X

Nemokamai lankytinos vietos Kopenhagoje

Kopenhaga – didžiausias miestas Danijoje ir Danijos sostinė, kuri taip pat yra viena seniausių Europos sostinių ir karališkųjų miestų. Kopenhaga – tai spalvingas, modernus miestas, kuriame gausu pasakiškų pilių, istorinių pastatų, siaurų akmenuotų gatvelių, sodų, kanalų bei paplūdimių. Nors Danija yra viena žaviausių šalių, o patys danai laikomi laimingiausia tauta, pragyvenimas čia gana brangus… Kainos turistus gali šiek tiek „apkandžioti“ ☺ Tad pateikiame populiariausių ir daugiausiai dėmesio sulaukiančių lankytinų vietų sąrašą, kur galima apsilankyti nemokamai. Ypač dabar, kai yra pigūs skrydžiai ir kelionės į Kopenhagą.

PIGIOS KELIONĖS Į KOPENHAGĄ >

Taigi, nemokamai lankytinos vietos Kopenhagoje.

Undinėlės skulptūra (The Little Mermaid)
Undinėlė yra vienas mažiausių, bet kartu ir vienas didžiausių Kopenhagos simbolių, Kopenhagos pasididžiavimas. Undinėlės statula, sėdinti ant akmens Langelinie promenados pabaigoje, yra viena lankomiausių statulų pasaulyje. 1909 m. Carl Jacobsen (Carlsberg alaus gamyklos įkūrėjas) lankėsi Karališkajame teatre Kopenhagoje, kur vyko baleto „Mažoji undinėlė“ premjera, paremta Hanso Kristiano Anderseno pasakos „Undinėlė“ (1836 m.) motyvais. Sužavėtas ir įkvėptas šio pasirodymo Carl Jacobsen sugalvojo Undinėlės skulptūrą atminimui. Taigi, 1913 m. skulptorius Edvard Eriksen sukūrė Undinėlės skulptūrą, kuriai jau per 100 metų!
Adresas: Langelinie, Kobenhavn Ø, Kopenhaga.


Nyhavn
Galima sakyti, jog Nyhavn yra Danijos vizitinė kortelė. Šis kanalas, uostas kupinas istorinių pastatų, o pakrantėse plūduriuoja laivukai. Čia visuomet gausu žmonių, kurie lepinasi jaukia atmosfera bei aplinka. Tai puiki vieta apsilankyti jaukiuose restoranuose, baruose, paragauti vietinio maisto, o esant progai – pasiklausyti džiazo muzikos. Viename iš šių spalvotų namų gyveno ir pats Hansas Kristianas Andersenas.
Nyhavn vyksta įvairūs renginiai bei šventės, pritraukiančios ne tik lankytojus, bet ir vietinius gyventojus.
Adresas: Nyhavn 45 DK-1051, Kopenhaga

Piknikas Kongens Have parke – Karališkajame parke/sode
Kongens Have parkas, sodas yra šalia Rosenborg pilies ir yra vienas seniausių bei lankomiausių sodų Danijoje. Parke nemažai skulptūrų, fontanų, nuostabi augmenija. Tai puiki vieta pailsėti ar paiškylauti gražioje gamtoje. Tad jei keliaudami turite užkandžių, nenorite eiti į barus ar kavines, ši vieta puikiai tinka prisėsti ir užkąsti puikaus parko apsuptyje.
Adresas: Gothersgade 11, Kopenhaga


Maudynės Islands Brygge
Birželio-rugpjūčio mėnesiais, visomis savaitės dienomis iki 19 val., šioje vietoje gali maudytis ir pramogauti kiekvienas. Maudynėmis pačiame miesto centre esančiame kanale susigundo ir patys danai, keliaudami namo po darbų. Baseinų vandens kokybė tikrinama kasdien ir tik tuomet gaunamas atsakingų institucijų leidimas maudytis. Šiame miesto paplūdimyje iš viso yra 5 baseinai, iš kurių 2 specialiai pritaikyti vaikams. Sekliausias baseinas yra 30 cm gylio. Šalia netgi yra įrengtas bokštelis šokinėjimui į vandenį – 3 ir 5 m aukščio, kitos vandens pramogos. Vietiniai gyventojai čia organizuoja iškylas, kepa maistą kepsninėse. Taip pat yra ir kavinių.
Adresas: Islands Brygge 7, Kopenhaga

Apvalusis bokštas (The Round Tower)
Apvalusis bokštas, pastatytas XVII a., daniškai vadinamas Rundetårn, dabar yra seniausia funkcionuojanti observatorija Europoje. Ant bokšto stogo įrengta apžvalginė aikštelė leidžia į Kopenhagą pažvelgti plačiau. Tačiau įėjimas į patį bokštą yra mokamas. Norint patekti ant stogo, reikia lipti ratu ir įveikti apie 209 m kelią, nors pats bokštas tėra 36 m aukščio. Papildoma pramoga – stiklinės grindys, kurios atveria 25 m gylio vaizdą po kojomis. Vienas kvadratinis stiklinių grindų metras gali atlaikyti iki 900 kg.
Adresas: Købmagergade 52A, Kopenhaga


Rotušės aikštė (City Hall Square)
Rotušės aikštė yra pagrindinė miesto aikštė, kur vyksta įvairūs renginiai, demonstracijos, koncertai ar parodos.
Adresas: Radhuspladsen, Kopenhaga


Stroget gatvė
Tai didžiausia apsipirkinėjimo zona Kopenhagoje, laikoma ilgiausia prekybos ir pėsčiųjų gatve Europoje. Čia gausybė mažų ir didelių parduotuvių, kavinių, restoranų. Nepraeikite pro LEGO parduotuvę, tikrai didelė ir įspūdinga :) Žodžiu, čia rojus mėgstantiems apsipirkinėti. Jei ir neplanuojate nieko įsigyti, apsilankyti šioje gatvėje vis tiek verta. Kiek pigiau yra šios gatvės pabaigoje – netoli Rotušės aikštės. Gatvė tęsiasi iki Kongens Nytorv aikštės – apie 1,1 km. Šiai gatvei kiek daugiau nei 50 metų!
Adresas: Frederiksberggade, Kopenhaga


Botanikos sodas (Botanical Garden)
Botanikos sodas, įkurtas miesto centre, užima apie 10 ha dydžio plotą. Pirmą kartą sodas buvo įrengtas 1600 m., tačiau buvo perkeltas dukart. Nuo 1870 m. sodas veikia iki šių dienų. Sodas turi 27 stiklinius pastatus, iš kurių žymiausias – senasis Palm House. Sode esančiuose tvenkiniuose vasaros metu galima pamatyti vėžlius. Taip pat čia gausu įspūdingų augalų, tad pasižvalgyti tikrai bus kur. Pats sodas bendradarbiauja su Kopenhagos universitetu.
Adresas: Øster Farimagsgade 2B, Kopenhaga

Nacionalinis muziejus (The National Museum)
Norintys bent kiek prisiliesti prie senųjų laikų turėtų aplankyti Nacionalinį muziejų Kopenhagoje. Ir visai nemokamai! Tai vienas svarbiausių ir didžiausių kultūrinių ir istorinių muziejų visoje Danijoje. Muziejuje galima apžiūrėti vikingų laikų parodas, akmens amžiaus, viduramžių, renesanso ir moderniųjų laikų Danijos istorijos parodas. Nacionalinis muziejus įsikūręs Princo rūmuose, kurie buvo pastatyti XVIII a.
Adresas: Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, Kopenhaga


Nacionalinė galerija (The National Gallery of Denmark)
Nacionalinė galerija, dar kitaip vadinama SMK – Statens Museum for Kunst, yra didžiausia meno galerija Danijoje, siūlanti išskirtines, septynių šimtmečių meno kolekcijas. SMK ypač garsėja dėl gražiosios aukso amžiaus meno kolekcijos, dėl šiuolaikinio meno kolekcijos ir vienos garsiausių pasaulyje Matisse kolekcijos. Karališkoji meno kolekcija, kuri yra dalis visos galerijos, įsikūrusi miesto uoste.
Adresas: Sølvgade 48-50, Kopenhaga


