X

Pasaulio muzikiniai festivaliai 2010 m.

Artėjant vasarai visi pradedam kurti atostogų planus, dėlioti maršrutus, svajoti. Vieni renkasi keliones į egzotika alsuojančius kraštus, kiti leidžiasi į kalnų žygius, savarankiškas keliones traukiniais, treti mėgaujasi vėju ir bangomis prie jūros, o ketvirti dievina muziką ir siautulį, todėl vasaros ypač laukia dėl įvairių festivalių, kur linksmybės po atviru dangumi tęsiasi kelias dienas.

Pateikiame keletą garsiausių, geriausių ir artimiausių tarptautinių festivalių, galinčių jus sudominti.

PRIMAVERA SOUND FESTIVAL
Barselona, Ispanija
2010 m. gegužės 27-29 d.

Tai nuostabus festivalis, vykstantis tiesiog ant Viduržemio jūros kranto puikiame mieste – Barselonoje. Nuo pavienių muzikantų iki garsių grupių čia kiekvienas ras ir išsirinks sau patinkančią muziką.

HUNGRY PIGEON FESTIVAL
Mančesteris, Jungtinė Karalystė
2010 m. gegužės 28-30 d.

Festivalis vienu metu vyksta daugiau kaip 20-tyje Mančesterio vietų, barų, kavinių. Tai aukšto muzikinio ir meninio lygio šventė, kurioje kiekvienas ras savo skonį atitinkantį skambesį.

ROCKNESS FESTIVAL
Dores, Škotija
2010 m. birželio 11-13 d.

Pasimėgaukite nuostabia muzika paslaptingoje vietovėje… Šių metų festivalis bus surengtas ant Lochneso ežero pakrantės Škotijoje.

ISLE OF WIGHT
Seaclose Park, Niuportas, Jungtinė Karalystė
2010 m. birželio 11-13 d.

Šio festivalio istorija siekia vėlyvus 1960 – tuosius metus ir buvo pradžia daugeliui debiutuojančių Anglijos grupių. Laikui bėgant festivalis tik populiarėjo ir šiais metais pristato Jay-Z, The Strokes, Pink, Florence and the Machine ir daugybę kitų atlikėjų.

NXNE
Torontas, Kanada
2010 m. birželio 16-20 d.

Nors kai kas painioja šį festivalį su Teksase (Ostine) vykstančiu SXSW, NXNE festivalis nenuvils, nes čia taip pat vyksta šauni šventė visame mieste. Trys naktys, daugiau kaip 300 muzikos grupių 25-iuose baruose puikiame Toronto mieste.

BE2GETHER
Norviliškės, Lietuva
2010 m. birželio 25-27 d.

Tai didžiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse, į kurį suvažiuoja įvairių muzikinių stilių grupės ir atlikėjai iš viso pasaulio, todėl pramogos, nepamirštamos emocijos ir pažintys su išskirtiniais žmonėmis čia garantuoti.

HEINEKEN MUSIC OPENER
Gdynė, Lenkija
2010 m. liepos 1-4 d.

Į Lenkijoje, Gdynės mieste, rengiamą Heineken Music Open’er festivalį jau keletą metų iš eilės suplūsta muzikos gerbėjų daugiau nei iš 30 šalių. „European Festival Awards“ šį festivalį išrinko geriausiu 2009-ųjų Europos muzikos festivaliu. Kiekvienais metais Heineken Open‘er festivalis plečiamas.

FUJI ROCK FESTIVAL
Niigata, Japonija
2010 m. liepos 30-rugpjūčio 1 d.

Festivalis vyksta slidinėjimo kurorte ant Fudži kalno, apsupto miškų tankumynų, upių ir kalvų. Festivalio dalyviai galės rinktis atlikėjus iš skirtingų 7 scenų, kurios kiekviena talpina apie 300000 žiūrovų. Taip pat rekomenduojama bent vieną dieną (prieš arba po festivalio) skirti nuostabioms apylinkėms ir gamtai apžiūrėti.

CREAMFIELDS FESTIVAL
Buenos Airės, Argentina
2010 m. lapkričio 7 d.

Tai vienas populiariausių elektroninės muzikos festivalių pasaulyje. Šiais metais čia pasirodys Armin Van Buren, Orbital ir daug kitų didžėjų.

Manai, kad reikia įtraukti dar festivalių į šį sąrašą?

Gintarė :