X

Jau 40 metų keliaujame po Europą traukiniais su InterRail bilietais

Šiais metais tinklas InterRail, suteikiantis galimybę keliauti traukiniu po Europą su vienu bilietu InterRail Pass, švenčia 40 metų sukaktį. Nuo pirmosios kelionės su šiuo bilietu 1972 m. keliavimas traukiniais itin išpopuliarėjo Europą pažinti norinčio jaunimo tarpe.

InterRail suteikia visišką pasirinkimo laisvę. Tai laisvė bet kada iššokti iš traukinio ir sustoti susipažinti su naujomis vietovėmis, nebijant nukrypti nuo suplanuoto kelionės maršruto. Tai laisvė pasirinkti keliauti, kur nori, laisvė keisti maršrutą, kada nori. Tai galimybė stebėti pasaulį ir atrasti jį šią akimirką,“ – teigia keliaujantieji traukiniu po Europą su InterRail Pass.

Nenuostabu, kad šis paprastas būdas kirsti valstybių sienas tik su vienu traukinio bilietu per keturiasdešimt metų tik populiarėjo. Iš pradžių šiuos bilietus galėjo įsigyti jaunimas iki 21 metų ir neribotai keliauti traukiniais po 19 Europos šalių. Per ilgus metus ši keliavimo sistema buvo tobulinama, tad šiandien patogiai ir nevaržomai keliauti net po 30 Europos valstybių gali ne tik jaunimas, bet ir šeimos, verslininkai, senjorai ir kt. Skatinant keliauti ir pažinti kitas kultūras, jaunimui iki 26 metų, senjorams, vaikams taikomos lengvatos. Keliautojai gali rinktis InterRail Global Pass bilietą kelionei po visą Europą arba InterRail One Country Pass bilietą kelionei po vieną pasirinktą Europos šalį.

Nors paskutiniaisiais metais padaugėjo keliaujančių su pigių skrydžių bendrovėmis, keliavimas traukiniais ir toliau išlieka vienas lanksčiausių, labiausiai atpalaiduojančių ir patogiausių būdų pažinti Europą, nes traukiniai pasiekia atokesnes vietoves, kelionės metu galima pro langą stebėti nuolat besikeičiančius vaizdus, naudotis mobiliuoju ryšiu bei bevieliu internetu, atvykti tiesiai į miesto centrą, negaišti laiko eismo kamščiuose, registracijoms bei bagažo atsiėmimui. Be to, keliaujant traukiniu nereikia nerimauti dėl netinkamų oro sąlygų, galinčių sutrikdyti eismą.

Jau ne pirmus metus InterRail ir kitus Europos traukinių bilietus Lietuvoje platina kelionių agentūra „Zigzag Travel“. Įmonės rinkodaros vadovė Daiva Bartusevičiūtė teigia, kad šis keliavimo būdas turi savo gerbėjų ratą mūsų šalyje ir jis kasmet auga. „Lankstumas, nuotykiai ir bendra visos kelionės kaina – pagrindinės InterRail populiarumo priežastys. Dažniausiai su InterRail Pass ryžtasi keliauti jaunimas, tačiau šių bilietų įsigyti jau ateina ir jaunos šeimos su kūdikiais, ir teatro aktoriai, keliaujantys į gastroles, ir pagyvenę žmonės. Labiausiai pamėgtos šalys kelionėms traukiniu yra Prancūzija, Italija, Ispanija, Portugalija, Šveicarija, tačiau dažniausiai, ypač jaunimas, renkasi bilietą kelionei po visą Europą ir nuo Lenkijos kerta senąjį žemyną skersai iki Portugalijos,“ – apie InterRail populiarumą Lietuvoje pasakoja Daiva Bartusevičiūtė.

InterRail tinklo keturiasdešimtmečio proga kelionių agentūra „Zigzag Travel“ rengia konkursą, kurio nugalėtojas laimės nemokamą InterRail Global Pass bilietą dviems asmenims mėnesio trukmės kelionei traukiniu po Europą I-ąja klase. Siekdami laimėti šį prizą konkurso dalyviai turi sukurti kelionės traukiniu po Europą svajonių maršrutą. Daugiau informacijos ir konkurso sąlygos skelbiamos http://www.zigzag.lt/index.php/pageid/4320 ir socialinio tinklapio Facebook profilyje „Keliauju traukiniu“.

Daugiau informacijos apie InterRail Pass bilietus rasite http://www.zigzag.lt/.

Gintarė :