X

Nudistų pliažai, paplūdimiai ir geriausios vietelės

Nudistų pliažai – daugeliui žmonių mitais apipinta vieta. Vieni ten eina norėdami pajusti laisvę ir glaudesnį sąlytį su gamta, kiti – tolygiau įdegti ar kt. Taigi, kokiose vietose nuogaliai gali nevaržomai mėgautis saulės voniomis ar vandens malonumais.

Nudistų pliažai, Kipras
Manote, Kipre nėra, kur išsirengti ir pasilepinti saule? Tikrai yra! Siūlome jums top 5 nudistų paplūdimius.
Cape Gat/Greko paplūdimys yra salos rytuose, įsikūręs netoli Ayia Napa. Čia vyrauja itin gera atmosfera bei supa puiki aplinka. Daugelis gyventojų šį paplūdimį yra pamėgę, kadangi laisvai gali maudytis nuogi.
Melissi Beach paplūdimys įsikūręs Ayia Napa rytuose ir itin pamėgtas porų. Čia galima ramiai pailsėti ir pasimėgauti saulės voniomis uolėtame paplūdimyje.
Governor’s Beach – neoficialiai „oficialus“ nudistų paplūdimys, įsikūręs Kipro pietuose ir yra vienas seniausių nudistų paplūdimių Kipre. Ši vieta žavi savo aplinka, pievomis, vietomis tamsiu smėliu bei skaidria žydra pakrante. Paplūdimys įsikūręs keli šimtai metrų nuo Sofroniou paplūdimio restorano ženklo.
Avdimou – rojus nudistams, kurie ieško privatumo ir poilsio paplūdimyje, apsuptame uolų. Paplūdimys išsiskiria ženklais, kurie draudžia maudytis nuogiems. Tačiau žmonės įstengia rasti įvairių atokesnių kampelių, kuriuose mėgaujasi pamėgto paplūdimio privalumais.
Ag Georgios Coves paplūdimys įsikūręs 15 min. kelio nuo Koralų įlankos (Coral Bay). Uolos ir skardžiai yra unikalūs vaizdai šioje vietoje, kurie traukia turistus, ypač nudistus. Šioje vietoje yra itin daug nuošalių, atokių vietelių, kur nudistai gali mėgautis ramybe ir saule.
Tad, mieli nudistai, keliaujame į Kiprą!

Formentera, Ispanija.
Įdegio linijos? Pamirškite. Kaip mažiausia ir piečiausia Ispanijos Balearų salų, Formentera gali pasigirti vienais iš geriausių Viduržemio jūros paplūdimių. Čia nereikės baimintis, kad būsite neteisingai suprasti, nes nudistų pliažai ir nuogumas čia – norma, taigi į save labiau atkreipsite dėmesį vaikščiodami apsirengę. Vietų taip pat yra, tad galėsite rinktis – Playa Levante patiks norintiems smėlio ir ramios užuovėjos, o Playa Es Calo su krištolo skaidrumo vandeniu siūlomas mėgstantiems paviršinį nardymą.
Į šią salą galima patekti per valandą plaukiant keltu iš Ibizos, o čia turistai sutinkami gamtai draugiškesnėje aplinkose – vietoj automobilių siūloma nuomotis dviračius ir palengva važinėjantis apžiūrėti salą.


Rojaus paplūdimys, Mykonos, Graikija
Šį paplūdimį išgarsino hipiai, kurie 1960 m. keliavo po šias vietoves ir pavertė jas nevaržomos meilės ir nežabotų linksmybių vietovėmis. Iki šių dienų čia renkasi linksmybių mėgėjai ir pramogauja iki ryto. Ši vieta iš tikrųjų populiari, todėl ramybės tikėtis neverta. Rojus čia yra tiems, kurie dievina linksmybes, šokius, muziką ir bendravimą su pačiais įvairiausiais žmonėmis iš viso pasaulio. Po visų linksmybių nėra geresnio būdo dar geriau pažinti naujuosius draugus kaip nusimesti drabužius ir išsimaudyti kylant saulei. Rojaus paplūdimys plyti už 4,5 km nuo pačio Mykonos miestelio, paprasti apartamentai nakčiai kainuoja apie 25 EUR vienam asmeniui. O jei jūs negalite sau to leisti, tačiau žūtbūt norite apsilankyti šioje vietoje, išbandykite hipišką variantą – susiręskite lūšnelę ar palapinę tiesiog paplūdimyje.
Į Mykonos salą galite atplaukti keltu iš kitų Graikijos salų.

