X

Pažintinių kelionių autobusu žavesys

Autobusas jau seniai nebėra tik transporto priemonė, galinti nugabenti mus iš taško A į tašką B. Keliavimas autobusais – populiari ir aktuali turistinių kelionių rūšis, kartais nepelnytai pamirštama ar nuvertinama dėl greitesnių keliavimo būdų. Tačiau kelionės autobusu turi tikrai daug žavesio ir yra patrauklios dėl priežasčių, kurias ir apžvelgsime šiame straipsnyje.

AUTOBUSINIŲ KELIONIŲ PRIVALUMAI

Vaizdingumas. Skirtingai nei lėktuvai, kurie skrenda dideliame aukštyje ar traukiniai, kurie lekia dideliu greičiu, autobusai mums leidžia mėgautis gražiais vaizdais kelionės metu. Žvelgdami pro langą galime pasinerti į besikeičiančių vaizdų karuselę: nuo banguojančių laukų iki žavių pakelės miestelių, atrasti unikalių vietų, kurių kitaip keliaudami neatrastume.

Neskubrumas. Kelionės autobusu moko neskubėti. Be nuolatinio skubėjimo prie lėktuvo įlaipinimo vartų ar įtempto tvarkaraščio, galite mėgautis pačia kelione. Nesvarbu, ar tai būtų pokalbiai su kitais keleiviais, ar vienatvės akimirka su gera knyga, ramus kelionės autobusu pobūdis leidžia tyrinėti aplinką ir savo mintis.

Ekologiškumas. Autobusai tampa ekologiškesne kelionės rūšimi. Autobusais galima keliauti mažesniu anglies dvideginio kiekiu, palyginti su automobiliais ar lėktuvais, nes vienam keleivio kilometrui tenka mažiau anglies dvideginio. Autobuso pasirinkimas gali būti mažas, bet reikšmingas žingsnis tvaraus turizmo link.

Taupumas. Kelionė autobusu dažnai yra pigesnė nei lėktuvu ar traukiniu. Todėl tai puikus pasirinkimas biudžetą taupantiems keliautojams, kurie nori pažinti naujas vietas, bet neištuštinti savo sąskaitos…

Naujos pažintys. Kelionės autobusu suteikia progą susipažinti su naujais žmonėmis, pabendrauti su bendrakeleiviais dalinantis įspūdžiais, patirtimis. Dažnai žmonės, susipažinę ilgesnėse kelionėse ir atradę daug bendro, vėliau tęsia draugystę ir gyvenime bei planuoja toliau kartu keliauti.

Mažiau streso dėl planavimo. Kuomet planuojame kelionę patys, savarankiškai perkame bilietus, užsisakome nakvynę, numatome aplankyti tam tikrus mus dominančius turistinius objektus. Tačiau patiriame ir nemažai įtampos, stengdamiesi, kad viskas vyktų sklandžiai. Tuo tarpu turistinėse kelionėse autobusu viskas būna suplanuota už mus tiesiog minučių tikslumu. Turizmo profesionalai prieš pakviesdami mus į smagų nuotykį, patys šimtus kartų pravažiuoja tam tikrais maršrutais, įtraukia ne tik visuotinai žinomų turistinių objektų, bet ir unikalių to krašto „perliukų“, kurie palieka neišdildomus įspūdžius ilgam. Tad mes galime atsipalaiduoti ir tiesiog mėgautis kelionės nuotykiu.

Apibendrinant galima pasakyti, kad autobusinė kelionė – geras pasirinkimas. Toks kelionės būdas skatina lėtesnį ir sąmoningesnį požiūrį, leidžia atsipalaiduoti ir  mėgautis kelione. Vaizdai, kuriuos pamatome, bendrakeleiviai, kuriuos sutinkame, įspūdžiai, kuriuos patiriame sukuria prisiminimus, išliekančius dar ilgai po to, kai kelionė baigiasi. Taigi, kai kitą kartą planuosite kelionę, apsvarstykite galimybę lipti į autobusą ir leistis į nuostabų nuotykį, kuris žada būti toks pat turiningas kaip ir vietos, į kurias vykstate.

Lina :