X

Nepraleisk Turkijos ir Slovakijos. Rinkis Balkan Flexi arba European East Pass

Su Balkan Flexi Pass galima keliauti po Turkiją, Graikiją, Bulgariją, Makedoniją, Juodkalniją, Rumuniją bei Serbiją. Galima rinktis 5, 10 arba 15 keliavimo dienų 1 mėnesio laikotarpyje.
Turkijoje, Stambule traukinių stotis yra miesto centre. Iš čia driekiasi tarptautiniai maršrutai į Belgradą (Serbijoje), Salonikus (Graikijoje), Bukareštą (Rumunijoje) ir Sofiją (Bulgarijoje).
Kalbama, kad keliavimo traukiniais galimybės Turkijos geležinkeliais yra ribotos, tačiau su Balkan Flexi pasu galima aplankyti ne vieną, o visas septynias anksčiau minėtas šalis dėl puikių tarptautinių reisų jungčių.
Norėdami pakeliauti po pačią Turkiją, su šiuo pasu iš Stambulo nesunkiai galėsite pasiekti Turkijos sostinę Ankarą, Koniją, Kars ar Pamukalę.
Be to, iki 2013 m. ketinama atidaryti naują greitųjų traukinių liniją maršrutu Stambulas – Ankara, kuriuo vykstant kelionė sutrumpės iki 3 val.

Jei svajojate aplankyti Slovakiją, rinkitės European East Pass. Su šiuo pasu galima keliauti po Slovakiją, Lenkiją, Čekiją, Austriją ir Vengriją. European East Pass galioja nuo 5 iki 10 pasirinktų dienų 1 mėnesio laikotarpyje, keliauti galima standartine, II-ąja, arba I-ąja klase.
Slovakijoje puikiai išvystytas geležinkelio tinklas, kurio svarbiausias maršrutas driekiasi per visą šiaurinę Slovakiją – nuo sostinės Bratislavos per Žiliną, Popradą iki Košice.
Tarptautiniai maršrutai jungia Bratislavą su kaimyninių šalių sostinėmis:
– Praha (kelionė trunka 4 val. 30 min., 6 reisai per dieną),
– Budapeštu (kelionė trunka 3 val., 7 reisai per dieną),
– Viena (kelionė trunka 1 val., net 30 reisų per dieną),
– Varšuva (kelionė naktiniu traukiniu trunka 10 val. 30 min).

Gintarė :