X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Viena diena Rygoje

Pasitaikius pasiutiškai geram autobusų bilietų pasiūlymui, nutarėme aplankyti Rygą – tiesiog praleisti dieną, pavaikštinėti, pasidairyti, kuo Latvijos sostinė gali džiaugtis ankstyvą pavasarį.Tiesą pasakius, niekas iš mūsų iki tol padoriai šiame mieste nebuvome apsilankę, tad nutarėme susidaryti maršrutą, ką vertėtų pamatyti. Kadangi keliavo vien merginos, dieną praleidome damiškai.

Kelionę pradėjome 4:50 val. ryte iš Kauno – mus pasitiko žvalus vairuotojas latvis, kuris gerokai paspaudė, nes vos suspėjome numigti ir jau atsidūrėme Rygoje. Kelionė tetruko vos tris su puse valandos!

8:40 Rygos autobusų stotyje susiradę žemėlapius iškeliavome ieškoti rytinės kavos. Ryga šeštadienio rytais bunda 10-11 valandą, tad iki tol turėjome išsiversti be kavos.

Nenuobodžiavome: aplankėme įžymiąją Brėmeno muzikantų skulptūrą, sugalvojome po norą, apsidairėme, numatėme taškus, kur norėtume sugrįžti, ir ieškojome vietos prisėsti papusryčiauti. Bloga žinia – su suoleliais senamiestyje tikrai sudėtinga!

Kai pabudo vietinis prekybos centras, užsukome į jį išgerti kavos, o paskui aplankėme knygyną. Labai nustebino faktas, kokios pigios Latvijoje knygos! Nieko nelaukę nusiaubėme lentynas: aš įsigijau Van Gogo biografiją su visais paveikslais už 2 Lvl (~10 Lt), o kolegė Monė albumą už 5 Lvl (~25 Lt), krūvą atvirukų ir malonių smulkmenų.

Po malonumų ir kūnui, ir sielai iškeliavome apžiūrinėti senamiesčio atidžiau. Pasigėrėję nuostabia architektūra, kuri skvereliuose ir kiemeliuose vis pateikia ką nors įdomaus, patraukėme į „Art Nouveau“ muziejų, iki kurio reikėjo paėjėti puošniu rajonu, praeinant centrinį teatrą bei įspūdingą Elizabetos gatvę.

„Art Nouveau“ muziejus gali pasigirti autentišku 1909 metų buto interjeru. Laikmečio dvasia mus pasitiko nuo pat laiptinės – puošnūs elementai tiesiog gniaužė kvapą. Muziejus buvo labai įkvepiantis! Už ekspoziciją mokėjome po vieną latą.

Pilnos gerų emocijų tiesiu taikymu patraukėme link „Art Nouveau“ suvenyrų krautuvės, kurioje kurį laiką norėjosi tiesiog stovėti ir gėrėtis. Na, o atsikvošėjus būtinai ką nors gražaus įsigyti. Taip ir padarėme!

Pakeliui atgal į senamiestį aplankėme dar keletą meno galerijų, nusifotografome prie Luvrą primenančių stiklinių piramidžių ir ėmėme aktyiai ieškoti vietos papietauti.

Rygos senamiestyje gana brangu, tad labai nudžiugome aptikę latviškąjį „Čili picos“ variantą su priimtinomis kainomis. Aptarnavimo bei maisto kokybe nenusivylėme, o prieš išeinant dar ir pamatėme keistą procesiją – vyriškis miesto centru nešė kryžių, o dalijamos skrajutės ragino šypsotis:))

Popiečio metu žmonių gatvėse gerokai padaugėjo, tad ir vaikštinėti buvo daug smagiau nei ryte. Temstant arcihtektūra įgavo naujų spalvų ir traukte traukė pasilikti, nors jau ir mūsų diena Rygoje ėjo į pabaigą. Vakarop žmonės vis aktyviau ruošėsi naktiniam gyvenimui, kuriam Ryga tikrai turi ką pasiūlyti, tad tikimės, jog ateityje sugrįšime ir panaktinėti.

Sugriovėme mitą, jog Latvijos sostinėje su mumis niekas nekalbės anglų kalba – vietiniai tikrai puikiai ja kalba, yra paslaugūs ir malonūs žmonės.

Kelionė atgal su sustojimu truko 4 valandas 30 minučių, po pilnos dienos gerų įspūdžių į Kauną grįžome 23:30 val.

Vienareikšmiškai nusprendėme, jog Rygos senamiestis įkvepia! Ir mes būtinai norime sugrįžti šiltesnio sezono metu.

KELIONĖS FOTOGALERIJA >

Dovilė

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :