X

Keliauk kaip Tau patinka Madeiroje

Madeira  – amžino pavasario šalis, kur 300 dienų per metus šviečia saulė.  Madeiros sala – virš vandenyno lygio iškilusi povandeninio ugnikalnio viršūnė. Sala susidarė iš vulkanų išsiveržimo metu susidariusių uolienų. Madeira nutolusi 1000 km nuo Lisabonos ir 500 km nuo Kanarų salų. Pavadinimas „Madeira“ reiškia medžių sala, ir tikrai, saloje akys ilsisi nuo miškų ir žydinčių augalų gausybės.

Atostogauti Madeiroje galėtų pačių įvairiausių pomėgių keliautojai.

Aktyvų poilsį mėgstantieji pažintų Madeirą pėsčiųjų takais – levadomis. Jų Madeiroje bent 54, tad kasdien įveikdami vieną levadą, jie galėtų praleisti Madeiroje bent 2 mėnesius. Daugiau apie levadas čia Levados Madeiroje

Mėgstantiems pažinti šalį mašina ar organizuotomis ekskursijomis, programa 1-2 savaitėms – garantuota. Nors sala atrodo nedidelė, kilometrai laiko prasme prailgsta, nes kalnas veja nuokalnę ir nuomojantis mašiną reikėtų kompanijoje turėti patyrusį vairuotoją. Šioje nuorodoje rasite kelionių po Madeirą maršrutus ir iš anksto galėsite susiplanuoti – kiek dienų norėsite ten praleisti. Nepamirškite, kad nuvykus į kai kurias vietas jų pažinimas užtruks pusdienį – pavyzdžiui, norint pasigrožėti  Ponta de Sao Lourenco grožiu, tam turite susiplanuoti bent pusdienį bei pasiruošti patogią avalynę. Kelionių pasiūlymai į Madeirą čia 

   

Madeira šeimai. Tai nuostabi sala poilsiui su vaikais. Atrakcijų ir nuostabių maršrutų joje tiek, kad galite patys pasijusti vaiku…

Madeiros vandens parkas Santa Kruse

Puiki vieta poilsiui su vaikais. Planuokite praleisti ten apie pusdienį, nes vietoje galima ir pavalgyti, ir išsinuomojus skėtį pasimėgauti saulės voniomis.

Plaukimas Santa Maria de Colombo laivu arba katamaranu

Šis laivas – Kritoferio Kolumbo laivo kopija. Laivas išplaukia du kartus per dieną  iš Funšalio uosto 10.30 ir 15 val. ir plaukia į jūra, kur galima stebėti delfinus ir banginius.  Vasarą laivas sustoja netoli kranto ir galima iš laivo šokti į vandenyną išsimaudyti. Alternatyva- plaukti delfinų stebėti su didžiuliu vandens katamaranu. Jo priekyje būna ištemptas tvirtas tinklas, ant kurio galima atsigulti tiesiog virš vandens ir visą kelią džiaugtis laivo sukeliamų purslų gaiva.

Banginių muziejus Kanikale

Banginių muziejus įsikūręs mažame žvejų miestelyje. Jame nepamatysite tikrų plaukiojančių banginių, tačiau daug apie juos sužinosite;)

Pakilimas keltuvu ir nusileidimas toboganu Funšalyje

Funšalio uosto pakrantėje galima pakilti keltuvu į Monte kalną. Pačioje viršūnėje atsiveria nuostabi miesto panorama. Prieš pakylant Jus kabinoje nufotografuos vietoje dirbantis fotografas, o kalno viršūnėje jau galėsite įsigyti nuotraukas kartu su į aplanką įdėtu vietinės muzikos disku. Pakilus į kalną, aplankykite Tropical Garden, ten esančia Monte Palace bažnyčią, tuomet vadovaudamiesi rodyklėmis eikite iki toboganų (rogės, kuriomis galima leisti keliu) , 2km kelionės rogėmis žmogui kainuoja 15 eurų. Išlipus galite ramiai, per pusvalandį, nusileisti likusį kelią pėsčiomis (tiesa, nusileidimas bus gana stačiu kalnu) arba rinktis miesto autobusą ar taxi.

 

Kai atrodo nusileidimas toboganu galite pasižiūrėti čia Nusileidimas toboganu

Lauko baseinai Porto Moniz

Porto Moniz yra žinomas dėl sūraus vandens, juodo bazalto lavos baseinų, kuriuose turistai mėgsta maudytis, nes jų vanduo yra saulės sušildytas, o į baseino sienas daužosi jūros bangos. Porto Moniz yra šarmingas mažas miestelis kuris yra „patupdytas“ Madeiros šiaurės vakarų gale, regione, kurį puošia milžiniški kalnų bokštai bei gilaus mėlio Atlanto vandenynas. Porto Moniz iki 1980 m. buvo žinomas kaip banginių žvejų miestelis.

