X

„Ryanair“ didina mokestį už bagažą

Viena lietuvių mėgiamiausių pigių skrydžių oro linijų bendrovių „Ryanair“ nuo 2011 m. gruodžio 15 d. didina mokestį už registruotą bagažą. Jo kaina padidės 5 EUR/GBP.

Be to, „Ryanair“ skatina keleivius susimokėti už bagažą iš anksto, o ne atvykus į oro uostą. Todėl gerokai padidins ir oro uostuose mokamą mokestį už registruotą bagažą mažiausiai 25 EUR/GBP – iki 60 EUR/GBP už 15 kg lagaminą. O vasaros sezonu ir kalėdiniu laikotarpiu kaina didės iki 100 EUR/GBP už 15 kg lagaminą. Ne kelionių piko metu, spalio – lapkričio mėnesiais, iš anksto mokant už registruotą bagažą mokestis išliks nepasikeitęs – 15 EUR/GBP.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ šios priemonės imasi todėl, kad nori paskatinti keleivius keliauti tik su rankiniu bagažu (iki 10 kg). Tad primename patarimus, kaip keliauti tik su rankiniu bagažu.

Svarbi žinia, jog nuo 2012 m. pradžios aviakompanija padidins ir mokestį už pakartotiną įlaipinimo kortelės atspausdinimą 20 EUR/GBP – iki 60 EUR/GBP. Teigiama, jog šios paslaugos prireikia tik 1% visų „Ryanair“ keleivių, kurie, nepaiso priminimų elektroniniu paštu ir neatsispausdina įlaipinimo kortelių, kurias privaloma turėti su savimi oro uoste prieš skrydį. Tad nepamirškite užsiregistruoti skrydžiui, atsispausdinti įlaipinimo kortelę ir laiku atvykti į oro uostą :) Būkite atidūs!

Gintarė :