X

Naujas keliavimo būdas – kruizai laivukais

Mėgstantiems atostogas praleisti su savo brangiausiu žmogumi, šeima, draugais, mėgautis lanksčiu atostogų grafiku, keliauti tik jums rūpimomis kryptimis, praleisti savaitgalį toli, vandens apsuptyje, keliauti ilgesnį laiką pristatome puikų keliavimo būdą – kruizas laivukais upėmis, kanalais, ežerais.

Kruizas laivukais – vienas geriausių būdų neskubant susipažinti su pasirinktu maršrutu, miestais ir miesteliais, stebėti besikeičiančius peizažus, ragauti ir uosti vietines gėrybes. Plaukiant Europos upėmis ir kanalais smagu žavėtis vaizdais, vykti į ekskursijas, išmesti inkarą svetingai kviečiančiose prieplaukose.

Beje, tai puikus pasirinkimas mėgstantiems keliauti savarankiškai. Nes jūs esate savo laivo kapitonas! Vairuojant laivukus nereikia jokios patirties – informaciją ir instrukcijas gausite atvykę į bazę. Laivukai lengvai vairuojami – kaip automobiliai, tik dar paprasčiau. Laivybos licenzija čia nereikalinga.

PATARIA SPECIALISTAI

Plačiau papasakoti apie keliones laivukais kalbiname kelionių agentūros „Zigzag Travel“ šios srities specialistę Liną Kirstukienę.

– Ar kruizai laivukais populiarūs?
Kruizai laivukais labai populiarūs Vakarų Europoje. Lietuviai šį keliavimo būdą dar tik pradeda atrasti. Tai ramus, romantiškas laiko leidimas neskubant plaukiant kanalais, upėmis, stebint besikeičiančius kraštovaizdžius, ragaujant vietos gėrybes, aplankant netoliese esančius lankytinus objektus.
– Kokie yra privalumai keliaujant laivukais?
Išsinuomoję laivuką jūs iš karto turite transporto priemonę ir nakvynės vietą vienoje vietoje. Laive taip pat turite virtuvėlę, laivukų bazėse galite išsinuomoti dviračius, įsigyti žvejybos licenzijas.
– Kokie kelionių maršrutai yra populiariausi?
Kaip rodo praktika, populiariausios šalys keliavimui laivukais yra Prancūzija ir Vokietija. Prancūzijoje rekomenduočiau rinktis Franš Kontė (Franche–Comte), Kamargo (Camargue) regionus. Dolė (Dole) miestas yra senoji Franš Kontė sostinė. Čia vieni gražiausių vandens kelių, didelis maršrutų pasirinkimas: Ronos (Rhône) kanalas, Vauban gynybiniai įtvirtinimai, žavingi kaimeliai ir turgavietės, nepakartojama laukinė gamta ir gyvūnija, gilūs slėniai. Galima plaukti Port sur Saone, Champigny-Les-Langres, Burgundijos kanalais ir kt.
– Ar lietuviai domisi kelionėmis laivukais po Europos kanalus ir upes?
Susidomėjimas yra, nes mūsų klientas ieško vis naujų kelionių krypčių, poilsio formų, naujų patirčių.
– Kokius galite pateikti pagrindinius patarimus planuojant kelionę laivukais?
Renkantis kruizo laivukais vietą visų pirma siūlyčiau nuspręsti, kokia transporto priemone keliausite iki starto vietos. Jeigu keliausite automobiliu, plaukimo bazes pasieksite patogiai. Jeigu skrisite lėktuvu, reikės pasirūpinti, kaip iš oro uosto nuvykti iki bazės. Laivą pasirinkti reikia pagal keliaujančiųjų asmenų skaičių. Laivukų bazėse pagal poreikius galima išsinuomoti dviračius, įsigyti žvejybos licenziją. Reikės nuspręsti ir dėl kelionės trukmės. Keliauti laivais galima savaitgalį, 3-4 dienas, visą savaitę. Kai kuriose bazėse yra galimybė rinktis kruizą į vieną pusę. Tuomet nereikės tuo pačiu maršrutu grįžti atgal.

ŠALYS IR MARŠRUTAI

Susidomėjus nauju keliavimo būdu svarbu išsirinkti, kur norėsite keliauti. Galima rinktis Angliją, Airiją, Belgiją, Italiją, Lenkiją, Olandiją, Prancūziją, Vokietiją, Škotiją ir netgi Portugaliją.

Anglija. Mėgstantiems istoriją ir tradicijas patiks kruizas laivuku Anglijoje. Plaukiant Temzės upe galima pasigrožėti didinga Vindzoro pilimi (Windsor Castle) ar Hamptono dvaro (Hampton Court) rūmais tiesiai iš laivo. Plaukiant pasroviui pasijusite lyg patekę į senovės laikus. Norfolko Broads yra natūralaus grožio oazė bei laukinių gyvūnų prieglauda. Tai vietovė, kurioje labai populiaru mėgautis atostogomis plaukiant kruiziniais laivukais.

