X

2015 m. vasaros festivaliai Lietuvoje ir pasaulyje

Kokia vasara be festivalių? Teisingai, jokia. Tad tęsiame tradicijas ir skelbiame: 2015 m. VASAROS FESTIVALIŲ SĄRAŠAS – KALENDORIUS!

Pateikiame ir rekomendacijų, kaip nuvykti iki pasirinkto festivalio. Tad griebkite pigius lėktuvo, autobuso ar traukinio bilietus, o gal net visą InterRail Pass traukinio bilietą ir pirmyn į gastroles po Europą per 2015 m. vasaros muzikos, meno ir kultūros festivalius.

MUZIKOS FESTIVALIAI LIETUVOJE

BENAI, PLAUKIAM Į NIDĄ
Lietuva, Nida
2015 m. gegužės 29-31 d.
Vienoje scenoje išvysite populiariausias Lietuvos atlikėjus su geriausiomis lietuviškomis dainomis! Įėjimas – nemokamas! Populiariausi Lietuvos atlikėjai su visų laikų populiariausiais šlageriais. Renginį filmuoja LRT Televizija.

2ECHOES
Lietuva, Pailgio ež. (40 km nuo Vilniaus), poilsiavietė „Saulėtas kampelis“
2015 m. birželio 5-7 d.
Trečius metus gyvuojanti kokybiško reivo ir alternatyvios muzikos melomanų komanda su džiaugsmu kviečia jus į meno ir muzikos sintezę “2ECHOES”. Birželio pirmąjį savaitgalį Elektro fronto komanda, įdėjusi nemenką indėlį į tokių festivalių kaip “Telekinesis“, “Tundra” ir “Yaga” kūrimą, nori visiem jums suteikti nepamirštamą savaitgalį nuostabios gamtos, meninių ekspozicijų ir alternatyvios muzikos apsuptyje.

ŽIEŽMARIAI
Lietuva, Kaišiadorių r., Žiežmariai
2015 m. birželio 5 d.
Pernai atšventęs Žiežmarių 666 metų nejubiliejų, puikiai atidaręs vasarą, nestokojęs daug ir geros bei įvairios muzikos, naujų pažinčių, meilės, lietaus, saulės, garso, sulaukęs gerų atsiliepimų, sakydamas nemažą AČIŪ VISIEMS, Žiežmarių piliečiai, pasiryžę smogti vėl.

REVOLUTION FESTIVAL
Lietuva, Utena
2015 m. birželio 19-21 d.
REVOLUTION FESTIVAL, pirmasiais metais sužibėjęs puikiausiais atgarsiais, įsimintina gamtos grožybių apsuptimi, elektroninės muzikos spalvomis, unikaliomis dekoracijomis, SUGRĮŽTA 2015 m. birželio 19–21 d.

GrainField
Lietuva, Šakiai
2015 m. birželio 19-21 d.
GrainField – pirmasis pietvakarių Lietuvoje muzikos ir pramogų festivalis. Perjunk pavarą kartu su elektro, pop, hip-hop, house, rock muzikos atstovais! Line up’e Ironvytas, Flaxen Beats, Cookie Jar, Kandie Killers, Mindaugėlis, Freaks on Floor, Rembo/Švoba, Pushas ir kt.

KILKIM ŽAIBU
Lietuva, Žagarė
2015 m. birželio 26-27 d.
Senųjų tradicijų ir alternatyvios/sunkiosios muzikos festivalis KILKIM ŽAIBU – tai didžiausias Baltijos šlyse folkloro ir sunkiosios muzikos festivalis, vykstantis jau šešioliktus metus. Šiemet festivalis vyks Žiemgalos sostinėje – Žagarėje, šalia istoriškai svarbaus Žiemgalos kraštui Raktės piliakalnio, Žvelgaičio ežero pakrantėje. Šiais metais Žiemgalos kraštui pagerbti tema yra grįžimas prie savo šaknų, amžinai besisukantis ratas, praeities ir ateities susiliejimas dabartyje.

VAROM!
Lietuva, prie Pailgio ež.
2015 m.birželio 26-28 d.
Trankus, pašėlęs, atsipalaidavęs, kokybiškas ir …blaivus festivalis! Net jei ir skamba neįtikėtinai – tai yra tiesa! Organizatoriai prižada visus festivalių atributus ir dar daugiau: daug kokybiškos „gyvos“ ir elektroninės muzikos, meno erdves, gausybę dirbtuvių, saviraiškos užsiėmimų ir interaktyvios veiklos, šokių pamokų, kvalifikuotų lektorių paskaitų, ypatingas erdves vaikams ir nevaržomas aktyvias pramogas. Tačiau atmosfera čia bus ypatinga – sąmoninga ir tikra – kad namo parsivežtumėte pilną glėbį tikrų įspūdžių ir pasisemtos energijos!

SŪPYNĖS
Lietuva, Pakretuonė, Švenčionių r.
2015 m. birželio 25-28 d.
„Sūpynės“ – kokybiškos elektroninės muzikos festivalis miškų ir ežerų apsupty. Pirmasis dešimtmetis, kai girios supasi į keturias pasaulio puses.
Žvakių – nepūsim. Norus galvosim ir pildysim.
Pradėk juos galvoti jau dabar.

BLIUZO NAKTYS
Lietuva, Varniai
2015 m. liepos 3-4 d.
Varniuose prie Lūksto ežero jau daugiau nei du dešimtmečius vykstantis festivalis „Bliuzo naktys“ pastaraisiais metais gerokai išaugo. Tačiau jo organizatoriai senų tradicijų nelaužo ir vėl kviečia visus susitikti tuo pačiu metu – pirmąjį liepos savaitgalį. Praėjusiais metais galėjome gyvai pamatyti ir išgirsti bliuzą grojantį Holivudo kovinių filmų herojų Steveną Seagalą su grupe. Susirinkęs rekordiškas melomanų būrys po festivalio užvertė rengėjus pageidavimais, kokias kitas bliuzuojančias kino pasaulio žvaigždes svajotų pamatyti artimiausiose „Bliuzo naktyse“. Šiemet publikai pasirodys unikalus akordeonistas Dwayne‘as Dopsie iš Luizianos, pagaliau prisikviestas Keegan‘as McInroe‘us iš Teksaso, dviaukštis bliuzo autobusas iš Latvijos ir festivalyje užaugę Lietuvos muzikantai. Pirmieji festivalio bilietai – pigesni.
Su ISIC 10 % nuolaida!

SWAMPFEST 
Lavysabalė, Žiūrų kaimas, Varėnos rajonas
2015 m. liepos mėn.
Netradicinė aplinka ir gera muzika laukia festivalio dalyvių! Šiemet „Swampfest“ vyks Varėnos rajone. Atsipalaiduokite ir šėlkite poilsio ir muzikos festivalyje!

MESKA MUSIC FESTIVAL
Lietuva, Zarasai, Didžioji sala
2015 m. liepos 10-12 d.
Lietuvos įrašų kompanija Meska Music pristato tarptautinį muzikos festivalį. Visą savaitgalį dalyvius džiugins kokybiška šokių muzika, išskirtinės vaizdo instaliacijos ir didžiausio kalibro Dj iš Lietuvos bei užsienio. Nuostabios Aukštaitijos gamtos apsuptyje veiklos ras ir suaugę, ir maži – vandens pramogos Zaraso ežere garantuos dar linksmesnius įspūdžius ir nepamirštamesnį laiką.

LEMPAfest
Lietuva, Aukštadvaris, Bijūnų k.
2015 m. liepos 10-12 d.
LEMPAfest yra muzikos ir menų vasaros festivalis. Festivalyje, kaip ir pernai, numatoma daug puikios įvairaus stiliaus muzikos, sporto renginių, meninių, muzikinių ir šokių užsiėmimų, mankštų bei maudynių. Vyks paskaitos ir diskusijos įvairiomis temomis. Festivalis neturi amžiaus cenzo, tačiau yra orientuotas į jaunus žmones, jaunus ne amžiumi, bet širdimi. Festivalyje stengiamės sukurti draugišką aplinką šeimoms su vaikais, kurioms išties trūksta pramogų. Turime atskirą ir ramią palapinių miestelio zoną bei pažadame įvairių linksmybių ir užsiėmimų vaikams.

AKACIJŲ ALĖJA
Lietuva, Kauno r., Kulautuva
2015 m. liepos 11 d.
2001-aisiais kažin kas ar galvojo, kad užgimsta įdomus, naujos – visai kitokios kokybės – festivalis. Ne tik muzikos ir poezijos reginys, bet ir pirmoji šalyje tokio masto sueiga, reiškinys šalies kultūros žemėlapyje ir kalendoriuje. Pavadinimo toli ieškoti nereikėjo: Kulautuvos miestelio – parko, populiaraus prieškario kurorto, pagrindinė gatvė vadinosi „Akacijų alėja“. Gimė ir daina, kuri tapo festivalio himnu, „išsigludino“ festivalio schema, modelis. Kviečiame apsilankyti jaukiame bardų festivalyje.

VELNIO AKMUO
Lietuva, Anykščiai
2015 m. liepos 16-19 d.
„Velnio akmuo“ – šiuolaikinio roko ir metalo muzikos festivalis po atviru dangumi, Dainavos slėnyje Anykščiuose šį vidurvasarį įvyks jau n-tąjį kartą – liepos 14-17 d. Nei per didelis, nei per mažas – ne kartą muzikantų apibūdintas kaip vienas maloniausių nedidelių festivalių Europoje. Kaip visada laukia gyva muzika, originali kūryba, pozityvios emocijos, nereali atmosfera ir nepamirštami įspūdžiai. Tiek prisiekę gryniausio metalo muzikos fanai, tiek įvairių šiuolaikinio roko muzikos krypčių gerbėjai, jaučiantys, kokia yra tikrojo rokenrolo dvasia, būtent čia jos ieško ir neabejotinai atranda.

TUNDRA
Lietuva, Varėna
2015 m. liepos 16-19 d.
Elektroninės muzikos festivalis „Tundra“. Kuomet kartą į metus ateina TAS laikas, TUNDROS žemė iškyla, visu paslaptingu savo grožiu mesdama magišką šešėlį ant miškų, ežerų ir pievų, nekantraujančių patirti žmogiškąją sąmonės kelionę. Trys pilys stiebsis į dangų, skleisdamos ausis maloninančius garsus tiems, kas nori girdėti. Dinamiška erdvė išsiskleis į daugelį dienos ir nakties metu vyksiančių užsiėmimų tiems, kas nori tobulėti, bei tiems, kas nori tiesiog maksimaliai pašėlti. Didysis atsinaujinimas ateina. Dvyliktoji TUNDRA daro posūkį link naujos kokybinės kartelės. Jūsų laukia galinga nauja pagrindinė scena, apjungsianti glaudžiai persipynusią stilistiką, dieną ir naktį alsuojanti PSY scena, stebuklinga CHILL erdvė, Harmony & Healing zona bei gausybė veiklų.
Su ISIC 10 % nuolaida!

RADISTAI VILLAGE
Lietuva, Molėtų r., Obuolių sala
2015 m. liepos 17-18 d.
Grabuosto ežero saloje, išskirtinės gamtos prieglobstyje „Radistai“ skelbia jau tradicija tapusi vasaros šokių muzikos festivalį „Radistai Village“. Tai prasidėjo Nidoje, nuvilnijo iki Dubingių ir apėmė visą Obuolių salą! Įspūdingos dekoracijos ir unikali gamta, paskutiniai moderniausių technologijų stebuklai, išskirtinės pramogos dieną ir naktį, galinga didžėjų armija! Įženk į šokių muzikos karalystę. Atrask gražiausią vasaros pasaką¡ Obuolių saloje!

NIBIRU
Lietuva, Sidabravas, Radviliškio r.
2015 m. liepos 24-26 d.
Žalioji Nibiru planetėlė kviečia visus ufonautus, kosmonautus, hipius, elfus, gnomus, fėjas, miško gyventojus ir gamtos vaikus susiburti drauge, švęsti savo individualumą ir buvimą kartu, šokti dūkti, trypti, šviestis, žaisti ir dalintis meile. Sukurkime kartu tokį pasaulėlį – šventę, kuriame būtų gera mums patiems. Pajuskime visas keturias stichijas viename renginyje!
Su ISIC 10 % nuolaida!

STRCamp
Lietuva, Elektrėnų sav.
2015 m. liepos 24-26 d.
Renginio koncepcija iš esmės nesikeis nuo praėjusių metų. Įgiję nemažai patirties, organizatoriai stovykloje nori suburti skirtingos muzikos grupes ir atlikėjus bei menininkus, kurie padės sukurti renginio atmosferą. Viena iš pirmųjų grupių, šiemet grosiančių stovykloje – YTRO.

GALAPAGAI
Lietuva, Zarasai
2015 m. liepos 24-25 d.
Festivalis „Galapagai” – tai didžiausias tarptautinis muzikos ir pramogų festivalis Lietuvoje, vykstantis vasaros metu po atviru dangumi. 2003-aisiais įvyko pirmasis festivalis, kuris tuomet vadinosi „Roko Naktys“. Garsėjantis itin kokybiška muzika ir plačiu pramogų pasirinkimu festivalis auga kasmet, pritraukdamas ne tik Lietuvos dalyvius, bet ir svečius iš Vokietijos, Suomijos, Švedijos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos ir kt. valstybių. Festivalis vyksta Zarasuose, Zaraso ežero saloje. „Galapagai“ yra vienintelis Lietuvos festivalis, priklausantis CEETEP ir dalyvaujantis Europos muzikos festivalių mainuose. Jau kelis metus iš eilės „Galapagai“ buvo nominuoti geriausių nedidelių Europos festivalių kategorijoje. Zaraso ežero saloje siaus „Pendulum“ su MC Verse, „G&G Sindikatas“, BA., „Trubetskoy“, „Golden Parazyth“,  Alina Orlova, BIX, Colours of Bubbles ir kiti geriausieji.
Su ISIC 10 % nuolaida!

YAGA GATHERING
Lietuva, tiksli vieta tikslinama
2015 m. liepos 30 d. – rugpjūčio 3 d.
Festivalyje tradiciškai veiks pagrindinė ir ramybės scenos, amatų bei sveikatingumo erdvės. Pasirodys reggae, dub ir elektroninės muzikos atlikėjai, koncertuos grupės. Dekoracijas rengia meistrai iš Suomijos, Vokietijos, Ukrainos ir Lietuvos, vyks kelios parodos po atviru dangumi. Specialiai lankytojų patogumui veiks vaikų darželis, lauko dušai, pirtis, saugoma automobilių stovėjimo aikštelė, bus galima išsinuomoti visą stovyklavimui reikiamą įrangą, veiks įvairių šalių virtuvės. Šiemet gros Aodioiboa, Atman, Dohm, Fungus Funk, Glosolalia, Hutti Heita, Hux Flux, Jah Likkle, Jaramogi & Naima, Liquid Ross, Loke, Loopus In Fabula, Malice In Wonderland, Man@Space, Naima, Oche, Ozmali, Pavel Svimba, Portal Protection, Quantum Mechanica, Re-Horakhty, Shantarolf, Soladria, Spitzin, Unitone, Will O Wisp ir kt.

RAFTA
Lietuva, Klaipėda, Kuršių marios
2015 m. rugpjūčio 1 d.
Nemokamas vienos dienos akustinės/elektroninės muzikos festivalis Kuršių Marių viduryje ant plūduriuojančios scenos. Atplauk su savo, skolinta, nuomota ar pasigaminta vandens transporto priemone, išmesk inkarą ir šok gylyje iki bambos Prūsų jūros viduryje. RAFTA  vyks 2015 m. Rugpjūčio 1 d. 15:00 val.  Kuršių Mariose.

ROKO NAKTYS
Lietuva, Zarasai
2015 m. liepos 31 d. – rugpjūčio 1 d.
„Iš „Roko naktų“ gimęs festivalis „Galapagai“ jau įgavo savo spalvą ir surado savo auditoriją. Norėdami nepamiršti šaknų ir atsižvelgdami į „Roko naktų“ ištikimų gerbėjų prašymus, organizatoriai nusprendė, kad roko muzika turi turėti savo atskirą festivalį Lietuvoje. Per vienuolika metų festivalis išaugo, sustiprėjo, kartu su juo sustiprėjo ir organizacinė komanda. „Roko naktys“ pirmą kartą buvo surengtos 2002 m. Praėjusiais metais su dideliu vėju į Lietuvos festivalių areną sugrįžusios „Roko naktys“ tapo tikru išbandymu gerbėjams. Užsitvirtinęs jų ištikimą meilę legendinis festivalis bus rengiamas ir 2015 m. vasarą. Pirmieji vardai atlikėjų sąraše: „Alestorm“, „Neonfly“, BIX, „Thundertale“, „Freaks on Floor“, „Stiffer“ ir kt.
Su ISIC 10 % nuolaida!

GRANATOS LIVE
Lietuva, Rumšiškės
2015 m. liepos 31 d. – rugpjūčio 2 d.
Vos prieš dvejus metus unikalioje Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje pradėtos rengti „Granatos Live“ greitai išsikovojo vietą vasaros festivalių kalendoriuje. „Granatos Live 2015“ muzikos žvaigždžių pasirodymus planuoja taip, kad festivalio dalyviai išgirstų  kuo daugiau ir įvairesnės muzikos. Tuo metu, kai muzikos grupės ir atlikėjai gros pagrindinėse scenose, jaunųjų atlikėjų scenoje pasirodymai nevyks. Nuo vidurnakčio iki pat ryto ištvermingiausiųjų pramogautojų lauks DJ, jaunųjų atlikėjų ir elektroninės muzikos scenos. Pagrindinės festivalio scenos šįkart bus įkurtos dar arčiau palapinių miestelio. Nauji vardai Granatų 2015 m. line-up’e: Jungle, Submotion Orchestra, Rebeka, On-the-go, Silence Family ir kt.

SUMMER MUSIC
Lietuva, Šilalės r., Paežerės poilsiavietė
2015 m. rugpjūčio 1-2 d.
Šiemet vėl vyks šokių muzikos fiesta po atviru dangumi. Nauja festivalio vieta, daugiau muzikos erdvių, festivalio Headliner’iai, elektroninės muzikos klubo Opalocka rezidencija festivalyje, rungtys, pramogos, linksmybės, bei kitos veiklos. Švęskite vasarą kartu su „Summer Music“!

DAUBOS GRIAUCMAS
Lietuva, Jurbarko r., Seredžius
2015 m. rugpjūčio 7-8 d.
Beprotiškiausias metalo balius grįžta! Pailsėję ir atsigavę po praėjusių metų fiestos šiemet grosim ir šėlsim dvi dienas. Per tą laiką ant pagrindinės scenos sugros daugiau nei 10 grupių iš Lietuvos ir užsienio. Palečių scenoje visi galės parodyt ką moka. Dauba pareina!
Grupės: Weedpecker, McLoud, Extravaganza, Black Citrus, +TBA

PURPURINIS VAKARAS
Lietuva, Anykščiai, Dainavos slėnis
2015 m. rugpjūčio 13-15 d.
Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ yra rengiamas Anykščiuose nuo 2008 m. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis natūraliai įsiliejo į Anykščių rajono kultūrinių renginių mozaiką. Šis festivalis ne tik reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams, bet ir pristato Anykščių kraštą kaip patrauklų, unikalų, poezijos ir kūrybos lopšį. Šio renginio dėka Anykščiai kiekvieną vasarą tampa traukos centru, vienijančiu žinomus bardus ir jų kūrybos gerbėjus.
Su ISIC 10 % nuolaida!

GAIA Gathering 2015
Lietuva, vieta tikslinama
2015 m. rugpjūčio 14-15 d.
Gaia – tai dar viena galimybė pamatyti realybę tokią, kokia ji yra, galimybė tiesiog pabūti, pasidžiaugti, švęsti. Gaia sąskrydis – visiškai idėjinis renginys, vykstantis viename iš nuostabiųjų Lietuvos miškų. Tai yra didelė visuma to, kas kyla iš sielos gelmių, pasireiškianti per šokį, muziką, žodį, kūrybą, sinchronizaciją, nematomais ir matomais saitais su susijusi su Žeme.

ONT GRIND‘u
Lietuva, Rietavas
2015 m. rugpjūčio 14-16 d.
Rietavas garsėja ne tik tuo, jog apie 1700 metus per jį į Lietuvą pirmą kartą buvo įvežtos bulvės, ne tik tuo, jog turi savo kultūrinį paveldą, Einikį, bet ir tuo, jog jo apylinkėse vyksta festivalis – Ont Grindų!

KARKLĖ
Lietuva, Karklė
2015 m. rugpjūčio 14-16 d.
„Karklė Live Music Beach“ – tai didžiausias tarptautinis muzikos ir meno festivalis Lietuvoje, vykstantis ant jūros kranto, įstabių kopų ir magiškos gamtos fone. Organizatoriai išlaiko tradiciją ir vėl parinko optimalią datą norintiems iki soties pasimėgauti mėgstama muzika bei pažymėti vasaros pabaigtuves ant jūros kranto. Tad festivalininkų malonumui – trys laisvadieniai, kuriuos persmelks taika, meilė ir muzika. Laukia per 50 pasirodymų, kuriuos dovanos svečiai iš užsienio bei Lietuvos. Šių metų sąraše grupė „Rudimental“, reperis „Example“ su DJ Wire, „Gus Gus“, Marlon Roudette, Marijonas Mikutavičius, Tiga, Brutto, Leeroy Thornhill, Antis, Jazzu & Leon Somov, Tensnake, Jurga Šeduikytė, Alina Orlova, Mantas, PeR, Radistai, Proper Heat, Bonafide3000, Pola Rise Donatello ir Kastis Torrau, Makchu Pikchu, Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Felix de Luca, Z On A ir kt.

SAULĖTOSIOS NAKTYS
Lietuva, Joniškio r., Gataučiai
2015 m. rugpjūčio 20-23 d.
Kurdami Saulėtųjų Naktų erdvę, stengiamės į viską žiūrėti kitaip. Mums nesvarbu dalyvių pavardės ir mes nesivaikom žvaigždžių. Festivalis yra graži mūsų nuostabaus gyvenimo išraiška. Čia yra erdvė kur nėra guru, lyderių, muzikantų, atlikėjų, menininkų, šokėjų, fakyrų, alpinistų, magų  arba yra visa tai ir dar daugiau, net tai ko Jūs norite. Kiekvienas dalyvis gali pajusti, kad tai tiesiog didelė šeima, kuri kuria ir tu gali būti vienas iš jų! Šių metų scenoje gros Tapau Garsu (ex. Electric Lady), Domantas Razauskas, Darius Ražauskas, Kūjeliai, Pilnatys, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys ir kt.

VISAGINO COUNTRY 
Lietuva, Visaginas
2015 m. rugpjūčio 21-23 d.
Festivalis „Visagino country“  gyvuoja nuo 1991 m. Vienas didžiausių kantri muzikos festivalių Rytų Europoje kasmet vyksta rugpjūčio viduryje, ant vaizdingo ežero kranto įsikūrusiame Visagino mieste. Festivalyje dalyvauja Lietuvos bei užsienio kantri muzikos atlikėjai, jo metu skamba gyvai atliekama, įvairių žanrų kantri muzika: country rock, folk country, rockabilly, blue grass ir kt. Per festivalio gyvavimo metus jį aplankė muzikantai iš daugelio pasaulio šalių.

LOFTAS FEST 2015
Lietuva, Vilnius
2015 m. rugpjūčio 28-30 d.
„Best kept secret” užsienio svečių tituluotas urbanistinis festivalis mieste – „Loftas Fest“ skelbia 2015 metų datą.
Ketvirtasis, pasaulio didmiesčių įkvėptas, aktualios ir išieškotos muzikos ir meno festivalis „Loftas Fest“ šiemet vyks rugpjūčio 28-30 dienomis. Kaip visuomet, vienam savaitgaliui „Lofto“ kieme rinksis pasišventę melomanai ir naujų miesto patirčių ieškotojai. Keep your eyes open – laukia daug muzikos atradimų ir meilių iš pirmo žvilgsnio.
Su ISIC 15 % nuolaida!

MĖNUO JUODARAGIS
Lietuva, Zarasų sala
2015 m. rugpjūčio 28-30 d.
Nepriklausomos muzikos ir šiuolaikinės baltiškos kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ šiemet vėl grįžta į savo namus Šiaurės rytuose – į nuostabiąją ežero sala Zarasuose, kur palydės paskutinį vasaros savaitgalį. Rugpjūčio 28-30 d. vyks lankytojus šventė, apjungsianti žilą senovę, dabartį ir ateitį plačiais muzikos, meno, amatų akiračiais. Tai vienas seniausių Baltijos šalyse organizuojamų festivalių po atviru dangumi ir didžiausias kasmetinis prigimtinės kultūros bei alternatyvios muzikos renginys Lietuvoje. „Mėnuo Juodaragis“ išsiskiria unikalia idėja, siejančia ikikrikščionišką paveldą su šiuolaikine kūryba, gausia programa ir itin jaukia gamtos aplinka.

MUZIKOS FESTIVALIAI PASAULYJE

NUITS SONORES
Prancūzija, Lionas
2015 m. gegužės 13-17 d.
Festivalio pavadinimas reiškia „skambios naktys“. Tai didžiulis indie ir elektroninės muzikos festivalis, kuriame susirenka vieni geriausių Prancūzijos ir pasaulio DJ’ėjų. Tai 6 dienų muzikos fiesta, tapusi vienu populiariausių renginių Europoje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki Paryžiaus ir tęsti kelionę traukiniu iki Liono.

PRIMAVERA SOUND
Ispanija, Barselona
2015 m. gegužės 28-30 d.
Jūros, saulės ir išskirtinės festivalio programos dėka “Primavera Sound” tapo vienu geidžiamiausių Europos muzikos festivalių. Tai vienas didžiausių renginių visoje Ispanijoje. Kasmetinis Barselonoje vykstantis festivalis yra garsus savo išskirtine programa. Festivalyje skamba labai įvairi muzika. Dažniausiai girdima alternatyvi muzika, indie, elektronika, pop, hip hop, dance, folk, jazz, metal ir eksperimentinė muzika.
Kaip nuvykti. Patogiausia tiesiog skristi lėktuvu į Barseloną

OPTIMUS PRIMAVERA SOUND
Portugalija, Porto
2015 m. birželio 4-6 d.
Tai antrasis Primavera Sound festivalis, rengiamas Portugalijoje Porto mieste. Jis pradėtas rengti 2012 metais, Barselonos festivalio steigėjų. Programa būna panaši kaip ir Barselonoje vykstančio festivalio. Šiais metais pasirodys žymioji britų roko grupė „Ride“, Patti Smith (JAV) ir kt.
Kaip nuvykti. Galima tiesiog skristi lėktuvu į Porto

ROCK FOR PEOPLE
Čekija, Hradec Kralovė
2015 m. birželio 4-6 d.
Tai 4 dienų festivalis, vykstantis nuostabiojoje Čekijoje. Vienas iš žymiausių tarptautinių roko festivalių Europoje. Daug metų „Rock For People“ yra vienas populiariausių festivalių Čekijoje. Jis išsiskiria savo ramia aplinka, kurioje visi festivalio dalyviai gali atsipalaiduoti, mėgautis vasaros saule, skaniu čekišku alumi, susirasti naujų draugų, maudytis ežere ir šokti visą naktį pagal nuostabią muziką.
Kaip nuvykti. Galima rinktis tiesioginius skrydžius į Prahą ir iš ten tęsti kelionę traukiniu iki Hradec Kralove.

ROCK AM RING
Vokietija, Vulkaneifel
2015 m. birželio 5-7 d.
Tai Vokietijos didžiausias roko festivalis. Jis rengiamas kiekvienais metais birželio mėnesį. Puikus oras, graži atmosfera ir kokybiška roko muzika vilioja tiek vietinius, tiek svečius iš viso pasaulio. Šiais metais festivalis persikelia į naują vietą – Vulkaneifel, į šiaurės vakarų Vokietijos Aifelio kalnų sritį, maždaug 30 kilometrų nuo senosios festivalio vietos. Šiemet festivalis švęs savo 30-tąjį jubiliejų. Čia kaip visada pasirodys pasaulinio garso atlikėjai: britų roko grupė Motörhead, Bastille bei elektroninės muzikos grupė The Prodigy, žymieji amerikiečiai Foo Fighters, Marilyn Manson, Papa Roach, Slipknot ir daugelis kitų.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Frankfurto Hahn oro uostą  ir tęsti kelionę viršuoju transportu iki Mayen.

YEAH!
Prancūzija, Lurmarenas
2015 m. birželio 5-7 d.
Visame pasaulyje žinomo didžėjaus Laurent Garnier organizuojamas festivalis vyksta Prancūzijos Lurmareno mieste. Nors šis festivalis skirtas sunkios elektroninės muzikos gerbėjams – pramogų ras ir šeimos su vaikais. Netrūks muzikos įvairiems skoniams, o plokšteles festivalyje suks ir pats jo organizatorius.
Kaip nuvykti. Patartina skristi lėktuvu į Marselį ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

I AM GLOBAL
Ispanija, Barselona, Vilassar De Dalt
2015 m. birželio 6-7 d.
Festivalis vyks viename iš geriausių vandens parkų Europoje – Illa Fantasia. Daugiau nei 18 000 žmonių kasdien apsilanko čia. Galybė barų, maitinimo vietų bei nemokamas transportas. Vandens parkai su 18 atrakcionų bus atidaryti visą dieną, o įvairūs baseinai atidaryti būtent naktį. Dienomis ir naktimis galima bus išgirsti galybę atlikėjų. Dienomis pasirodys Doorly, Barber, DJ S.K.T. ,X5 DUBS, Ceri, naktimis – Alice Rose, The Mekanism, Coyu. Visas atlikėjų sąrašas bus paskelbtas vėliau.
Kaip nuvykti. Patogiausia tiesiog skristi lėktuvu į Barseloną. Iki festivalio vietos galima vykti traukiniu arba nemokamais shuttle autobusais.

GREENFIELD FESTIVAL 2015
Šveicarija, Interlaken
2015 m. birželio 11-13 d.
Didžiausias Šveicarijos roko festivalis, vykstantis Šveicarijos kalnų širdyje. Šiais metais pasirodys roko garsenybės Slipknot, In Flames, Lamb of God ir daugelis kitų.
Kaip nuvykti. Festivalis vyksta vos kelios minutės nuo oro uosto, tad nereikės papildomo transporto, iki vietos galima nueiti pėsčiomis arba atvažiuoti taksi. Reikėtų tik atskristi lėktuvu į Interlaken.

BONNAROO
JAV, Mančesteris
2015 m. birželio 11-14 d.
Muzikos ir menų fiesta kviečia linksmintis birželio savaitgalį ir žada labai plačią programą su daug muzikos garsų ir įvairiausių veiklų! Kinas, diskotekos, koncertai, menai, daugybė lauko barų vienoje vietoje. Festivalyje dalyvauja daugybė garsių atlikėjų!
Kaip nuvykti. Patogiausia būtų skristi į Nashville oro uostą, o iš ten važiuoti shuttle autobusu tiesiai į festivalio vietą. Kiti artimesni oro uostai: Chattanooga, Knoxville, Atlanta. Iš čia reikėtų vykti iki Mančesterio autobusu.

THE ISLE OF WIGHT
Didžioji Britanija, Newport Isle of Wight
2015 m. birželio 11-14 d.
Čia susipina linksmybės, puiki muzika, įvairiausi siurprizai ir nuostabūs vasaros vakarai. Šiemet atlikėjų sąraše jau puikuojasi The Black Keys, Fleetwood Mac, The Prodigy, Paolo Nutini, Pharrell Williams, Billy Idol.
Kaip nuvykti. Pirmiausia skristi lėktuvu į Londoną  ar kitą pasirinktą Anglijos miestą, iš kurio į festivalio vietą važiuos specialūs autobusai. Jei nespėjate į užsakytą autobusą, galite vykti traukiniu iš Londono į Portsmouth ir persikelti į salą (Ryde Pier uostą) keltu.

ORANGE WARSAW FESTIVAL
Lenkija, Varšuva
2015 m. birželio 12-14 d.
Aštuntą kartą rengiamas festivalis tikrai bus prisimintas kaip vienas svarbiausias muzikos renginių Lenkijoje. Bilietais pradėta prekiauti dar spalio mėnesį. Šiais metais festivalyje pasirodys Papa Roach, britų grupė Bastille, Paloma Faith ir daugelis kitų garsenybių.
Kaip nuvykti. Į Varšuvą labai paprasta nuvykti autobusu arba lėktuvu.

DOWNLOAD
Didžioji Britanija, Northingemas, Doningtono parkas
2015 m. birželio 12-14 d.
Download yra roko, metalo ir alternatyvios muzikos festivalis, kuris šaknis įleido į roko istoriją. Pirmą kartą surengtas 1981 m. Šiemet galima bus išvysti tikras legendas: Kiss, Marilyn Manson, Slipknot ir daugelį kitų roko dievų.
Kaip nuvykti. Festivalis vyksta prie pat East Midlands oro uosto, Northingeme. Tad reikėtų tiesiai skristi lėktuvu iki oro uosto, o vėliau tęsti kelionę pėsčiomis.  

PINKPOP
Olandija, Landgraaf-Megaland
2015 m. birželio 12-14 d.
Šis pop ir roko muzikos festivalis vyksta jau nuo 1970 m. Festivalis 1990 m. buvo įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip ilgiausiai be pertraukų vykstantis kasmetinis festivalis. Jau žinoma, kad šiemet pasirodys tokie atlikėjai kaip Foo Fighters, Muse ir Robbie Williams.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Eindhoveną arba į Briuselį ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

NORTH SIDE
Danija, Aarhus
2015 m. birželio 12-14 d.
Festivalis kasmet vyksta Aarhus, Danijoje, plečiasi ir į kviestinių žvaigždžių sąrašą įtraukia vis įdomesnius vardus. Jau žinoma, kad šiemet čia gros žymieji hip-hop‘eriai Wu-Tang Clan, The Black Keys, Sam Smith ir Alt-J.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Brėmeną (arba Hamburgą) ir traukiniu pro Hamburgą vykti iki Aarhus arba skristi į Kopenhagą ir tęsti kelionę traukiniu iki Aarhus. Arba tiesiog skristi lėktuvu su persėdimu į Aarhus.

MEADOWS IN THE MOUNTAINS
Bulgarija, Polkovnik Serafimovo
2015 m. birželio 12-14 d.
Laužai, nedidelės scenos ir pasikarstymai medžiuose – per pastaruosius penkerius metus šis festivalis Bulgarijoje pelnė tiesiog nepriekaištingą magiškos patirties reputaciją. Ši šventė rengiama įspūdingoje vietoje Rodopų kalnuose. Rytais festivalio svečius džiugina virš kalnų pakibusi migla ir prieš akis atsiveriantys įspūdingi vaizdai. Šių metų festivalio pažiba taps projektas „Quantic“.
Kaip nuvykti. Rekomenduojama skristi lėktuvu į Salonikus, Sofiją arba Plovdivą ir iš ten keliauti iki festivalio vietos shuttle autobusais.

