X

Vasaros kelionių žemėlapis plečiasi

Europos pigių skrydžių aviakompanija „Ryanair“ prieš šventes maloniai džiugina puikiomis naujienomis apie šaunias skrydžių kryptis 2013 m. vasaros sezoną. Jau pavasarį bus pradėti tiesioginiai skrydžiai į žavias Viduržemio jūros salas – Sardiniją, Siciliją ir Kretą.

Sardinija

Iš Kauno (KUN) į Kaljarį (CAG – Cagliarį) Viduržemio jūros saloje – Sardinijoje pirmasis reisas įvyks 2013 metų balandžio 2 dieną. Skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

Sardinija – antra pagal dydį Italijai priklausanti sala Viduržemio jūroje, kurioje dvigubai mažiau gyventojų nei Lietuvoje. Sala pasižymi giliomis kultūrinėmis tradicijomis, kurios gerokai skiriasi nuo „kontinentinės“ Italijos, jos gyventojai savęs net nelinkę vadinti italais, o mažesniuose miesteliuose italų kalbą išgirsti – retas dalykas.Sardinija traukia pirmiausiai įspūdinga gamta: beveik 2000 kilometrų ilgio pakrante, mažomis salelėmis palei krantą, miškingais kalnais, kriokliais ir ežerais. Costa Smeralda pakrantė salos šiaurėje garsėja visoje Europoje neįtikėtino žydrumo skaidriu vandeniu, puikiais paplūdimiais, uolų apsuptomis nedidelėmis įlankėlėmis.Nuo 2013 m. balandžio 1 d. iš Kauno oro uosto pradedami tiesioginiai skrydžiai į Sicilijos saloje esantį miestą Trapanį. Skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – pirmadieniais ir penktadieniais.

Sicilija

Sicilija – viena gražiausių ir įdomiausių Viduržemio jūros salų, išsaugojusi savo žavesį. Jos klimatas – vienas iš švelniausių visoje Europoje. Pakrantėse vyrauja tipiškas Viduržemio jūros klimatas: su švelniomis lietingomis žiemomis ir karštomis vasaromis. Saloje maudymosi sezonas tęsiasi nuo gegužės iki lapkričio mėnesio.Neatsitiktinai senovės graikai Siciliją vadino „Saulės sala“. Sniego baltumo paplūdimiai, nuostabios uolos mažose įlankėlėse, didingi kalnai, puikus viešbučių aptarnavimas, klubai ir diskotekos visoje salos pakrantėje ir, žinoma, įdomi bei turininga ekskursijų programa saloje niekuo nenusileidžia žemyninei Italijos daliai.

Sicilijoje viskas ypatinga: saulė, žydras dangus ir smaragdiniai šiltų jūrų vandenys, pakrantės su nesuskaičiuojama galybe įlankėlių; nuostabiai graži gamta, didingi kalnai ir slėniai skendintys alyvmedžių giraitėse ir citrusų soduose; gražioji Etna, amžinasis menas, dar gyva istorija, viliojantys vietinių patiekalų aromatai ir siciliečių draugiškumas…

Kreta

Iš Vilniaus oro uosto į Chaniją, Kretą, skrydžiai pradedami nuo 2013 m. gegužės 1 d. ir bus vykdomi kartą per savaitę. Bilietų skrydžiams naujuoju maršrutu bus galima įsigyti nuo gruodžio 20 d.

Kreta – ne tik pati piečiausia Graikijos sala, bet ir pats piečiausias Europos taškas. Nepaprastai kontrastingas kraštovaizdis, besidriekiantis 300 km. ilgyje, palieka neišdildomą įspūdį. Čia ir sniego kepurėmis pasipuošę didžiuliai kalnai, ir kvapą gniaužiantys tarpekliai, ir derlingos žemės bei smėlėti paplūdimiai, įvairiausių smaragdo atspalvių krištolinis vanduo.

Švelnus Viduržemio klimatas ir 300 dienų per metus šviečianti saulė, pakankamas drėgmės kiekis užtikrina kelis derlius metuose.

Didžiausia Graikijos sala siūlo tiek įdomybių, kad vienų atostogų tikrai neužteks aplankyti visas patraukliausias vietas. Didžiulis vaisių, daržovių, jūros gėrybių bei vynų pasirinkimas patenkins išrankiausio gurmano poreikius. O kur dar geriausiu pasaulyje pripažintas medus, jogurtas ir alyvų aliejus…

Gintarė :