X

23 būdai užsidirbti pinigų keliaujant

Nutariate susimokėti už nakvynę, tačiau staiga pastebite, kad jūsų piniginė visiškai tuščia. Rausiatės, įnirtingai ieškote, kol galiausiai įsitikinate, kad joje nėra net kelių monetų, tik keli seni čekiai ir dar kažkokie lapeliai… Susijaudinate, atsiprašinėjate darbuotojo. Ką tokiu atveju darysite? Iš gėdos nepakeldami akių į jus nepatikliai žiūrintį darbuotoją skambinsite tėvams/draugams ir prašysitei atsiųsti pinigų bilietui namo? O gal geriau leistis į avantiūrą? Štai 23 būdai, kaip gauti pinigų, kai jų staiga prireikia keliavimo metu.

1. Keliaujantis rašytojas
Vienas iš pagrindinių darbų, padedančių užsidirbti pinigų kelionėje, yra įvairių publikacijų rašymas ir jų skelbimas internete. Tai iš tiesų gali padėti jums užsidirbti kelis papildomus eurus.
Praktikuokitės ir galbūt tapsite žymiu žurnalistu – keliautoju).2. Griebkite į rankas fotoaparatą
Galbūt „National Geographic“ ir nesibraus į jūsų namus, tačiau tai nereiškia, kad jūsų darytos nuotraukos nevertos dėmesio.
Galite pabandyti parduoti gamtovaizdžio ar portretų kadrus labai paprastu būdu, pvz., per Shutterpoint.com.

4. Muzikuokite gatvėje
Jei esate talentingas (net jei nesate), tai puikus būdas užsidirbti pinigų. Tik įsitikinkite, ar neužėmėte kieno nors kito vietos ir ar toje vietoje tokia veikla yra legali.
Kita vertus, pasirodžius policininkams, galėtumėte greitai pabėgti į kitą patogią vietelę.

5. Pokeris online
Tai tinkamiausias būdas užsidirbti tiems, kurie mėgsta riziką. Yra daugybė keliautojų, kurie pinigų savo kelionėms prasimanė internetu žaisdami pokerį.
Tik apsvarstykite riziką, kad nejučia neiššluotumėte savo banko sąskaitos ar neįbristumėte į priklausomybės nuo lošimų liūną.

6. Masažas
Ar kada savo vaikiną/merginą privertėte alpti iš malonumo dėl svaiginančių masažo judesių? Galbūt atėjo metas pritaikyti savo įgūdžius naudingai ir pelningai veiklai, pvz., tapti laisvai samdomu masažistu?
Klientų galite rasti paplūdimyje ar kitoje panašioje vietoje, kur paprastai žmonės renkasi atsipalaiduoti.
Įsigykite kelis masažo aliejaus buteliukus, pasidarykite tvarkingą manikiūrą ir nutaisykite pačią žavingiausią šypseną :)

7. Darbas žemės ūkyje
Vaisių ar uogų rinkimas ir darbas fermose yra vienas tinkamiausių darbų hipiams, idealistams ar mazochistams :)
Nors tai iš tikrųjų yra fiziškai sunki ir varginanti veikla, tuo pačiu tai gerai apmokamas darbas, kuriame susipažinsite su naujais žmonėmis, mėgausitės grynu oru ir įgysite neįkainojamos patirties.

8. Statybos
Jei norite pastorinti savo piniginę lieknindamas juosmenį, įsidarbinkite sezoniniam darbui statybose.

9. Įsidarbinkite nakvynės namuose
Daug nakvynės namų samdo darbuotojus ne visai darbo dienai.
Kambarių tvarkymas po klientų galbūt nėra labai gundantis pasiūlymas, tačiau tai galimybė greitai užsidirbti, gauti nemokamą nakvynę ir rasti kelis naujus draugus.

10. Taikomasis menas
Jums nebūtina nusipjauti ausį, kad išgarsėtumėte, tačiau galėtumėte savo meninius sugebėjimus pritaikyti pasiūlydami savo paslaugas namų, biurų ar pastatų remonto ar apdailos darbams.

11. Indų plovėjas
Griebkite lėkštes su maisto likučiais ir nesukite galvos dėl atliekų rūšiavimo. Dirbdami restorano virtuvėje turėsite ir streso, ir draugystę, ir beprotišką skubėjimą. Tai gali netgi atverti jums akis ir suteikti galimybę pasukti savo gyvenimą nauju keliu.

12. Iš meilės mokslui… arba dėl pinigų
Jei priklausote tam žmonių tipui, kurie vaikystėje gerdavo sugižusį pieną tik dėl to, kad sužinotų „kas bus“, šis darbas kaip tik jums.
Jei esate tiesiog bebaimis ir jums žūtbūt reikia šiek tiek pinigų, įsidarbinkite kokioje nors laboratorijoje „bandomuoju triušiu“.

13. Tapkite kraujo donoru
Na ir kas, kad jaučiatės šiek tiek apsvaigęs? Juk kam nors tai gali išgelbėti gyvybę.

14. Modelio darbas
Dažnai žvilgčiojate į savo atvaizdą metro, traukinių languose ar nakvynės namų veidrodyje? Išbandykite save komercijos ir grožio industrijos pasaulyje.
Tačiau jei norėsite šioje srityje įsitvirtinti, žinokite, jog tai sunkus kelias ir tam neužteks tik kelių šypsenų.

15. Masinės scenos
Įsidarbinęs kino kompanijoje vaidinti masinėse scenose turėsite progą bėgti didmiesčių gatvėmis šalia garsių aktorių ar Tokijuje slapstytis nuo Godzilos.
Tokio darbo pasiūlymų ieškokite aktorių agentūrose ar vietinių laikraščių darbo skelbimuose.
Tai puiki proga iš arti pamatyti pasaulinę įžymybę (ar bent jau taip pasigirti draugams), greitai užsidirbti pinigų. O gal net būsite naujai atrastas talentas :)

16. Atliekų perdirbimas
Taip, gamtos saugojimas apmokamas! Daugumoje Europos šalių už surinktus butelius atlyginama grynaisiais pinigais. Todėl patikrinkite konteinerius, esančius šalia nakvynės namų ar tiesiog skersgatviuose ir galbūt už gautus pinigus pagaliau galėsite nusipirkti tą bananą, kurį jau kelias savaites stebite turguje! :)

17. Sporto renginiai
Įsidarbinkite padėjėju golfo laukuose ar valytoju kovos menų klube. Tikriems sporto entuziastams tai tikrai neatrodys atgrasu, nes turės galimybę ne tik užsidirbti šiek tiek pinigų, bet ir būti taip arti mėgstamo sporto varžybų.

18. Apkarpyti krūmus
Pasibelskite į kelių namų duris ir pasiteiraukite, ar jiems nereikia valymo, tvarkymo ar remonto paslaugų. Net jei būsite aplotas (ar dar blogiau – užpultas) rotveilerio, pabandyti juk verta!

19. Darbas su ekspozicijomis
Jei save laikote palapinių statymo meistru, pabandykite įsidarbinti įstaigoje, teikiančioje įvairių paviljonų, stendų ir pan. įrengimo paslaugas.

20. Rankdarbiai
Jei turite nėrimo vašeliu įgūdžių ar sugebate dideliu greičiu nupinti krpešį, tuomet parduokite keletą savo rankdarbių ir turėsite pinigų bent jau autobuso bilietui. Blogiausiu atveju galėsite nusimegzti šiltą apdarą toms ilgoms ir šaltoms naktims be pastogės…

21. Perparduok savo daiktus
Nelabai išmanai, ką veikti su ta lėle, kurią pirkai Rumunijoje? Tuomet parduok ją kitoje kelionės vietoje. Geri bendravimo įgūdžiai, šiek tiek išmanumo ir jau turėsi savotišką verslą kelionėje.

22. Darbas festivaliuose
Vienas geriausių būdų suderinti pašėlusią nuotykių kelionę ir linksmybes – „įsisukti“ į festivalio aplinką. Galėtumėte pasistatyti ir savo stendą, kuriame pardavinėtumėte naminius pyragėlius, želė ar bučinukus stende.

23. Išplauk į tolimuosius vandenis
Iškeliauk laivu link tolimųjų horizontų dirbdamas jachtoje ar kruiziniame laive. Darbą rasti padės specializuoti darbo skelbimai ar tiesiog uoste sutikti žmonės. Toks darbas suteiks laisvės pojūtį, nuotykių skonį ir nesibaigiančią kelionę.

Labai mažai pinigų kelionėje arba tuščios kišenės gali būti gąsdinantis dalykas. Bent jau iš pradžių. Tačiau priimti iššūkiai tik nuspalvins tavo gyvenimą įvairiomis spalvomis ir suteiks tavo kelionėms neišdildomų įspūdžių.

Gintarė :