COPENHELL 2015
Danija, Kopenhaga
2015 m. birželio 18-20 d.
Copenhell yra kasmetinis festivalis Danijoje. Tris birželio dienas ši Skandinavijos šalis transformuojasi į metalistų rojų iš viso pasaulio. Nežiūrint į tai, kad festivalis gyvuoja labai trumpai, jis užaugo ir tapo vienas iš populiariausių metalo muzikos renginių šiaurinėje Europoje.
Kaip nuvykti. Paprasčiausia yra tiesiog nuskristi lėktuvu į Kopenhagą.

SONAR
Ispanija, Barselona
2015 m. birželio 18-20 d.
Tai – pažengusios muzikos ir šiuolaikinės medijos festivalis, vykstantis kasmet nuo 1994 m. Jis išsiskiria savo programa ir yra laikomas vienu geriausių tarptautinių festivalių. Organizatoriai visada pasistengia paruošti itin artistišką programą su linksmybėmis ir eksperimentais. Ji suskaidoma į dieninius renginius: koncertus, prezentacijas, profesionalų zonas, ir naktinius renginius, kurių metu pasirodo garsūs muzikos pasaulio atstovai. Festivalyje susipina puikus kultūrinis kontekstas, nuostabi atmosfera, avangardas ir eksperimentinės bei elektroninės šokių muzikos naujausi ritmai ir mados. Šią vasarą atlikėjų sąraše rikiuojasi The Chemical Brothers, Sophie, lietuvių muzikantas Mario Basanov, žinomas kaip Ten Walls.
Kaip nuvykti. Patogiausia tiesiog skristi lėktuvu į Barseloną .

HURRICANE
Vokietija, Eichenring, Scheeßel
2015 m. birželio 19-21 d.
Šis roko festivalis 2015 metais bus rengiamas jau 19-tąjį kartą. Per praėjusius metus festivalyje pasirodė daug pasaulyje žinomų muzikantų, populiarių Vokietijos atlikėjų bei didelis skaičius muzikos pasaulio naujokų. Šiais metais pamatysime tokius muzikantus kaip Placebo, Florence and The Mach, ALT-J, Farin Urlaub Racing Team ir daug kitų. Nuo 1999 metų vyksta ir šio festivalio dvynukas Southside festival su panašia programa.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Brėmeną arba Hamburgą ir tęskite kelionę viešuoju transportu iki festivalio vietos.

HELLFEST
Prancūzija, Clisson
2015 m. birželio 19-21 d.
Hellfest vyksta kiekvienais metais, kur skamba heavy metal, hard rock, punk ir hardcore muzikos žanrai. Šis festivalis pritraukia sunkiosios muzikos gerbėjus iš visos Prancūzijos ir Europos.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Paryžių ir tęskite kelionę traukiniu iki Nantes, o iš čia – Clisson.

SECRET SOLSTICE
Islandija, Reikjavikas
2015 m. birželio 19-21 d.
Solstice festivalis rengiamas Islandijoje yra ypatingas tuo, kad kol čia linksminsies saulė nenusileis visas tris dienas. Festivalis jus kviečia pasimėgauti nepakartojama muzika, Islandijos vaizdais ir vienu įstabiausių reginių pasaulyje – poliarine diena. Čia išvysite daugybę Islandijos ir pasaulinio lygio atlikėjų bei išgirsite įvairiausių žanrų muzikos.
Kaip nuvykti. Patogiausia skristi lėktuvu į Reikjaviką.

SUN SPLASH
Turkija, Bodrumas
2015 m. birželio 21-28 d.
Tai didžiausias iš mažų Turkijos festivalių, kuriame nėra nieko kas primintų įprastą festivalį. Jis nedidelis ir uždaras, muzikaliai eklektiškas ir skatinantis sveiką gyvenimo būdą. Į šį festivalį įleidžiami vos 400-500 žmonių, šis festivalis gali priminti labiau didžiulį vakarėlį.
Kaip nuvykti. Patogiausia vykti užsakomaisiais reisais į Bodrumą  ir iš ten iki festivalio vietos vykti autobusu.

INMUSIC FESTIVAL 
Kroatija, Zagrebas
2015 m. birželio 22-24 d.
Tai didžiausias Kroatijos festivalis po atviru dangumi, pritraukiantis daugelį žymių atlikėjų. Šiais metais švenčiamos 10-tasis festivalio jubiliejus, taigi jokių abejonių, kad festivalio organizatoriai pasiūlys svečiams  siurprizų.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zagrebą.

PROVINSSIROCK
Suomija, Seinäjoki
2015 m. birželio 24-27 d.
Provinssirock – didžiausias roko festivalis Suomijoje. Šis festivalis rengiamas kiekvienais metais jau nuo 1979 m. ir šiuo festivaliu atidaromas roko festivalių sezonas Suomijoje. Daugybė žymių pasaulio ir Suomijos grupių ir atlikėjų čia koncertuoja. 2015 m. gros Apocalyptica, Eva & Manu, Every Time I Die (USA), First Aid Kit (SWE), The Gaslight Anthem (USA), Godsmack (USA) ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Tamperę, Vaasa ar tiesiai į Seinajoki ir tęsti kelionę traukiniu ar autobusu.

GLASTONBURY FESTIVAL
Didžioji Britanija, Somerset, Pilton
2015 m. birželio 24-28 d.
Festivalis pirmą kartą įvyko 1970 m., dieną po to, kai mirė Jimi Hendrix. Šis festivalis įtraukia ne tik muziką, bet ir šokius, komediją, teatrą, cirką, kabaretą ir daug kitų menų. Festivalis įkvėptas hipių judėjimo.
Kaip nuvykti. Lėktuvu skristi iki Bristolio oro uosto, o vėliau autobusu į Piltoną, kadangi Bristolio oro uostas yra arčiau Piltono.

ROCK WERCHTER
Belgija, Werchter
2015 m. birželio 25-28 d.
Tai festivalis, kurio istorijoje dominuoja dideli skaičiai. Pradedant keliais milijonais muzikos klausytojų, baigiant keliais bilijonais decibelų.  Daugiau kaip 1000 koncertų, daugiau kaip 500 atlikėjų iš 20 skirtingų šalių! Sakoma, jog Werchter miestelis ilsisi 361 dieną per metus, o 4 likusias galingai šėlsta viename iš geriausių Europos festivalių. Šiais metais galėsite šėlti kartu su Foo Fighters, Muse, Pharrell Williams, Lenny Kravitz, The Chemical Brotehrs, Florence and The Machine, Damien Rice, ALT-J, The War on Drugs, Rise Against.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki Briuselio, o iš čia tęsti kelionę traukiniu iki Leuven traukinių stoties (nuo čia iki festivalio vietos vežios shuttle autobusai).

SOUTHERN SOUL
Juodkalnija, Ulcinj
2015 m. birželio 25-28 d.
Festivalis vyks Kopakabanos paplūdimyje Viduržemio jūros pakrantėje, jau trečius metus iš eilės. Trijose scenose bus surengta 40 pasirodymų. Patinkančios muzikos galės pasiklausyti tiek elektroninės muzikos, tiek džiazo gerbėjai – pasirinkimas itin platus.
Kaip nuvykti. Rekomenduojama skristi lėktuvu į Podgoricos, Tivato, Dubrovniko arba Tiranos oro uostus, o iš čia iki festivalio vietos keliauti shuttle autobusu.

FESTIVAL MUNDIAL
Olandija, Tilburg
2015 m. birželio 26-28 d.
Festivalis vyksta Tilburg miesto kultūros širdyje – „Spoorzone“ – labiau urbanistinėje aplinkoje su eksperimentine programa. Festivalio dalyviai galės klausyti muzikos pangrindinėje Fontys Koepelhal scenoje, žiūrėti filmus specialioje Cinema XS zonoje, ilsėtis poilsinėje Fred’s Beach zonoje. 2015 m. gros The Sexican, Baciamolemani, Kraantje Pappie, Bomba Estéreo, Fanfara Tirana ft. Transglobal Underground, Asian Dub Foundation ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Eindhoveną ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

TINDERBOX 
Danija, Odense
2015 m. birželio 26-28 d.
Šiame festivalyje pasirodys Robbie Williamsas, Calvin Harris, Ellie Goulding, Milky Chance ir nesenai išgarsėjes Hozier.
Kaip nuvykti. Galima lėktuvu vykti tiesiogiai į Odesę arba Kopenhagą ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

FLOW
Slovėnija, Liubliana
2015 m. birželio 26-28 d.
Šio festivalio istorija prasidėjo dar Helsinkyje, tačiau per pastaruosius dešimt metų jis tapo žinomas ir laukiamas visame pasaulyje. Šiais metais festivalis pirmą kartą bus surengtas Slovėnijoje. Veiksmo vieta – XIX a. statybos gamyklų kompleksas Liublianoje. Festivalyje pasirodys tokios muzikos pasaulio žvaigždės kaip „Metronomy“, „Pet Shop Boys“ ir Roisin Murphy. Festivalio metu bus rodomi filmai, rengiami įvairūs seminarai, kūrybos dirbtuvės.
Kaip nuvykti. Geriausia skristi lėktuvu į Liublianą.

ROSKILDE
Danija, Roskildė
2015 m. birželio 27 d. – liepos 4 d.
Roskilde Music Festival – tai didžiausias Šiaurės Europos kultūros ir muzikos festivalis, vykstantis kasmet nuo 1971 m., garsėjantis nepriekaištinga organizacija, garsiais muzikos vardais ir dėmesiu pasaulio problemoms. Roskildės atstovai pabrėžia, jog tai  – pirmiausia nekomercinis renginys, skirtas Danijos kultūros ir požiūrio į pasaulį propagavimui. Šiemet čia pasirodys Muse, Lamb of God, Mew, Suspekt, Rustie, Dixon, Dolomite Minor, Kronos Quartet ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Kopenhagą ir tęsti kelionę traukiniu iki Roskildės.

VOLT Festival
Vengrija, Sopron
2015 m. liepos 1-4 d.
VOLT yra „senas“ tradicijas turintis festivalis, šiemet švęsiantis 22 gimtadienį. Kasmet renginio programa žiba žvaigždėmis iš viso pasaulio, groja pop/rock, alternative, metal, folk, jazz, electronic muzikos žanrai. Šiemet čia pasirodys tokie atlikėjai kaip Motörhead, Rise Against, John Newman, Lilly Wood and The Prick.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą arba Vieną ir iki Sopron vykti vietos autobusais arba traukiniais.

OPEN’ER FESTIVAL
Lenkija, Gdynė
2015 m. liepos 1-4 d.
Jau keletą metų iš eilės „Heineken Open`er“ festivalis organizuojamas Gdynėje – tai 2 km nuo Baltijos jūros paplūdimio! Tai itin populiarus tarptautinis festivalis. Į šį renginį suplūsta muzikos, meno ir kino gerbėjų daugiau nei iš 30 šalių.  2013 m. čia susirinko apie 85 000 muzikos gerbėjų. Festivalyje gausu ne tik geros ir kokybiškos muzikos, bet ir kultūrinių renginių, atrakcionų, madų šou, renginių vaikams ir kitų pramogų. Jau pakelbta, kad šiais metais koncertuos ALT-J ir Kasabian.
Kaip nuvykti. Iš Lietuvos smagiausia būtų vykti su draugais automobiliu arba autostopu. Tačiau galima rinktis ir kelionę autobusu (autobuso bilieto Vilnius-Gdanskas kaina ~32 EUR).

THE GARDEN FESTIVAL
Kroatija, Tisno
2015 m. liepos 1-8 d.
Vienu iš geriausių laikomas Europos kultūrinis boutique festivalis. Tai taip pat vienas iš pirmųjų Kroatijos festivalių, kuris paskatino rengti vis daugiau renginių Adrijos pakrantėje. Net 8 skirtingos festivalio scenos, žadančios geriausius Dj ir atlikėjus bei nuostabius muzikos ritmus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

ALL TOMORROW’S PARTIES ICELAND
Islandija, Keflavík
2015 m. liepos 2-4 d.
Keflavik mieste, buvusioje NATO bazėje, vykstantis festivalis atstovauja alternatyvios muzikos žanrus. Šiemet festivalyje dalyvauja tokie atlikėjai kaip Belle and Sebastian, God Speed You!Black Emperor, Run the Jewels, Mudhoney, Deathhaven ir daug kitų.
Kaip nuvykti. Patogiausia skristi lėktuvu į Reikjaviką ir tęsti kelionę vietiniu transportu.

