X

2017 m. vasaros festivaliai Lietuvoje ir pasaulyje

Šiemet vėl grįžtame su gausiu ne tik Lietuvos, bet ir užsienio muzikos, meno ir pramogų festivalių asortimentu. Tęsiame tradicijas ir skelbiame!

2017 m. VASAROS FESTIVALIŲ SĄRAŠAS – KALENDORIUS!

SĄRAŠAS PILDOMAS!

Pateikiame ir rekomendacijų, kaip nuvykti iki pasirinkto festivalio. Tad griebkite pigius lėktuvo, autobuso ar traukinio bilietus, o gal net visą InterRail Pass traukinio bilietą ir pirmyn į gastroles po Europą per 2017 m. vasaros muzikos, meno ir kultūros festivalius.

MUZIKOS FESTIVALIAI LIETUVOJE

KILKIM ŽAIBU
Lietuva, Varniai
2016 m. birželio 29 – liepos 1 d.
Kultūrinius tiltus tarp senųjų tradicijų ir šiuolaikinio alternatyvaus meno kuriantis festivalis KILKIM ŽAIBU kas keletą metų keičia dislokacijos vietą ir šiemet vyks Telšių raj., Varniuose, prie Lūksto ežero. Šiais metais viena iš kultūrinių tiltų temų bus Baltijos ir Skandinavijos šalių kultūrinis tapatumas. Gilinsimės į Baltijos ir Skandinavijos šalis jungiančias sąsajas, istoriją, gyvenseną, mitologiją, simboliką. Analizuodami baltų ir skandinavų etninį identitetą demonstruosime genčių kultūrinį tapatumą, panašumus ir skirtumus. Festivalyje svečiuosis daug kolektyvų iš Skandinavijos šalių.

VAROM!
Lietuva, prie Pailgio ež.
2017 m. birželio 30 – liepos 2 d.
Įkvepiančias paskaitas, draugišką aplinką ir aktyvias pramogas apjungs jau penktasis VAROM! summer fest’17. Ypatingas dėmesys šių metų festivalyje skiriamas sukurti gyvoms diskusijoms su sričių profesionalais, lektoriais, paskaitose apie karjerą, finansus, žmonių santykius ir naujų įpročių formavimą. Festivalio programoje – gyva muzika, šokių užsiėmimai ir sporto treniruotės. Tavęs laukia ne tik poilsiui subalansuota aplinka, bet ir ilgos naktys prie Pailgio ežero, nuotykiai bei pažintys su naujais žmonėmis! Per ketverius metus “VAROM! Summer fest” užtikrintai tapo didžiausią užsiėmimų įvairovę siūlančiu blaiviu festivaliu.

SŪPYNĖS
Lietuva, vieta tikslinama
2017 m. birželio 30 – liepos 2 d.
„Sūpynės“ – kokybiškos elektroninės muzikos festivalis miškų ir ežerų apsupty po vienerių metų pertraukos grįžta. Pirmasis dešimtmetis, kai girios supasi į keturias pasaulio puses. Žvakių – nepūsim. Norus galvosim ir pildysim. Pradėk juos galvoti jau dabar.

REVOLUTION FESTIVAL
Lietuva, vieta tikslinama
2017 m. liepos 6-9 d.
Ketvirtą kartą vyksiantis elektroninės muzikos festivalis „Revolution Festival“ šiemet kviečia tave pasinerti į ypač ryškius ir skirtingus muzikos žanrus: jungle, techno, hardcore/dark drum and bass ir psy trance/chill. Patirk muziką. Užuosk vėsą. Pajusk rasą ryte ant savo pėdų, kai nustosi šokti. Pasisveikink, nusišypsok, paskolink džemperį sušalusiai nepažįstamajai. Rask tai, ko net neieškojai.

BLIUZO NAKTYS
Lietuva, Varniai
2017 m. liepos 7-8 d.
25-metį švęs vienas seniausių ir mėgiamiausių festivalių Lietuvoje – „Bliuzo naktys“. Į jubiliejinį siautulį šįkart įsisuks pakvaišę amerikiečiai „The Reverend Peyton‘s Big Damn Band“, Estijai pergalę „Eurovizijai“ kitados išplėšęs, o dabar visai kitokią muziką grojantis Tanel‘is Padar‘as. O artimųjų kaimynų sveikinimus perduos festivalio senbūvių ypač mylimi broliukai „Latvian Blues Band“. „Bliuzo naktų“ organizatoriai ypač džiaugiasi, kad po kelių metų bandymo pagaliau pavyko iš gilaus kaimo Indianos valstijoje iškrapštyti ypatingą trijulę „The Reverend Peyton‘s Big Damn Band“.
10 % nuolaida bilietui su ISIC >

SWAMPFEST
Lavysabalė, Žiūrų kaimas, Varėnos rajonas
2017 m. liepos 7-9 d.
Netradicinė aplinka ir gera muzika laukia festivalio dalyvių! Gyvai: MUTEFISH (Ie), PARRANDA POLAR, PHRENETIX, NO REAL PIONEERS, KOTORI, 70 Cm³ OF YOUR CHEST (Lt/De). Sunday Matinée Brass Battle: LAPKRIČIO DVIDEŠIMTOSIOS ORKESTRAS Vs. MADŽESTIX. Negyvai: E-ROOT, LOJA & SOJA, GONZALESS, CHINASKI, PERSONS UNKNOWN (Uk), DIREKTORIUS. Atsipalaiduokite ir šėlkite poilsio ir muzikos festivalyje!

VELNIO AKMUO
Lietuva, Anykščiai
2017 m. liepos 13-16 d.
Karpyti ritmai ir plyštančios stygos. Purvinos melodijos ir garso sienos. Sunkios natos, kreivi sapnai ir svajingi vaizdai. Keturios dienos, trys naktys ir beprotiškai beprotiškai gera muzika. Ekstremalus rokenrolas.

RADISTAI VILLAGE
Lietuva, Molėtų r., Obuolių sala
2017 m. liepos 21-23 d.
Festivalio dalyvius šiemet džiugins per 40 garsiausių muzikos atlikėjų ir grupių iš viso pasaulio ir Lietuvos. Trijose festivalio scenose bus sumontuotos įspūdingos dekoracijos, didžiuliai ekranai ir galingi lazeriai, pati moderniausia įgarsinimo ir apšvietimo technika, spec. efektai. Lankytojų lauks begalė pramogų ir gera nuotaika. Atrask gražiausią vasaros pasaką Obuolių saloje!

NIBIRU
Lietuva, vieta tikslinama
2017 m. liepos 21-23 d.
Festivalyje naktimis dominuos elektroninė muzika, vakarais ir dienomis mėgausitės koncertais bei pasirodymais. Taip pat galėsite dalyvauti užsiėmimuose bei rimtose paskaitose apie reiki, Chi Gong, Pietų Amerikos medicinos žinias bei šamaniškas tradicijas, įvairias jogos bei meditacijų techikas.

GALAPAGAI
Lietuva, Zarasai
2017 m. liepos 28-29 d.
Ežero saloje bus daug geros elektronikos, reivo ir repo, įkvepiančių „frykų“, nepagaunamų didžėjų, pasaulinio garso vardų. Ant didžiosios scenos penktadienį, liepos 28-ąją, karaliaus britų atlikėja Charli XCX. Festivalyje be kita ko gros žymiausias belgų drum’n’bass didžėjus Netsky Dj Set, dainininkės Dillon, Alma, vienas žymiausių Estijos reperių Tommy Cash, „Despotin Beat Club“ ir kt.
10 % nuolaida bilietui su ISIC >

YAGA GATHERING
Lietuva, Valkininkai, Spenglos miške
2017 m. rugpjūčio 3-7 d.
Nuostabios gamtos prieglobstyje įsikursiantis Yaga miestas keturioms paroms atvers savo vartus skirtingoms pasaulėžiūroms, netradiciniam mąstymui ir kūrybinei saviraiškai. Atmosfera pilna meilės, džiaugsmo, pagarbos, žinių ir meno suteiks galimybę išlipti iš rėmų ir įsilieti į „Yagos Žiedą“. Žiedas simbolizuoja apskritimą, begalybės tėkmę, niekada nesibaigiantį kitimą vienybėje ir pilnatvėje, o „Yaga“ – aukojimą,viską judinančią jėgą, seno ir nereikalingo atsikratymą dėl naujo ir vertingo. Spenglos ežero apylinkės tradiciškai priims mus į svečius ir pasidalins savo stebuklais.

GRANATOS LIVE
Lietuva, Rumšiškės
2017 m. rugpjūčio 4-6 d.
Muzikos festivalis „Granatos Live“ – tai trijų dienų muzikos, pramogų ir laimės savaitgalis, vykstantis kasmet nuo 2013-ųjų ir skirtas tiems, kam kokybiška muzika, gamtos artumas ir idiliška aplinka yra privalomi tikro festivalio požymiai. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse penktą kartą organizuojamame festivalyje savo dalyvavimą jau patvirtino viena ryškiausių šiandienos britų muzikos žvaigždžių Ellie Goulding, prancūzų elektroninės muzikos atradimas Kungs, britų dainininkė Anne-Marie, hito „Faded“ autorius didžėjus Alanas Walkeris ir kt.

MESKA MUSIC FESTIVAL
Lietuva, Šalčininkų r., Norviliškės
2017 m. rugpjūčio 11-12 d.
Tarptautinis šokių muzikos festivalis prie istorinės Norviliškių pilies. Festivalio atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio siūlo dviems dienoms pasinerti į kokybiškos muzikos, vaizdo instaliacijų ir pramogų pasaulį nuostabios Norviliškų krašto gamtos apsuptyje.
15 % nuolaida bilietui su ISIC >

PURPURINIS VAKARAS
Lietuva, Anykščiai, Dainavos slėnis
2017 m. rugpjūčio 17-19 d.
Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ yra rengiamas Anykščiuose nuo 2008 m. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis natūraliai įsiliejo į Anykščių rajono kultūrinių renginių mozaiką. Šis festivalis ne tik reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams, bet ir pristato Anykščių kraštą kaip patrauklų, unikalų, poezijos ir kūrybos lopšį. Šio renginio dėka Anykščiai kiekvieną vasarą tampa traukos centru, vienijančiu žinomus bardus ir jų kūrybos gerbėjus.

SAULĖTOSIOS NAKTYS
Lietuva, Joniškio r., Gataučiai
2017 m. rugpjūčio 17-20 d.
Tai ekologiškas, nekomercinis, idėjinis festivalis, buriantis bendraminčius menininkus, muzikantus ir kitus gerus žmones. Siekiame, kad festivalyje žmonės išmoktų kažko naujo: ar tai būtų tapymas, ar grojimas, ar tiesiog paprasčiausias bendradarbiavimas ir bendravimas. Stengiamės, jog festivalio dalyviai kas kartą patirtų vis naujų įspūdžių bei būtų įkvėpti kūrybiškai. Dažnai nenuspėjamos renginio veiklos kasmet įgauna vis daugiau išraiškos formų – tai daugybė Lietuvos bei užsienio muzikinių grupių pasirodymų, paskaitų įvairiomis temomis, taip pat gausybė ekologinių idėjų, sporto rungčių, unikalių kūrybos projektų, instaliacijų, šokių, „workshopų“, filmų.

MĖNUO JUODARAGIS
Lietuva, Zarasų r., Dūburio sala
2017 m. rugpjūčio 24-27 d.
Nepriklausomas savitos muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis MĖNUO JUODARAGIS šiemet švenčia 20 metų sukaktį! Šventė tradiciškai vyks paskutinį vasaros savaitgalį pasakiškai gražioje Dūburio ežero saloje, Zarasų r. Keturias dienas ir tris naktis XX festivalio vyksmas žada ne tik rinktinių užsienio ir Lietuvos atlikėjų gausą keturiose muzikos scenose, bet ir itin turiningą kultūrinę programą – senuosius amatus, apeigas, tradicijas, akademines paskaitas, kino peržiūras, teatro vaidinimus, gamtiško meno reiškinius, sporto turnyrus bei dar kelias dešimtis smagių netikėtų vyksmų. Tai pačios geriausios dienelės ir dideliam, ir mažam!

MUZIKOS FESTIVALIAI PASAULYJE

NUITS SONORES
Prancūzija, Lionas
2017 m. gegužės 23-28 d.
Festivalio pavadinimas reiškia „skambios naktys“. Tai didžiulis indie ir elektroninės muzikos festivalis, kuriame susirenka vieni geriausių Prancūzijos ir pasaulio DJ’ėjų. Tai 6 dienų muzikos fiesta, tapusi vienu populiariausių renginių Europoje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki Paryžiaus ir tęsti kelionę traukiniu iki Liono.

PRIMAVERA SOUND
Ispanija, Barselona
2017 m. gegužės 31 – birželio 4 d.
Jūros, saulės ir išskirtinės festivalio programos dėka “Primavera Sound” tapo vienu geidžiamiausių Europos muzikos festivalių. Tai vienas didžiausių renginių visoje Ispanijoje. Kasmetinis Barselonoje vykstantis festivalis yra garsus savo išskirtine programa. Festivalyje skamba labai įvairi muzika. Dažniausiai girdima alternatyvi muzika, indie, elektronika, pop, hip hop, dance, folk, jazz, metal ir eksperimentinė muzika.
Kaip nuvykti. Patogiausia tiesiog skristi lėktuvu į Barseloną.

ORANGE WARSAW FESTIVAL
Lenkija, Varšuva
2017 m. birželio 2-3 d.
Festivalis tikrai bus prisimintas kaip vienas svarbiausias muzikos renginių Lenkijoje. Bilietais pradėta prekiauti dar spalio mėnesį. Šiais metais festivalyje pasirodys Kings of Leon, Imagine Dragons, Justice ir daugelis kitų garsenybių.
Kaip nuvykti. Į Varšuvą labai paprasta nuvykti autobusu arba lėktuvu.

ROCK AM RING
Vokietija, Nürburgring
2017 m. birželio 2-4 d.
Tai Vokietijos didžiausias roko festivalis. Jis rengiamas kiekvienais metais birželio mėnesį. Puikus oras, graži atmosfera ir kokybiška roko muzika vilioja tiek vietinius, tiek svečius iš viso pasaulio. Šiais metais festivalis persikelia į naują vietą – Nürburgring.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Frankfurto Hahn oro uostą ir tęsti kelionę viešuoju transportu iki Mayen.

YEAH!
Prancūzija, Lurmarenas
2017 m. birželio 2-4 d.
Visame pasaulyje žinomo didžėjaus Laurent Garnier organizuojamas festivalis vyksta Prancūzijos Lurmareno mieste. Nors šis festivalis skirtas sunkios elektroninės muzikos gerbėjams – pramogų ras ir šeimos su vaikais. Netrūks muzikos įvairiems skoniams, o plokšteles festivalyje suks ir pats jo organizatorius.
Kaip nuvykti. Patartina skristi lėktuvu į Marselį ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

PINKPOP
Olandija, Landgraaf-Megaland
2017 m. birželio 3-5 d.
Šis pop ir roko muzikos festivalis vyksta jau nuo 1970 m. Festivalis 1990 m. buvo įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip ilgiausiai be pertraukų vykstantis kasmetinis festivalis. Jau žinoma, kad šiemet pasirodys tokie atlikėjai kaip Imagine Dragons, Green Day, Kings of Leon ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Eindhoveną arba į Briuselį ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

OPTIMUS PRIMAVERA SOUND
Portugalija, Porto
2017 m. birželio 8-10 d.
Tai antrasis Primavera Sound festivalis, rengiamas Portugalijoje Porto mieste. Jis pradėtas rengti 2012 metais, Barselonos festivalio steigėjų. Programa būna panaši kaip ir Barselonoje vykstančio festivalio.
Kaip nuvykti. Galima tiesiog skristi lėktuvu į Porto.

GREENFIELD FESTIVAL
Šveicarija, Interlaken
2017 m. birželio 8-10 d.
Didžiausias Šveicarijos roko festivalis, vykstantis Šveicarijos kalnų širdyje. Šiais metais pasirodys roko garsenybės Green Day, BLINK-182, In Flames ir daugelis kitų.
Kaip nuvykti. Festivalis vyksta vos kelios minutės nuo oro uosto, tad nereikės papildomo transporto, iki vietos galima nueiti pėsčiomis arba atvažiuoti taksi. Reikėtų tik atskristi lėktuvu į Interlaken.

BONNAROO
JAV, Mančesteris
2017 m. birželio 8-11 d.
Muzikos ir menų fiesta kviečia linksmintis birželio savaitgalį ir žada labai plačią programą su daug muzikos garsų ir įvairiausių veiklų! Kinas, diskotekos, koncertai, menai, daugybė lauko barų vienoje vietoje. Festivalyje dalyvauja daugybė garsių atlikėjų: U2, Red Hot Chili Peppers, The XX ir kt.!
Kaip nuvykti. Patogiausia būtų skristi į Nashville oro uostą, o iš ten važiuoti shuttle autobusu tiesiai į festivalio vietą. Kiti artimesni oro uostai: Chattanooga, Knoxville, Atlanta. Iš čia reikėtų vykti iki Mančesterio autobusu.

THE ISLE OF WIGHT
Didžioji Britanija, Newport Isle of Wight
2017 m. birželio 8-11 d.
Čia susipina linksmybės, puiki muzika, įvairiausi siurprizai ir nuostabūs vasaros vakarai. Šiemet atlikėjų sąraše jau puikuojasi The Pretenders, David Guetta, Rod Stewart, Arcade Fire ir kt.
Kaip nuvykti. Pirmiausia skristi lėktuvu į Londoną ar kitą pasirinktą Anglijos miestą, iš kurio į festivalio vietą važiuos specialūs autobusai. Jei nespėjate į užsakytą autobusą, galite vykti traukiniu iš Londono į Portsmouth ir persikelti į salą (Ryde Pier uostą) keltu.

DOWNLOAD
Didžioji Britanija, Northingemas, Doningtono parkas
2017 m. birželio 9-11 d.
Download yra roko, metalo ir alternatyvios muzikos festivalis, kuris šaknis įleido į roko istoriją. Pirmą kartą surengtas 1981 m. Šiemet galima bus išvysti tikras legendas: Red Sun Rising ir daugelį kitų roko dievų.
Kaip nuvykti. Festivalis vyksta prie pat East Midlands oro uosto, Northingeme. Tad reikėtų tiesiai skristi lėktuvu iki oro uosto, o vėliau tęsti kelionę pėsčiomis.

NORTH SIDE
Danija, Aarhus
2017 m. birželio 9-11 d.
Festivalis kasmet vyksta Aarhus, Danijoje, plečiasi ir į kviestinių žvaigždžių sąrašą įtraukia vis įdomesnius vardus. Jau žinoma, kad šiemet čia gros Radiohead, Frank Ocean, Prodigy ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Brėmeną (arba Hamburgą) ir traukiniu pro Hamburgą vykti iki Aarhus arba skristi į Kopenhagą ir tęsti kelionę traukiniu iki Aarhus. Arba tiesiog skristi lėktuvu su persėdimu į Aarhus.

MEADOWS IN THE MOUNTAINS
Bulgarija, Polkovnik Serafimovo
2017 m. birželio 9-11 d.
Laužai, nedidelės scenos ir pasikarstymai medžiuose – per pastaruosius metus šis festivalis Bulgarijoje pelnė tiesiog nepriekaištingą magiškos patirties reputaciją. Ši šventė rengiama įspūdingoje vietoje Rodopų kalnuose. Rytais festivalio svečius džiugina virš kalnų pakibusi migla ir prieš akis atsiveriantys įspūdingi vaizdai.
Kaip nuvykti. Rekomenduojama skristi lėktuvu į Salonikus, Sofiją arba Plovdivą ir iš ten keliauti iki festivalio vietos shuttle autobusais.

SONAR
Ispanija, Barselona
2017 m. birželio 15-17 d.
Tai – pažengusios muzikos ir šiuolaikinės medijos festivalis, vykstantis kasmet nuo 1994 m. Jis išsiskiria savo programa ir yra laikomas vienu geriausių tarptautinių festivalių. Organizatoriai visada pasistengia paruošti itin artistišką programą su linksmybėmis ir eksperimentais. Ji suskaidoma į dieninius renginius: koncertus, prezentacijas, profesionalų zonas, ir naktinius renginius, kurių metu pasirodo garsūs muzikos pasaulio atstovai. Festivalyje susipina puikus kultūrinis kontekstas, nuostabi atmosfera, avangardas ir eksperimentinės bei elektroninės šokių muzikos naujausi ritmai ir mados.
Kaip nuvykti. Patogiausia tiesiog skristi lėktuvu į Barseloną.

HELLFEST
Prancūzija, Clisson
2017 m. birželio 16-18 d.
Hellfest vyksta kiekvienais metais, kur skamba heavy metal, hard rock, punk ir hardcore muzikos žanrai. Šis festivalis pritraukia sunkiosios muzikos gerbėjus iš visos Prancūzijos ir Europos. Šiemet scenoje Aerosmith, Deep Purple, Linkin Park ir kt.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Paryžių ir tęskite kelionę traukiniu iki Nantes, o iš čia – Clisson.

SECRET SOLSTICE
Islandija, Reikjavikas
2017 m. birželio 16-18 d.
Solstice festivalis rengiamas Islandijoje yra ypatingas tuo, kad kol čia linksminsies saulė nenusileis visas tris dienas. Festivalis jus kviečia pasimėgauti nepakartojama muzika, Islandijos vaizdais ir vienu įstabiausių reginių pasaulyje – poliarine diena. Čia išvysite daugybę Islandijos ir pasaulinio lygio atlikėjų bei išgirsite įvairiausių žanrų muzikos: The Prodigy, Foo Fighters, Rick Ross ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia skristi lėktuvu į Reikjaviką.

INMUSIC FESTIVAL
Kroatija, Zagrebas
2017 m. birželio 19-21 d.
Tai didžiausias Kroatijos festivalis po atviru dangumi, pritraukiantis daugelį žymių atlikėjų. Festivalio organizatoriai pasiūlys svečiams daug siurprizų: Kings of Leon, Arcade Fair, Alt-J, Kaabian ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zagrebą.

GLASTONBURY FESTIVAL
Didžioji Britanija, Somerset, Pilton
2017 m. birželio 21-25 d.
Festivalis pirmą kartą įvyko 1970 m., dieną po to, kai mirė Jimi Hendrix. Šis festivalis įtraukia ne tik muziką, bet ir šokius, komediją, teatrą, cirką, kabaretą ir daug kitų menų. Festivalis įkvėptas hipių judėjimo. Gros Radiohead, Foo Fighters, Ed Sheeran ir kt.
Kaip nuvykti. Lėktuvu skristi iki Bristolio oro uosto, o vėliau autobusu į Piltoną, kadangi Bristolio oro uostas yra arčiau Piltono.

COPENHELL
Danija, Kopenhaga
2017 m. birželio 22-24 d.
Copenhell yra kasmetinis festivalis Danijoje. Tris birželio dienas ši Skandinavijos šalis transformuojasi į metalistų rojų iš viso pasaulio. Nežiūrint į tai, kad festivalis gyvuoja labai trumpai, jis užaugo ir tapo vienas iš populiariausių metalo muzikos renginių šiaurinėje Europoje.
Kaip nuvykti. Paprasčiausia yra tiesiog nuskristi lėktuvu į Kopenhagą.

TINDERBOX
Danija, Odense
2017 m. birželio 22-24 d.
Šiame festivalyje pasirodys Gogol Bordello, Kings of Leon, Pet Shop Boys, The Killers ir kt.
Kaip nuvykti. Galima lėktuvu vykti tiesiogiai į Odesę arba Kopenhagą ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

HURRICANE
Vokietija, Eichenring, Scheeßel
2017 m. birželio 23-25 d.
Per praėjusius metus festivalyje pasirodė daug pasaulyje žinomų muzikantų, populiarių Vokietijos atlikėjų bei didelis skaičius muzikos pasaulio naujokų. Šiais metais pamatysime tokius muzikantus kaip Linkin Park, Green Day, Casper, BLINK-182 ir daug kitų. Nuo 1999 metų vyksta ir šio festivalio dvynukas Southside festival su panašia programa.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Brėmeną arba Hamburgą ir tęskite kelionę viešuoju transportu iki festivalio vietos.

PARADISE CITY
Belgija, šalia Briuselio
2017 m. birželio 23-25 d.
Festivalis vyks XV a. pilies teritorijoje. Pagrindinis muzikos šventės organizatorių tikslas – sukurti žaliąjį rojų muzikos mylėtojams, kad visi į festivalį atvykusieji pasijustų „ateities miesto gyventojais“. Čia bus siūlomas vegetariškas maistas, naudojami tik atsinaujinantys energijos šaltiniai. Gerą nuotaiką dovanos John Talabot, Acid Pauli, Andhim, Audion (Live), Jan Blomqvist & Band, Kornel Kovacs, Pierre ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia ir labai pigu į Briuselį skristi lėktuvu.

FESTIVAL MUNDIAL
Olandija, Tilburg
2017 m. birželio 24-25 d.
Festivalis vyksta Tilburg miesto kultūros širdyje – „Spoorzone“ – labiau urbanistinėje aplinkoje su eksperimentine programa. Festivalio dalyviai galės klausyti muzikos pangrindinėje Fontys Koepelhal scenoje, žiūrėti filmus specialioje Cinema XS zonoje, ilsėtis poilsinėje Fred’s Beach zonoje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Eindhoveną ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

ROSKILDE
Danija, Roskildė
2017 m. birželio 24 d. – liepos 1 d.
Roskilde Music Festival – tai didžiausias Šiaurės Europos kultūros ir muzikos festivalis, vykstantis kasmet nuo 1971 m., garsėjantis nepriekaištinga organizacija, garsiais muzikos vardais ir dėmesiu pasaulio problemoms. Roskildės atstovai pabrėžia, jog tai – pirmiausia nekomercinis renginys, skirtas Danijos kultūros ir požiūrio į pasaulį propagavimui. Šiemet čia pasirodys FOO FIGHTERS, A TRIBE CALLED QUEST, ARCADE FIRE, JUSTICE, MODERAT/MODESELEKTOR, SOLANGE, TRENTEMØLLER, THE Weekend,
BLINK-182, BONOBO ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Kopenhagą ir tęsti kelionę traukiniu iki Roskildės.

