X

Nemokamai lankomos vietos Milane

Milanas – antrasis pagal dydį Italijos ir pirmasis bei svarbiausias šiaurinės Italijos miestas. Milanas įsikūręs Lombardijoje, turtingiausiame ir tankiausiai gyvenamame Italijos regione, ir yra jos sostinė. Tai vienas svarbiausių šalies ekonomikos ir kultūros centrų. Miestas itin garsus savo mados įmonėmis ir parduotuvėmis, jis laikomas vienu mados pasaulio sostinių šalia Paryžiaus, Niujorko, Londono.

PIGIOS KELIONĖS Į MILANĄ >

Na o dar labiau sutaupyti padės ne tik pigūs skrydžiai į Milaną, bet ir šis sąrašas, kurio dėka pažinsite miestą itin neišlaidaudami. Taigi, nemokamai lankomos vietos Milane.

Duomo katedra (Duomo di Milano)
Milano katedra, italų vadinama tiesiog Duomo, įsikūrusi pačioje Milano širdyje, šalia centrinės aikštės. Tai didžiausia Italijos bažnyčia ir antra pagal dydį katalikų katedra pasaulyje, kuri buvo pradėta statyti XIV a., o baigta tik XIX a. pab. Katedros architektūra išlaikiusi gotikinį stilių.
Įėjimas į katedros vidų nemokamas. Darbo laikas: I-VII 8.30-18.45.
Adresas: Via Arcivescovado 1, Milanas


Šv. Marijos Maloningosios bažnyčia (Santa Maria delle Grazie)
Tai gotikinio ir romaninio stiliaus statinys, sujungtas su dominikonų vienuolynu. 1999 m. atlikti restauravimo darbai. Bažnyčia žinoma dėl saugomos Leonardo da Vinci freskos „Paskutinė vakarienė“.
Darbo laikas: II-VII 8.00-19.30, paskutinis įėjimas 18.45, įėjimas į bažnyčią nemokamas.
Adresas: Piazza Santa Maria delle Grazie 2, Milanas


Monumentinės kapinės (Cimitero Monumentale)
Tai vienos didžiausių ir įspūdingiausių kapinių visoje Italijoje, pasižyminčios įmantriais antkapiais, puoštais įvairiausiomis skulptūromis. Kapinės atidarytos 1866 m.
Adresas: Piazzale Cimitero Monumentale, Milanas


„La Scala“ teatras (Teatro alla Scala)
La Scala – tai vienas garsiausių bei prestižiškiausių operos teatrų visame pasaulyje. Šiandien teatras, laikomas lyderiu tarp operos ir baleto pastatymų, po savo stogu glaudžia La Scala chorą, baleto trupę, orkestrą, muziejų, scenos meno ir verslo mokyklą – La Scala teatro akademiją. Tiesa, La Scala iš išorės nei prabanga, nei dydžiu, nei kitomis įmantrybėmis per daug neišsiskiriantis pastatas – nežinodamas pro jį praeisi kaip pro paprastą namą, o ne operos rūmus. Tačiau šio teatro magija slypi viduje.
Operos pasiklausyti už dyką nepavyks, tačiau pastatą apžiūrėti iš lauko pusės galite nemokamai.
Adresas: Largo Ghiringhelli 1 Piazza Scala, Milanas

Pergalės šventykla (Tempio della Vittorio)
Tempio della Vittoria yra marmurinis paminklas, esantis priešais „Garibaldi“ kareivines. Jis buvo inauguruotas 1928 m. lapkričio 4 d., minint 10-tąsias Vittorio Veneto metines, prisimenant per I-ąjį pasaulinį karą žuvusius Milano gyventojus.
Adresas: Piazza Sant’Ambrogio, Milanas

San Lorenzo bazilika (Chiesa di San Lorenzo Maggiore)
Bazilika pastatyta IV a. pabaigoje, tačiau ne kartą tapo nesėkmių auka, todėl buvo atkurta 1911 m., 1916 m. bei 1937-1938 m.
Darbo laikas: I-VII 7.30-12.30 14.30-18.45.
Adresas: Corso di Porta Ticinese, Milanas

Milano gamtos istorijos muziejus (Civico Museo di Storia Naturale)
Nacionalinis Milano gamtos istorijos muziejus yra vienas seniausių muziejų mieste. Jame eksponuojami mineralai, naudingosios iškasenos, paukščiai ir vabzdžiai.
Darbo laikas: II-VII 9.00-17.30. Sekmadieniais įėjimas nemokamas.
Adresas: Corso Venezia, Milanas


Šiuolaikinis istorijos muziejus (Museo di Milano e Storia Contemporanea)
Muziejuje eksponuojama Countess Bolognini porceliano kolekcija, skulptūros ir kiti grafienės daiktai, Luigi Beretta paveikslų kolekcija, kurių dėka atkurtas Milano miesto vaizdas Napoleono valdymo metais. 2010 m. muziejaus ekspozicija papildyta istorinėmis suknelėmis.
Darbo laikas: 9.00-13.00, 14.00-17.30
Adresas: Via Sant’Andrea, 6, Milanas

Modernaus meno galerija (Civica Galleria d’Arte Moderna)
Modernaus meno galerija įkurta pastate, kuriame, kaip vasaros rezidencijoje, buvo apsistojęs Napoleonas Bonapartas. Šiuo metu šiame muziejuje eksponuojami Picasso, Matisse, Renoir, Gaugin ir Cézanne meno kūriniai.
Darbo laikas: II-VII 9.00-17.30
Adresas: Villa Reale, Via Palestro 16, Milanas

„Sforzesco“ pilis (Castello Sforzesci)
Vienas labiausiai lankomų objektų Milane. Pilis išgyveno daug istorinių įvykių. Buvo daug kartų nugriauta, vėliau – daug kartų perstatoma. Nuo 1861 m. pilis buvo pradėta restauruoti, joje įkurtas muziejus.
Darbo laikas: I-VII 7.00-19.00.
Adresas: Piazza Castello, 3 I, Milanas

Viktoro Emanuelio galerija (Galleria Vittorio Emanuele II)
Tai galerija su stiklintu stogu, pastatyta 1865–1877 m. pagal architekto Giuseppe Mengoni projektą. Galerija pavadinta pirmojo 1861 m. suvienytos Italijos karaliaus Viktoro Emanuelio II vardu. Šiuo metu čia įsikūręs parduotuvių pasažas. Jo stikliniai skliautai per svarbiausias metų šventes būna įspūdingai dekoruojami. Keturių aukštų pasaže galite rasti dizainerių parduotuvių, restoranų, barų.
Adresas: Piazza Duomo, Milanas


Milano centrinis parkas (Parco Sempione)
Dar viena lankytina vieta Milane – Parco Sempione – Milano centrinis parkas, įkurtas 1888 m. Jame galima maloniai pailsėti nuo karštų saulės spindulių bei žmonių minios. Parkas įkurtas greta Castello Sforzesco ir yra lengvai pasiekiamas metro. Pamatysite Taikos arką, kurią XIX a. pastatė Napoleono įsakymu.
Adresas: Piazza Sempione, Milanas


Via Montenapoleone
Milanas yra mados sostinė ir Via Montenapoleone gatvė yra ne kas kita, kaip pasaulio mados podiumas. Tai yra ta pati žymioji gatvė, kur apsiperka visos pasaulio įžymybės. Kainos nelepina, bet galima patykoti išpardavimų ir susirasti kitų parduotuvių pirkiniams.
La Rinascente – tai universalinė parduotuvė, kurią rasite greta Milano katedros. Nuo viršutinio jos aukšto atsiveria gražūs vaizdai.
Adresas: Via Montenapoleone, Milanas


Nemokamos ekskursijos Milane
Kasdien vykstantys nemokami turai padės pažinti Milaną su savo miestą įsimylėjusiais gidais. Ekskursijos metu aplankysite Via Montenapoleone gatvę, Pertini fontaną, kelias bažnyčias, La Scala teatrą, Vittorio Emanuele II galeriją, Duomo katedrą ir kt.


Italija – vienas nuostabiausių kraštų keliaujantiems traukiniu, todėl norintiems ištrūkti iš Milano rekomenduojame puikiai išvystytą geležinkelių tinklą po Italiją. Taip galite aplankyti ne tik Šiaurės Italijos perliukus – miestelius prie Komo, Gardos ir kitų ežerų, Veroną, Veneciją ir kt., – bet ir kitas Italijos grožybes – Florenciją ir Toskanos regioną, Romą, Pizą, Neapolį ir kt.

FOTOGALERIJOS

MILANAS IR KOMO. Monikos nuotraukos iš kelionės į Milaną >
MILANAS IR ŠIAURĖS ITALIJOS PERLAI. Daivos nuotraukos iš kelionės po Šiaurės Italiją >

Jei žinai dar vietų Milane, kuriose apsilankyti galima nemokamai, parašyk.

Gintarė :