BLISSFIELDS
Didžioji Britanija, Hampshire, Winchester
2015 m. liepos 3-4 d.
Festivalis – kažkur laike. Kviečiame į pagrindinę kelionę per amžius. Tai truks savaitgalį, kai galėsime apžvelgti visus 15 festivalio gyvavimo metų ir ne tik. Taip pat galėsime pažiūrėti į visatos ateitį, leidžiant vaizduotei  lietis laisvai. Festivalio line-up’e: The Horrors, John Grant, Simian Mobile Disco, Glass Animals, Public Service Broadcasting ir kt.
Kaip nuvykti. Geriausia lėktuvu skristi į Londoną, o iš čia traukiniu vykti į Vinčesterį. Toliau iki festivalio vietos veš shuttle autobusai.

COULEUR CAFE FESTIVAL
Belgija, Briuselis
2015 m. liepos 3-5 d.
Galbūt Belgija yra ir nedidelė šalis, tačiau muzikos festivalių mėgėjai ją puikiai žino. Šis festivalis išsiskiria gyvybingumu, eklektika ir puikiu R&B, hiphopo, regio ir kitų muzikos stilių skambesiu. Jau žinoma, kad festivalyje gros naujoji muzikos sensacija Milky Chance.
Kaip nuvykti. Patogiausia ir labai pigu į Briuselį skristi lėktuvu.

ROCK A FIELD
Liuksemburgas, Roeser
2015 m. liepos 3-5 d.
Rock a Field festivalis bus rengiamas jau 10-tą kartą, gražioje ir žalioje Herchesfeld vietovėje netoli Roeser miestelio, Festivalio organizatoriai kviečia jus mėgautis muzika, linksmybėmis ir vasara su tokaiis atlikėjais kaip Muse,  ALT-J, Eagles of Death Metal, Boys Noize, Rise Against ir daugeliu kitų.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Hahn oro uostą ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

MAIN SQUARE FESTIVAL
Prancūzija, Arras
2015 m. liepos 3-5 d.
4 festivalio dienos pačioje vasaros širdyje! Per 11 metų festivalis tapo laukiamu renginiu. Šis renginys pasižymi itin gera kokybe ir išskirtine programa. Koncertai vyksta Araso citadelėje – UNESCO pasaulinio paveldo vietovėje, esančioje pačioje 40 hektarų parko širdyje. Kiekvienais metais festivalio svečiai sulaukia populiariausių pasaulio atlikėjų. Jau žinoma, kad festivalyje šią vasarą gros Lenny Kravitz, Muse, Shaka Ponk, Pharrell, Lilly Wood and The Prik.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių  ir keliauti traukiniu iš Paryžiaus iki Arras arba skristi į Briuselį ir iš čia tęsti kelionę traukiniu iki Arras.

PARADISE CITY
Belgija, šalia Briuselio
2015 m. liepos 4-5 d.
Festivalis vyks XV a. pilies teritorijoje. Pagrindinis muzikos šventės organizatorių tikslas – sukurti žaliąjį rojų muzikos mylėtojams, kad visi į festivalį atvykusieji pasijustų „ateities miesto gyventojais“. Čia bus siūlomas vegetariškas maistas, naudojami tik atsinaujinantys energijos šaltiniai. Gerą nuotaiką dovanos „Jazzanova“, „Soul Clap“ ir Matthew Herbertas ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia ir labai pigu į Briuselį skristi lėktuvu.

NOS ALIVE 2015
Portugalija, Lisabona, Passeio Maritimo de alges
2015 m. liepos 9–11 d.
Festivalis pritraukia viso pasaulio dėmesį savo išskirtine muzika, šiltu oru ir unikalia pakrantės lokacija. Festivalis, gyvuojantis jau aštuonis metus, leido pasiklausyti tokių grupių kaip Arctic Monkeys, The Black Keys, Beastie Boys, Depeche Mode, Coldplay, Radiohead, Smashing Pumpkins, Bob Dylan ir kt. 2015 m. atlikėjų sąrašas dar neaiškus, bet naujienų tikimasi greitu metu.
Kaip nuvykti. Lėktuvu skriskite tiesiai į Lisaboną, o vėliau tęskite kelionę viešuoju transportu.

Bilbao BBK Live
Ispanija, Bilbao
2015 m. liepos 9-11 d.
Festivalyje gros Muse, Mumford and Sons, The Ting Tings, Sheppard ir daugelis kitų atlikėjų. Dešimtosios festivalio gyvavimo metinės surinks daugiau nei 139 000 muzikos mėgėjų. Banguotas paplūdimys leidžia džiaugtis ir banglenčių sportu. Savo banglentės tikrai nereikia vežtis, galima ją išsinuomoti vietoje. Sulaukęs sėkmės praėjusiais metais Red Bull ir šiais metais organizuos nardymą šokinėjant nuo uolų.
Kaip nuvykti. Festivalio vieta yra šalia Prancūzijos sienos. Galima skristi lėktuvu į Madridą arba Barseloną ir tęsti kelionę traukiniu iš Madrido arba iš Barselonos iki Bilbao.

TRENA
Norvegija, Trena
2015 m. liepos 9-11 d.
Trenos miestas Norvegijoje – vienas iš mažiausių, tačiau kasmetinio festivalio metu saloje gyvenimas virte verda. Šventėje dalyvauja visi be išimties 500 vietos gyventojų. Šiais metais į festivalį atvyksta spalvingoji grupė iš Pietų Afrikos Respublikos „Die Antwoord“.
Kaip nuvykti. Rekomenduojama skristi lėktuvu į Budė (Bodø) ir iš čia iki salos plaukti keltu iki Træna.

ROCKHARZ
Vokietija, Ballenstedt
2015 m. liepos 9-11 d.
Vokiškasis sunkiosios muzikos festivalis „Rockharz“ vyksta nuo 2006 m. Roko, metalo ir panašios muzikos gerbėjai turės puikią progą sudalyvauti didžiuliame festivalyje šalia oro uosto. Šiuo metu paskelbtos net 52 grupės: Dream Theater, W.A.S.P., Hammerfall, Cradle Of Filth, Schandmaul, Behemoth, Eisbrecher, Soulfly, Eluveitie, Fear Factory, Kataklysm, Blues Pills, Biohazard ir kt.
Kaip nuvykti. Geriausia skristi lėktuvu arba važiuoti autobusu į Berlyną arba Hanoverį ir tęsti kelionę traukiniu iki Quedlinburg. Nuo čia iki festivalio vietos vykti shuttle autobusu.

POHODA FESTIVAL
Slovakia, Trencin
2015 m. liepos 9-11 d.
Šis festivalis – visiems. Ir ne tik muzikos gerbėjams. Mat festivalyje rengiami ir teatro, ir baleto, ir modernaus šokio pasirodymai, rodomi filmai, literatūros prezentacijos, dizaino ir vizualinio dizaino parodos, diskutuojama įvairiomis aktualiomis šių dienų temomis. Tačiau muzikos čia taip pat bus su kaupu. Festivalio programoje – skirtingi muzikos žanrai, tokie kaip rokas, punk rokas, folk, regis, ska, pop, džiazas, reivas ir daugelis kitų.
Kaip nuvykti. Patogiausia būtų vykti automobiliu. Bet galima rinktis ir viešąjį transportą, pvz., autobusu važiuoti iki Krokuvos, Brno ar Bratislavos ir vėliau persėsti į kitą autobusą (iš Bratislavos galima vykti traukiniu) ir važiuoti iki Trencin.

OPTIMUS ALIVE
Portugalija, Oeiras
2015 m. liepos 9-11 d.
Alternatyvios muzikos festivalis prasidėjo nuo 2007 m. Nepaisant to, kad šis renginys vyksta gan neseniai, jis jau susilaukė pripažinimo tiek Portugalijoje, tiek ir tarptautiniu mastu. Šiemet pasirodys tokie atlikėjai kaip Muse,  ALT-J, Metronomy, Jesse Warie, Kodaline, The Jesus and Mary Chain bei kiti.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Lisaboną ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

BALATON SOUND
Vengrija, Zamardi, Balatono ežero pakrantė
2015 m. liepos 9-12 d.
BALATON SOUND festivalis nuo pat jo užgimimo 2007 m. kasmet gerina savo lankomumo rekordus. Renginys organizuojamas didžiausio Centrinės Europos ežero pakrantėje vasaros viduryje. Festivaliui visada būna paruošiama dvidešimties valandų ypatinga muzikinė programa su tokių atlikėjų sąrašu, kuris visada atkreipia ypač didelės žmonių minios dėmesį.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu  (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą ir iki Zamardi vykti vietos autobusais arba traukiniais.

EXIT FESTIVAL
Serbija, Novi Sad
2015 m. liepos 9-12 d.
2000 m. surengtas pirmasis EXIT renginys po atviru dangumi tapo vienu iš didžiausių kuktūrinių projektų Jugoslavijoje (dabar Serbijoje) ir savo vardą patvirtina jau 13 metų. 3 dienos su muzika ant upės kranto!
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą arba Belgradą. Iš šių oro uostų iki festivalio vietos kursuos shuttle autobusai.

ELECTRIC ELEPHANT
Kroatija, Tisno
2015 m. liepos 9-13 d.
Saulė, smėlis, muzika, vakarėliai jachtose ir po atviru dangumi – visa tai „Electric Elephant“ festivalyje, saulėtoje Adrijos pakrantėje. Festivalis kasmet pritraukia elektroninės muzikos gerbėjus iš viso pasaulio!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

T IN THE PARK
Škotija, Perthshire, Strathallan Castle
2015 m. liepos 10-12 d.
Kasmetinis festivalis prasidėjo 1994 m. ir iki šiol yra vienas sėkmingiausių ir daug žiūrovų pritraukiantis renginys. Šiemet festivalis švęs jau 21 gimtadienį!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Edinburgą ir tęsti kelionę shuttle autobusais iki festivalio vietos.

SUMMER SOUND
Latvija, Liepoja
2015 m. liepos 10-11 d.
Viskas prasidėjo 2010 m., kai grupė muzikos entuziastų susirinko ir nusprendė surengti svajonių festivalį, kuriame kiekvienas iš jų norėjo atsidurti. Tikslas buvo sukurti kai ką daugiau nei renginį, kuriame groja daug skirtingų muzikos grupių. Organizatoriai siekė sukurti nepakartojamą spalvų, šviesų, garso ir džiaugsmo pasaulį. Šiame festivalyje sustoja kasdienė rutina ir prasideda tikra fiesta. Čia visi susirenka švęsti jaunystės, laisvės ir laimės kartu su tūkstančiais bendraminčių!
Kaip nuvykti. Su draugais automobiliu :)

FRESH ISLAND FESTIVAL
Kroatija, Pag sala
2015 m. liepos 15-17 d.
Šis festivalis tiems, kurie nori pasidžiaugti ir šiltu oru, ir hip-hop bei R&B koncertais. Visas pasaulis susirenka šiame specialiame renginyje. Kasdien vakarėliai laive, baseine, breiko varžybos, gyvas gatvės menas ir kt.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Zadarą ir kelionę tęskite vandens transportu arba autobusu.

