X

Shopping’as Londone

Šis straipsnis skirtas ne tik šopoholikams, bet ir tiems, kas norėtų ne tik pakeliauti, papramogauti, bet ir apsipirkti. 

Didieji išpardavimai Londone prasideda tuoj po Kalėdų ir tęsiasi iki sausio vidurio. 

Londone yra keletas savitų parduotuvių gatvių bei rajonų, kur rasite ne tik kasdienių prekių, bet ir labai specializuotų bei teminių. 

 

Oxford Street. Pačioje Londono širdyje vingiuojanti, šurmuliuojanti bei gyvybinga Oksfordo gatvė pasiūlys apie apie 300 parduotuvių, prekiaujančių tiek išskirtinėmis dizainerių, tiek ir masinės gamybos prekėmis. 

 

Regent Street. Itin skoninga, elegantiška Londono gatvė, kur atrasite madingų, vidutinio kainų lygio parduotuvių.

 

Mayfair. Prabangos prekių bei dizainerių parduotuvių rajonas. Jo gatvėse galbūt sutiksite ir pasaulinių garsenybių, kurios mielai užsuka paganyti akis į naujienas. 

 

Westfield. Tai didelis prekybos centras, kuriame rasite įvairiausio lygio parduotuves, o taip pat ir pramogas: kino teatrą, sporto salę, įvairių barų, restoranų. 

Carnaby Street. Šiame, iš trylikos gatvių sudarytame rajone, tarp Oxford ir Regent gatvių, apie 1960-uosius metus užgimė mados ir kultūros revoliucija, savo ypatinga energija pulsuojanti iki šiol bei suburianti po savo aura tiek senojo mados paveldo puoselėtojus, tiek ir šiuolaikinius nepriklausomus dizainerius. Įženkite pro ypatigą Carnaby arką ir nerkite į nepakartojamą šio rajono atmosferą. 

 

Covent Garden. Jei ieškote unikalių rankų darbo dovanų, juvelyrikos, ypatingų skanėstų, jei norite paragauti įvairių tautų gatvės maisto, ši vieta nepaliks jūsų abejingų. 

 

King‘s Road. Prašmatniajame Čelsyje vingiuojanti King‘s Road gatvė pasiūlys ne tik aukštosios mados salonų, unikalių dizainerių butukų, bet ir visiems prieinamos gatvės mados parduotuvių, taip pat čia rasite žavingų restoranėlių ir barų, tad nepraleiskite progos užsukti į King‘s Road. 

Knightsbridge. Ar yra bent vienas parduotuvių maniakas, negirdėjęs apie Harrods? Ko gero, ne. Harrods rasite čia, o taip pat ir kitų, nors mažiau garsių, bet tikrai puikių, kokybiškas prekes siūlančių parduotuvių. 

 

Camden. Negalime nepaminėti šio smagaus rajonėlio.  Jį renkasi netradicinės mados gerbėjai. Čia įsikūrusios keisčiausios Londono parduotuvės, jose savo stiliaus elementų randa pankai, gotai, čia apstu įvairių tatuiruočių bei pirsingo salonų, čia galite susipažinti su futuristine mada. 

 

 

Notting Hill. Taip, tai ne tik filmo pavadinimas, bet ir žavus Londono rajonas, kuriame rasite jaukių, mažų parduotuvėlių, vintažinės mados salonų, antikinių prekių, dovanų, meno kūrinių, knygų. Nei jei neketinate nieko pirkti, vien pasivaikščioti Notting Hille labai smagu. 

 

Bilietų į Londoną ieškokite čia: https://www.zigzag.lt/pigus-skrydziai/

 

Rasa :