Maisto mugė (Copenhagen Street Food)
Jei norite paragauti skirtingų pasaulio virtuvių skonių, patiekalų, būtinai turėtumėte apsilankyti šioje vietoje, kur yra apie 33 prekystaliai, barai, kur galima paragauti daugiau nei 50 skirtingų pasaulinės virtuvės patiekalų. Kasdien čia dirba apie 200 žmonių, o apsilankiusieji su dviračiu gali rasti net 180 vietų dviračiams. Kasmet čia apsilanko apie 350 000 lankytojų. Maisto mugė įsikūrusi beveik pačioje miesto širdyje, netoli Nyhavn ir Kristianijos. Galima pasinaudoti visuomeninio transporto bilietu ir atplaukti laivu.
Adresas: PapirØen//The Paper Island, Trangravsvej 14, Warehouse 7/8, Kopenhaga

Superkilen
Superkilen yra gana nauja vieta mieste, įsikūrusi Nørrebro, Mimersgade kvartale. Parkas padalintas į 3 dalis: Raudonoji aikštė, Juodoji aikštė ir Žaliasis parkas. Raudonojoje aikštėje daugiau modernumo, miesto gyvenimo ir šurmulio. Juodoji aikštė labiau klasikinė vieta su fontanais, suoliukais. O Žaliajame parke galima tiesiog pailsėti, pasportuoti ar paiškylauti.
Adresas: Nørrebrogade 208, Kopenhaga


Christiania
Tai lyg atskiras miestelis mieste, atskira respublika. Be abejonių – viena lankomiausių vietų Kopenhagoje. Kristianija buvo įkurta 1971 m. ir užima daugiau nei 85 arų plotą. Šioje vietovėje gyvena apie 1000 gyventojų, o lankytojų skaičius kasmet siekia apie 1 mln. Kristianijoje rengiami įvairūs renginiai, koncertai. Čia pajusite alternatyvų gyvenimo būdą, kur įstatymai negalioja, tačiau ne kiekvienam tai gali patikti :)
Adresas: Bådsmandsstræde 43, Kopenhaga


Glyptoteket muziejus
Šis muziejus sulaukia daugybės pagyrų iš lankytojų. Glyptoteket yra tarptautinio lygmens senovės ir šiuolaikinio meno muziejus Kopenhagos miesto centre, netoli Tivoli parko. Daugiau nei 10 000 meno kūrinių yra suskirstyti į dvi galerijas – meno kūriniai iš Viduržemio Vakarų kultūros, o kiti – Danijos ir Prancūzijos meno darbai iš IX ir XX a. Įėjimas yra mokamas, išskyrus antradieniais.
Adresas: Dantes Plads 7, Kopenhaga


Nemokami turai Kopenhagoje
Labai puikus variantas paklaidžioti po Kopenhagos miestą pasinaudojus nemokamais turais pėsčiomis. Daugiau informacijos:
Copenhagen Free Walking Tours
Copenhagen Free Tour


Danija – valstybė, įsikūrusi salyne. Susisiekimui palengvinti danai išrado geležinkelio keltus. Traukiniai perkeliami keltais, kerta jūros kanalus ir tęsia keliones. Šioje šalyje yra daug gražių istorinių vietų, kurias verta aplankyti. Susisiekimas su kitais miestais gerai išvystytas, todėl patogu keliauti iš miesto į miestą. Tad susipažinę su Kopenhaga pratęskit pažintį ir su kitais Danijos miestais keliaudami traukiniu.

FOTOGALERIJOS

KOPENHAGA. „Zigzag Travel“ konsultančių viešnagė Kopenhagoje.

Jei žinai dar vietų Kopenhagoje, kuriose apsilankyti galima nemokamai, parašyk.

Gintarė :