X

Nemokamai lankytinos vietos Londone

Jei pritariate posakiui „Geriausi dalykai gyvenime yra nemokami“, tuomet jums tikrai reikia apsilankyti Londone.

Pigios kelionės į Londoną >

Pateikiame sąrašą puikių galerijų, muziejų ir kitų vietų, kurių lankymas yra nemokamas, tad galėsite sutaupyti kelis svarus ilgai svajotam Brodvėjaus pasirodymui ar dar vienai pintai alaus. Nemokamai lankytinos vietos Londone. Tad įsigykite pigius lėktuvo bilietus ir pirmyn ;)

Tate Britain
Angliško meno namai nuo 1500 m. iki šių dienų.
Millbank, Londonas SW1P 4RG
Taip pat nemokamai aplankykite ir Tate Modern (išskyrus didžiąsias parodas).

Londono muziejus (Museum of London)
Vienas didžiausių pasaulio muziejų apie urbanizacijos istoriją, pateikiantis daugiau kaip 2 milijonus eksponatų, pasakojančių modernaus Londono raidą nuo 1666 m. iki šių dienų.
London Wall, Londonas EC2Y 5HN

Nacionalinė portretų galerija (National Portrait Gallery)
Nuo 1856 m. galerijoje eksponuojami žymių Anglijos vyrų ir moterų portretai. Galerijoje galima pamatyti virš 16 000 paveikslų nuo XVI a. iki šiandien.
St Martin’s Place, Londonas WC2H 0HE

Britų muziejus (The British Museum)
Muziejuje pateikiami 7 milijonai eksponatų, iliustruojančių kultūros istorijos raidą.
Great Russell Street, Londonas, WC1B 3DG

Fotografų galerija (The Photographers’ Gallery)
Tai didžiausia vieša galerija, skirta fotografijos menui Londone. Nuo šiuolaikinių talentų iki žymiausių istorijoje fotografų darbų.
16-18 Ramillies St, Londonas W1F 7LW

Viktorijos ir Alberto muziejus (Victoria and Albert Museum)
Muziejuje sukaupta 3000 m. senumo artefaktų iš didžiausių ir turtingiausių pasaulio kultūrų. Lankytojams pateikiama daugiau kaip 1 mln. keramikos, mados, baldų, stiklo, metalo dirbinių, tapybos darbų, fotografijos, atspaudų, skulptūros, tekstilės eksponatų.
Cromwell Road, Londonas SW7 2RL

Vaikystės muziejus (Museum of Childhood at Bethnal Green)
Tai yra Viktorijos ir Alberto muziejaus dalis. Šiame muziejuje eksponuojamos garsiausios pasaulyje lėlių, lėlių namų, žaidimų, žaislų, vaikiškų kostiumų ir baldų kolekcijos. Pateikiama vaikystės istorija nuo XVI a. iki šių dienų, taigi kiekvienas lankytojas atras įdomių dalykų.
Cambridge Heath Road, Londonas E2 9PA

Karo muziejus (Imperial War Museum London)
Lankytojams pateikiami I ir II pasaulinių karų ginklai bei transporto priemonės.
Lambeth Road, Londonas SE1 6HZ

Moterų biblioteka (The Woman’s Library)
Tai kultūros centras, kuriame pateikiama didelė Anglijos moterų istorija.
London Metropolitan University, 25 Old Castle Street, Londonas E1 7NT

The Wallace Collection
Tai nacionalinis muziejus istoriniame Londono miesto name. Lankytojai gali apžiūrėti XVIII a. prancūzų tapybos darbus, baldus, interjerą, porcelianą ir ginklus.
Hertford House, Manchester Square, Londonas W1U 3BN

Anglijos banko muziejus (Bank of England Museum)
Šiame muziejuje pateikiami eksponatai, pasakojantys banko istoriją – nuo įkūrimo 1694 m. iki jo vaidmens šių dienų ekonomikoje. Įdomioje ekspozicijoje pateikiami įvairiausi banknotai ir originalūs aukso luitai.
Threadneedle Street, Londonas EC2R 8AH

Bayswater Road menininkai (Bayswater Road Artists)
Didžiausia meno dirbinių paroda po atviru dangumi, kiekvieną sekmadienį eksponuojama šalia Hyde parko ir Kensingtono sodų tvoros. Daugiau nei 1,5 km ilgio ekspozicijoje galima ne tik apžiūrėti daugiau nei 100 autorių darbų, bet ir įsigyti.
Bayswater Road, Londonas W2

