X

Atraskite Rytų Europą traukiniu

Europa laikoma viena tinkamiausių kelionėms traukiniu labiausiai dėl to, jog šalys yra arti viena kitos, o patys traukiniai garsėja greičiu, švara, patogumu ir saugumu. Su European East Pass galima laisvai keliauti traukiniu po Čekiją, Slovakiją, Austriją ir Vengriją.

Pastaba. Nuo 2014.01.01 European East Pass bilietas Lenkijoje negalioja!

European East Pass galioja nuo 5 iki 10 dienų vieno mėnesio laikotarpyje keliaujant pirmąja arba antrąja klase.
Ką veikti ir kur vykti per daugiau nei 10 dienų kultūros turtais garsėjančioje Rytų Europoje? Štai keletas pasiūlymų…

SLOVAKIJA
Rekomenduojame aplankyti Bratislavą, turinčią senamiesčiams būtingo žavesio, rafinuotų restoranų, tradicinių smuklių, puikios muzikos (nuo džiazo iki operos), mažų parduotuvėlių bei kavinukių, išsidėsčiusių Dunojaus krantinėje. Jaukus senamiestis su iškilusia pilimi nusėtas viduramžiškų bažnytėlių bei barokinių rezidencijų, o jo centre – viską puošianti senamiesčio aikštė.
Bratislavoje kasmet vyksta daugybė kultūrinių renginių, tarp kurių garsiausi yra Bratislavos muzikos festivalis (rugsėjo mėn.) ar Bratislavos džiazo dienos (spalio mėn.).
Miesto pakraščiuose nuo seno plyti vynuogynai, o gretimuose kaimeliuose galima aplankyti vietinius vyndarius ir paragauti vyno.
Be abejo, būtina aplankyti ir Tatrų kalnus Slovakijoje tiek žiemą, tiek vasarą.
ČEKIJA
Tiesiog būtina aplankyti Prahą, visų žinomą dėl nuostabaus senamiesčio grįstomis gatvelėmis, įspūdingos architektūros, bažnyčių ir didingos Prahos pilies. Čekijos sostinės centre galima išvysti įvairiausius architektūros stilius – nuo gotikos, renesanso ir baroko iki neoklasicizmo, art nouveau ir kubizmo. Gerą įspūdį paliks ir upės pakrantės parkai, smagūs barai ir alaus sodai, muzikiniai klubai, muziejai bei meno galerijos.
Po Prahos aplankykite Brno, kur pajusite ramesnę ir lėtesnę čekiško gyvenimo atmosferą. Čia jaukūs parkai ir kavinukės sukuria beveik paryžietišką nuotaiką. Vakarop būtinai paragaukite aukščiausios kokybės Moravijos vyno.
Na ir, žinoma, kalnai kalnuoti – neaplenkite jų :)
AUSTRIJA
Siūlome aplankyti sostinę Vieną, suskaidytą į rajonus. Pirmame rajone rasite viduramžišką Vieną su jos senoviniais namais, siauromis grįstomis gatvelėmis ir romantiškomis aikštėmis. Kitoje miesto dalyje, kurią nuo miesto centro skiria Dunojaus kanalas, galėsite pasimėgauti gražiais parkais. Didžiausiomis miesto pažibomis laikomi imperatoriškieji Hofburgo rūmai, Dunojaus bokštas, iš kurio galima apžvelgti beveik visą miestą, Belvederio pilis ir daug kitų objektų.
Po Vienos keliaukite į Rytus iki Salzburgo, žinomo kaip klasikinės muzikos ir meno židinio. Šiame mieste veikia kelios meno galerijos ir kasmet vyksta muzikos festivaliai, skirti Mocartui pagerbti. Tiesa, nepamirškite aplankyti vienos didžiausių Europos pilių, statytos dar XI a. – Hohensalzburgo tvirtovės. Iš jos išvysite nuostabius miesto vaizdus Šiaurėje ir Alpių viršukalnes Pietuose.
Ir, spėkit, kas dar… Austrijos Alpės! Geriausi slidinėjimo centrai žiemą, svaiginanti Alpių žaluma vasara. Jūs turite tai patirti.
VENGRIJA
Verta apsilankyti Budapešte su romantiška Dunojaus upe, pilies apylinkėmis ir išskirtiniais viešbučiais, naktiniais klubais bei parduotuvėmis. Jaukūs vakarai bus garantuoti lankantis Budos pilyje ir vaišinantis vengrišku vynu.
Vakaruose aplankykite Balatono ežero miestus, pavyzdžiui, Siofok. Turistai mėgsta šį miestelį dėl švarių paplūdimių, švelnaus klimato ir nuostabių restoranų.
Rytuose verta aplankyti Debreceną, antrąjį pagal dydį Vengrijos miestą. Nuvykite į Hortobagy nacionalinį parką, Aquaticum termines vonias ar netgi Debreceno zoologijos sodą. Debrecenas garsėja ir futbolo klubu bei daugybe sporto renginių.
Gintarė :