X

Naujiena keliaujantiems į užsienį – kelionių registracija

Nuo 2012.12.03, sekant kitų valstybių pavyzdžiu bei ruošiantis žiemos turizmo sezonui, Užsienio reikalų ministerija Konsulinės informacijos tinklapyje keliauk.urm.lt pradeda Lietuvos piliečių kelionių registraciją.

„Kelionių registracija“ – tai trumpalaikės (vienos ar kelių) kelionės registravimas, tam, kad panaudojus asmens pateiktą informaciją Lietuvos užsienio reikalų ministerija galėtų susisiekti su asmeniu jo buvimo valstybėje atsitikus stichinei nelaimei, kilus kariniam konfliktui ar kitokiai ekstremaliai situacijai.

Kelionių registracija galėtų pagreitinti galimą evakuaciją iš šalies, palengvinti konsulinės pagalbos teikimą. Registracijos duomenys bus naudojami tik esant būtinybei. Duomenys apie registruotą kelionę bus automatiškai ištrinti iš sistemos praėjus 30 dienų nuo kelionės pabaigos (šio laikotarpio metu galima pakoreguoti kelionės duomenis, pratęsti jos trukmę).

Registruodami savo kelionę, piliečiai gali pateikti duomenis ir apie asmenis, kurie ketina vykti kartu (šeimos narius, draugus).

Rūpinkitės savimi ir savo artimaisiais.

Gintarė :