X

Kaip išsirinkti stovyklą?

 

Šiame straipsnyje rasite atsakymus kaip geriausia pasirūpinti savo atžalėlių vasaros poilsiu bei išsirinkti stovyklą, kuri būtų skirta ne tik smagiai praleisti vasaros atostogas, bet taip pat sustiprinti turimus įgūdžius, atskleisti talentus ar išmokti ką nors visiškai naujo.

Stovyklos pagal veiklos pobūdį. „Zigzag.lt“ svetainėje stovyklos suskirstytos pagal savo pobūdį į: edukacines, kūrybines, sporto, poilsio, prie jūros, užsienio kalbų mokymosi, išgyvenimo gamtoje, karines, dienos stovyklas. Tai padės išsirinkti stovyklą atsižvelgiant į vaiko pomėgius. Visos stovyklos čia: www.zigzag.lt/stovyklos

Stovyklos pagal amžiaus grupes. Labai svarbu parinkti stovyklą, kad ji atitiktų vaiko amžiaus raidą ir gebėjimus. Todėl rekomenduojame atidžiai paisyti šio kriterijaus, kad vaikas stovykloje jaustųsi gerai, kad jį suptų ne tik bendraminčiai, bet ir bendraamžiai. Jei norite paskaityti atsiliepimus apie stovyklas ar patys mums parašyti, bendraukime facebook’e: www.facebook.com/stovyklos

Stovyklos pagal vietovę . Lietuva vasarą – gražus ir vaizdingas kraštas, gausus upių, ežerų, miškų. O gal traukia jūra? Stovyklų Lietuvoje geografija plati. Rinkitės arčiau gyvenamosios vietos, jei norite aplankyti vaiką stovykloje arba negalite važiuoti toli. Rinkitės tolimesnę vietovę, jei norite patyrinėti Lietuvą. Čia jau visiškai skonio reikalas :)

Stovyklos pagal trukmę ir formatą. Stovykla gali būti dienos (veikla vykdoma tik dienos metu) arba stacionari (su nakvyne). Taip pat gali būti ir įvairios trukmės. Dienos formato stovyklos trukmė paprastai būna 5 dienų. Tačiau, susipažinimui su stovykla kartais galima rinktis 1, 2 ar 3 dienas. Arba iš karto 2 pamainas, t.y. 10 darbo dienų. Stovyklos su nakvyne dažniausiai trunka 6 arba 7 dienas, tačiau būna trumpesnių: 4-5 dienų arba ilgesnių: 10-14 dienų. Planuokitės kaip jums labiau tinka.

Kas dar svarbu? Būtina pasirūpinti stovyklautojo sveikata: į stovyklas reikia pateikti medicininę pažymą (tokią, kaip mokyklai). Elektronines pažymas galima gauti čia: www.esveikata.lt. Taip pat, prieš vykstant stovyklauti, susidėkite būtinų priemonių krepšelį:

  • drabužius ir tinkamą avalynę,
  • maudymosi reikmenis ir rankšluostį;
  • kepuraitę nuo saulės,
  • repilentus nuo vabzdžių;
  • apsauginį kremą nuo saulės;
  • higienos reikmenis: dantų šepetėlį, pastą, muilą, šampūną, šukas.
  • gerą knygą ar stalo žaidimą

Na, ir svarbiausia: nusiteikimas! Pasiimkite gerą nuotaiką, nusiteikite pozityviai ir tuomet smagus laikas ir nauji geri draugai garantuoti!

 

 

 

 

Lina :