X

Nemokamai lankytinos vietos Barselonoje

Barselona – antras pagal dydį ir pats kosmopolitiškiausias Ispanijos miestas, garsėjantis architektūros paminklais, lankytinomis vietomis ir vienais įdomiausių kultūrinių objektų Europoje.

Katalonijos sostinės muziejai turi tam tikras išskirtines mėnesio dienas, kuomet įėjimas į muziejus nieko nekainuoja.

Kviečiame susipažinti ir esant progai griebti pigius lėktuvų bilietus bei pasinaudoti puikia galimybe!

Pigios kelionės į Barseloną >

Galbūt šios nuorodos padės susiplanuoti turiningą Barselonos pažinimo maršrutą. Taigi, nemokamai lankytinos vietos Barselonoje.

Montjuic kalva ir Olimpinis miestelis (Parc de Montjuic)
Po 1992 m. Barselonoje vykusių olimpinių žaidynių ant Montjuic kalvos išliko didžiulis traukos objektas, su specialiai įrengtu keturių kilometrų ilgio taku, leidžiančiu apžiūrėti sportininkams statytus apartamentus, puikius parkus, krantinėje pastatytus du 44 m. aukščio bokštus, įspūdingą olimpinį stadioną, Nacionalius parodų rūmus, puikią panoramą. Šioje vietoje yra didžiausias kavinių, barų ir naktinių klubų kompleksas. Visai šalia pliažas.
Parc de Montjuic, Barselona


Stebuklingas Montjuic fontanas (La Fuente Magica de Montjuic)
Atvykus į Barseloną būtina pamatyti stebuklingą fontaną. Tai pasaulinio lygio šou, kuriamas pasitelkiant spalvotas šviesas, judesį, muziką ir vandens akrobatikos elementus – daugelis sako, jog tai tikrų tikriausia magija…
Avenida Maria Cristina, Barselona

Santa Marija del Mar Bazilika (Basilica de Santa Maria del Mar)
Tai XIV a. architektūrinis šedevras, vienintelė bažnyčia Barselonoje, kuri išlaikė gryną gotikinį stilių.
Bazilika atidaroma kasdien 9.00-13:30, 16.30-20.00. Įėjimas nemokamas.
C/ SOMBRERERS 6, Barselona


Barceloneta
Tai vienas iš seniausių ir arčiausiai miesto centro esantis paplūdimys Barselonoje, sujungtas su Olimpiniu miesteliu. Tai mėgstama jaunimo ir užsienio turistų laisvalaikio leidimo vieta. Paplūdimys lengvai pasiekiamas viešuoju tansportu, įrengta promenada pasivaikščiojimams. Praeivius stebina netikėtos skulptūros. Barceloneta centre vyksta aktyvus gyvenimas: lankytojus kviečia kavinės, barai, biblioteka, informacijos centras, veikiantys ištisus metus.
C/ DE L´ESCAR, 22, Barselona


Las Ramblas
Tai viena garsiausių Ispanijos gatvių. Joje daug muzikantų, mimų, kortų būrėjų bei prekiautojų. Nemokamos lankytinos vietos, kurias rasite šalia šios gatvės: Palau Güell rūmai, La Boqueria – šurmuliuojantis turgelis, lankytojus traukiantis spalvų, kvapų ir pasirinkimo įvairove, Palaça Reial – judriausia Barcelonos aikštė.
La Rambla, Barselona

La Casa Batlló
Šis namas žinomas kaip „Kaulų namai“, nes jos dizainas kurtas panaudojant skeleto, organinius ir povandeninio pasaulio elementus. Pastato sienos yra nudažytos taip, kad jūs galite pasijusti lyg po vandeniu. Kaulų namo stogas atrodo lyg drakono nugara. Įėjimas į vidų mokamas, tačiau pastato išorė tikrai įspūdinga.
Passeig de Gràcia 92, Barselona


Casa Asia
Tai Tolimaisiais Rytais dvelkianti Barselonos dalis. Čia įsikūręs įspūdingas Palau Baro de Quadras, dekoruotas raižiniais ir mozaikomis. Viduje rasite keletą įdomių eksponatų, apimančių Azijos meną ir kultūrą, o taip pat Rytų kavinę ir kino teatrą. Įėjimas nemokamas.
Av. Diagonal, 373, Barselona

Miesto istorijos muziejus (Museu d‘Historia de la Ciutat)
Muziejus įrengtas Karališkuosiuose rūmuose (Palau Reial). Įdomi ekspozicija, kurią galima apžiūrėti rūmų požemiuose vaikštant specialiai įrengtais kabančiaisiais liepteliais: tai romėnų įkurto Barcino liekanos, esančios keli metrai žemiau dabartinio miesto gatvių lygio. Nemokamas lankymas pirmą mėnesio sekmadienį.
Placa del Rei, Barselona

CosmoCaixa mokslo muziejus
CosmoCaixa vienas iš labiausiai apdovanotų Barselonos muziejų, skirtas mokslui ir inovacijoms. Atvėręs duris 1981 m., tai buvo pirmasis interaktyvus muziejus Ispanijoje. Ekspozicija yra padalinta į šias sritis: geologinė siena, kurioje galite išvysti įvairias geologines struktūras, užtvindytas miškas, perteikiantis Amazonės miškų dvasią, eksperimentų salė, Planetariumas, kambariai, skirti vaikams. Muziejus nemokamas paskutinį mėnesio sekmadienį.
Teodor Roviralta, 47-51, Barselona

Geologijos muziejus (Museu de la Geologia)
Tai yra pirmasis muziejus Barselonos mieste, veikiantis nuo 1882 m. Muziejus pristato labai senas Europos naudingąsias iškasenas ir įspūdingus mineralus, pvz., didžiausią deimantą pasaulyje! Lankytojai gali mėgautis su šviesos efektais specialių mineralų salėje. Nemokamas lankymas pirmą mėnesio sekmadienį.
Parc de la Ciutadella, Metro: Arc de Triomf (L1), Barselona

Pikaso muziejus (Museu Picasso de Barcelona)
Pikaso muziejuje saugoma per 3000 šio žymaus menininko darbų, kurių tarpe – daugybė ankstyvosios jo kūrybos piešinių, paveikslų, keramikos dirbinių. Picasso muziejus yra viena iš labiausiai lankomų miesto vietų, nepraleiskite progos apsilankyti! Nemokamas lankymas pirmą mėnesio sekmadienį ir kiekvieną sekmadienį nuo 15 val.
C/ MONTCADA, 15-23, Barselona


Tekstilės muziejus (Museu Textil i d’Indumentaria)
Šis muziejus rodo tekstilės svarbą katalonų istorijoje. Eksponuojami drabužiai, kostiumai, aksesuarai nuo baroko iki šiandien. Nemokamas lankymas pirmą mėnesio sekmadienį.
Carrer de Montcada 12 – 14, Metro: Jaume I (L4), Barselona

Etnologijos muziejus (Museu Etnològic)
Šio muziejaus eksponuojama įdomi objektų ir artefaktų iš įvairių pasaulio kultūrų kolekcija. Nemokamas lankymas pirmą mėnesio sekmadienį.
Passeig Santa Madrona 16, Metro: Plaza España (L1 and L3), Barselona

Nacionalinis Katalonijos meno muziejus (Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC))
Įsikūręs Montjuïc kalno papėdėje, muziejus pristato didžiausią katalonų meno kolekciją pasaulyje. Ši svarbi meno galerija eksponuoja freskas, paveikslus, skulptūras, medžio raižinius ir kt. Nemokamas lankymas pirmą mėnesio sekmadienį.
Palau Nacional, Parc de Montjuïc, Metro: Plaza España (L1 and L3), Barselona


Barselonos katedra (Catedral de la Santa Creu i Sant Eulàlia)
Tai vienas iš didžiausių gotikos statinių Ispanijoje. Ji dar vadinama kankinės Eulalijos vardu. Architektų sąjungos pastato fasadą puošia Pablo Pikaso kūrinių motyvai. Jei užeisite į katedrą tarp 8:00 ir 12:45 val. arba 17:15 ir 20:00 val. – įėjimas Jums nieko nekainuos.
Pla de la Seu, Barselona

Gracia rajonas
Kiekvienas rajonas Barselonoje turi savų ypatybių, tačiau jos niekur nėra tokios ryškios kaip Gracia rajone. Čia gyvena nemažai menininkų, inteligentų. Įsikūrę daug lankytinų objektų, įmantrių parduotuvių, Gaudi projektuotų pastatų bei įstabios XIX a. architektūros. Rajone daug įvairaus dydžio aikščių ir kiekviena iš jų turi savo istoriją. Jei neužteks energijos aplankyti jų visų, rekomenduojame būtinai aplankyti Placa del Sol ir pasigrožėti jus supančia architektūra.
Gracia garsėja rengiamais gatvių festivaliais, rengiamais rugpjūčio pabaigoje. Šių švenčių metu kiekviena rajono gatvė rodo savo kūrybiškumą, rengia įspūdingus koncertus ir šou tam, kad laimėtų prizą. Šis šurmulys ypatingas ir svarbiausia – NEMOKAMAS.
Districto de Gracia, Barselona

Nemokami turai po Barseloną
Barselona – kupinas energijos miestas. Šią energiją galima justi visur – šurmuliuojančiose gatvėse, aikštėse, muziejuose ir nepakartojamoje architektūroje. 3 valandų turo metu jums bus atskleista be galo turtinga Barselonos istorija ir kultūra. Visą informaciją suteiks entuziastingi ir savo darbą išmanantys gidai.

