X

Kelionių draudimas: draudimo rūšys ir naudos keliautojams

Kelionė – tai jaudinantis nuotykis, atveriantis naujus horizontus ir patirtis, tačiau būtina atminti, kad nenumatyti įvykiai gali sutrikdyti net ir kruopščiausiai suplanuotas keliones. Būtent čia į pagalbą ateina kelionių draudimas, užtikrinantis jums ramybę ir finansinį saugumą. Šiame straipsnyje apžvelgsime įvairias kelionių draudimo rūšis ir jų teikiamą naudą.

KELIONĖS DRAUDIMO RŪŠYS

Medicininių išlaidų ir repatriacijos draudimas: atlygina nuostolius, patirtus dėl ligos ar kitokio sveikatos sutrikdymo. Apima: vizito pas gydytoją, vaistų įsigijimo, skubios medicininės pagalbos, hospitalizavimo ir, prireikus, pargabenimo į Lietuvą išlaidas.

Draudimas nuo nelaimingų atsitikimų: apmoka gydymo išlaidas ir kai kuriais atvejais skiria papildomas pinigines išmokas patyrus traumą, nelaimingą atsitikimą, dėl tokio atsitikimo tapus neįgaliam, mirties atveju.

Neįvykusios kelionės draudimas: je kelionė atšaukiama arba nutraukiama dėl tokių priežasčių, kaip liga, šeimyninė nelaimė ar netikėti įvykiai, šis draudimas atlygina tam tikras patirtas išlaidas, pvz. už skrydžius, apgyvendinimą ir ekskursijas.

Kelionės vėlavimo / atidėjimo draudimas: jei jūsų kelionė atidedama dėl nuo jūsų nepriklausančių priežasčių, pavyzdžiui, oro sąlygų, streikų ar techninių problemų, šis draudimas padengia papildomas apgyvendinimo, maitinimo ir transporto išlaidas.

Bagažo praradimo / vėlavimo draudimas: bagažo praradimas ar vėlavimas gali sukelti didelių nepatogumų kelionėje. Šis draudimas padeda padengti būtiniausių daiktų, drabužių ir asmeninių daiktų įsigijimo išlaidas.

 

Asmeninės atsakomybės draudimas: šis draudimas padeda padengti teisines išlaidas ir atlyginti žalą, jei kelionės metu netyčia ką nors sužalotumėte ar sugadintumėte turtą.

Kelionės dokumentų draudimas: padengia dokumentų keitimo išlaidas tokiais atvejais kaip pasų, asmens tapatybės kortelių, kelių transporto priemonių vairuotojo pažymėjimų ir transporto priemonių registracijos liudijimų vagystė, praradimas ar praradimas dėl apiplėšimo.

Ekstremalios veiklos draudimas: jei esate nuotykių mėgėjas ir planuojate užsiimti tokia veikla kaip slidinėjimas, nardymas ar žygiai kalnuose, šis draudimas padengia galimą su tokia veikla susijusią riziką.

Suprasdami skirtingas draudimo rūšis ir jų teikiamą naudą, galite pasirinkti draudimo polisą, labiausiai atitinkantį jūsų poreikius ir kelionės planus. Prieš priimdami sprendimą, nepamirškite atidžiai perskaityti poliso detales, sąlygas ir išimtis. Kiekviena draudimo bendrovė turi savo taisykles, įkainius bei kompensavimo sumas, tačiau visų jų nauda neabejotina. Turėdami kelionių draudimą, galite drąsiai leistis į nuotykius, žinodami, kad esate apsaugoti.

Norėdami pasikonsultuoti ar įsigyti draudimą savo kelionei, kreipkitės į mūsų kelionių konsultantes:

Vilniuje: tel. 8600 26762, Kaune tel. 8600 26763, Šiauliuose tel. 8600 26766 arba užsisakykite draudimą internetu: https://www.zigzag.lt/keliones-draudimas/

Lina :