X

Kelionių traukiniu privalumai

Pagaliau pradedama tiesti „Rail Baltica“ atkarpa nuo Lenkijos sienos iki Kauno. Naujiena džiugina, nes šis projektas palengvins lietuvių susisiekimą geležinkeliais su plačiąja Europa. Galbūt kelionės traukiniu lietuvių tarpe taps tokios pat populiarios kaip ir europiečių. Taip, jos ten populiarios, nes turi nemažai pranašumų prieš kitas transporto priemones.

Lankstumas, išsidėstymas ir patogumas – tai tik pradžia. Pasirinkę traukinius, norimą tikslą pasieksite greitai, užtikrintai ir ekonomiškai.

Taigi, kelionių traukiniu privalumai.Lankstumas. Visiems patinka patogūs traukinių sustojimai, kurių yra be galo daug, maršrutų pasirinkimas bei išvykimo laikas. Tai suteikia galimybes apsistoti ilgiau, keliauti ten, kur norite Jūs. Keliavimas su traukinių pasais (pvz., InterRail, East European Pass, Swiss Pass, France Rail PassBalkan Flexipass ir kt.) suteikia visišką keliavimo laisvę. „Įšok – iššok“ filosofija neverčia jūsų gerokai iš anksto užsisakinėti bilietų. Planai, draugai ir kelionės maršrutai nuolat keičiasi, todėl traukinių pasas yra puikus variantas keliaujant traukiniais.

Nėra papildomų degalų mokesčių. Kylančios degalų kainos pasaulyje nedaro įtakos traukinių bilietų kainoms. Tuo tarpu lėktuvų bilietų kainos labai jautrios kuro kainų pokyčiams ir paprastai jie linkę brangti.

Kainos nebaugina. Yra begalė taupymo būdų ir specialių pasiūlymų, tinkančių bet kokiam biudžetui. Gali sutaupyti keliaujant su šeima, su grupe. Vaikams iki 12 metų dažniausiai taikomos apie 50 % nuolaidos. Arba įsigykite traukinių pasą. Perkant atskirus bilietus, keliauti po Europą gali būti labai brangu. Su traukinių pasu galite keliauti kur tik norite. Yra daugybė specialių pasiūlymų, tinkančių beveik kiekvienam biudžetui.

Sutaupomi nakvynės kaštai. Ilgose kelionėse, kurios trunka ir per naktį, galite pasirinkti nakvynes prabangiuose arba pigesniuose miegamuosiuose vagonuose. Jūs sutaupysite už nakvynę viešbučiuose ar svečių namuose bei atvyksite į norimą vietą pailsėję ir pasiruošę naujai dienai.

Komfortas. Galite pailsinti savo kojas, keliauti į barą ar pasimėgauti greitu maistu europietiškuose traukiniuose. Traukinyje sėdimos vietos yra erdvios, kai kurių atlošuose yra įmontuoti ekranai ir rodomi filmai. Kai kuriuose traukiniuose yra poilsio kambariai. Daugelis traukinių turi erdvias patogumų erdves: barus, restoranus, tualetus, vaikų vystymo kambarius. Visa tai kelionei suteikia lengvumo bei patogumo. Kuomet prireikia pagalbos, visada padės traukinio palydovai.

Greitis. Užsiregistravimas į traukinį paprastai trunka mažiau nei 15 minučių. Aukštos kokybės europietiški traukiniai yra greiti. Traukinys gali važiuoti apie 300 km/h. Taigi, taip pasieksite norimą vietą greičiau, nes netrukdys nei automobilių kamsčiai, nei blogos oro sąlygos. Pavyzdžiui, tarp Paryžiaus ir Marselio esančius 800 km įveiksite tik per 3 valandas.

Neribotas ryšys. Mobilūs telefonai ir nešiojamieji kompiuteriai gali būti naudojami kelionės metu. Daugelyje traukinių sėdimos vietos yra erdvios. Traukiniuose yra ir vietų (kambarių), skirtų darbui. Tai labai patogu keliaujantiems verslininkams. Dalykinis susitikimas traukinyje kelionės metu. Kodėl gi ne? :)

Vieta. Traukinių stotys paprastai būna miestų centruose. Čia galite rasti viską: viešbučius, lankytinas miesto vietas, restoranus, valiutos keityklas, suvenyrų parduotuves, telefonus, paštus, knygynus, informacijos centrus ar vietas, kuriose galėsite rezervuoti bilietus tolimesnei kelionei. Atsidursite puikioje vietoje ir galėsite iškart pradėti pažintį su nauja vieta. Jums nereikia važiuoti kelias dešimtis ar daugiau kilometrų nuo oro uosto ar galų gale vargti kamščiuose, kurie dažnai užklumpa artėjant link miesto centro.

Pastovumas. Jūs galite vykti traukiniu slidinėjimo atostogų ar vasarą patraukti link Viduržemio jūros. Traukiniai važiuoja 365 dienas per metus, nepaisant to, ar lyja, ar sninga, ar išsiveržia ugnikalnis ir dėl to stoja visas aviacinis eismas :)

Iš tikrųjų pamatysite Europą. Tereikia patogiai įsitaisyti ir mėgautis nuostabiais besikeičiančiais gamtos ar miestų vaizdais pro langą. Geležinkelio bėgiai dažnai veda pro tokias vieteles, į kurias nepapulsi su jokia kita transporto priemone. 240 000 km ilgio Europos geležinkelio bėgiai padės pasiekti kiekvieną Europos kampelį per miškus, laukus ir kalnus, kur nėra kitoms transporto priemonėms skirtų kelių.

Bendraminčiai. Tikrai sutiksite ir susipažinsite su kitais keliautojais, pasirinkusiais tokį pat būdą patirti ir pažinti tikrąją Europą. Be to, Europoje daug žmonių keliauja traukiniais, todėl Jūs turėsite puikią galimybę susipažinti su vietiniais, kalbėti jų kalba, išmėginti jų virtuvę bei sužinoti daugiau apie šalį.

Susigrąžinkite pinigus. Pasikeitė planai? Grįžtate anksčiau? Nepanaudoti traukinių pasai per 6 mėnesius nuo jo įsigijimo yra grąžinami sumokėjus nuo 15% baudą.

Keltai. Traukinių pasai galioja ir kai kuriuose keltuose. Gal susigundysite aplankyti Graikiją ar Skandinaviją? Paįvairinkit savo kelionę transporto priemonėmis ir kraštovaizdžiais.

Vėluoji? Nieko tokio, nes praleidęs vieną traukinį ir turėdamas traukinių pasą gali šokti į kitą.

Superdidelis bagažas leidžiamas be superdidelio mokesčio. Jei tik nori, gali pasiimti visą savo turimą turtą – kai kurie traukiniai bagažo griežtai neriboja. Tad galima keliauti ir su dviračiu. O išlipę traukinių stotyje su apylinkėmis susipažinsite mindami pedalus.

Tad kiekvienas gali pasirinkti labiausiai tinkantį keliavimo traukiniu variantą. Be traukinių paso ar su juo. Galima rinktis vienos šalies, vieno regiono pasus arba tokius, kurie galioja visoje Europoje.

Daugiau informacijos apie traukinių bilietus ir pasus jums suteiks „Zigzag Travel“ konsultantai.

Gintarė :