X

Tėvai vaikų vasaros poilsiu rūpinasi jau dabar

Vaikams trokštant pramogų, tėvams – turiningo jų atžalų poilsio vasarą, užsakomų kelialapių į vasaros stovyklas skaičius auga, o laisvų vietų stovyklose nenumaldomai mažėja. Iki vasaros likus daugiau nei mėnesiui, kai kuriose stovyklose laisvų vietų jau nebėra.

Kelionių agentūra „Zigzag Travel“, siūlanti didžiausią vasaros stovyklų vaikams ir jaunimui Lietuvoje ir užsienyje kelialapių pasirinkimą, ragina tėvelius paskubėti ir kuo greičiau planuoti vaikų poilsį, nes stovyklautojų skaičius visose pamainose yra ribotas ir laisvų vietų skaičius vis mažėja.„Šiais metais vasaros stovyklų sezonas prasidėjo gana anksti. Jau vasario mėnesį sukruto stovyklų organizatoriai, kovą vis aktyviau vaikų poilsio galimybėmis pradėjo domėtis tėvai. Įpusėjus balandžiui kai kuriose pamainose laisvų vietų jau nėra. Akivaizdu, kad tėvai rūpinasi vaikų turiningu poilsiu vasaros atostogų metu,“ – teigia UAB „Zigzag Travel“ rinkodaros vadovė Daiva Bartusevičiūtė.Populiariausios išlieka stovyklos Lietuvos pajūryje ar prie ežerų – šie kelialapiai išperkami sparčiausiai. Daug dėmesio sulaukia ir užsienyje organizuojamos stovyklos. Kasmet populiariausiųjų viršūnėje laikosi Italijos, Krymo, Vengrijos, Čekijos, Bulgarijos, Slovakijos stovyklos.Stovyklų įvairovė pranoksta visus lūkesčius: užsienio kalbų stovyklos tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje, sukarintos, lyderių, sveikatingumo, sporto stovyklos norintiems tapti savarankiškais ar išmokti disciplinos, stovyklos vaikams, svajojantiems apie dainininko, šokėjo ar aktoriaus karjerą – siekti svajonių jiems padės savų sričių specialistai, bei daugybė kitų viliojančių programų.

Stovyklų nauda vaikams neabejotina – naujos pažintys, lavinamas kūrybiškumas, kalbos bei bendravimo įgūdžiai, savarankiškumo, atsakingumo, pasitikėjimo savimi jausmai.

Nemažą paklausą turi ir dienos stovyklos, kuomet vaikai stovyklauja nuo ryto iki vakaro (dažniausiai šios stovyklos skirtos vaikams nuo 6 iki 13 metų).

Dažniausiai stovyklos organizuojamos vaikams ir jaunimui nuo 6 iki 18 metų, tačiau į stovyklas užsienyje gali vykti net ir dvidešimtmečiai.

Nuostatą, jog stovyklauti yra prabanga, paneigia kainos. Stovyklų kelialapių kainos prasideda maždaug nuo 245 litų. Už tokią kainą galima 7 dienas ilsėtis stovykloje su turininga programa, maitinimu, vadovų priežiūra ir naujais draugais. Užsienyje poilsis vaikams kainuoja nuo 670 litų. Kelialapių kainos priklauso nuo stovyklos vietos, trukmės, programos įvairovės, gyvenimo sąlygų ir kitų veiksnių.

„Stovyklų pasirinkimas tikrai nemažas ir jis nuolat plečiasi. Tad rinktis tikrai yra iš ko. O kad rūpestis dėl vaikų atostogų būtų malonesnis, pateiksime klientams malonių staigmenų. Vaikus nudžiugins kvietimai į ONE nuotykių parką Druskininkuose, o tėvelius – specialūs pasiūlymai pailsėti „Grand SPA Lietuva“ komplekse Druskininkuose“, – naujovėmis dalinasi UAB „Zigzag Travel“ rinkodaros vadovė Daiva Bartusevičiūtė.

Gintarė :