DOUR
Belgija, Dour
2015 m. liepos 15-19 d.
Tai jau 27-tasis Dour festivalis. Šiemet jis bus papildytas renginiais skirtais Monso miesto Europos kultūros sostinės 2015 vardui pažymėti. Šie renginiai vyks trečiadienį vienoje ar dvejose scenose. Taip pat festivalio rengėjai šiemet nustebins scenų gausa – bus net 8 scenos. Pasirodys daug žymių atlikėjų kaip Boys Noize, Bon Iver, Franz Ferdinand, Wu-Tang Clan, Mogwai, The War on Drugs ir daugelis kitų.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Briuselį ir tęskite kelionę traukiniu iki Saint-Ghislain. Nuo čia iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

SEA DANCE FESTIVAL
Juodkalnija, Budva, Jazz Beach
2015 m. liepos 16-18 d.
Tai papildomas EXIT festivalio renginys. Jei 4 dienų festivalio jums per mažai, organizatoriai turi puikų siurprizą. 15 EXIT festivalio gimtadienio proga festivalio gerbėjai yra kviečiami į 7 dienų EXIT ADVENTURE kelionę. 4 dienos EXIT muzikos festivalyje ir 3 dienos SEA DANCE festivalyje!
Kaip nuvykti. Į antrąją EXIT festivalio dalį Juodkalnijoje galima vykti specialiuoju traukiniu iš pirmosios festivalio dalies Serbijoje. Jei norite dalyvauti tik šioje festivalio dalyje, galite skristi lėktuvu į Dubrovniką ir iš čia pervažiuoti iki festivalio vietos shuttle autobusais.

SLOTTSFJELL
Norvegija, Tønsberg
2015 m. liepos 16-18 d.
Tai festivalis, vykstantis seniausio Norvegijos miesto Tonsberg širdyje. Festivalis kiekvienais metais pasitinka savo svečius stulbinančiomis programomis. Renginio vieta yra prie pat traukinių stoties, todėl čia itin patogu atvykti. Aplink gausu restoranų ir viešbučių. Jau paskelbti atlikėjai kaip Seinabo Sey, Lonely the Brave, OnklP and De Fjerne Slektingene bei keletas kitų.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Oslą  ir tęsti kelionę traukiniu  arba autobusu.

BENICASSIM
Ispanija, Benicassim
2015 m. liepos 16-19 d.
Tai 4 dienų muzikos festivalis, vykstantis Benicassim miestelyje, esančiame tarp Valensijos ir Barselonos.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną  ir tęsti kelionę traukiniu iki Benicassim arba skristi į Alikantę  ir iš čia taip pat sėsti į traukinį (bilieto kaina ~33,5 EUR) ir važiuoti iki Benicassim.

GURTEN FESTIVAL
Šveicarija, Bernas
2015 m. liepos 16-19 d.
Festivalis kalnuose! Skamba įspūdingai? Tuomet tikrai turėtum apsilankyti kasmetiniame Gurten festivalyje, vykstančiame Šveicarijos sotinėje – Berne, Gurten kalno viršūnėje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į pasirinktą Šveicarijos oro uostą ir tęsti kelionę viešuoju transportu su Swiss Pass.

LES VIEILLES CHARRUES
Prancūzija, Carhaix
2015 m. liepos 16-19 d.
Festivalis keičia savo programą kiekvienais metai, tačiau jau daugiau nei 20 metų festivalis visada pasižymi eklektiškumu ir šventiška nuotaika, o atlikėjų sąraše puikuojasi daugybė žymių muzikos pasaulio atstovų.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę traukiniu.

MELT! 
Vokietija, Ferropolis
2015 m. liepos 17-19 d.
Ferropolis, dar žinomas kaip Metalo miestas, yra didžiulis nebenaudojamų mašinų muziejus po atviru dangumi. Kiekvienais metais čia vyksta elektroninės ir alternatyvios muzikos festivalis MELT!, pritraukiantis dalyvių iš įvairiausių šalių.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu arba važiuoti autobusu į Berlyną, o iš čia shuttle autobusu nuvykti iki festivalio vietos.

POSITIVUS FESTIVAL
Latvija, Salacgriva
2015 m. liepos 17-19 d.
Positivus festivalis yra didžiausias ir svarbiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse, kasmet pateikiantis aktualią aukštos kokybės muzikos programą, draugišką atmosferą ir nepamirštamą savaitgalį. Ypatingą nuotaiką festivaliui suteikia vieta – nuostabi jūros pakrantė Salacgrivoje, kurią palankiai vertina ne tik festivalio lankytojai, bet ir atlikėjai, besidžiaugiantys vasariškomis akimirkomis. Šiais metais festivalyje gros Robert Plant, Basement Jaxx, Jungle, St. Vincent, Tom Odell, Jack Garratt, Fenech-Soler, King Gizzard & The Lizard Wizard, KATE BOY, Max Jury, SOAK ir kt.
Kaip nuvykti. Į kaimyninę šalį geriausia vykti automobiliu su draugais. Arba galima vykti autobusu iki Rygos, o iš čia iki festivalio vietos važiuos Positivus Express autobusai.
Su ISIC 10 % nuolaida!

SUNCEBEAT6
Kroatija, Tisno
2015 m. liepos 22 – 29 d.
Šokių muzikos festivalio metu nusileidus saulei visi kviečiami šėlti po atviru dangumi esančiame Barbarella klube kartu su visa SunceBeat komanda. Dienos metu vyksta paplūdimio vakarėliai. Festivalio svečiai kviečiami dalyvauti įvairiose ekskursijose ir mėgautis paplūdimio pramogomis.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

WOMAD
Didžioji Britanija, Malmesbury, Charlton Park
2015 m. liepos 23-26 d.
WOMAD – tarptautinis muzikos, šokio ir dailės festivalis, kuris suburia meninikus iš viso pasaulio. Festivalyje gausu įvairių ir aktyvių muzikos renginių, seminarų. WOMAD unikalią atmosferą palaiko festivalyje įsikūrę įvairūs tarptautiniai meno, amatų ir virtuvės prekystaliai.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Bristolį ir tęsti kelionę traukiniu iki Chippenham. O iš čia iki festivalio vietos galima važiuoti shuttle autobusu.

IBOGA SUMMER FESTIVAL 
Ispanija, Tavernes de la Valldigna
2015 m. liepos 23-25 d.
Daugybė pramogų, Balkanų, Swing ir Ska muzikos, nuostabių žmonių. Ir visa tai vyksta paplūdimyje prie Viduržemio jūros. Šiemet atlikėjų sąraše Babylon Circus, Gentleman & The Evolution, Fanfare Ciocarlia, Asian Dub Foundation, N.O.H.A. ir kt.
Kaip nuvykti. Skristi tiesioginiu reisu į Madridą arba Barseloną ir tęsti kelionę traukiniu ispanija arba autobusais.

DEER SHED 6 FESTIVAL
Didžioji Britanija, North Yorkshire, Topcliffe, Baldersbio parkas
2015 m. liepos 24-26 d.
Festivalis gavo „Kidz Gold“ apdovanojimą, nes jis labiausiai pritaikytas vaikams ir šeimoms. Šiais metais gros John Grant, Billy Bragg, The Unthanks, The Wedding Present ir kt.
Kaip nuvykti. Geriausia lėktuvu skristi į Londoną, o iš čia traukiniu vykti į Tirską. Toliau iki festivalio vietos veš shuttle autobusai.

TOMORROWLAND
Belgija, Boom
2015 m. liepos 24-26 d.
Elektronikos ir šviesų fiesta vyksta DreamVille teritorijoje. DreamVille – tai ne šiaip sau festivalio teritorija. Tai šurmulingas miestas, kuriame kasmet susirenka apie 35 000 festivalio dalyvių. Festivalis išsiskiria savo aplinka ir scenų dekoracijomis, kurios nukelia į tikrą fantazijų pasaulį.
Kaip nuvykti. Lėktuvu skristi į Briuselį, iš oro uosto autobusu nuvykti iki Charleroi-Sud traukinių stoties ir traukiniu vykti iki Boom (tik penktadieniais) arba iki Mechelen (iš čia reiktų vykti iki Boom autobusu). Nuo Boom iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

AUDIORIVER
Lenkija, Plockas
2015 m. liepos 24-26 d.
Audioriver tai 3 dienų tarptautinis festivalis, propaguojantis geriausią alternatyvią muziką su dideliu polėkiu į elektroniką. Šiemet bus jau 10-tasis festivalis!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Varšuvą, o iš čia keliauti traukiniu iki Plocko. Į Varšuvą nuvykti galima ir autobusu.

ARENAL SOUND
Ispanija, Burriana
2015 m. liepos 28 – rugpjūčio 2 d.
Šis festivalis pristato šiomis dienomis populiariausius atlikėjus: John Newman, Rudimental, La Roux, The Kooks, Tom Odell, The Ting Tings ir kt. Per šešias dienas įvyksta visko tiek daug, kad net sunku paaiškinti, tiesiog reikia tai išgyventi.
Kaip nuvykti. Lėktuvu galima atskristi į Valenciją ( 93km iki festivalio vietos) o vėliau vykti autobusu, arba traukiniu.

WACKEN
Vokietija, Schleswig-Holstein
2015 m. liepos 30 d. – rugpjūčio 1 d.
Sunkiosios roko muzikos festivalis kasmet pritraukia apie 80 000 svečių. Festivalyje kasmet groja daugiau nei 100 grupių, 7 skiringose scenose. Kiekvienas roko muzikos gerbėjas turėtų aplankyti šią šurmulingą sunkiosios muzikos fiestą.
Kaip nuvykti. Galima iš Klaipėdos keltis keltu į Kylį ir tęsti kelionę viešuoju transportu arba automobiliu.

MANDREA
Italija, Arco prie Gardos ežero
2015 m. liepos 30 d. – rugpjūčio 2 d.
Šis dubstepo ir regio gerbėjus iš viso pasaulio sutraukiantis festivalis vyksta visai šalia nuostabaus grožio Gardos ežero – didžiausio Italijoje. Šiais metais pagrindinėmis festivalio žvaigždėmis taps „Mad Professor“ ir Max Romeo. Ir be muzikos veiklos tikrai netrūks – bus galima leistis į žygius pėsčiomis ir kalnų dviračiais, laipioti uolomis, kino teatre po atviru dangumi žiūrėti filmus, veiks nedidelis riedlenčių parkas, bus organizuojama įvairių dirbtuvių.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Bergamo oro uostą, keliaukite iki Bergamo traukinių stoties ir sėskite į traukinį, važiuojantį į Veroną. Čia persėskite link Rovereto. Iš čia autobusu keliaukite iki Riva del Garda – Arco.

INTO THE VALLEY
Švedija, Dalhalla
2015 m. liepos 31 – rugpjūčio 1 d.
Veiksmo vieta – buvęs Dalhallos karjeras. Dviem dienoms jis virs tikra techno muzikos Meka. Carlas Craigas, Benas Klockas ir Johnas Talabotas – tik keli garsūs festivalio svečiai. Šiais metais festivalis rengiamas pirmą kartą, tačiau organizatoriai įsitikinę, kad tikrai ne paskutinį.
Kaip nuvykti. Geriausia skristi lėktuvu į Stokholmą ir tęsti kelionę festivalio arba reguliariųjų reisų traukiniu (artimiausia stotis Rättvik).

B‘ESTFEST
Rumunija, prie Bukarešto
2015 m. liepos 31 d. – rugpjūčio 2 d.
B‘ESTFEST – pirmasis tarptautinis Rumunijos festivalis ir vienas didžiausių reginių Centrinėje bei Rytų Europoje. Čia kraują jau kaitino daugiau kaip 200 puikių atlikėjų iš viso pasaulio. Užtikriname – ir šiemet bus gerai. Taip gerai, kad nepamiršite ilgai.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Bukareštą, o iš čia iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

EASTERN ELECTRIC
Didžioji Britanija, Londonas
2015 m. rugpjūčio 1 d.
Didžiausias house ir techno muzikos festivalis vyks jau antrus metus. Daugiau scenų, kur galėsite klausytis muzikos, daugiau erdvės atsipalaidavimui ir džiaugtis saule, daug keistų ir nuostabių dalykų, kurie vyks skambant muzikai.
Kaip nuvykti. Paprasčiausiai skristi tiesiai į Londoną.

OZORA FESTIVAL
Vengrija, Dadpuszta, Fejer
2015 m. rugpjūčio 3-9 d.
Pasiekti jūsų vaizduotės gilumas rodant, dalinantis nepakartojama patirtimi, pajausti, kas yra Ozora. Čia galėsite mokytis dalintis ir rūpintis, išreikšti save, sukurti, suvienodinti ir pagražinti pasaulį aplinkt mus ir mumyse. Šiame muzikos festivalyje galėsite išgirsti Drumatik, Dickster, Electric Universe ir daugelį kitų.
Kaip nuvykti. Paprasčiausia skristi lėktuvu tiesiai į sostinę Budapeštą ir iš oro uosto shuttle autobusais, traukiniu arba autobusu vykti iki festivalio vietos.

GUČA MUSIC FESTIVAL
Serbija, Guča
2015 m. rugpjūčio 5-9 d.
Tai tikra trimitų fiesta, vykstanti vakarinėje Serbijoje. Guča miestas, garsus savo trimitų ansambliais, kasmet rengia trimitų festivalį. Tai unikali ir savitų serbiškų tradicijų turinti šventė. Kasmet šį renginį aplanko ne tik daug vietinių svečių, bet ir užsieniečių, norinčių pažinti vietinę muziką ir tradicijas.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Belgradą, o iš čia vykti autobusu iki festivalio vietos.

WEEKEND FESTIVAL BALTIC
Estija, Parnu
2015 m. rugpjūčio 6-8 d.
Didžiausias festivalis šiaurinėje Europos dalyje, kuris vyks Baltijos šalyse šią vasarą. Iš pradžių įsikūręs Suomijoje, Weekend Festival pristatys šiuolaikinės muzikos žvaigždes, kaip geriausius masinių vaizdo ir scenos efektų kūrėjus. Weekend Festival Baltic vyks Parnu paplūdimyje Estijoje, kur jūros krantas padės sukurti puikią atmosferą festivalio svečiams. Jame dalyvaus David Guetta, Tieso ir dar daug žvaigždžių.
Festivalio pagrindinis tikslas yra sukurti festivalį gryname ore, išnaudojant vizualinius efektus ir sukurti atmosferą, pilną siurprizų dalyviams.

SOUNDWAVE
Kroatija, Tisno
2015 m. rugpjūčio 6-10 d.
Jau septintus metus vykstantis Soundwave festivalis šiemet siūlo meno ir filmų programų bei įvairios muzikos.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

OFF
Lenkija, Katovicai
2015 m. rugpjūčio 7-9 d.
Tai alternatyvios muzikos festivalis, vykstantis nuo 2006 m. Renginyje kiekvienais metais skamba gera muzika ir vyksta įvairiausi kultūriniai renginiai – parodos, kūrybinės dirbtuvės, filmų peržiūros. Festivalis glaudžiai susijęs su savanoriavimo programomis ir kasmet kviečia prisidėti savanorius iš visos Europos.
Kaip nuvykti. Galima vykti automobiliu su draugais arba važiuoti autobusu iki Varšuvos ir tęsti kelionę vietiniais autobusais ar traukiniais.

SZIGET
Vengrija, Budapeštas, Óbuda sala
2015 m. rugpjūčio 10-17 d.
Sziget – tai Laisvės sala – vieta, kurioje taip paprasta jaustis gerai ir nuklysti nuo kasdienybės. Ne tik dėl to, kad tai didžiulė sala tiesiog Vengrijos sostinės Budapešto vidury, bet ir dėl to, kad festivalio metu čia išsidėstę daugybė scenų, kuriose koncertuoja įvairiausios grupės. Šiuo metu jau patvirtinta, kad festivalyje dalyvaus tokie atlikėjai kaip Florence and The Machine, ALT-J, José González, The Subways ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima tiesiog važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą.

LA ROUTE DU ROCK
Prancūzija, Saint-Malo
2015 m. rugpjūčio 13-16 d.
Festivalis skirtas britų ir amerikiečių roko grupėms ir kiekvienais metais rugpjūtį La route du rock pritraukia apie 15 000 klausytojų. Per ilgus savo gyvavimo metus renginys tapo gerai žinomu visoje Europoje, kasmet čia susirenka muzikos ir vasaros festivalių fanai iš visos Europos ir net pasaulio!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę traukiniu iki St. Malo.

FLOW
Suomija, Helsinkis
2015 m. rugpjūčio 14-16 d.
Tai kasmetinis festivalis, vykstantis Suomijos sostinėje – Helsinkyje. Įvairūs renginiai vyksta visame mieste: gyvos muzikos koncertai, DJ-jų pasirodymai, dizaino ir meno renginiai. Jau žinoma, kad festivalyje koncertuos Florence and The Machine, Lotus, ALT-J, Major Lazer, Run the Jewels ir kiti.
Kaip nuvykti. Patogiausia skristi lėktuvu į Helsinkį.

SUNWAVES FESTIVAL
Rumunija, Mamaia Sat (prie pat Kazeboo paplūdimio)
2015 m. rugpjūčio 14-16 d.
Kai pagaliau atsikratome smėlio, likusio mūsų batuose nuo įsibėgėjusių vasaros festivalių, jaučiasi lyg ir reikėtų jį gražinti atgal. Rugpjūčio 14 d. pradėsime kurti naujus prisiminimus. Visi ištroškę elektroninės muzikos, besišypsantys vaikščiosime aplink palapines…
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Bukareštą ir tęsti kelionę traukiniu ar kitu viršuoju transportu link Konstantos, o nuo čia – ir iki festivalio vietos.

ROTOTOM SUNSPLASH
Ispanija, Benicassim
2015 m. rugpjūčio 15-22 d.
Tai didžiulis regio muzikos festivalis, vykstantis Ispanijoje. Šis festivalis imituoja tradicinį Jamaikos regio festivalį ir nuo 1994 m. sukviečia čia daugybę regio muzikos mylėtojų iš įvairių Europos šalių. Čia sutiksite praktiškai visus aktyviai koncertuojančius regio scenos atstovus pasaulyje. Didesnį regio festivalį pasaulyje vargu ar surasite… Big up!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną  ir tęsti kelionę traukiniu iki Benicassim arba skristi į Alikantę  ir iš čia taip pat sėsti į traukinį (bilieto kaina ~33,5 EUR) ir važiuoti iki Benicassim.

FM4 FREQUENCY FESTIVAL
Austrija, Sankt Pölten
2015 m. rugpjūčio 20-22 d.
Ne tik nuostabus oras paverčia vasarą nepakartojamu laiku! Atvykite į FM4 Frequency festivalį ir patirkite nepakartojamų įspūdžių. Festivalio dalyviai turi galimybę ne tik siausti prie septynių skirtingų scenų, bet ir poilsiauti prie Traisen upės krantų bei pasimėgauti vasaros saule.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Vieną, o iš čia tęsti kelionę traukiniu arba autobusu iki festivalio vietos.

PUKKELPOP
Belgija, Kiewit/Hasselt
2015 m. rugpjūčio 20-22 d.
Tai 3 dienų festivalis, organizuojamas kiekvienais metais ir prasidėjęs nuo 1985 m. Pukkelpop prasidėjo kaip mažas, vietinis muzikos renginys, kol galiausiai tapo dideliu open-air alternatyvios muzikos festivaliu. Šis renginys dabar yra viena iš geriausių muzikos švenčių Europoje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Briuselį arba Eindhoveną ir tęsti kelionę iš Briuselio traukiniu arba kitu viešuoju transportu iki festivalio vietos.

TAURON NOWA MUZYKA
Lenkija, Katovicai
2015 m. rugpjūčio 20-23 d.
Šis avangardinės muzikos festivalis vyksta apleistoje anglių kasykloje Katovicuose. Šiais metais festivalyje pasirodys reperis iš Amerikos Tyler the Creator, kritikų liaupsinama atlikėja Fatima iš Londono ir techno muzikos legenda iš Detroito Jeffas Millas, kuris planuoja pasirodymą su Lenkijos nacionalinio radijo simfoniniu orkestru. Veiksmas vyks senose gamyklų patalpose, sandėliuose ir kitose apleisto pramoninio objekto vietoje.
Kaip nuvykti. Iki Katovicų galima keliauti autobusu, traukiniu į Llenkija arba skristi lėktuvu.

MS DOCKVILLE
Vokietija, Hamburgas
2015 m. rugpjūčio 21-23 d.
Tai muzikos ir menų festivalis rengiamas Hamburge industriniame Wilhelmsburg rajone. Festivalis rengiamas ne pelno siekiančios organizacijos, kuri rūpinasi meno projektais ir iniciatyvomis suteikti Wilhelmsburg‘o vaikams didesnes galimybes prisiliesti prie meno bei kūrybos. Šiandien tai trijų dienų muzikos festivalis, pritraukiantis daugelį klausytojų ir puikius atlikėjus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu  į Brėmeną ir tęsti kelionę vietos autobusais arba traukiniais arba skristi tiesiai į Hamburgą.

DIMENSIONS FESTIVAL
Kroatija, Pula
2015 m. rugpjūčio 26-30 d. (dar nepatvirtinta)
Tai vienas labiausiai laukiamų renginių Kroatijos festivalių kalendoriuje, pritraukiantis daugybę žmonių iš visos Europos. Šis festivalis taip pat yra žinomas, kaip atrandantis naujus talentingus DJ‘jus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Pulą ir iki festivalio vietos nuvykti viešuoju transportu.

ROCK EN SEINE FESTIVAL
Prancūzija, Paryžius
2015 m. rugpjūčio 28-30 d.
Tai 3 dienų roko muzikos festivalis, vykstantis Domaine National de Saint-Cloud parke, Paryžiuje, tarp nepakartojamų sodų. Festivalis prasidėjo 2003 metais ir iki šiol sėkmingai vyksta kiekvienus metus, pritraukdamas daugybę roko muzikos gerbėjų.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę viešuoju transportu iki festivalio vietos.

OUTLOOK
Kroatija, Pula
2015 m. rugsėjo 2-6 d.
Šis festivalis tai tikra muzikos kultūros šventė. Puiki festivalio vieta sukuria šaunią vasarišką atmosferą. Šventės dalyviai ne tik mėgaujasi muzika ir atlikėjų pasirodymais, bet ir ilsisi pajūryje bei kaitinasi saulėje. Outlook yra žinomas kaip vienas didžiausių Europoje bass muzikos festivalių.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Pulą ir iki festivalio vietos nuvykti viešuoju transportu.

ELECTRIC PICNIC
Airija, Co Laois
2015 m. rugsėjo 4-6 d.
Festivalyje ne tik skambės garsių atlikėjų elektroninė muzika, bet ir vyks įvairūs kultūriniai pasirodymai, įdomios paskaitos, humoristų pasirodymai, šokio spektakliai.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Dubliną, o iš ten važiuokite shuttle autobusais iki festivalio vietos.

SUN AND BASS
Italija, San Teodoro
2015 m. rugsėjo 5-12 d.
Vykstantis nepaprasto grožio saloje – Sardinijoje – San Teodoro, festivalis „Sun and Bass“ žada dar daugiau drum‘n‘bass muzikos garsų ir žymių atlikėjų. Muzikantai ir prisiekę muzikos fanai renkasi į šį festivalį praleisti nepakartojamos savaitės su drum‘n‘bass muzika. Vakarėlių zona apima La Cinta ir Ambra paplūdimius ir ištaigingąjį Bal Harbour.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Cagliari (300 km) arba į Olbia (arčiau, 20 km) ir tęsti kelionę vietiniais autobusais.

KITOKIE FESTIVALIAI (sveikatingumo, meno ir kt.)