Porto Moniz Lavos baseinai

Yra dviejų rūsių baseinai Porto Moniz: visiškai natūralūs, iš kurių atsiveria Ilheu Mole sala ir vakariniais baseinais, kurie buvo perdaryti į Lido baseinus. Lido baseinai (Piscinas Naturais do Porto Moniz) yra daug saugesni plaukiojimui, ypač, jei planuojat maudytis su vaikais, nes juose nėra aštrių akmenų ir paplūdimy visada dirba gelbėtojai. Aplinkinės Lido uolos buvo paverstos terasa, kur malonu pagulėti saulutėje. Įėjimo mokestis į Piscinas Naturais yra €1.50 ir jie dirba kasdien  9:00-19:00 (9:00-17:00 žiemą). Paplūdimyje yra persirengimo kabinos, dušai ir kiti poilsio patogumai.

Šalia Porto Moniz yra Levada da Ribeira da Janela, vienas iš gražiausių pėsčiųjų takų Madeiroje.

Levada da Ribeira da Janela vienas iš geriausių pasivaikščiojimo takų šiaurinėje salos dalyje. Kelias eina palei Da Janela upės slėnį ir kyla į pietų Porto Moniz kalnus, iš kurių atsiveria nuostabus kraštovaizdis. Levada da Ribeira da Janela takas yra 13 km ilgio ir prasideda iš mažo kaimelio Lamaceiros, kurį sunku pasiekti, jei eitum iš Porto Moniz. Šiam pasivaikščiojimui pasiruoškite vaikščiojimo batus bei žibintuvėlį, nes kelias veda per tunelius bei šlaitus. Viewpoints of Porto Moniz. Su vaikais rekomenduojama nueiti dalį kelio ir grįžti.

Balcoes Levada

Labiau su vaikais rekomenduočiau Balcoes Levada, kurios ilgis pirmyn-atgal vos 2.7 km, o jos pabaigoje atsiveria nuostabus vaizdas į aukščiausias Madeiros viršukalnes. Vieną šių viršukalnių rekomenduočiau aplankyti ir pasivaikščioti iš jos išeinančia Levada.

  

Pico do Arieiro viršukalnė

Pico do Arieiro – tai trečia pagal dydį – 1818 m. aukščio viršukalnė Madeiroje. Ją galima pasiekti automobiliu.  Iš jos galima pėsčiųjų taku nukeliauti ant šalia esančios Pico Ruivo (pati aukščiausia Madeiros viršukalnė, 1861 m. ), tačiau vaikams šis kelias gali būti per sudėtingas. Dažnai kelią į viršūnę ir ją pačią gaubia rūkas… Bet užkilti ten vis tiek nepakartojamas įspūdis!

Madeiros parkas Santanoje

Vaikams patiksianti atrakcija – tradicinis Madeiros parkas, kur galima paragauti vietinės duonos, susipažinti su salos rankdarbių gaminimo ypatybėmis, paplaukioti valtimis nedideliame tvenkinyje, pasižiūrėti 5D filmą, susipažinti su salos istorija ir pasivažinėti traukinuku.

  

Sao Vicente  urvai

Sao Vicente urvai susiformavo prieš tūkstančius metų lavai išsiliejus iš ugnikalnių. Lava tekėdama didele jėga pramušė požeminius takus, kuriuos dabar ir galima pamatyti kartu su 3D filmu apie Madeiros atsiradimo istoriją. Vaikams ekskursija tikrai neprailgs, tik pasiimkite striukes nuo lietaus, nes urvuose laša vanduo.

Pasivaikščiojimas danguje

Cabo Girao vienos aukščiausių Europoje, su 500 metrų aukščio skardžiu prie Atlanto vandenyno. Uolų viršuje įrengtas stiklinis pasivaikščiojimo virš uolų takas.  Nuo uolų viršūnių atsiveria nuostabus pakrantės ir Camara de Lobos miestelio vaizdas. Turint daugiau laiko galima nusileisti keltuvais iki uolų apačios ir pasimėgauti vaizdais. Apžvalginis Cabo Girao takas yra nemokamas ir visada atidarytas. Einant taku gali svaigti galva.

Cabo Girao yra vos 2.7 km už Camara de Lobos, tačiau užvažiuoti į uolas trunka apie 15 min ( 6 km kalnų kelio). Uolų viršuje yra parkavimo aikštelė.

Smagių ir nepamirštamų Jums kelionių į Madeirą!

Rasa :