X

Po gražiausias Graikijos salas keltu su vienu bilietu

Džiaugiamės ir dalinamės atsiradusia nauja galimybe nevaržomai keliauti keltais tarp Graikijos salų. InterRail Attica Pass bilietas keliautojams leis aplankyti istorinę Rodo salą, Kosą, Kretą, žavingąjį Santorinį, Leros, Kalymnos, Mykonos ir kitas Graikijos salas, taip pat pasiekti Graikijos ar Italijos žemyninės dalies krantus.

Keltai Graikijoje – svarbi susisiekimo priemonė tarp daugybės salų. Na o 6 kelionės keltu su vienu bilietu – puiki galimybė sutaupyti.

INTERRAIL ATTICA PASS IR KELTO BILIETO SKIRTUMAI

Įsigijus šį bilietą, galima sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. Nereikia pirkti kiekvienai kelionei po atskirą kelto bilietą, galvoti apie papildomus mokesčius bei kitas detales. Šioje lentelėje pateikiame esminius skirtumus tarp InterRail Attica Pass bilieto ir paprasto kelto bilieto.

InterRail Attica Pass

Paprastas kelto bilietas

Tinklas Galioja tik Attica Group priklausančiuose keltuose „Superfast Ferries“ ir „Blue Star Ferries & Anek Lines“ (keltai Graikijoje ir Italijoje) Tais pačiais maršrutais kursuoja „Blue Star Ferries“, „Superfast Ferries“, „Anek Superfast“, „Dodekanisos Seaways“
Trukmė 6 kelionės per 1 mėnesį – 2 iš 6 kelionių skirtos tarptautiniams maršrutams tarp Italijos ir Graikijos ir 4 iš 6 kelionės skirtos keliauti Graikijos vidiniais maršrutais 1 kelionė
Galiojimas Galioja 6 mėn. nuo pirkimo dienos Priklauso nuo kompanijos taisyklių
Rezervacijos Būtinos. Patartina rezervaciją atlikti 1 mėn. iki kelionės. Ypač intensyvaus sezono metu. Reikia rinkti įlaipinimo korteles Būtina
Grąžinimas Grąžinama 85 % nuo bilieto tarifo už nepanaudotą bilietą arba už papildomą mokestį keičiama į kitą InterRail bilietą Grąžinimas galimas, priklausomai nuo atšaukimo datos, gali būti taikomas atšaukimo mokestis
Kainos Kainos fiksuotos, atsižvelgiant į bilieto klasę. Taikomos nuolaidos 4-11 m. vaikams (50 %), jaunimui iki 25 m.  Vaikai iki 4 m. keliauja nemokamai. Kiekvieno maršruto bilieto kaina skirtinga, kainos gali svyruoti priklausomai nuo datos.
Papildomi mokesčiai Aptarnavimo mokestis Priklausomai nuo kompanijos, gali būti taikomas keleivio mokestis, degalų mokestis, uosto mokestis
„Saldainiukai“ Papildomiems keltų maršrutams taikoma 30 % nuolaida Priklausomai nuo kompanijos, taikomos nuolaidos atgaliniam bilietui, vaikams, jaunuoliams, senjorams, specialios sąlygos šeimoms. Taip pat nuolaidos taikomos turintiems InterRail One Country Pass (gali būti papildomų sąlygų)

KELIONĖS PAVYZDYS

Palyginkime pasirinktos kelionės kainą perkant vieną Attica Pass bilietą ir atskirus keltų bilietus.

Pavyzdžiui, keliaukime į Graikiją, į Koso salą tiesioginiu skrydžiu iš Kauno.

Pasirenkame maršrutą keltais (keltai Graikijoje ir Italijoje): Koso sala – Rodo sala – Santorinis – Pirėjas (nemokamas pervežimas autobusu ar traukiniu iš Pirėjo į Patrus) – Baris – Patrai (pervežimas atgal iki Pirėjo) – Koso sala. Maršrutą sudaro 4 vidiniai ir 2 tarptautiniai reisai.

Keliaujant II-ąja klase su InterRail Attica Pass bilietu, suaugusiajam bilieto kaina – 172 EUR (jei keliausime su vaiku, vaikui bilietas kainuos tik 86 EUR, o jei mums 25 m. ir mažiau, už bilietą mokėsime 156 EUR). Į bilieto kainą įskaičiuoti ir uostų mokesčiai.

Perkant keltų bilietus atskirai, skaičiuojam atskiras kainas: Kosas – Rodas nuo 24 EUR, Rodas – Santorinis nuo 38 EUR, Santorinis – Pirėjas nuo 39 EUR, Pirėjas – Patrai (kelionė autobusu ar traukiniu) apie 20 EUR, Patrai – Baris nuo 58 EUR, Baris – Patrai nuo 58 EUR, Patrai – Pirėjas (kelionė autobusu ar traukiniu) apie 20 EUR, Pirėjas – Kosas nuo 51 EUR. Galutinė preliminari kaina – nuo 308 EUR (mokesčiai neįskaičiuoti). Gali būti taikomos kitos papildomos nuolaidos ir sąlygos.

Kainų skirtumas akivaizdus. Palyginus pateiktas kainas, galima pastebėti, jog įsigijus InterRail Attica Pass bilietą tikrai galima sutaupyti. Įvairūs mokesčiai į kainą jau yra įskaičiuoti, tad 6 kelionės gali tapti puikiomis atostogomis norint aplankyti ne tik nuostabias Graikijos salas, bet ir Italiją.

Taigi, belieka surasti pigų skrydį į pasirinktą Graikijos salą. Šiuo metu tiesioginiai skrydžiai iš Lietuvos vykdomi net į 4 Graikijos salas: į Kosą, į Kretą, į Korfu ir į Rodą.

Tad siūlome tinkamai pasirinkti ir nepamirštamai praleisti laiką!

Jei reikės pagalbos, visuomet jums padės „Zigzag Travel“ konsultantai.

Pasižvalgykime po Blue Star Ferry keltus >

Gintarė :