VOLT Festival
Vengrija, Sopron
2017 m. birželio 27 – liepos 1 d.
VOLT yra „senas“ tradicijas turintis festivalis. Kasmet renginio programa žiba žvaigždėmis iš viso pasaulio, groja pop/rock, alternative, metal, folk, jazz, electronic muzikos žanrai. Šiemet čia pasirodys tokie atlikėjai kaip Linkin Park, Martin Garrix, Imagine Dragons, Ellie Goulding ir kt.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą arba Vieną ir iki Sopron vykti vietos autobusais arba traukiniais.

OPEN’ER FESTIVAL
Lenkija, Gdynė
2017 m. birželio 28 – liepos 1 d.
Jau keletą metų iš eilės „Heineken Open`er“ festivalis organizuojamas Gdynėje – tai 2 km nuo Baltijos jūros paplūdimio! Tai itin populiarus tarptautinis festivalis. Į šį renginį suplūsta muzikos, meno ir kino gerbėjų daugiau nei iš 30 šalių. Festivalyje gausu ne tik geros ir kokybiškos muzikos, bet ir kultūrinių renginių, atrakcionų, madų šou, renginių vaikams ir kitų pramogų. Jau pakelbta, kad šiais metais koncertuos Radiohead, The XX, Foo Fighters, James Blake, Nicolas Jaar ir kt.
Kaip nuvykti. Iš Lietuvos smagiausia būtų vykti su draugais automobiliu arba autostopu. Tačiau galima rinktis ir kelionę autobusu.

PROVINSSIROCK
Suomija, Seinäjoki
2017 m. birželio 29 – liepos 1 d.
Provinssirock – didžiausias roko festivalis Suomijoje. Šis festivalis rengiamas kiekvienais metais jau nuo 1979 m. ir šiuo festivaliu atidaromas roko festivalių sezonas Suomijoje. Daugybė žymių pasaulio ir Suomijos grupių ir atlikėjų čia koncertuoja. 2017 m. gros The Killers, Ellie Goulding, Ultra Bra, Die Antwoord, In Flames ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Tamperę, Vaasa ar tiesiai į Seinajoki ir tęsti kelionę traukiniu ar autobusu.

INTO THE VALLEY
Estija, Rummu
2017 m. birželio 29 – liepos 1 d.
Šis festivalis gimė 2015 m. Jo pagrindinė mintis – sukurti neįprastoje, apleistoje, industrinėje vietoje dar nepaprastesnę erdvę su elektronine muzika. Šįkart pasirinkta veiksmo vieta – žaliuojančių apylinkių apsuptas karjeras su mažu paplūdimiu prie skaidraus vandens telkinio. Kažkada čia veikė kalėjimas.
Kaip nuvykti. Su draugais važiuokite automobiliu arba vykite autobusu į Taliną ir tęskite kelionę viešuoju transportu.

ROCK WERCHTER
Belgija, Werchter
2017 m. birželio 29 – liepos 2 d.
Tai festivalis, kurio istorijoje dominuoja dideli skaičiai. Pradedant keliais milijonais muzikos klausytojų, baigiant keliais bilijonais decibelų. Daugiau kaip 1000 koncertų, daugiau kaip 500 atlikėjų iš 20 skirtingų šalių! Sakoma, jog Werchter miestelis ilsisi 361 dieną per metus, o 4 likusias galingai šėlsta viename iš geriausių Europos festivalių. Šiais metais galėsite šėlti kartu su Foo Fighters, Radiohead, Kings of Leon, Linkin park, Arcade Fire, System of a Down, ALT-J ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki Briuselio, o iš čia tęsti kelionę traukiniu iki Leuven traukinių stoties (nuo čia iki festivalio vietos vežios shuttle autobusai).

SOUTHERN SOUL
Juodkalnija, Ulcinj
2017 m. birželio 29 – liepos 2 d.
Festivalis vyks Kopakabanos paplūdimyje Viduržemio jūros pakrantėje. Trijose scenose bus surengta 40 pasirodymų. Patinkančios muzikos galės pasiklausyti tiek elektroninės muzikos, tiek džiazo gerbėjai – pasirinkimas itin platus.
Kaip nuvykti. Rekomenduojama skristi lėktuvu į Podgoricos, Tivato, Dubrovniko arba Tiranos oro uostus, o iš čia iki festivalio vietos keliauti shuttle autobusu.

COULEUR CAFE FESTIVAL
Belgija, Briuselis
2017 m. birželio 30 – liepos 2 d.
Galbūt Belgija yra ir nedidelė šalis, tačiau muzikos festivalių mėgėjai ją puikiai žino. Šis festivalis išsiskiria gyvybingumu, eklektika ir puikiu R&B, hiphopo, regio ir kitų muzikos stilių skambesiu. Jau žinoma, kad festivalyje gros Princess Nokia, Kabaka Pyramid and Roméo Elvis, Damian Marley, Emir Kusturica, Lianne La Havas, Flatbush Zombies ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia ir labai pigu į Briuselį skristi lėktuvu.

MAIN SQUARE FESTIVAL
Prancūzija, Arras
2017 m. birželio 30 – liepos 2 d.
4 festivalio dienos pačioje vasaros širdyje! Šis renginys pasižymi itin gera kokybe ir išskirtine programa. Koncertai vyksta Araso citadelėje – UNESCO pasaulinio paveldo vietovėje, esančioje pačioje 40 ha parko širdyje. Kiekvienais metais festivalio svečiai sulaukia populiariausių pasaulio atlikėjų. Jau žinoma, kad festivalyje šią vasarą gros System of a Down, Radiohead, Major Lazer ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir keliauti traukiniu iš Paryžiaus iki Arras arba skristi į Briuselį ir iš čia tęsti kelionę traukiniu iki Arras.

ROCK FOR PEOPLE
Čekija, Hradec Kralovė
2017 m. liepos 4-6 d.
Tai 4 dienų festivalis, vykstantis nuostabiojoje Čekijoje. Vienas iš žymiausių tarptautinių roko festivalių Europoje. Daug metų „Rock For People“ yra vienas populiariausių festivalių Čekijoje. Jis išsiskiria savo ramia aplinka, kurioje visi festivalio dalyviai gali atsipalaiduoti, mėgautis vasaros saule, skaniu čekišku alumi, susirasti naujų draugų, maudytis ežere ir šokti visą naktį pagal nuostabią muziką.
Kaip nuvykti. Galima rinktis skrydžius į Prahą ir iš ten tęsti kelionę traukiniu iki Hradec Kralove.

ROCKHARZ
Vokietija, Ballenstedt
2017 m. liepos 5-8 d.
Vokiškasis sunkiosios muzikos festivalis „Rockharz“ vyksta nuo 2006 m. Roko, metalo ir panašios muzikos gerbėjai turės puikią progą sudalyvauti didžiuliame festivalyje šalia oro uosto. Šiuo metu paskelbtos grupės: MR. HURLEY & DIE PULVERAFFEN, KAMBRIUM ir kt.
Kaip nuvykti. Geriausia skristi lėktuvu arba važiuoti autobusu į Berlyną arba Hanoverį ir tęsti kelionę traukiniu iki Quedlinburg. Nuo čia iki festivalio vietos vykti shuttle autobusu.

BALATON SOUND
Vengrija, Zamardi, Balatono ežero pakrantė
2017 m. liepos 5-9 d.
BALATON SOUND festivalis nuo pat jo užgimimo 2007 m. kasmet gerina savo lankomumo rekordus. Renginys organizuojamas didžiausio Centrinės Europos ežero pakrantėje vasaros viduryje. Festivaliui visada būna paruošiama dvidešimties valandų ypatinga muzikinė programa su tokių atlikėjų sąrašu, kuris visada atkreipia ypač didelės žmonių minios dėmesį.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą ir iki Zamardi vykti vietos autobusais arba traukiniais.

EXIT FESTIVAL
Serbija, Novi Sad
2017 m. liepos 5-9 d.
2000 m. surengtas pirmasis EXIT renginys po atviru dangumi tapo vienu iš didžiausių kuktūrinių projektų Jugoslavijoje (dabar Serbijoje). 5 dienos su muzika ant upės kranto!
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą arba Belgradą. Iš šių oro uostų iki festivalio vietos kursuos shuttle autobusai.

