X

„Sėkmės mokyklos” vasaros stovykloje pažinti sėkmę mokėsi ir užsieniečiai

2010 m. vasarą, liepos 18 – 24 dienomis, vyko pirmoji tarptautinė „Sėkmės mokyklos” vasaros stovykla, kurioje be dalyvių iš Lietuvos lankėsi jaunimas iš Latvijos, Estijos, Švedijos, Norvegijos ir Islandijos.„Tarptautinė stovykla buvo nauja patirtis visomis prasmėmis: organizacine, lektorių, galinčių sklandžiai pateikti medžiagą užsienio kalba parinkimu, komandų vadovų pasirengimu.

Dalyvių atsiliepimai rodo, kad tarptautinis formatas pasiteisino, o gautą naudą labai teigiamai vertino ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai”, – sakė „Sėkmės mokyklos” tarptautinių ryšių ir stovyklos koordinatorė Indrė Zdančiūtė.Stovyklos metu moksleiviai klausėsi paskaitų ir dalyvavo seminaruose apie tarpkultūrinius skirtumus, ekologiją, kūrybingą ir sėkmingą asmenybę, teatro improvizacijas. Kiekvienas rytas prasidėdavo vis kitokia mankšta, o vakarais vykdavo intensyvi kultūrinė programa: diskusijos, kultūrų vakaras, stalo žaidimai, filmai, šokiai.

Pasak I. Zdančiūtės, visi projekto dalyviai išsiskirstė pakilios nuotaikos bei kupini idėjų, kaip panašius tarptautinius renginius organizuoti ateityje.
„Sėkmės mokyklos” vasaros stovykla rengta trečią kartą. Iš viso stovyklose jau dalyvavo per 100 moksleivių.

Vasaros stovyklos dalyvių atsiliepimai:

„Ši vasara buvo geriausia per visą mano gyvenimą.”

„Nors ir rytoj galėčiau viską pakartoti…”

„Kažkaip atrodo viskas lengva ir paprasta dabar, anksčiau visokie beprasmiai dalykai rūpėjo, o dabar daugiau susimąstau apie gyvenimą.”

„Gavau tokią laimės dozę, kad iki šiol kaifuoju.”

Hrefna iš Islandijos (16 m.)
„School of success inspired me in various ways, it helped me realize what’s important in life. I learned how to prioratize my life and be successful at what I do. I had the privilige of meeting extraordinary people and do amazing things.
My time in Lithuania was one of the most wonderful times I’ve ever had, and definitely the highlight of my year. After I came home I decided that I had to do something for me, to make myself happy. I applied for an exchange student program, and next year I’m moving to Belgium for a year. I realized that happiness is the most important thing in life and as long as you’re either looking for it or just living it through and through, you’re leading a successful life.
Sekmés Mokykla was the best thing I ever did and I recommend it for anyone who’s looking to improve their life.
Lots of love, Hrefna Ósk Jónsdóttir. Iceland.“

Kamilė Mineikytė iš Vilniaus (16 m.)
„Ši stovykla tai savaitė laiko, kurios metu galima pasisemti itin daug patirties bei pasilinksminti: paskaitos ir grupinės užduotys skatina mus mąstyti apie problemas, jų sprendimą, suteikia galimybę keisti savo elgesį. Šios stovyklos metu susiradau puikių draugų, su kuriais iki šiol ne tik bendraujame, bet ir toliau bandom tęsti tikslų, kuriuos kelia ši stovykla, įgyvendinimą.“

Plačiau apie „Sėkmės mokyklos“ stovyklą …

Gintarė :