Sero John Soane’s muziejus (Sir John Soane’s Museum)
Architekto sero John Soan namai, muziejus ir biblioteka atviri lankytojams nuo XIX a. pr.
13 Lincoln’s Inn Fields, Londonas WC2A 3BP

Britų biblioteka (British Library)
British Library galima apžiūrėti didelę knygų, manuskriptų, žemėlapių, pašto ženklų, garso įrašų kolekciją. Čia rengiamos laikinos parodos, viešieji renginiai, veikia knygų parduotuvė, organizuojamos ekskursijos.
96 Euston Road, Londonas NW1 2DB

Geffrye muziejus (Geffrye Museum)
Geffrye muziejuje galima apžiūrėti tipiškus Anglijos viduriniosios klasės gyventojų namus, kokie jie buvo ir kaip keitėsi nuo XVII a. iki šių dienų. Į kelias sales įėjimas nemokamas.
Kingsland Road, Londonas E2 8EA

Kenwood’o rūmai (Kenwood House)
Atraskite pasaulinio garso Vermerio, Rembranto, Turnerio, Van Daiko meno kūrinių kolekciją, eksponuojamą elegantiškoje viloje Hampsteade. Aplinka atkartoja XVIII a. ir yra mėgstama vasaros koncertų organizatorių.
Hampstead Lane, Londonas NW3 7JR

Modern Hall parkas (Modern Hall Park)
Žalumos oazė pačioje Pietvakarių Londono širdyje. Tai buvęs elnių parkas, kuriame dabar galima pasigrožėti augančiomis 2000 rožių. Patartina šią vietą lankyti vasarą – nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio, kuomet rožės žydi ir skleidžia nepakartojamą aromatą.
Modern Hall Road, Morden SM4 5JD Londonas

Nacionalinis kariuomenės muziejus (National Army Museum)
Muziejuje siūloma apžiūrėti visa, kas susiję su drąsiais vyrais bei moterimis, tarnavusiais britų kariuomenėje. Muziejuje atkuriamos karių gyvenimo sąlygos nuo Aženkūro mūšio XV a. iki šių dienų.
Royal Hospital Road, Londonas SW3 4HT

Gamtos istorijos muziejus (Natural History Museum)
Šiame muziejuje pateikiama daugiau nei 70 mln. įvairių eksponatų, susijusių su mūsų planetos raida. Nuo dinozaurų iki deimantų, nuo žemės drebėjimų iki skruzdėlių – neaprėpiama Žemės istorija, dabartis ir ateitis.
Cromwell Road, Londonas SW7 5BD

Nacionalinė Galerija (National Gallery)
Galerijoje eksponuojama viena didžiausių ir garsiausių meno kūrinių kolekcija visoje Europoje. Eksponuojami 2300 žymiausių Vakarų Europos tapytojų darbų nuo 1250 m. iki 1900 m.
Trafalgar Square, Londonas WC2N 5DN

Nacionalinis jūrų muziejus (National Maritime Museum)
Muziejuje saugomi svarbiausi Didžiosios Britanijos laivybos eksponatai, galintys atspindėti šio amato svarbą šalies istorijai. Muziejus turi didžiausią pasaulyje marinistinės (vaizduojančios jūrą) tapybos kolekciją, kurią sudaro žymiausių XVII–XX a. dailininkų marinistų darbai. Parodos dažnai pasipildo, keičiasi, keliauja po pasaulį. Lankytojai priimami nemokamai, tačiau esant ypatingoms trumpalaikėms parodoms jas gali ir apmokęstinti.
Romney Road, Londonas SE10 9NF

Karalienės Rūmai (Queen‘s House)
Pirmasis architekto Palladio stiliaus pastatas Anglijoje (1635 m.). Elegantiškas interjeras su daugybe puikių paveikslų, įspūdingi tulpėmis dekoruoti laiptai ir didysis holas.
Romney Road, Londonas SE10 9NF

Karališkųjų oro pajėgų muziejus (Royal Air Force Museum)
Susipažinkite su aviacijos istorija ir raida padedami šiuolaikinių simuliatorių, filmų, teminių restoranų, suvenyrų parduotuvėlių ir kt. Linksma, nemokama ir nuostabi diena visai šeimai garantuota!
Hendon, Londonas NW9 5LL