Ledinės maudynės, Suomija
Mėgstamiausia suomių veikla vasarą – laiką leisti vasarnamiuose prie vieno iš 187 888 krištolo skaidrumo ežerų. Tačiau ką veikti iki vasaros? Užsigrūdinę nedvejoję lepinasi populiariosiomis suomių pirtimis – saunomis – ir iki dantų kalenimo šaltomis maudynėmis. Viešose pirtyse įprasta dėvėti maudymosi kostiumus, tačiau jei savimi pasitikite ir esate drąsus, nesidrovėkite nusimesti savo rankšluosčio. Niekas jūsų nestabdys. Ir patikėkite – iš karštutėlės saunos panerti į stingdantį vandenį po giedru žvaigždėtu dangumi yra nepakartojama patirtis.
Atvykite į Suomiją lėktuvu arba keltu šaltojo ir ledinio sezono metu – jis trunka nuo spalio iki vasario.


Blackmoss Pot, Lake District, Anglija
Viešai išsirengti Anglijoje? Taip, atsiranda ir tokių drąsuolių. Laukinis ir nevaržomas stovyklavimas nėra visiškai anglų stilius ir nėra laikoma norma – juk tai ne kriketas. Tačiau tai neturėtų jūsų stabdyti – patyliukais galima pasistatyti palapinę Lake District nacionaliniame parke ir niekam tai nerūpės. Ankstyvą rytą prisiverskite atsikelti ir panerti nuo įspūdingų akmenų į skaidrų Blackmoss Pit vandenį. Joks kiekis garuojančios arbatos jūsų taip efektyviai nepažadins.
Greičiausias būdas čia pateikti yra atskristi iki Liverpulio ar Mančesterio, o nuo čia sėsti į traukinį – kelionės metu matomi vaizdai atims žadą. Išlipti galėsite Oxenholme, Windermere, Grange-over-Sands, Ulverston arba Barrow-in Furness.


Viti ežeras, Askja Caldera, Islandija
Šią vietą rasti nėra lengva. Norint ją pasiekti, reikia gerų vairavimo bekele įgūdžių ir geležinių nervų. Ežeras telkšo sunkiai pasiekiamose centrinės Islandijos aukštumose, Vatnajökull ledyno šešėlyje. Manoma, kad jis susidarė po 1875 m. ugnikalnio išsiveržimo. Öskjuvatn yra giliausias (iki 220 m gylio) ežeras Islandijoje. Tačiau pagrindinis traukos objektas yra šalia esantis Viti ežeras. Bebaimiai lankytojai per statų šlaitą įsiropščia į kraterio vidų pamirkti raminančiuose geoterminiuose vandenyse, kur maudymosi kostiumai nėra privalomi. Netoliese esantis viešbutis organizuoja dienos išvykas pasilepinti šiais malonumais. Vykstama kasdien nuo birželio 15 iki rugsėjo 30 dienos.


Tradicinis onsen, Japonija
Maudymasis tradicinėse karštosiose versmėse – onsen – yra saugoma nacionalinė tradicija ir vertybė. Ramiojo vandenyno pakrantė yra vulkaniškai aktyvi zona, todėl čia galima rasti daugybę vietų, kuriose siūloma pasimėgauti karštosiomis versmėmis. Japonijoje populiaru po dienos darbų įtampa atsikratyti lepinantis karštuose vandenyse ir natūralu, kad visišką laisvę ir malonumą galima pajusti tik nevaržant drabužiams. Neretai vakariečiams sunku suprasti japonų filosofiją šiuo požiūriu, todėl ypač droviems siūlomos vien vyrų arba vien moterų vonios. Pasitaikius progai patariama šio šanso nepraleisti ir būtinai tai išbandyti.