BLISSFIELDS
Didžioji Britanija, Hampshire, Winchester
2017 m. liepos 6-8 d.
Festivalis – kažkur laike. Kviečiame į pagrindinę kelionę per amžius. Festivalio line-up’e: Metronomy, The Cinematic Orchestra ir kt.
Kaip nuvykti. Geriausia lėktuvu skristi į Londoną, o iš čia traukiniu vykti į Vinčesterį. Toliau iki festivalio vietos veš shuttle autobusai.

NOS ALIVE
Portugalija, Lisabona, Passeio Maritimo de alges
2017 m. liepos 6–8 d.
Festivalis pritraukia viso pasaulio dėmesį savo išskirtine muzika, šiltu oru ir unikalia pakrantės lokacija. Šiemet gros The Weeknd, The xx, Ryan Adams, Foo Fighters, Depeche Mode, Alt J, Fleet Foxes, Peaches, Cage The Elephant, Savages, Phoenix, Spoon, Glass Animals, Royal Blood, Warpaint, The Kills, Imagine Dragons, Wild Beasts, Kodaline, Blossoms, Rhye and Parov Stelar ir kt.
Kaip nuvykti. Lėktuvu skriskite į Lisaboną, o vėliau tęskite kelionę viešuoju transportu.

Bilbao BBK Live
Ispanija, Bilbao
2017 m. liepos 6–8 d.
Festivalyje gros Depeche Mode, The Killers, Die Antwoord, Fleet Foxes, Phoenix, Two Door Cinema Club ir daugelis kitų atlikėjų. Banguotas paplūdimys leidžia džiaugtis ir banglenčių sportu. Savo banglentės tikrai nereikia vežtis, galima ją išsinuomoti vietoje.
Kaip nuvykti. Festivalio vieta yra šalia Prancūzijos sienos. Galima skristi lėktuvu į Madridą arba Barseloną ir tęsti kelionę traukiniu iš Madrido arba iš Barselonos iki Bilbao.

POHODA FESTIVAL
Slovakia, Trencin
2017 m. liepos 6-8 d.
Šis festivalis – visiems. Ir ne tik muzikos gerbėjams. Mat festivalyje rengiami ir teatro, ir baleto, ir modernaus šokio pasirodymai, rodomi filmai, literatūros prezentacijos, dizaino ir vizualinio dizaino parodos, diskutuojama įvairiomis aktualiomis šių dienų temomis. Tačiau muzikos čia taip pat bus su kaupu. Festivalio programoje – skirtingi muzikos žanrai, tokie kaip rokas, punk rokas, folk, regis, ska, pop, džiazas, reivas ir daugelis kitų. Alt-J, Benjamin Clementine, Solange, Ylvis ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia būtų vykti automobiliu. Bet galima rinktis ir viešąjį transportą, pvz., autobusu važiuoti iki Krokuvos, Brno ar Bratislavos ir vėliau persėsti į kitą autobusą (iš Bratislavos galima vykti traukiniu) ir važiuoti iki Trencin.

TAURON NOWA MUZYKA
Lenkija, Katovicai
2017 m. liepos 6-9 d.
Šis avangardinės muzikos festivalis vyksta apleistoje anglių kasykloje Katovicuose. Šiais metais festivalyje pasirodys Róisín Murphy, RY X, GANG GANG DANCE ir kt. Veiksmas vyks senose gamyklų patalpose, sandėliuose ir kitose apleisto pramoninio objekto vietoje.
Kaip nuvykti. Iki Katovicų galima keliauti autobusu, traukiniu į Lenkija arba skristi lėktuvu.

TRENA
Norvegija, Trena
2017 m. liepos 6-9 d.
Trenos miestas Norvegijoje – vienas iš mažiausių, tačiau kasmetinio festivalio metu saloje gyvenimas virte verda. Šventėje dalyvauja visi be išimties 500 vietos gyventojų. Šiais metais į festivalį atvyksta Aiming for enrike, AURORA, Bisse (DK), Honningbarna, Klubb Seksuell, Oslo Fagottkor, Sigrid, Sushi X Kobe, Wardruna.
Kaip nuvykti. Rekomenduojama skristi lėktuvu į Budė (Bodø) ir iš čia iki salos plaukti keltu iki Træna.

ELECTRIC ELEPHANT
Kroatija, Šibenik
2017 m. liepos 6-9 d.
Saulė, smėlis, muzika, vakarėliai jachtose ir po atviru dangumi – visa tai „Electric Elephant“ festivalyje, saulėtoje Adrijos pakrantėje. Festivalis kasmet pritraukia elektroninės muzikos gerbėjus iš viso pasaulio!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia į Obonjan atplauksite laivu.

FRESH ISLAND FESTIVAL
Kroatija, Pag sala
2017 m. liepos 11-13 d.
Šis festivalis tiems, kurie nori pasidžiaugti ir šiltu oru, ir hip-hop bei R&B koncertais. Visas pasaulis susirenka šiame specialiame renginyje. Kasdien vakarėliai laive, baseine, breiko varžybos, gyvas gatvės menas ir kt.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Zadarą ir kelionę tęskite vandens transportu arba autobusu.

GURTEN FESTIVAL
Šveicarija, Bernas
2017 m. liepos 12-15 d.
Festivalis kalnuose! Skamba įspūdingai? Tuomet tikrai turėtum apsilankyti kasmetiniame Gurten festivalyje, vykstančiame Šveicarijos sotinėje – Berne, Gurten kalno viršūnėje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į pasirinktą Šveicarijos oro uostą ir tęsti kelionę viešuoju transportu su Swiss Pass.

SLOTTSFJELL
Norvegija, Tønsberg
2017 m. liepos 12-15 d.
Tai festivalis, vykstantis seniausio Norvegijos miesto Tonsberg širdyje. Festivalis kiekvienais metais pasitinka savo svečius stulbinančiomis programomis. Renginio vieta yra prie pat traukinių stoties, todėl čia itin patogu atvykti. Aplink gausu restoranų ir viešbučių. Jau paskelbti atlikėjai kaip The Prodigy, Aurora, G-Eazy, Gabrielle, Gucci Mane, Janove, Sigrid ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Oslą ir tęsti kelionę traukiniu arba autobusu.

DOUR
Belgija, Dour
2017 m. liepos 12-16 d.
Festivalio rengėjai šiemet nustebins scenų gausa. Pasirodys daug žymių atlikėjų kaip Die Antwoord, Phoenix, Metronomy, Justice, NAS, Nina Kraviz, PNL, The Kills, Noisia, Two Door Cinema Club, Kaaris & Kalash Criminel, Carl Craig presents Versus Synthesizer Ensemble, Pusha T, Solomun ir daugelis kitų.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Briuselį ir tęskite kelionę traukiniu iki Saint-Ghislain. Nuo čia iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

SEA DANCE FESTIVAL
Juodkalnija, Budva, Jazz Beach
2017 m. liepos 13-15 d.
Tai papildomas EXIT festivalio renginys. Jei 4 dienų festivalio jums per mažai, organizatoriai turi puikų siurprizą.
Kaip nuvykti. Į antrąją EXIT festivalio dalį Juodkalnijoje galima vykti specialiuoju traukiniu iš pirmosios festivalio dalies Serbijoje. Jei norite dalyvauti tik šioje festivalio dalyje, galite skristi lėktuvu į Dubrovniką ir iš čia pervažiuoti iki festivalio vietos shuttle autobusais.

BENICASSIM
Ispanija, Benicassim
2017 m. liepos 13-16 d.
Tai 4 dienų muzikos festivalis, vykstantis Benicassim miestelyje, esančiame tarp Valensijos ir Barselonos.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną ir tęsti kelionę traukiniu iki Benicassim arba skristi į Alikantę ir iš čia taip pat sėsti į traukinį ir važiuoti iki Benicassim.

LES VIEILLES CHARRUES
Prancūzija, Carhaix
2017 m. liepos 13-16 d.
Festivalis keičia savo programą kiekvienais metais, tačiau jau daugiau nei 20 metų festivalis visada pasižymi eklektiškumu ir šventiška nuotaika, o atlikėjų sąraše puikuojasi daugybė žymių muzikos pasaulio atstovų.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę traukiniu.

MELT!
Vokietija, Ferropolis
2017 m. liepos 14-16 d.
Ferropolis, dar žinomas kaip Metalo miestas, yra didžiulis nebenaudojamų mašinų muziejus po atviru dangumi. Kiekvienais metais čia vyksta elektroninės ir alternatyvios muzikos festivalis MELT!, pritraukiantis dalyvių iš įvairiausių šalių. Bonobo (LIVE), Die Antwoord, Dixon, Fatboy Slim (Pre-Party), Glass Animals, Hercules & Love Affair, Kamasi Washington ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu arba važiuoti autobusu į Berlyną, o iš čia shuttle autobusu nuvykti iki festivalio vietos.

POSITIVUS FESTIVAL
Latvija, Salacgriva
2017 m. liepos 14-16 d.
Positivus festivalis yra didžiausias ir svarbiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse, kasmet pateikiantis aktualią aukštos kokybės muzikos programą, draugišką atmosferą ir nepamirštamą savaitgalį. Ypatingą nuotaiką festivaliui suteikia vieta – nuostabi jūros pakrantė Salacgrivoje, kurią palankiai vertina ne tik festivalio lankytojai, bet ir atlikėjai, besidžiaugiantys vasariškomis akimirkomis. Šiais metais festivalyje gros Pixies, Ellie Goulding, Alt-J, Rae Sremmurd, José González, Mew, Nothing but Thieves, JP Cooper, Kamasi Washington, Austra, Cigarettes After Sex, Ray Blk, L.A. Salami, Dzelzs Vilks, Dagamba, Eska, Julia Jacklin, Margaret Glaspy, Bandmaster ir kt.
Kaip nuvykti. Į kaimyninę šalį geriausia vykti automobiliu su draugais. Arba galima vykti autobusu iki Rygos, o iš čia iki festivalio vietos važiuos Positivus Express autobusai.
Specialus pasiūlymas su ISIC/ITIC iki gegužės 21 d. >

SUNCEBEAT8
Kroatija, Tisno
2017 m. liepos 19 – 26 d.
Šokių muzikos festivalio metu nusileidus saulei visi kviečiami šėlti po atviru dangumi esančiame Barbarella klube kartu su visa SunceBeat komanda. Dienos metu vyksta paplūdimio vakarėliai. Festivalio svečiai kviečiami dalyvauti įvairiose ekskursijose ir mėgautis paplūdimio pramogomis.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

DEER SHED 6 FESTIVAL
Didžioji Britanija, North Yorkshire, Topcliffe, Baldersbio parkas
2017 m. liepos 21-23 d.
Festivalis gavo „Kidz Gold“ apdovanojimą, nes jis labiausiai pritaikytas vaikams ir šeimoms.
Kaip nuvykti. Geriausia lėktuvu skristi į Londoną, o iš čia traukiniu vykti į Tirską. Toliau iki festivalio vietos veš shuttle autobusai.

TOMORROWLAND
Belgija, Boom
2017 m. liepos 21-23 ir 28-30 d.
Elektronikos ir šviesų fiesta vyksta DreamVille teritorijoje. DreamVille – tai ne šiaip sau festivalio teritorija. Tai šurmulingas miestas, kuriame kasmet susirenka apie 35 000 festivalio dalyvių. Festivalis išsiskiria savo aplinka ir scenų dekoracijomis, kurios nukelia į tikrą fantazijų pasaulį.
Kaip nuvykti. Lėktuvu skristi į Briuselį, iš oro uosto autobusu nuvykti iki Charleroi-Sud traukinių stoties ir traukiniu vykti iki Boom (tik penktadieniais) arba iki Mechelen (iš čia reiktų vykti iki Boom autobusu). Nuo Boom iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

IBOGA SUMMER FESTIVAL
Ispanija, Tavernes de la Valldigna
2017 m. liepos 26-30 d.
Daugybė pramogų, Balkanų, Swing ir Ska muzikos, nuostabių žmonių. Ir visa tai vyksta paplūdimyje prie Viduržemio jūros. Šiemet atlikėjų sąraše EMIR KUSTURICA & THE NO SMOKING ORCHESTRA, TOO MANY ZOOZ, KUMPANIA ALGAZARRA, CHOTOKOEU. ir kt.
Kaip nuvykti. Skristi lėktuvu į Madridą arba Barseloną ir tęsti kelionę traukiniu arba autobusais.

WOMAD
Didžioji Britanija, Malmesbury, Charlton Park
2017 m. liepos 27-30 d.
WOMAD – tarptautinis muzikos, šokio ir dailės festivalis, kuris suburia menininkus iš viso pasaulio. Festivalyje gausu įvairių ir aktyvių muzikos renginių, seminarų. WOMAD unikalią atmosferą palaiko festivalyje įsikūrę įvairūs tarptautiniai meno, amatų ir virtuvės prekystaliai. Ladysmith Black Mambazo, Benjamin Zephaniah, Emir Kusturica, Squarepusher side project Shobaleader One ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Bristolį ir tęsti kelionę traukiniu iki Chippenham. O iš čia iki festivalio vietos galima važiuoti shuttle autobusu.

SOUNDWAVE
Kroatija, Tisno
2017 m. liepos 27-31 d.
Soundwave festivalis siūlo meno ir filmų programų bei įvairios muzikos.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

AUDIORIVER
Lenkija, Plockas
2017 m. liepos 28-30 d.
Audioriver – tai 3 dienų tarptautinis festivalis, propaguojantis geriausią alternatyvią muziką su dideliu polėkiu į elektroniką.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Varšuvą, o iš čia keliauti traukiniu iki Plocko. Į Varšuvą nuvykti galima ir autobusu.

OZORA FESTIVAL
Vengrija, Dadpuszta, Fejer
2017 m. liepos 31 – rugpjūčio 6 d.
Pasiekti jūsų vaizduotės gilumas rodant, dalinantis nepakartojama patirtimi, pajausti, kas yra Ozora. Čia galėsite mokytis dalintis ir rūpintis, išreikšti save, sukurti, suvienodinti ir pagražinti pasaulį aplinkt mus ir mumyse.
Kaip nuvykti. Paprasčiausia skristi lėktuvu tiesiai į sostinę Budapeštą ir iš oro uosto shuttle autobusais, traukiniu arba autobusu vykti iki festivalio vietos.

ARENAL SOUND
Ispanija, Burriana
2017 m. rugpjūčio 1-6 d.
Per šešias dienas įvyksta visko tiek daug, kad net sunku paaiškinti, tiesiog reikia tai išgyventi.
Kaip nuvykti. Lėktuvu galima atskristi į Valenciją ( 93km iki festivalio vietos) o vėliau vykti autobusu, arba traukiniu.

WACKEN
Vokietija, Schleswig-Holstein
2017 m. rugpjūčio 3-5 d.
Sunkiosios roko muzikos festivalis kasmet pritraukia apie 80 000 svečių. Festivalyje kasmet groja daugiau nei 100 grupių, 7 skiringose scenose. Kiekvienas roko muzikos gerbėjas turėtų aplankyti šią šurmulingą sunkiosios muzikos fiestą.
Kaip nuvykti. Galima iš Klaipėdos vykti keltu į Kylį ir tęsti kelionę viešuoju transportu arba automobiliu.

WEEKEND FESTIVAL BALTIC
Estija, Parnu
2017 m. rugpjūčio 3-5 d.
Didžiausias festivalis šiaurinėje Europos dalyje, kuris vyks Baltijos šalyse šią vasarą. Iš pradžių įsikūręs Suomijoje, Weekend Festival pristatys šiuolaikinės muzikos žvaigždes, kaip geriausius masinių vaizdo ir scenos efektų kūrėjus. Weekend Festival Baltic vyks Parnu paplūdimyje Estijoje, kur jūros krantas padės sukurti puikią atmosferą festivalio svečiams. Jame dalyvaus ALESSO, ARMIN VAN BUUREN, CLEAN BANDIT, DEADMAU5, MARTIN GARRIX, RAE SREMMURD + ir dar daug žvaigždžių. Festivalio pagrindinis tikslas yra sukurti festivalį gryname ore, išnaudojant vizualinius efektus ir sukurti atmosferą, pilną siurprizų dalyviams.
Kaip nuvykti. Su draugais važiuokite automobiliu arba vykite autobusu į Parnu.

LABA DABA
Latvija, Siguldos r.
2017 m. rugpjūčio 4-6 d.
Išskirtinio formato Latvijos festivalis, vyksiantis obuolių sode, kurį supa trys vandens tvenkiniai, padėsiantys atsivėsinti karštą vasaros dieną. Festivalio scenoje pasirodys SOVIET SOVIET, TINY FINGER, SOLO ANSAMBLIS, OTAVA YO, ALL DAY LONG ir kt.
Kaip nuvykti. Su draugais važiuokite automobiliu arba vykite viešuoju transportu į Siguldą, o iš ten į festivalio vietą veš užsakyti autobusai.
Specialus pasiūlymas su ISIC iki gegužės 21 d. >

OFF
Lenkija, Katovicai
2017 m. rugpjūčio 4-6 d.
Tai alternatyvios muzikos festivalis, vykstantis nuo 2006 m. Renginyje kiekvienais metais skamba gera muzika ir vyksta įvairiausi kultūriniai renginiai – parodos, kūrybinės dirbtuvės, filmų peržiūros. PJ Harvey, Swans, Feist ir kt.
Kaip nuvykti. Galima vykti automobiliu su draugais arba važiuoti autobusu iki Varšuvos ir tęsti kelionę vietiniais autobusais ar traukiniais.

