X

Vaikų vasaros stovyklos 2018

Baigiantis mokslo metams vis daugiau tėvų suskuba rūpintis turiningu vasaros poilsiu. Ne pirmą kartą pasikartosime, kad tai reikėtų daryti gerokai anksčiau, nes tokiu metu laisvų vietų stovyklose skaičius gerokai pamažėjęs. Tačiau ir vėluojantiems yra ką pasiūlyti. Tereikia pasirinkti stovyklą ir tinkamai jai pasiruošti (apie tai jau esame rašę).

Apie 2018 m. vaikų poilsio pasiūlą pasakoja kelionių agentūros ir didžiausio stovyklų kelialapių platinimo centro „Zigzag Travel“ pardavimų vadovė Lina Juzakėnienė.

* * *

Kokių naujovių siūlote 2018 m. vaikų vasaros atostogoms?

Šiais metais bendradarbiaujame su 60 partnerių, rengiančių stovyklas Lietuvoje ir užsienyje, ir siūlome daugiau nei 100 skirtingų tiek dienos, tiek stacionarių stovyklų programų.

Moksleivių laukia jau pamėgtos stovyklos, kasmet sutraukiančios didelius būrius stovyklautojų, bei naujai siūlomos programos. Tad norintiems išbandyti naujoves siūlome – sportinė stovykla, išgyvenimo gamtoje stovykla, poilsio stovykla, kūrybinė stovykla, saviugdos stovykla, kalbų stovykla. Taip pat rekomenduojame išbandyti stovyklos Europoje.

Pagal ką tėvai ir vaikai renkasi stovyklą?

Dažniausia dalis tėvų renkasi stovyklą pagal kainą, ieškodami pigiausių pasiūlymų. Tačiau, lyginant su pernykščiais metais, šiemet kelialapiai pabrango vidutiniškai 10 proc. dėl išaugusių paslaugų (patalpų nuomos, maitinimo ir kt.) kainų.

Daugeliui stovyklautojų svarbi stovyklos vieta. Vasarą norisi pabūti prie vandens telkinių, todėl populiarios stovyklos ežerų kraštuose prie Trakų, Zarasų, Molėtų. O stovyklos prie jūros kasmet išlieka vienos populiariausių. Kitiems svarbu, kad vaikai poilsiautų arčiau gyvenamosios vietos.

Dar vienas pasirinkimo kriterijus – Stovyklos tipas. Jau kelis metus iš eilės pastebime, kad populiarėja sportinė stovykla, kalbų stovykla, taip pat labai aktualios kūrybinės stovyklos.

Paskutinis kriterijus – stovyklos formatas (dieninė arba stacionari, su nakvyne). Jaunesnius vaikus tėveliai linkę leisti į dienines stovyklas, o vyresnius – į stacionarias.

Į ką derėtų atkreipti dėmesį, planuojant vaikų poilsį?

Renkantis stovyklą labai svarbu teisingai pasirinkti ne tik vietą ar temą, bet ir pasidomėti, kokio amžiaus vaikams rekomenduojama konkreti stovykla – svarbu, kad ji puikiai atitiktų vaiko amžiaus raidą, jo gebėjimus ir mėgiamas veiklas. Būtina atsižvelgti į vaiko pomėgius, jo savarankiškumo ir atsakingumo lygį, lūkesčius, baimes. Įvertinkite kaip vaikas jaučiasi svetimoje aplinkoje, kaip bendrauja su kitais vaikais, kaip sprendžia konfliktus – galbūt jums reikės daugiau dėmesio skirti pasiruošimui į stovyklą.

Taip pat svarbu, kad leistumėte vaikui dalyvauti renkantis stovyklą ir priimant sprendimą. Atsižvelkite į vaiko būdo bruožus ir asmenines savybes: jei vaikas judrus ir energingas, pasiūlykite aktyvios veiklos stovyklą (sporto, sukarintą, išgyvenimo ir pan.), jei jautrus ar pasimetęs, pasirinkite asmenybės tobulėjimo, saviraiškos mokančias stovyklų programas. Meninių gabumų turintiems vaikams siūlome kino meno, šokių, muzikos, vaidybos, keramikos ir panašias stovyklas.

Jei vaikas vyksta į stovyklą pirmą kartą, labai svarbu, kad įspūdžiai būtų geri, todėl atidžiau pasidomėkite pasirinktos stovyklos tema, dienotvarke, saugumu, vadovais ir kt.

VASAROS STOVYKLOS 2018

Visiems tėveliams ir vaikams pasirinkti stovyklą padės patyrę “Zigzag Travel” konsultantai.

Tad linkime tinkamai pasiruošti ir smagiai bei turiningai praleisti vasarą!

Tadas :