Grinvičo parkas (Greenwich Park)
Grinvičo parkas įsikūręs ant kalvos, nuo kurios atsiveria puiki panorama. Parkas yra viena iš lankomiausių Londono vietų. Galėsite netgi užlipti ant nulinio dienovidinio! Čia įsikūrę net keletas lankytinų objektų, iš kurių didžioji dalis yra nemokami. Beje, kitais metais čia vyks dalis Londono vasaros olimpiados renginių.
Iš tolo nuo Karalienės namų ant observatorijos pastatų stogo matyti ryškiai raudonas rutulys – Grinvičo laiko rutulys (The Greenwich Time Ball). Tai pirmasis laikrodis, ant observatorijos stogo užkeltas 1833 m. Pagal šį rutulį XIX a. pirmoje pusėje Temzėje prisišvartavę jūreiviai ir Londono sičio laikrodininkai nustatydavo laikrodžius bei chronometrus. Rutulys iki šiol kiekvieną dieną išmuša 13 valandą kildamas į stiebo viršų, o tiksliai 13.00 valandą nukrisdamas į pradinį tašką – garsus stuktelėjimas į stogą beveik du šimtmečius praneša išmušus valandą po vidurdienio. Jei jums pasiseks apsilankyti Grinvičo parke apie vidurdienį, nepraleiskite šio reginio.
Grinvičo parką galima pasiekti keliais būdais: visuomeniniu transportu (autobusais bei metro), iš miesto centro Temze atplaukti kruiziniu laivu bei iš vieno upės kranto į kitą pereiti pėsčiųjų tuneliu po upe.
Greenwich Park, Londonas SE10 9NF

Mokslo muziejus (Science Museum)
Norite į tokią vietą, kur bet kokio amžiaus žmogui būtų nenuobodu ir įdomu? Tuomet jums patiks Londono Mokslo muziejus ir jo siūlomos pramogos su IMAX kino teatru, simuliatoriais, specialiomis parodomis ir nuostabiomis kolekcijomis.
Exhibition Road, Londonas SW7 2DD


Karalienės Elžbietos Olimpinis parkas
Šiaurinis parkas – tai dalis naujai pervadinto Karalienės Elžbietos Olimpinio parko. Lankytojai šiame parke galės grožėtis nuostabiais sodais ir kai kuriomis olimpinio stadiono dalimis. Parke vyks vasaros koncertai ir festivaliai, įskaitant ir „Hard Rock Calling“, „Wireless Festival“.
Per 2014 m. Velykas bus atidaryta pietinė parko dalis. Šioje dalyje bus įrengtas vandens parkas „Aquatics Centre“, kuris turbūt bus viena stilingiausių pasiplaukiojimo vietų. Parke bus pastatytas „AcelorMittal Orbit“ bokštas, aukščiausia Didžiosios Britanijos skulptūra, iš kurios bus galima apžvelgti visą parką ir jį supančius kvartalus.
Geriausias būdas nusigauti iki parko yra DLR traukinys, keliaujantis į Pudding Mill Lane stotelę, o nuo šios stotelės reiktų sekti „View Tube“ ženklą. Čia pamatysite daugybę geltonų jūrinių konteinerių, paverstų į informacijos centrus ir kavines, kuriose galite paragauti gero maisto ir pasigrožėti aplinkiniu vaizdu.

Nemokami turai po Londoną

Leiskitės į nemokamą Karališkąjį Londono turą kartu su patyrusiu gidu. Šio turo metu būsite supažindinti su Didžiąją Britaniją valdžiusiomis asmenybėmis, nuo Edvardo Nuodėmklausio iki Vinstono Čerčilio. Gidai parodys namus, kuriuose gyveno ir dirbo šios asmenybės, ir netgi vietas, kur jie palaidoti. Turo metu taip pat pamatysite Vestminsterio rūmus ir vienuolyną.


Nenorintiems apsiriboti Londonu, o trokštantiems susipažinti ir pamatyti Angliją, Škotiją ar visą Jungtinę Karalystę, siūlome rinktis kelionę traukiniais.

FOTOGALERIJOS

LONDONAS. Giedrės nuotraukos iš atostogų Londone >

LONDONAS. Monikos nuotraukos iš kelionės į Londoną >

Tai dar ne visos nemokamai lankytinos vietos Londone? 

Gintarė :