X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Kaip mes slidinėjome Šveicarijoje

Važiavome savo transportu pro Lenkiją, Vokietiją, nedidelę dalį Austrijos, ir pagaliau – mes Šveicarijoje, Serneus kaimelyje. Kadangi dažniausiai slidinėjimo pamainos keičiasi šeštadieniais, Vokietijos autostradose įstrigome į kelis kamščius, kuriuose teko sugaišti 4-5 valandas, todėl keliaujantiems patarčiau apsiginkluoti geležine kantrybe arba ieškotis aplinkinių kelių per Vokietijos miestus ir kaimelius.
Viešbutis Bad Serneus, kuriame apsistojome, turi savo baseiną su mineraliniu vandeniu ir pirčių kompleksą (garinė ir suomiškos pirtys), kuriame kiekvienas slidininkas gali atpalaiduoti savo raumenukus po įtemptos slidinėjimo dienos.Sveikatingumo komplekse yra soliariumas, poilsio zonos, šalto vandens kubiliukas.Senovinio tipo viešbutis tapo dar jaukesnis vos sužinojus, jog šeimininkai yra lietuviai. Bet kokiu atveju jie gali padėti ir patarti. Per Naujųjų Metų naktį jie netgi įjungė Lietuvos televiziją, kad suburtų lietuvius drauge ir parodytų visus Vilniuje vykusius fejeverkus. Jautėmės kaip namuose!Maistas viešbutyje labai skanus. Prancūzas vyrėjas rūpinosi kiekviena maisto detale.Viešbutyje yra nuostabus Raclett rūsys, kuriame galima paragauti šveicariško sūrių fondiu. Užsisakydami viešbutį su vakariene, turėsite puikią galimybę ir patys paragauti garsiojo sūrių fondiu.Dabar truputėlį apie patį slidinėjimą – dažniausiai slidinėjome Parsenn regione (aukščiausia vieta – 2844 m.). Labai geros, sutvarkytos, ilgos trasos (tiesa, sausio 1–ąją trasos nebuvo sutvarkytos, todėl slidinėjimas buvo rizikingas).Dar vienas geras slidinėjimo regionas yra Madrisa (aukštis – 2606 m.).Šis regionas turi daug nesudėtingų raudonų trasų.Jei norite daugiau sužinoti apie trasas ir regionus, rekomenduoju gerą puslapiuką internete – www.davosklosters.ch.Kadangi mes slidinėjome per šventinį laikotarpį, dažnokai tekdavo stovėti eilėse prie keltuvų. Kaip teigė vietinis gyventojas, dažniausiai per savaitę į Klosters ir Davos atvyksta apie 4000 slidininkų, o šiuo šventiniu laikotarpiu – net iki 14000 slidininkų.Iki trasų geriausia važiuoti autobusu, kurio pirmoji stotelė yra viešbutis – tai dar vienas viešbučio privalumas!Vienas iš aktualesnių kriterijų renkantis slidinėjimo kurortą yra kainos. Kiekvienas žmogus mokėjo apie 2000 Lt už nakvynę viešbutyje, autobuso bilietus, pusryčius ir vakarienes, SPA komplekso paslaugas. Papildomai reikėjo mokėti už SKI pasus, slidžių nuomą ir dar skaičiuokite papildomas asmeninės išlaidas. Apytiksliai vienam žmogui išeina apie 4000 Lt.Na, o galiausiai esame dėkingi Zigzag.lt kolektyvui, kuris išrinko viešbutį, padėjo suderinti visas mūsų atostogų detales ir apdraudė civilinės atsakomybės bei medicininių išlaidų draudimu su nuolaida, nes turėjau ISIC kortelę;)

Verta pabandyti:

1. Kiekvieną penktadienį Davos kaimelyje galima pasivažinėti rogutėmis naktinėje trasoje.

2. Galite pasirinkti įvairių maršrutų su šveicariškais traukinukais. Apie juos daugiau informacijos mums teko išgirsti iš Zigzag.lt konsultantų ir viešbučio šeimininkų.

Indrė iš Klaipėdos

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :