X

35 vasaros dienas skrydžių sostine taps Kaunas

Šią vasarą keliautojų ir turizmo sektoriaus laukia didelis išbandymas. 2017 m. liepos 14 d. – rugpjūčio 18 d. vyks Vilniaus oro uosto orlaivių kilimo ir tūpimo tako (KTT) rekonstrukcija ir skrydžiai iš Vilniaus oro uosto nebus vykdomi. Dėl rekonstrukcijos darbų 35 vasaros dienas skrydžių sostine taps Kaunas, į kurio oro uostą bus nukreipta dauguma skrydžių.

Tad trumpai apie pokyčius ir keli patarimai, kaip planuoti kelionę minėtu laikotarpiu.

Vilniaus oro uosto orlaivių kilimo ir tūpimo takas rekonstruojamas iš esmės – keičiama senoji danga, sutvirtinamas ir apšiltinamas pagrindas, įrengiamos naujos drenažo ir lietaus surinkimo sistemos, rekonstruojama žiburių ir jų valdymo sistema.

2017 m. liepos 14 d. – rugpjūčio 18 d. rekonstrukcijos metu maždaug 90 proc. skrydžių bus vykdoma iš Kauno oro uosto, kita dalis perkelta į Palangos oro uostą.

Vilniaus oro uosto KTT rekonstrukcijos metu dauguma oro bendrovių skrydžius nukreips į Kauno oro uostą, o iš sostinės numatytų skrydžių visiškai nevykdys tik kelios oro linijos, tame tarpe ir pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“. Todėl nebelieka Birmingemo, Brėmeno, Chanijos, Lidso, Liverpulio, Madrido, Maltos, Minsko krypčių. Nors rekonstrukcijos metu skrydžių grafikas šiek tiek keisis, susisiekimas su didžiausiais Europos miestais išliks puikus.

Kauno oro uosto pokyčiai

Siekiant užtikrinti paslaugų kokybę, Kauno oro uoste bus sukurta papildoma infrastruktūra:
– padidintos jau esamos automobilių stovėjimo aikštelės;
– įrengtos papildomos aikštelės automobiliams – tiek ilgalaikio, tiek trumpalaikio stovėjimo;
– atidarytas laikinas išvykimo terminalas su registracijos stalais, aviacijos saugumo patikros postais, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir muitinės zonomis bei laipinimo vartais;
– atidarytas laikinas keleivių atvykimo terminalas;
– laikinuose moderniuose terminaluose keleiviams siūlomos kokybiškos maitinimo, prekybos, automobilių nuomos, turizmo ir visuomeninio transporto informacijos paslaugos;
– skatinamas patogus, greitas ir kokybiškas susisiekimas tarp Vilniaus ir Kauno.

Kauno oro uoste numatyti laikini pakeitimai

Kaip planuoti kelionę

Lėktuvų bilietų užsakymas. Keliautojai dažnai klausia, kodėl nepavyksta rasti skrydžių iš Vilniaus bilietų pardavimo sistemose, vykdomų 2017 m. liepos 14 d. – rugpjūčio 18 d. Taip nutinka būtent dėl numatytų Vilniaus oro uosto KTT rekonstrukcijos darbų. Todėl, jei ketinate keliauti minėtu laikotarpiu, bilietų pardavimo sistemose tiesiog rinkitės Kauno oro uostą vietoje Vilniaus oro uosto. Jei netyčia ar nežinodami pasirinksite Vilniaus oro uostą, vietoje paieškos rezultatų lange pasirodys rekomendacija pasirinkti Kauno oro uostą ir (arba) skrydžių iš Kauno oro uosto pasiūlymai. Jei nerandate tinkamų pasiūlymų, pabandykite paieškoti skrydžių iš Rygos ar kitų jums patogių oro uostų.

Aviabilietų paieškos rezultatuose matysite rekomendaciją rinktis skrydžius iš Kauno oro uosto


Kelionių užsakymas.
Visi užsakomieji skrydžiai, kuriais keliauja poilsines keliones užsisakę keleiviai, taip pat bus perkelti į Kauno oro uostą, kol Vilniaus oro uoste bus vykdomi rekonstrukcijos darbai. Norėdami internetu užsisakyti „Novaturo“, „Tez Tour“ ar kito kelionių organizatoriaus kelionę, vyksiančią minėtu laikotarpiu, tiesiog pasirinkite kryptį, kur norite poilsiauti, ir paieškos rezultatuose automatiškai išvykimo oro uostas bus nurodytas būtent Kauno oro uostas.

Kelionių paieškos rezultatuose automatiškai bus nurodytas Kauno oro uostas.


Pervažiavimas į oro uostą.
Turėkite omenyje, kad perkant bilietą ar kelionės paketą pervežimas į Kauno oro uostą į kainą neįskaičiuotas ir neorganizuojamas. Tuo turėsite pasirūpinti patys. Kol dauguma skrydžių bus nukreipti į Kauno oro uostą, iš didžiųjų Lietuvos miestų bus organizuojama dar daugiau autobusų reisų į laikinąją Lietuvos skrydžių sostinę. Į Kauno oro uostą Karmėlavoje autobusu galima atvykti iš Kauno miesto, Vilniaus, Klaipėdos ir kt.

Jei iki Kauno vykstate traukiniu, atvykę į Kauno geležinkelio stotį sėskite į 29 maršruto autobusą, vežantį į Kauno oro uostą.

Į Kauno oro uostą taip pat galite vykti „CityBee“ automobiliu ir palikti jį Kauno oro uosto teritorijoje.

Į oro uostą savu transportu. Vykstantiems savu transportu siūlomos automobilių stovėjimo aikštelių paslaugos. Automobilių stovėjimo vietų skaičius ribotas, todėl rekomenduojame savąją iš anksto rezervuoti internetu.

Jei turėsite daugiau klausimų dėl kelionių, jums mielai padės kelionių agentūros „Zigzag Travel“ konsultantai.

Daiva :