RAFES FESTIVALIS 2015
Lietuva, Kaunas
2015 m. gegužės 8 d.
RAFES festivalis – tai didžiausias studentiškas festivalis, kuriame privalo sudalyvauti kiekvienas tikras studentas, laisvės ištroškęs moksleivis ar bet koks geros nuotaikos ir linksmybių pasiilgęs žmogus. 2012 metais festivalis tapo reprezentaciniu Kauno miesto renginiu, taip tik dar labiau įrodydamas savo vertę. Festivalis trunka savaitę laiko, o visus renginius vainikuoja “RAFES festivalio uždaromasis koncertas”, sulaukiantis daugiau nei 3000 dalyvių. Kiekvienais metais sulaukiame vis didesnio kiekio žinomų ir dar tik populiarėjančių atlikėjų. 2015.05.08 užsirezervuok jau dabar, nes tada visas Kaunas švęs 34-ąjį RAFES festivalį.

RUSNĖS FESTIVALIS
Lietuva, Šilutės r., Rusnė
2015 m. birželio 7 d.
Didžiausioje Lietuvos saloje vyks didžiulis muzikos, vandens pramogų bei Pamario krašto amatų festivalis VISAI ŠEIMAI. Dalyvauja žinomos lietuvių bei užsienio muzikos grupės ir atlikėjai. Praleisk nuostabią vasaros dieną su šeima bei draugais  potvynių sostinėje Rusnėje.

DEGANTIS JONAS
Latvija
2015 m. birželio 20-24 d.
Degantis Jonas yra laisva improvizacija, eskizas Burning Man festivalio tema. Didžiausio interaktyvaus meno festivalio Burning Man, vykstančio kiekvienais metais dykumoje, principais paremtas bendraminčių susibūrimas. Čia dovanoji ir gauni dovanas. Kūrybinis bendruomeniškumas, nekomerciniai santykiai, dalinimasis, radikali saviraiška, pėdsakų po savo buvimo nepalikimas, aktyvus įsitraukimas, o ne pasyvus vartojimas ir tolerancija tai Burning Man ir Degančio Jono pasauliai.

NEWMAN FESTIVAL
Lietuva, Druskininkai
2015 m. liepos 3-6 d.
Naujas festivalis Lietuvos padangėje. Festivalio tema – apie žmogaus prigimtį ir šiuolaikines technologijas. Daugelis renginių bus skirti menui ir dienos užsiėmimas, populiarinant post-klubinę kultūrą ir požiūrį. Svečių sąraše Dean Blunt, Jerry Paper, Lucrecia Dalt, Dan Bodan, TCF, Amnesia Scanner ir kt.

GOING NOWHERE
Ispanija, Castejón de Monegros
2015 m. liepos 7-12 d.
Tai kasmetinis muzikos festivalis, kuriame siekiame suburti žmones, kurie būtų įkvėpti kūrybiškumo ir ekstremaliomis sąlygomis Ispanijos dykumoje sukurti kažką iš nieko. „Niekur“ yra pastatytas ant pagrindinių principų: saviraiška – laisvė turi būti kūrybiška; radikalus pasitikėjimas savimi: Jūs esate atsakingas už save!; nepalieka pėdsakų: sukurti kažką iš nieko, ir nieką palikti; dalyvavimas: įsijunk – tai renginys – nežiūrovams! Šis festivalis kaip Europietiškas „Burning Man“!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną arba Madridą ir iki festivalio vietos nuvykti Nowhere autobusais iš Barselonos, traukiniu iš Barselonos, viešuoju transportu, automobiliu.

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Joniškio r., Žagarė
2015 m. liepos 9-12 d.
Žagarės vyšnių festivalis – vienintelis renginys Lietuvoje, kur nemokamai pristatomi aukščiausius apdovanojimus pelnę Lietuvos kino, teatro, džiazo, klasikinės ir populiariosios muzikos laureatai bei žymūs užsienio šalių atlikėjai. Žagarė šiais metais būdama Lietuvos kultūros sostine žada itin daug staigmenų. Į Žagarę atvyksta legendinė roko grupė “Smokie”, Marijonas Mikutavičius, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Saulius Prūsaitis su grupe, „Liūdni Slibinai“, „ŽAS“, naujo albumo programą pristatys grupė „BIX“, svečių laukia diskoteka su Radistai Dj‘s.

STROPS
Lietuva, Molėtų r., Dubingiai
2015 m. liepos 10-12 d.
Šeimų ir jaunimo sporto festivalis STROPS. Apie 40 sporto šakų ir dar daugiau pramogų! Begalė aktyvių, pasyvių, inetelektualių, vandens ir sausumos pramogų! Gera muzika su Dj ir Lietuvos atlikėjais! Vaikų pramogų miestelis, kūrybinės dirbtuvės, programa vaikams, prof. animatoriai! Grilis, gardus maistas, poilsio zonos! Sportuok ir pramogauk su žinomais Lietuvos sportininkais ir jų šeimomis!

NAISIŲ VASARA 2015 
Lietuva, Šiaulių r., Naisiai
2015 m. liepos 11-12 d.
Tradicija tapęs blaivus festivalis „Naisių vasara 2015“ šiemet šeštą kartą suburs Lietuvos šeimas Naisiuose – mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje. Šiais metais ypatingas dėmesys bus skiriamas kultūrai. Pirmąją koncertų ir pramogų dieną savo pasirodymus dovanos gausybė garsių atlikėjų: Andrius Mamontovas, grupė „Thundertale“, Naisių vasaros teatro aktoriai ir kt. Festivalyje bus įkurta vaikų žaidimų aikštelė, kurioje vaikai galės susipažinti, kurti, draugauti, žaisti, pramogauti. Šeimų lauks spektakliai, Žemaitukų žirgų pasirodymai. Svečius kviesime išbandyti baltų kultūros žaidimus, pramogas, aplankyti muges, klausytis koncertų dalyvauti įvairiose edukacinėse veiklose.

SAPFOFEST
Lietuva, Jonavos r., Žeimiai
2015 m. liepos 17-19 d.
Šiemet jau 4 kartą iš eilės visiškai nemokamas queer bendruomenės iniciatyva rengiamas SapfoFest sugrįžta ir kviečia kartu kurti prasmingą bei praturtinčią bendruomeninę festivalio programą ir atmosferą! SapfoEdu: Paskaitos ir seminarai. SapfoArt: Parodos, seminarai, poezija. SapfoFilm: Queer Šortai – filmų peržiūros. SapfoSport: Turnyrai & rankų lenkimo varžybos. SapfoDisco: Gyva muzika, didžėjai, karaokė. SapfoSpecials: Jūsų sumanyti siurprizai!

MANDALA
Lietuva, Kernavė
2015 m. liepos 24-26 d.
Tai – renginys, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą. Sveikatingumas – tai ne tik kūno, bet ir žmogaus vidinio pasaulio, jo emocijų, santykių su žmonėmis bei sielos sveikata. Festivalyje bus net keturios praktinių ir teorinių užsiėmimų erdvės: psichologinė, dvasinė, kūrybinė ir kūno. Vakare galėsite pasiklausyti koncertinės programos. Taigi, kiekvienas iš Jūsų rasite kažką įdomaus, vertingo ir padedančio pasijusti dar laimingesniais. Tinkama šeimai!
Su ISIC 10 % nuolaida!

LIETUVOS ŽYGEIVIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Jurbarkas
2015 m. liepos 31 d. – rugpjūčio 2 d.
Tarptautinis dviejų dienų pėsčiųjų žygis Lietuvoje,  vykstantis kiekvienais metais Jurbarke pirmąjį rugpjūčio savaitgalį. Tai pagrindinis įskaitinis žygis Lietuvoje, iš dabar esamų 10-ies įskaitinių Pėsčiųjų žygių asociacijos vienijamų žygių. Žygio metu dalyviai, pagal savo asmeninį pajėgumą, gali rinktis įveikti bet kurią iš keturių pasiūlytų klasikinių distancijų kiekvieną renginio dieną. Žygis skirtas visiems užsienio ir Lietuvos aktyvaus laisvalaikio mėgėjams. Žygio metu dalyviai turi galimybę ne tik pasimėgauti aktyviu laisvalaikio praleidimu, bet tuo pačiu ir pabendrauti, susipažinti bei pasilinksminti vakarinėse Lietuvos žygeivių festivalis programose. Kiekvienais metais žygio dalyvius džiugina liaudies teatro ir meno mėgėjų pasirodymai, taip pat gyvo garso koncertai. Lietuvos žygeivių festivalis – aktyviam gyvenimui!

SAVAS FESTAS
2015 m. rugpjūčio 1-2 d.
Lietuva, Trakų r.
Pirmasis nemokamas savanorių festivalis „Savas Festas“. Jeigu savanoriauji ar kažkada savanoriavai, o gal tiesiog prijauti savanorystės idėjai ir manai, kad savanorystė „veža“, tuomet esi laukiamas festivalyje. Gali jau po truputį pakuotis savo palapinę!

LOFOTR VIKING FESTIVAL 2015
Norvegija, Bøstad, Lofotr Viking Museum
2015 m. rugpjūčio 5 d.
Kasmetinis Norvegijos vikingų festivalis vyksta rugpjūčio mėnesį Lofotenų salyne. Tai nuotykis, kurio metu dalyviai yra supažindinami su senovės vikingų kultūra, papročiais ir gyvenimo būdu. Festivalio metu visi dalyviai įtraukiami į vikingų pasaulį. Vyksta įvairiausi koncertai, mugės, amatų dirbtuvės, simuliacinės vikingų kovos, konkursai ir daug kitos veiklos.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki artimiausių oro uostų (Leknes (15 km), Svolvær (60 km) and Evenes (260 km) ir tęsti kelionę vietiniais autobusais.

MASTERS OF CALM
Lietuva, Zarasų r.
2015 m. rugpjūčio 7 – 16 d.
“Masters of Calm” – savaitę trunkantis festivalis, kur puikiai jaučiasi smalsūs ir trokštantys pažinti, įvairių praktikų “ragavę”, bet vis dar savojo kelio ieškantys, ir, žinoma, savo kelią atradę, tik stokojantys draugijos ir patikinimo, kad nesi vienas toks. Sveika gyvensena, joga, cigūnas, natūralus gydymas, belojaras, reiki, Tibeto medicina, fraktalai, masažai, meditacijos, bioenergetika, astrologija, tapingas, taichi, vedos, muzikos terapija, sudžok, gongų muzika, – visa tai telpa vienoje nuostabiausių Lietuvos vietelių – Dūburio saloje. Pailsėk, atgauk jėgas su geriausiais ir pripažintais meistrais iš viso pasaulio.
Su ISIC 10 % nuolaida!

BURNING MAN
JAV, Nevada
2015 m. rugpjūčio 31 d. – rugsėjo 7 d.
„Burning Man“ – kasmetinis kultūros renginys, trunkantis savaitę Nevados Black Rock dykumoje. Festivalį organizuoja „The Burning Man“ organizacija. Festivalio tikslas – kurti bendruomeniškumo jausmą, skatinti kultūrą ir saviraišką. Norint pajusti, koks iš tiesų yra šis festivalis ir kaip jis įtraukia tiek dalyvius, tiek organizatorius, reikia nors kartą jame sudalyvauti. Festivalis – tai tik dalis to, ką daro „Burning Man“ projekto organizatoriai. Šio projekto tikslai yra skatinti visuomenės kultūrą, remiantis pagrindiniais organizacijos principais: įtraukimu, patirties dalijimusi, savarankiškumu, saviraiška, bendruomeniškumu, pilietine atsakomybe ir kt. Festivalis turi temą ir šiais metais ji Veidrodžių karnavalas, viskas apie veidrodžius ir kaukes, labirintus ir susiliejimus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į arčiausiai esantį didesnį oro uostą, pvz., San Franciską (iš čia iki festivalio vietos veža shuttle autobusai) arba leistis į didesnius nuotykius – skristi lėktuvu į pasirinktą JAV miestą ir tęsti kelionę nuomotu automobiliu.

Kokie dar festivaliai turėtų būti įtraukti į šį sąrašą?

Gintarė :