Porcupine Mountains Wilderness State Park, JAV, Mičiganas
Šie kalnai – tai daugybės keterų masyvas, kyšantis šalia Didžiojo ežero krantų. Čia galima gėrėtis tikrąja laukine gamta – nuostabūs gamtovaizdžiai, visiška ramybė ir didžiausias gėlo vandens ežeras. Galima leistis į puikią savaitgalio išvyką, kurioje aplankomos trys įspūdingos vietos – uolų atodanga, Didžiųjų karpių upė ir Didysis ežeras. Jei pagauti gamtos didybės užsimanysite nusimesti drabužius ir pasideginti, vos už septynių mylių nuo šio maršruto yra nuošali stovyklavietė, gerai žinoma nudistų. Pirštų galiukais perėję pušų spygliais nuklotą kelią galėsite mėgautis ramiu ir maloniu pasimaudymu. Dienos pabaigoje nuobodžiauti taip pat neteks – galėsite eiti į vietos teatrą ar liaudies muzikos vakarą.

Radha Nagar, Andaman ir Nicobar salos
Išblaškytos po Bengalų įlanką šalia Birmos ir Indonezijos, 582 Andaman ir Nicobar salos staiga išgarsėjo po 2004 m. Indijos vandenyno cunamio. Turizmas atsigauna ir jau imama svarstyti, ar Havelock salos paplūdimiai galėtų pretenduoti į gražiausių ir geriausių paplūdimių Azijoje. Kol kas toks teiginys per drąsus, tačiau vietovės čia vertos dėmesio. Švarus baltas smėlis, turkio spalvos vanduo ir koraliniai rifai, idealiai tinkantys paviršiniam nardymui, o kur dar įspūdingi saulėlydžiai – didžiausi šios vietos privalumai. Tai nuostabi vieta laisvam pasiplaukiojimui, tik saugokitės stiprių srovių.
Čia galima patekti iš Port Blair keltu, kurie plaukia tris kartus per dieną, įskaitant ir specialųjį turistų („tingųjį“) reisą popiet, arba nusisamdyti malūnsparnį už mažiau nei 1000 Indijos rupijų.

Englischer Garten, Miunchenas, Vokietija
Vokiečiai yra užkietėję nudistai. Tai įsišakniję jų mentalitete nuo XIX a. Freikörperkultur (laisvo kūno) judėjimo ir yra puoselėjamas ir šių dienų miestiečių. Vasarą tūkstančiai Miuncheno gyventojų susirenka didžiausiame miesto parke (Englischer Garten), nusimeta drabužius ir išsitiesia saulutėje arba gaivinasi upėje. Nesuskaičiuojamos tvarkingai sulankstytų klasikinių kostiumų krūvos yra neįprastas vaizdas, užtikrinantis turistų dėmesį.
Tad keliaukite į Miuncheną!


Turtle Island, Fidžis
Tai vieta romantikams. Prabangi vietovė su ištaigingais vasarnamiais, kuriuose gali apsistoti tik 14 porų. Jei vis dėlto pateksite čia, galėsite mėgautis idilišku poilsiu, nuostabiu gamtovaizdžiu, SPA malonumais. Be to, čia yra 14 privačių paplūdimių, nudistų pliažai, todėl niekas nesutrukdys nusimetus drabužius pasikaitinti saulėje ant balto smėlio ar pasimaudyti mėnesienoje.
Šioje saloje buvo filmuojamas filmas „Blue Lagoon“ (1980).
Norite visiško privatumo? Ne bėda – salą galite nuomotis. 7 nakvynių trukmės visos salos nuomos kaina – „tik“ 275 tūkstančiai JAV dolerių.

Gintarė :