EASTERN ELECTRIC
Didžioji Britanija, Londonas
2017 m. rugpjūčio 5 d.
Didžiausias house ir techno muzikos festivalis. Daugiau scenų, kur galėsite klausytis muzikos, daugiau erdvės atsipalaidavimui ir džiaugtis saule, daug keistų ir nuostabių dalykų, kurie vyks skambant muzikai.
Kaip nuvykti. Paprasčiausiai skristi tiesiai į Londoną.

GUČA MUSIC FESTIVAL
Serbija, Guča
2017 m. rugpjūčio 9-13 d.
Tai tikra trimitų fiesta, vykstanti vakarinėje Serbijoje. Guča miestas, garsus savo trimitų ansambliais, kasmet rengia trimitų festivalį. Tai unikali ir savitų serbiškų tradicijų turinti šventė. Kasmet šį renginį aplanko ne tik daug vietinių svečių, bet ir užsieniečių, norinčių pažinti vietinę muziką ir tradicijas.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Belgradą, o iš čia vykti autobusu iki festivalio vietos.

SZIGET
Vengrija, Budapeštas, Óbuda sala
2017 m. rugpjūčio 9-16 d.
Sziget – tai Laisvės sala – vieta, kurioje taip paprasta jaustis gerai ir nuklysti nuo kasdienybės. Ne tik dėl to, kad tai didžiulė sala tiesiog Vengrijos sostinės Budapešto vidury, bet ir dėl to, kad festivalio metu čia išsidėstę daugybė scenų, kuriose koncertuoja įvairiausios grupės. Šiuo metu jau patvirtinta, kad festivalyje dalyvaus tokie atlikėjai kaip Kasabian, ALT-J, PJ Harvey ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima tiesiog važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą.

INTO THE FACTORY
Švedija, Stora Vika
2017 m. rugpjūčio 10-12 d.
Veiksmo vieta – pramoninis rajonas su fabrikais. Dviem dienoms jis virs tikra techno muzikos Meka.
Kaip nuvykti. Geriausia skristi lėktuvu į Stokholmą ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

FLOW
Suomija, Helsinkis
2017 m. rugpjūčio 11-13 d.
Tai kasmetinis festivalis, vykstantis Suomijos sostinėje – Helsinkyje. Įvairūs renginiai vyksta visame mieste: gyvos muzikos koncertai, DJ-jų pasirodymai, dizaino ir meno renginiai. Jau žinoma, kad festivalyje koncertuos Moderat, Young Thug, Sampha, Sparks, Car Seat Headrest, Mr Fingers aka Larry Heard ir kiti.
Kaip nuvykti. Patogiausia skristi lėktuvu į Helsinkį.

ROTOTOM SUNSPLASH
Ispanija, Benicassim
2017 m. rugpjūčio 12-19 d.
Tai didžiulis regio muzikos festivalis, vykstantis Ispanijoje. Šis festivalis imituoja tradicinį Jamaikos regio festivalį ir nuo 1994 m. sukviečia čia daugybę regio muzikos mylėtojų iš įvairių Europos šalių. Čia sutiksite praktiškai visus aktyviai koncertuojančius regio scenos atstovus pasaulyje. Didesnį regio festivalį pasaulyje vargu ar surasite… Big up!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną ir tęsti kelionę traukiniu iki Benicassim arba skristi į Alikantę ir iš čia taip pat sėsti į traukinį ir važiuoti iki Benicassim.

FM4 FREQUENCY FESTIVAL
Austrija, Sankt Pölten
2017 m. rugpjūčio 15-17 d.
Ne tik nuostabus oras paverčia vasarą nepakartojamu laiku! Atvykite į FM4 Frequency festivalį ir patirkite nepakartojamų įspūdžių. Festivalio dalyviai turi galimybę ne tik siausti prie septynių skirtingų scenų, bet ir poilsiauti prie Traisen upės krantų bei pasimėgauti vasaros saule.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Vieną, o iš čia tęsti kelionę traukiniu arba autobusu iki festivalio vietos.

PUKKELPOP
Belgija, Kiewit/Hasselt
2017 m. rugpjūčio 16-19 d.
Tai 4 dienų festivalis, organizuojamas kiekvienais metais ir prasidėjęs nuo 1985 m. Pukkelpop prasidėjo kaip mažas, vietinis muzikos renginys, kol galiausiai tapo dideliu open-air alternatyvios muzikos festivaliu. Šis renginys dabar yra viena iš geriausių muzikos švenčių Europoje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Briuselį arba Eindhoveną ir tęsti kelionę iš Briuselio traukiniu arba kitu viešuoju transportu iki festivalio vietos.

MANDREA
Italija, Arco prie Gardos ežero
2017 m. rugpjūčio 16-20 d.
Šis dubstepo ir regio gerbėjus iš viso pasaulio sutraukiantis festivalis vyksta visai šalia nuostabaus grožio Gardos ežero – didžiausio Italijoje. Šiais metais pagrindinėmis festivalio žvaigždėmis taps Toots and the Maytals, General Levy, Vaudou Game, Sam and the WOmp, Lazy Habits. Ir be muzikos veiklos tikrai netrūks – bus galima leistis į žygius pėsčiomis ir kalnų dviračiais, laipioti uolomis, kino teatre po atviru dangumi žiūrėti filmus, veiks nedidelis riedlenčių parkas, bus organizuojama įvairių dirbtuvių.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Bergamo oro uostą, keliaukite iki Bergamo traukinių stoties ir sėskite į traukinį, važiuojantį į Veroną. Čia persėskite link Rovereto. Iš čia autobusu keliaukite iki Riva del Garda – Arco.

LA ROUTE DU ROCK
Prancūzija, Saint-Malo
2017 m. rugpjūčio 17-20 d.
Festivalis skirtas britų ir amerikiečių roko grupėms ir kiekvienais metais rugpjūtį La route du rock pritraukia apie 15 000 klausytojų. Per ilgus savo gyvavimo metus renginys tapo gerai žinomu visoje Europoje, kasmet čia susirenka muzikos ir vasaros festivalių fanai iš visos Europos ir net pasaulio!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę traukiniu iki St. Malo.

MS DOCKVILLE
Vokietija, Hamburgas
2017 m. rugpjūčio 18-20 d.
Tai muzikos ir menų festivalis rengiamas Hamburge industriniame Wilhelmsburg rajone. Festivalis rengiamas ne pelno siekiančios organizacijos, kuri rūpinasi meno projektais ir iniciatyvomis suteikti Wilhelmsburg‘o vaikams didesnes galimybes prisiliesti prie meno bei kūrybos. Šiandien tai trijų dienų muzikos festivalis, pritraukiantis daugelį klausytojų ir puikius atlikėjus. FLUME, MODERAT, ANNENMAYKANTEREIT, MIGHTY OAKS, SOHN, MURA MASA, GLASS ANIMALS, OH WONDER ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Brėmeną ir tęsti kelionę vietos autobusais arba traukiniais arba skristi tiesiai į Hamburgą.

DIMENSIONS FESTIVAL
Kroatija, Pula
2017 m. rugpjūčio 30 – rugsėjo 3 d.
Tai vienas labiausiai laukiamų renginių Kroatijos festivalių kalendoriuje, pritraukiantis daugybę žmonių iš visos Europos. Šis festivalis taip pat yra žinomas, kaip atrandantis naujus talentingus DJ‘jus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Pulą ir iki festivalio vietos nuvykti viešuoju transportu.

ELECTRIC PICNIC
Airija, Co Laois
2017 m. rugsėjo 1-3 d.
Festivalyje ne tik skambės garsių atlikėjų elektroninė muzika, bet ir vyks įvairūs kultūriniai pasirodymai, įdomios paskaitos, humoristų pasirodymai, šokio spektakliai.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Dubliną, o iš ten važiuokite shuttle autobusais iki festivalio vietos.

SUN AND BASS
Italija, San Teodoro
2017 m. rugsėjo 2-9 d.
Vykstantis nepaprasto grožio saloje – Sardinijoje – San Teodoro, festivalis „Sun and Bass“ žada dar daugiau drum‘n‘bass muzikos garsų ir žymių atlikėjų. Muzikantai ir prisiekę muzikos fanai renkasi į šį festivalį praleisti nepakartojamos savaitės su drum‘n‘bass muzika. Vakarėlių zona apima La Cinta ir Ambra paplūdimius ir ištaigingąjį Bal Harbour.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Cagliari(300 km) arba į Olbia (arčiau, 20 km) ir tęsti kelionę vietiniais autobusais.

OUTLOOK
Kroatija, Pula
2017 m. rugsėjo 7-10 d.
Šis festivalis tai tikra muzikos kultūros šventė. Puiki festivalio vieta sukuria šaunią vasarišką atmosferą. Šventės dalyviai ne tik mėgaujasi muzika ir atlikėjų pasirodymais, bet ir ilsisi pajūryje bei kaitinasi saulėje. Outlook yra žinomas kaip vienas didžiausių Europoje bass muzikos festivalių.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Pulą ir iki festivalio vietos nuvykti viešuoju transportu.

KITOKIE FESTIVALIAI (sveikatingumo, meno ir kt.)

RUSNĖS FESTIVALIS
Lietuva, Šilutės r., Rusnė
2017 m. birželio 10 d.
Didžiausioje Lietuvos saloje Rusnėje, po atviru dangumi vyks didžiulis muzikos ir pramogų festivalis visai šeimai. Festivalyje dalyvaus esamos ir būsimos Lietuvių ir užsienio muzikos žvaigždės, bus organizuojama akustinės muzikos naktis „Naktinė Rusnė“. Festivalio žvaigždės: „HIGHWAY 40“ (Švedija). Nuo 14 val. vyks Dainos stovyklos dalyvių autorinių dainų pristatymo koncertas. Praleisk nuostabią vasaros dieną su šeima bei draugais potvynių sostinėje Rusnėje.

JOTVOS VARTAI
Lietuva, Alytus
2017 m. liepos 1-2 d.
„Jotvos vartai“ – senųjų amatų, archajinės muzikos ir karybos festivalis. Festivalio metu vyksta senovinių amatų mugė, amatininkų konkursai, dirbtuvės, karinių istorinių klubų pristatomosios programos, dvikovos, pilies vartų puolimas, laivų puolimas, archajinės muzikos koncertai, ugnies šokiai.

GOING NOWHERE
Ispanija, Castejón de Monegros
2017 m. liepos 4-9 d.
Tai kasmetinis muzikos festivalis, kuriame siekiame suburti žmones, kurie būtų įkvėpti kūrybiškumo ir ekstremaliomis sąlygomis Ispanijos dykumoje sukurti kažką iš nieko. „Niekur“ yra pastatytas ant pagrindinių principų: saviraiška – laisvė turi būti kūrybiška; radikalus pasitikėjimas savimi: Jūs esate atsakingas už save!; nepalieka pėdsakų: sukurti kažką iš nieko, ir nieką palikti; dalyvavimas: įsijunk – tai renginys – nežiūrovams! Šis festivalis kaip Europietiškas „Burning Man“!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną arba Madridą ir iki festivalio vietos nuvykti Nowhere autobusais iš Barselonos, traukiniu iš Barselonos, viešuoju transportu, automobiliu.

NAISIŲ VASARA
Lietuva, Šiaulių r., Naisiai
2017 m. liepos 8-9 d.
Tradicija tapęs blaivus festivalis „Naisių vasars“ visai šeima šiais metais visus į Naisius kviečia jau aštuntą kartą! Kaip ir visuomet, taip ir šiais metais jūsų lauks geriausi atlikėjai, įdomios pramogos, edukacijos, susitikimai su žinomais žmonėmis ir gera nuotaika.

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Joniškio r., Žagarė
2017 m. liepos 14-15 d.
Žagarės vyšnių festivalis – vienintelis renginys Lietuvoje, kur nemokamai pristatomi aukščiausius apdovanojimus pelnę Lietuvos kino, teatro, džiazo, klasikinės ir populiariosios muzikos laureatai bei žymūs užsienio šalių atlikėjai. Vyšnių turgus, įvairios sportinės varžybos, kaliausės, koncertinė programa – neatsiejami Žagarės vyšnių festivalio akcentai, džiuginsiantys jo dalyvius ir šiemet.

MANDALA
Lietuva, Švenčionių r.
2017 m. liepos 14-16 d.
Šio festivalio metu galėsite tobulinti savo asmenybę, išreikšti savo emocijas bei dirbti su vidiniais sunkumais visiškai saugioje, supratingai nusiteikusioje aplinkoje, prižiūrimi psichologinių ar dvasinių praktikų instruktorių. Norintys atrasti ir išreikšti savuosius talentus galės dalyvauti meninėse terapijose ir kitose kūrybinėse dirbtuvėse. Nuostabu tai, kad galėsite maloniai atsipalaiduoti pirtelėje, pailsėti, atrasti vidinę ramybę medituodami, darydami jogos pratimus bei klausydamiesi muzikinės programos. Galbūt net pajusite Dieviškumą savyje ar visoje Visatoje. Mylintys gamtą ir natūralumą turės galimybę pasiklausyti paskaitų apie sveiką mitybą, gydomąsias žoleles bei patys pasigaminti natūralios kosmetikos.
15 % nuolaida bilietui su ISIC >

MASTERS OF CALM
Lietuva, Molėtų r.
2017 m. liepos 20-30 d.
Kartą metuose keli tūkstančiai žmonių magiškame gamtos prieglobstyje susirenka tam, kad 10 dienų pagyventų svajonėje, pasakoje, sapne, improvizuotoje Stebuklų šalyje. Iškyla spalvotas palapinių miestelis, išauga tipių – išminties stovykla, medžiai pasipuošia sūpynėmis ir hamakais, ežeras aidi juoku ir siūbuoja bangom. Čia patirsi savo gyvenimo nuotykį ir tikrai nebegrįši namo toks, koks išvažiavai. Čia sutiksi tikrus draugus ir bičiulius. Arba antrą pusę. Bet greičiausiai – ir tą, ir tą. Čia mokysies ir tobulėsi, keliausi per paskaitas ir praktikas. Mankštinsiesi ir žaisi. Šoksi per naktį arba rymosi prie laužo liepsnų dainuodamas ar kurdamas genties šokį. Čia pinsi sapnų gaudyklę arba rinksi žolynus pievoje. Čia ilsėsiesi nuo miesto arba nuo savęs mieste. Šiemet – jau šeštą kartą.
10 % nuolaida bilietui su ISIC >

GAIA Gathering
Lietuva, vieta tikslinama
2017 m. rugpjūčio 11-15 d.
Gaia – tai dar viena galimybė pamatyti realybę tokią, kokia ji yra, galimybė tiesiog pabūti, pasidžiaugti, švęsti. Gaia sąskrydis – visiškai idėjinis renginys, vykstantis viename iš nuostabiųjų Lietuvos miškų. Tai yra didelė visuma to, kas kyla iš sielos gelmių, pasireiškianti per šokį, muziką, žodį, kūrybą, sinchronizaciją, nematomais ir matomais saitais su susijusi su Žeme.

LOFOTR VIKING FESTIVAL
Norvegija, Bøstad, Lofotr Viking Museum
2017 m. rugpjūčio 9-13 d.
Kasmetinis Norvegijos vikingų festivalis vyksta rugpjūčio mėnesį Lofotenų salyne. Tai nuotykis, kurio metu dalyviai yra supažindinami su senovės vikingų kultūra, papročiais ir gyvenimo būdu. Festivalio metu visi dalyviai įtraukiami į vikingų pasaulį. Vyksta įvairiausi koncertai, mugės, amatų dirbtuvės, simuliacinės vikingų kovos, konkursai ir daug kitos veiklos.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki artimiausių oro uostų (Leknes (15 km), Svolvær (60 km) and Evenes (260 km) ir tęsti kelionę vietiniais autobusais.

BURNING MAN
JAV, Nevada
2017 m. rugpjūčio 27 d. – rugsėjo 4 d.
„Burning Man“ – kasmetinis kultūros renginys, trunkantis savaitę Nevados Black Rock dykumoje. Festivalį organizuoja „The Burning Man“ organizacija. Festivalio tikslas – kurti bendruomeniškumo jausmą, skatinti kultūrą ir saviraišką. Norint pajusti, koks iš tiesų yra šis festivalis ir kaip jis įtraukia tiek dalyvius, tiek organizatorius, reikia nors kartą jame sudalyvauti. Festivalis – tai tik dalis to, ką daro „Burning Man“ projekto organizatoriai. Šio projekto tikslai yra skatinti visuomenės kultūrą, remiantis pagrindiniais organizacijos principais: įtraukimu, patirties dalijimusi, savarankiškumu, saviraiška, bendruomeniškumu, pilietine atsakomybe ir kt. Festivalis turi temą ir šiais metais ji Veidrodžių karnavalas, viskas apie veidrodžius ir kaukes, labirintus ir susiliejimus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į arčiausiai esantį didesnį oro uostą, pvz., San Franciską (iš čia iki festivalio vietos veža shuttle autobusai) arba leistis į didesnius nuotykius – skristi lėktuvu į pasirinktą JAV miestą ir tęsti kelionę nuomotu automobiliu.

Kokie dar festivaliai turėtų būti įtraukti į šį sąrašą?

Daiva :