X

Kodėl Naujus Metus smagiau švęsti ne namuose…

Kasmet, artėjant naujiems metams, vis dažnesnė viešnia tampa mintis „kur švęsiu Naujuosius Metus šiemet“? Jei Šv. Kalėdų šventimui kiekviena šeima turi savas tradicijas, tai ateinančiųjų sutikimo scenarijus kartojasi retai. Naujieji Metai – tarsi uoga ant torto – po visų pasiruošimo Šv. Kalėdoms rūpesčių ir dovanų pirkimo maratono – juos norisi švęsti ir linksmintis taip, kad nuotaika užsiliktų visiems metams. Nenuostabu, kad vis dažniau šventės vieta pasirenkama kita šalis – taip net tik pailsima nuo visų rūpesčių, papildomas šalių pažinimo bagažas ir tarsi pasidovanojama naujametine dovana sau:)

Kaip pasirinkti, kurioje šalyje švęsti? Sakyčiau, sprendimas priklauso nuo kelių dalykų:

  1. Kokia kompanija važiuoja švęsti – romantiškai nusiteikusi pora, šeima su vaikais ar draugų kompanija… Nuo to priklauso ne tik aplinkos, bet ir šalies pasirinkimas, dažnai sąlygojamas biudžeto. Šeimoms siūlyčiau pasirinkti artimas šalis – Latviją, Estiją, Lenkiją, kur trumpiau trunka kelionė ir daugiau laiko ir su mažesniu biudžetu galima skirti poilsiui ir vietos pažinimui.  Jei biudžetas leidžia daugiau – rinkitės kelionę į Laplandiją. Vaikams Naujieji Metai sutikti su Kalėdų Seneliu, haskiais ir šiaurės elniais liks atminty visą gyvenimą:) Poros gali pasirinkti tolimesnes kryptis su restorane siūloma vakarine programa, prie kurios galėtų prisijungti po naujametinio vakaro mieste. Didesnėms kompanijoms vertėtų išsinuomoti apartamentus arba pirkti skrydis+viešbutis pasiūlymą ir programą susidėlioti patiems. Puiki alternatyva švęsti Naujuosius kruize, puiki nuotaika – garantuota
  2. Kokios kelionės labiau norėtųsi – poilsinės, kuri leistų pasiruošti naujų metų darbams, ar pažintinės, kurios metu norėtumėt daugiau pamatyti, pažinti… Naujametinių kelionių yra tikrai daug, tad kuo anksčiau pradėsite rinktis, tuo labiau ji atitiks Jūsų norus ir lūkesčius.
  3. Kur norite švęsti Naujuosius – miesto centro aikštėje ar viešbutyje, kuriame apsistosite kelionės metu. O gal norėtumėte nueiti į renginį kuris vyks tame mieste, kur būsite apsistoję. Nuo to taip pat labai priklauso kelionės pasirinkimas. Poilsinių kelionių metu dažniausiai siūloma švęsti Naujuosius viešbutyje, kuriame apsistojate. Įsigyjant kelionę, siūloma įsigyti ir šventinę vakarienę su programa. Pažintinių kelionių metu gali būti siūlomi keli variantai – švęsti Naujus Metus viešbutyje su šventine vakariene ir programa, arba tiesiog naujametinių fejerverkų apšviestoje miesto aikštėje, kur paprastai vyksta koncertai, mugės ir kitokios pramogos.

Naujieji artėja…, tad, pasitarkite su artimaisiais ir rinkitės kelionę jau dabar:

Naujieji Metai Vienoje

Naujieji Metai Zalcburge – V.A. Mocarto gimtinėje

Naujieji Metai Saremos saloje (Estija)

Naujieji Metai Baltijos kruize ( kelionė į Švediją)

Naujieji Metai Kipre – poilsinė kelionė

Naujieji Metai su vaikais Laplandijoje

Naujieji Metai Maltoje 

Naujieji Metai Egipte 

Naujieji Metai JAE

Rasa :