De Santa Caterina prekybos centras
Spalvingas modernus XIX a. prekybos centras. Akį traukia vingiuotos formos spalvotomis plytelėmis dengtas pastato stogas.
Adresas: Avinguda de Francesc Cambó, Barselona

Modernios architektūros statiniai
Pasivaikščiokite moderniame rajone, kur galėsite apžiūrėti Gaudi kūrinius. Išvysite įspūdingą La Sagrada Família (Carrer de Mallorca 401) katedrą. Netoli yra pasaulio paveldo sąraše įrašytas Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau (Carrer de Cartagena 167). Netoli Casa Milà (Carrer de Provença 261-265) yra unikalus Casa Amatller (Passeig de Gràcia 41), modernistinis, gotikos ir olandų stiliaus mišinys su drakonų ir kitų fantastinių formų skulptūromis. Įėjimas mokamas, tačiau tikrai nenusivilsite šiuos gražius pastatus išvydę ir tik iš išorės. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Tai vienas iš labiausiai lankomų parodų centrų Barselonoje. Pastatas yra Raval rajone. OCCB čia organizuoja parodas, susitikimus, diskusijas, festivalius bei koncertus. Čia vyksta filmų ciklai, paskaitos. Skatinamos kurti  naujos technologijos. Pagrindinis OCCB tikslas – diskusijų ir minčių generavimas miesto ir viešosios erdvės tema. CCCB visuomenei siūlo susipažinti su jos veikla per dokumentus, leidinius, skaitmeninius failus, audiovizualinius darbus ir pan.
Nemokamas įėjimas pirmąjį kiekvieno mėnesio sekmadienį. (Carrer de Montalegre 5, Barselona)

El Raval gatvelė
Keliaudami El Raval gatvele netikėtai išvysite „Mapping Barcelona Public Art“ vadinamą vietą, kur rasite gausybę gatvės menininkų darbų. Pastatai išpuošti įvairiausiais akį traukiančiais piešiniais, trafaretais ir freskomis. Čia išvysite ir žymių autorių kūrinius: Peix, didžiulę žuvies skulptūrą, suprojektuotą Frank Gehrio; Roy Lichtenšteino 15 m aukščio skulptūrą bei Katalonijos menininko Antano Tapies paminklą Picasso atminimui pagerbti. Čia taip pat daug barų ir vintažinių drabužių parduotuvėlių.

Blusų turgus
Nemokamai pasižvalgysite, o gal dar ir kokį daikčiuką nusipirksite ar išsiderėsite Barselonos sendaikčių turguje.
Adresas: Plaça de les Glòries Catalanes, Barselona

Renginiai ir festivaliai
Barselonoje dažnai galima pasimėgauti nemokama muzika ar renginiais. Tai parke skamba džiazo muzika, tai netikėčiausioje vietoje praeiviams šoka flamenko, tai vaizduojamas modernusis menas.  Jei į Barseloną vykstate rugsėjo pabaigoje, būtinai sudalyvaukite festivalyje „Festes de la Mercè“. Čia skamba koncerto muzikos garsai, festivalyje maloniai džiugina šokantis jaunimas, akį traukia ugnies šou, akrobatų pasirodymai ir spalvoti paradai. Rugpjūčio mėnesį vyksta „Festa Major de Gràcia“. Prieš vykdami į Barseloną būtinai iš anksto pasidomėkite, ar tik tuo metu nevyksta koks festivalis.

Na, o jei Barselonoje pasidarė ankštoka, siūlome rinktis keliones traukiniais po Ispaniją.

FOTOGALERIJOS

BARSELONA. Jolantos nuotraukos iš kelionės į Barseloną ir jos apylinkes >
BARSELONA. Jurgitos nuotraukos iš atostogų Barselonoje ir Tossa de Mar >
BARSELONA. Akvilės nuotraukos iš romantiškos kelionės į Barseloną ir Sitges >


Jei žinai dar vietų Barselonoje, kuriose apsilankyti galima nemokamai, parašyk.

Gintarė :