X

Populiariausios išmaniųjų telefonų programėlės keliautojams

Išmaniųjų telefonų programėlės (apps‘ai) tampa vis populiaresnės. Tiek Apple App Store, tiek Google Play Store dabar yra virš milijono įvairiausių programėlių. Tūkstančiai jų skirtos būtent keliaujantiems ir gali labai praversti ruošiantis į išvykas ar tolimesnes keliones. Pateikiame kelias iš daugybės populiariausių kelionių programėlių, kurias galite lengvai parsisiųsti į savo išmanųjį telefoną.
Patarimas: jei keliaudami ketinate naudotis savo telefonu, pigiausia yra įsigyti vietinę SIM kortelę ir užsisakyti interneto planą.

Waze
Waze – tai GPS programėlė, kuri nurodys jums tikslų kelią norima linkme. Šios programėlės veikimas paremtas OpenStreet žemėlapiais. Programėlė sujungta su Google Maps duomenimis, tad visad rodo tikslų maršrutą. Waze yra panaši į kitas GPS programas, bet kooperavimasis su kitomis kompanijomis, pvz., „Google“, užtikrina duomenų tikslumą ir išskiria šią programą iš kitų. Pvz., jei bent vienas iš programėlės naudotojų paskelbia, jog kelyje įvyko avarija ir eismas sutriko, jūs iškart būsite informuotas ir programa jums suplanuos kitą maršrutą. Į programą įeina ir kitos funkcijos: pigiausio kuro paieška, perspėjimai apie greičio matuoklį, galimybė matyti, ar jūsų draugai, irgi naudojantys šią programėlę, yra netoliese. Taip pat galite planuoti susitikimus ir kurti jų žemėlapius. Programėlė tinka iOS ir Android operacinėms sistemoms.
Kitos nemokamos OpenStreet žemėlapiais paremtos GPS programos – Mapfactor, OSMAnd (Android operacinei sistemai), Telenav‘s Scout (iOS ir Android operacinei sistemai).

Muzikos programėlės
Kokia gi kelionė be puikaus grojaraščio? Pasiimkite savo iPod ir atsisiųskite Spotify premium programėlę, kurią galėsite naudoti ir neprisijungę prie tinklo. Programa leis jums išsaugoti apie 3333 dainų ir klausytis jų neaktyvuojant interneto ryšio net 30 dienų. Jei turite sukurtą iTunes grojaraštį, galite jį sinchronizuoti su Spotify programėle.
Galite naudotis ir programėlėmis, kurios reikalauja interneto ryšio: Tune-in Radio, Pandora, Soundcloud (iOS ir Android operacinėms sistemoms)

Oyster
Šiais laikais popierinių knygų populiarumas vis blėsta. Be to, keliaujant labai sunku su savimi vežiotis papildomą svorį. Todėl auga elektroninių knygų paklausa. Na o gera žinia mėgstantiems skaityti ir norintiems sutaupyti vietos lagamine – atsisiųskite „Oyster“ programėlę. Už 9,95 USD per mėnesį galėsite skaityti kiek tik norite knygų (anglų kalba). 10 knygų gali būti parsiųstos ir skaitomos neprisijungus prie interneto ryšio. Ši programėlė veikia keliaujant Amerikoje, iOS operacinėje sistemoje.

„Tripadvisor“ miestų gidas
„Tripadvisor“ ir „Google Play“ pasinaudojo savo kompetencijomis ir sukūrė programėlę, kurioje yra 80 miestų kelionių gidai. „Tripadvisor“ programėlė veikia be interneto ryšio ir leidžia naudotis žemėlapiais, lankomų vietų aprašymais, susikurti turų maršrutus ir kurti kelionių blog‘ą. Prieš vykstant į kelionę tereikia instaliuoti reikiamo miesto turą. Programėlė veikia iOS ir Android operacinėse sistemose.

Lonely Planet Fats Talk phrasebook programėlė
Programėlės, skirtos versti pokalbių frazėms, dažnai yra klaidinančios ir netikslios. Bet jei randate tinkamą, tai labai praverčia keliaujant. Daugelis „Lonely Planet“ autorių kalba keliomis užsienio kalbomis ir, sujungę savo žinias, jie sukūrė kalbų vertimo programėlę. Elegantiškas dizainas ir patogus naudojimas. Prancūzų, vokiečių, italų ir ispanų kalbos labai pravers keliaujant tiek Europoje, tiek Pietų Amerikoje. Kalbų pasirinkimas vis pildomas. Programėlė tinka iOS orepacinei sitemai.

Google Maps „offline“ naudojimui
Jei neturite galimybės naudotis mobiliuoju internetu kelionės metu, visad galite parsisiųsti Google Maps programėlę, kuria galima naudotis neprisijungus prie interneto ryšio. Nustatyti savo buvimo vietą galite judindami žemėlapį arba per paieškos laukelį. Pasirinkite norimą vietą ir nustatykite, kad vieta būtų rodoma „offline“ režimu. Programėlė tinka iOS ir Android operacinėms sistemoms.

Google Translate
Ši programėlė reikalauja interneto ryšio, bet gali išversti daugiau kaip 70 kalbų. Tiesiog nuostabu!

Google Keep
Kol kas veikia tik Android operacinėje sistemoje. Naudojantis šia programėle galite kaupti užrašus ir priminimus, susidaryti darbų sąrašus, kelti nuotraukas ir audio failus, kurie bus išsaugoti Google serveryje ir sinchronizuoti su jūsų išmaniuoju telefonu ir kompiuteriu. Programėlės dizainas ir valdymas labai paprastas ir patogus norintiems kelionės metu kaupti užrašus ir nuotraukas. Nors ir yra panašių programėlių – Springpad, bet Google prestižas ir kokybė užtikrina mažesnę tikimybę, kad jūsų failai dings.

Printerest – virtuali atmintinė
Ši programėlė – tai tarsi lenta, ant kurios galite prisegti jums reikiamus priminimus ir nuotraukas. Dėka šios programėlės galėsite kaupti failus, reikalingus kelionėms, ir organizuoti juos jums patinkančia tvarka.

Muzio
Ši programėlė leidžia kaupti visus įsimintiniausius gyvenimo nuotykius. Čia galite kurti įvairiausias nuotraukų, video, audio, tekstų kolekcijas ir jungti jas į bendrą istoriją. Šiomis kolekcijomis galite dalintis socialiniuose tinkluose (Facebook, Twitter ir kt.). Tai puiki programėlė, kai reikia trumpai ir įdomiai papasakoti apie savo kelionės nuotykius.

XE Currency
Šia nemokama valiutų keitimo programėle ypač patogu ir lengva naudotis. Programa veikia „online“ ir jos duomenys visad atnaujinami, tad galite būti tikri dėl duomenų tikslumo. Ji praverčia norint neapsigauti, kuomet keičiate valiutą kitoje šalyje ar lyginate kainas su savo šalies kainomis. Naudojantis šia programa galima konvertuoti viso pasaulio valiutas, tad ji pravers kad ir kur bebūtumėte.

Weather Channel App
Ši orų prognozių programėlė leis sužinoti visą reikiamą informaciją apie orus daugybėje skirtingų vietų ir net 10 dienų į priekį, apie audras ar kitus oro pasikeitimus tam tikrose vietovėse. Ji veikia Android ir iOS operacinėse sistemose ir yra nemokama. Tai viena populiariausių orų prognozių programėlių. Jos dizainas itin patrauklus, o naudojimasis labai paprastas.

Gintarė :