X

Nuostabiausios vietos Lotynų Amerikoje

Rio de Janeiro, Brazilija
Įkurtas XVI a. kaip tvirtovė, skirta apsisaugoti nuo prancūzų, persekiojančių ispanų prekybos laivus, Rio de Žaneiras tapo karštų tropinių naktų, jausmingų lotynų ritmų ir gražių, menkai apsirengusių moterų miesto sinonimu. Ir tai ganėtinai tikslus jo apibūdinimas. Įsiliekite į „cidade maravilhosa“ karnavalo atmosferą Impanema ar Kopakabana paplūdimyje arba panoraminiu skrydžiu apžiūrėkite kalvotas apylinkes. Labai gaila, tačiau Rio de Žaneiras garsėja ir nusikalstamumu, tad lankydamiesi būkite budrūs, saugokite savo daiktus ir save.

Peteno regionas, Gvatemala
Nenusivilsite aplankę šį nuostabų pasaulio kampelį. Nuo kolonijinio Flores miesto su akmenimis grįstomis gatvelėmis iki įspūdingų majų statinių griuvėsių Tikalyje – Peteno regionas turi ką pasiūlyti. Nepakeliamai karštomis vasaros dienomis galima atsigaivinti vėsiame Peten Itza ežero vandenyje arba leistis gilyn į Ak‘tun Kan urvus. Ir būtinai išbandykite itin aštraus vietinio habanero čili padažo, jei tik išdrįsite!

Salar de Uyuni, Bolivija
Didžiausia pasaulio druskos lyguma yra Bolivijoje, tad čia atvykę turės galimybę pasigrožėti unikaliu gamtovaizdžiu. Salar de Uyuni užima 12 000 kv. km plotą ir siekia 10 m storį centre, sudarydamas druskos tundros įspūdį. Vasarą druskos lyguma būna visiškai lygi ir sausa erdvė, tačiau drėgnuoju metų laiku paviršius pasidengia plonu vandens sluoksniu, per kurį dar įmanoma važinėti automobiliu. Išsinuomokite visureigį ir leiskitės į iškylą arba apsistokite viešbutyje, įrengtame iš druskos! Tai nepamirštama patirtis! Tikriausia niekada neteks pasivaikščioti Mėnulyje, tačiau Salar de Uyuni galėsite pasijusti netoli jo.

Bocas del Toro, Panama
Jei esate iš tų keliautojų, kurie negali pakęsti turistų minios, tuomet puiki alternatyva – Panama. Bocas del Toro yra nedidelis salynas vakarinėje šalies pakrantėje. Nutolęs ir nelengvai pasiekiamas netgi šiandien, regionas gali didžiuotis nedaug išorinio pasaulio paliesta vietine kultūra. Anglų ar kreolų kalba čia bene dažniau girdima nei ispanų. Trumpam galėsite ištrūkti ir atsipūsti gretimai esančiame ramiame Red Frog paplūdimyje arba panardyti tarp koralinių rifų. Beveik neabejojame, kad pamilsite tą vietą ir nenorėsite grįžti atgal.

Jalisco valstija, Meksika
Jei išvis egzistuoja toks dalykas kaip idealus klimatas, tikėtina, jog jį rasite Jalisco valstijoje. Dauguma į Jalisco valstiją atvyksta dėl Puerto Vallarta paplūdimių, tikrai vertų dėmesio. Jei tai jūsų nedomina, pasižvalgykite po istorinį Guadalajara centrą, paragaukite nuostabaus maisto, pasiklausykite muzikos ir aplankykite muziejus. Dar galėsite apsilankyti Jose Cuervo spirito varykloje ir netgi gauti nemokamų pavyzdžių. Jei visgi norėtumėte pasigrožėti pajūriu, bet norite išvengti susibūrimų, vykite į Barra de Navidad, La Manzanilla arba San Patricio paplūdimius. Jalisco tikrai rasite ką veikti ir jums čia nepabos net būnant kelias savaites.

Torres del Paine, Čilė
Naujojo pasaulio pietiniame taške yra Torres del Paine nacionalinis parkas. Apsilankę čia pasijusite esantys ant pasaulio krašto ir bijosite žengti dar vieną žingsnį priekin, kad neįkristumėte į bedugnę prarają. Parkas apima daugybę ežerų, didžiulių ledynų ir milžiniškus kalnų masyvus. Šią vietą tiesiog būtina aplankyti laukinės gamtos mylėtojams, nors visos didybės ir įspūdžio perteikti žodžiais neįmanoma. Atsidūrę kažkur tarp kurtinančios tylos, migla ir sniegu karūnuotų didingų kalnų ir akimis neaprėpiamų ledynų, pasijusite visos tos ypatingos didybės dalele.

Buenos Aires, Argentina
Tango, Madona ir ištrūkę naciai. Neretai tai pagrindinės asociacijos, iškylančios žmonių galvose, išgirdus šio didelio miesto pavadinimą. Pamirštami pasaulinio lygio restoranai, naktinis gyvenimas, vynas, menas. Pamirštamas ir rokas/hip-hopas, visame pasaulyje garsi mados industrija ar kultūrinė įvairovė, susidariusi dėl įvairiataučių imigrantų. Madona? Kas ji tokia?

Galapagų salos, Ekvadoras
Galapagų salynas priklauso Ekvadorui. Po trijų metų salyną aplankė žymusis Darvinas, kuris būtent po šios viešnagės iškėlė pasaulyje gerai žinomas mokslines teorijas. Aplankykite Galapagų salas ir suprasite, kodėl Darvinas pasirinko būtent šią pasaulio vietą. Gigantiški vėžliai, jūrų liūtai, pingvinai, albatrosai ir nesuskaičiuojama daugybė kitų retų rūšių gyvūnų, nesutinkamų niekur kitur, tik šioje palyginti nedidelėje 19 salų grandinėje. Kelionę į Galapagus planuokite gerokai iš anksto, nes jautri ir trapi biosfera saugoma griežtų apribojimų. Atvykę pasistenkite praleisti nors kelias dienas, kad bent kiek prisidėtumėte prie vietinės ekonomikos.

Maču Pikču, Peru
Kadaise inkų imperija driekėsi per nesvetingus Peru kalnus. Didžiausią įspūdį palieka tai, jog ištisus miestus jie pastatė nenaudodami cemento ir Andų kalnų šlaitais nutiesė kelius, kuriuos galima naudoti ir šiandien. Žymiausi yra Camino del Inca arba Inca Trail. Nusisamdykite gidą ir leiskitės į keturių dienų kelionę nuo Cuzco iki Maču Pikču. Jei jums leidžia jūsų įsitikinimai, pakramtykite kokos lapus (taip, tai legalu; ne, tai ne kokainas), kol gėrėsitės geriausiais Vakarų pusrutulio vaizdais. Eidami pro Saulės vartus, kai rytinis rūkas lėtais sklaidysis virš Cuzco miesto pasijusite, tartum Maču Pikču laukia būtent jūsų.

Gintarė :