oro uosto ir VIC kursuoja kas 1 val.
Kelionė autobusu iki Vienna Meidling Station/Dörflerstraße trunka maždaug 30 min., o iki Westbahnhof 45 min. Autobusai iš oro uosto kursuoja kas 30 min. Autobusų bilietų kaina nuo 8 EUR, į abi puses nuo 13 EUR, vaikams iki 15 m. 4 EUR, vaikams iki 6 m. nemokamai.

Viešojo transporto kainos Vienoje:
Vienoje platus viešojo transporto susisiekimo tinklas. Tinklą sudaro metro, (vadinami „U-Bahn“), tramvajai (vadinami „Bim“), traukiniai ir autobusai. Viešojo transporto veiklą vykdo Wiener Linen. Rajonai suskirstyti zonomis, vienas viešojo transporto bilietas galioja tik vienoje zonoje į vieną pusę. Bilieto kaina nuo 2,20 EUR.

Viešojo transporto žemėlapis mieste. Tvarkaraščiai.

Duomenys pateikti 2014.11.05.

Gintarė :