X

Grožio triukai per atostogas

Šį kartą įrašas labiau skirtas dailiosios lyties atstovėms. Nors ir vyriškiai dažnai nėra abejingi savo išvaizdai. Taigi, ne paslaptis, kad išlikti gražiai sauso karščio, didelės drėgmės, šalčio sąlygomis yra sudėtinga. O kur dar chloruotas ar sūrus vanduo… Tiesa, daugelis keliautojų nekreipia dėmesio į savo išvaizdą, nes nuo netvarkingų antakių nukreipia dėmesį į naujus horizontus, bet kodėl gi nepamėginti visko suderinti? O galbūt esate iš mirgančio žemėlapio pasirinkę vietą būtent dėl ten teikiamų grožio procedūrų? Štai keletas patarimų, kurie pravers.

STEBĖKITE VIETINIUS

Išmėginkite vietinius grožio produktus, kuriuos išbandė laikas. Indijoje rinkitės galvos masažą su kokosų aliejumi, kuris suteiks plaukams nepakartojamą blizgesį. Tailande parduodamas lotoso žiedų ekstraktas puikiai atjaunins pasausėjusią odą. Izraelyje ar Jordanijoje išmėginkite sūrius Negyvosios jūros produktus.

Nepamirškite ir vietinių papročių. Artimųjų Rytų, pvz., Turkijos, viešosios garinės pirtys yra pigus būdas atsipalaiduoti, atgauti jėgas ir pažvelgti į vietos moterų gyvenimą. Pirtys yra suskirstytos pagal lytį, pateikiami rankšluosčiai, apavas ir muilas. Pasiteiraukite savo viešbutyje ar hostelyje, kur rasti pačią geriausią pirtį. Bet pasistenkite rinktis ne turistines, o vietinių gyventojų pamėgtas vietas.

Karštosios versmės yra naudingos odai ir padeda socializacijai tarp vietinių žmonių. Sėdint onsen galima sugriauti barjerus tarp japonų (tiesa, nuogumas yra norma), o islandai mėgsta bendrauti ugnikalnių vonioje. Suomija neįsivaizduojama be garinės saunos. Ne veltui jos vadinamos sauso karščio pirtimis. Tokioje pirtyje rekomenduojama būti ne daugiau nei 5-10 min. vienu apsilankymu, o rekomenduojamas užėjimų skaičius – ne daugiau kaip 3.

GROŽIO IR GYDOMOSIOS PROCEDŪROS

Kartais grožio ir gydomosios procedūros užsienyje yra pigesnės, tad pasinaudokite tuo. Paplūdimio pedikiūras Balyje (tačiau rekomenduojame apsiriboti SPA pedikiūru be odelių karpymų, kad neįvyktų koks nors nepageidaujamas užkrėtimas), plaukų depiliacija Vietname (čia galite net gi išbandyti depiliaciją siūlu!), Kangalo žuvelių masažas Honkonge (atkreipkite dėmesį, kad 20 žuvelių tinkamam masažui nepakanka – per jas jūsų kojų neturėtų matytis), kasdienės augalinių kaukių procedūros, garsieji ajurvediniai masažai su specialiais aliejais, mitybos programa, garinės vonios Indijoje ar Tailande. Kinijos, Kambodžos masažo salonai vos už porą dolerių pasiūlys galvos, kaklo, pečių, pėdų ar viso kūno masažą.

Jei esate linkę kruopščiai planuoti kelionės biudžetą, nebijote rizikuoti, atkreipkite dėmesį į grožio mokyklas, kurios dažnai ieško modelių, kuriuos galėtų aptarnauti pusvelčiui arba visai nemokamai. O jei modeliai egzotiški – kirpėjams įdomu, suplanuoti vizitą sudėtinga nebus.

GROŽIO TRIUKAI KELIONĖSE

Tiek keliaujant lėktuvu, tiek po šiltus kraštus stenkitės vartoti kuo daugiau vandens, kad oda neišsausėtų ir kad atstatytumėte reikalingą organizmui skysčių kiekį po nuolatinio prakaitavimo.

Naudokite vazeliną metalinėje pakuotėje. Jis neištirps. Ši priemonė ne tik atgaivins lūpas, bet ir gali būti naudojama suminkštinti pėdų odą, nuo šalto vėjo šiaurėje apsaugos antakius ir skruostus.

Naudokite vietinius vaisius kaip atgaivinančią kaukę. Pavyzdžiui, prinokusį avokadą, kuris per 15 minučių atgaivins veido odą.

Reikia kūno šveitiklio? Žiupsnelis avižų iš pusryčių stalo sumaišytas su karštu vandeniu arba dušo želė sumaišyta su cukrumi gali būti puikus šveitiklis.

Net jei ir neketinate mėgautis saulės voniomis paplūdimyje, visuomet tepkitės kremu nuo saulės, ypač pirmosiomis kelionės dienomis. Kitaip svetimoje šalyje paliksite ne vieną odą, kentėsite skausmą, gal net ir karščiuosite.

Jei jūsų kojos linkusios tinti, išnaudokite visas pasitaikiusias progas nusiauti batus, kojas ištiesti kuo aukščiau, pabraidžioti vėsiame vandenyje, gal net pasidaryti kojų masažą. Tai stimuliuoja kraujo apykaitą ir suteikia gaivumo pavargusioms ir sunkioms kojoms.

PRAKTIŠKAS GROŽIS

Derinkite grožį su praktiškumu! Dienai pasirinkite laisvus drabužius. Su prigludusiais drabužiais jūs galbūt atrodote seksualiai, tačiau pakilus termometro stulpeliui, jie greitai praranda žavesį. Prilipdami prie odos, jie padidina prakaito liaukų veiklą. Tik vakarui palikite savo mažas prigludusias sukneles. Venkite sintetinių audinių – geriau medvilnė, šilkas, linas. Natūralus pluoštas geriau sugeria prakaitą, nedirgina odos.

Daugelyje kurortų ar paplūdimių jums pasiūlys susipinti daugybę kasyčių ar netgi pasidaryti dredus. Kelionėje tokios naujos šukuosenos visai praverčia, nes sumažėja rūpesčių dėl šukuosenos.

Su savimi pasiėmėte iš namų daugybę drabužių, kurių negalite pritaikyti kelionėje? Nepabijokite nueiti į vietinį turgų ar parduotuvę ir įsigyti naujų drabužėlių ar aksesuarų, tinkamų naujajam klimatui ar jūsų užsiėmimams.

Saugojantis nuo saulės galima atrodyti labai stilingai pasirinkus tinkamą skrybėlaitę ar kepurę.

Aukštakulniai gal ir gražu, tačiau jie tikrai netinka išvykoms į kalnus ar vaikščiojimui po griuvėsius bei senamiesčio grindinius. Pasirinkite patogią ir praktišką avalynę.

Na o pati geriausia ir patikrinta grožio priemonė – JŪSŲ ŠYPSENA :)

Gintarė :