X

5 patarimai, ką veikti Dubline (Airija)

Įsigijote pigius bilietus ir jau lankotės Dubline? Yra 5 patarimai, ką veikti Dubline, ką tiesiog būtina pamatyti šiame dinamiškame airių mieste.

Leistis į istorinį Dublino žygį
Šis puikus 2 valandų trukmės turas po Dubliną leis ne tik aplankyti populiariausius miesto mokamai ir nemokamai lankomus objektus, bet ir suteiks detalios informacijos apie jų reikšmę Airijos istorijoje. Turo metu aplankomi Trinity College, Old Parliament House, Temple Bar, City Hall, Dublin Castle, Wood Quay ir Christ Church Cathedral.

Pakelti Guinness‘o alaus pintą Guinness Storehouse
Tikriausia net nereikia sakyti, kad kelionė į Dubliną nebus pilnavertė, jei neaplankysite Guinness Storehouse. Čia galima sužinoti ir išmokti įvairiausių dalykų, susijusių su Guinness alumi, pvz., kaip teisingai įpilti alaus. Po turo būtinai reikia užsukti į Gravity Bar, aukščiausios klasės barą Dubline, ir paragauti geriausio Guinness alaus, kurio skonio niekad nepamiršite. Užsisakant bilietus iš anksto, suteikiama 10 % nuolaida. Pasibaigus turui po sandėlį, būtinai pasivaikščiokite aplink gamyklą, senuosius St. James vartus ir daugybę kitų istorinių pastatų, priklausančių Guinness.

Būdami mieste, skaitykite „Dubliniečius“
Knyga „Dubliniečiai“ („The Dubliners“), parašyta James Joyce, yra trumpų pasakojimų, kurių veiksmas vyksta Dubline, rinkinys. Sakoma, kad jei Dublinas kada nors būtų sugriautas ar nusiaubtas, jį būtų galima atstatyti remiantis James Joyce užrašais. Nuo aplinkinių rajonų iki miesto gatvių, barų, gyventojų manierų ir tamsios Dublino istorijos – viskas atrodo tik dar ryškiau ir įspūdingiau, kuomet rankose yra „Dubliniečiai“.
Geriausios vietos prisėsti ir paskaitinėti šią knygą yra „Bewleys“ kavinė Grafton gatvėje, pamėgta grupės U2 bei paties autoriaus – James Joyce, pievutė šalia Trinity College arba ypatinga vieta – Butlers Chocolate Cafe, kur galima gauti neapsakomai skanios kavos ir karšto šokolado.

Bent dienai išvykite į Dublino užmiestį
Yra daugybė būdų ir motyvų apžiūrėti ne tik miesto centrą, bet ir Dublino apylinkes. Tad jei turite laiko, būtinai pasinaudokite proga ir leiskitės bent vienos dienos išvykai. Vienas iš siūlomų maršrutų – turas pro Wicklow, važiuojant pro vešlius, žalius kalnus, krioklius, avis, Guinness alaus tamsumo ežerus ir Glendalough miestelį su Viduramžių griuvėsiais bei Bru Na Boinne kapavietėmis Newgrange.

Lankymasis užeigose – pub‘uose
Pub‘ai neabejotinai yra airių ir Dublino vietinės kultūros dalis. Priešpiet, pietų metu, po darbo, vakarienės ar po vakarienės – čia visada galima rasti linksmai besišnekučiuojančius ir leidžiančius laiką vietinius gyventojus ir miesto svečius. Sakoma, kad tik pub‘uose galima pajusti tikrą Dublino dvasią ir gyvybingumą. Daugumoje pub‘ų rengiami tradicinių airiškų šokių ar muzikos vakarai, siūloma paskanauti vietinės virtuvės – jautienos patiekalų, steikų, žuvies ir traškučių ir kt.
„The Brazen Head“ yra beveik 1000 m. senumo (įkurtas dar 1198 m.) ir yra pripažįstamas kaip seniausias pub‘as Dubline. Jį pasieksite po 10 min. kelio pėsčiomis einant nuo Guinness Storehouse. Pub‘ai Temple Bar, O‘Connell ar Grafton gatvėse ir šalia paprastai yra brangesni, tačiau vienodai lankomi tiek vietinių, tiek turistų. Alus pigesnis kiek toliau nuo miesto centro esančiuose pub‘uose.

Gintarė :