Airija. Svaiginantys įspūdžiai, krištolinio skaidrumo ežerų ir upių vanduo, kerintis peizažas ir sodrios žalios spalvos kraštovaizdis – visa tai rasite Airijoje. Gražiosios Šanono (Shannon) ir Erno (Erne) upės bei jas supanti teritorija – tai puiki vieta smagiai pasiplaukioti laivuku ir susipažinti su apylinkėmis. Žvejyba ir golfas čia labai populiarios pramogos! Plaukiant šiomis upėmis rekomenduojama sustoti nuostabiuose kaimuose, apžiūrėti viduramžių bažnyčias ir apsilankyti vietiniuose baruose.

Belgija.Ši šalis garsėja ne tik šokoladu, alaus rūšių gausa ir nėriniais, tačiau puikiai tinka ir pasiplaukiojimui kruiziniais laivukais flamandų vandenyse, kurie išsiraizgę po šios nedidelės šalies kraštovaizdį. Belgijos maršrutai pažymėti daugybe objektų: nuo gausaus katedrų ir pilių sąrašo iki viduramžių miestų.

Italija. Čia smagu plaukioti Venecijos įlankoje ir į ją įtekančiomis upėmis, apžiūrėti ne tik dieviškąjį miestą ant vandens, bet ir Trevizą (Treviso), Padują (Padova), nusigauti beveik iki Triesto (Trieste). Pasiplaukiojimas Venecijos lagūna leis džiaugtis salomis ir kanalais; tuo pačiu galima grožėtis pačiu Venecijos miestu.

Lenkija. Mūsų kaimynai puikuojasi gražiaisiais Mozūrų ežerais, kurie yra tikras gamtos stebuklas. Čia daugiau nei 2000 tarpusavyje susipynusių ežerų, viską supa sodri ir nepaliesta gamta. Mozūrų ežerai – ideali vieta žvejybai. Plaukiant laivukais galima žvejoti, nes čia gausu lašišų, šamų bei kitų rūšių žuvų. Keliaujantys į Lenkijos širdį atras ir istorinių vietų.

Olandija. Čia yra begalė maršrutų įvairiomis kryptimis grįžtant į pradinį punktą. Jų trukmė – 1-2 savaitės, atstumas – 200-300 km. Pasisvečiavus Amsterdame galima leistis į kruizą laivuku ir apžiūrėti sūrių miestus Gaudą (Gouda) ir Edamą (Edam), apsilankyti Utrechte (Utrecht) arba nuplaukti kanalais iki Alkmaro (Alkmaar).

Prancūzija. Ši šalis turi plačiausią maršrutų pasirinkimą pasiplaukiojimams kruiziniais laivukais. Galima rinktis net iš 18 vietų. Vienas populiariausių – Midi kanalas (Canal du Midi) Pietų Prancūzijoje. Tai seniausias Europos vandens kelias nuo Atlanto iki Viduržemio jūros. Prancūzijoje įspūdinga ir Lo (Lot) upė, vingiuojanti per pietvakarių Prancūziją. Pasirinkus bet kurį Prancūzijos regioną pasiplaukiojimams atostogas nuspalvins puikus vynas, gurmaniška virtuvė, gražūs kraštovaizdžiai, istoriniai objektai.

Portugalija. Čia kruizai laivukais galimi 365 dienas per metus. Tai reiškia, kad galima leistis į nuotykius net ir žiemą ar švęsti žiemos šventes – Kalėdas, Naujuosius Metus – plaukiant laivukais. Čia laukia garantuotos saulės vonios 300 dienų per metus. Grande Lago ežere galima mėgautis maudynėmis ežere, žvejyba, nardymu. Mėgstantiems tyrinėti istorines vietas rekomenduojama apsilankyti Alentežo (Alentejo) regione ir susipažinti su regiono papročiais ir tradicijomis.

Vokietija. Pasiplaukiojimas šalies šiaurės rytuose privers pasinerti į praėjusios epochos aristokratišką gyvenimą. Pasiplaukiojimai laivukais švarių ežerų ir Meklenburgo upės keliais labai populiarūs. Plaukiant Meklenburgo upe, visą maršrutą lydi ir didingos paežerių pilys – Šverino (Schwerin), Reinsbergo (Rheinsberg), Furstenbergo (Furstenberg) ir Neustrelitso (Neustrelitz).

Škotija. Didingų kalnų šlaituose ir aukštumose, kiek akis gali aprėpti nuostabaus grožio peizažus, driekiasi Kaledonijos (Caledonian) kanalas.

TECHNINĖ INFORMACIJA

Sezoniškumas. Keliauti kruiziniais laivukais palankiausias laikas visose šalyse – nuo pavasario iki rudens. Tačiau žiemos atostogas galima praleisti plaukiant laivukais Portugalijoje, nes čia ištisus metus yra palankus oras tokioms išvykoms.

Kalba. Atvykus į laivukų bazę bet kurioje šalyje visą reikiamą informaciją ir instruktažą galima gauti anglų kalba arba vietine tos šalies kalba.

Laivų inventorius ir įranga. Laivukai yra pilnai įrengti, kad kelionė būtų komfortiška. Laivukų viduje stilingas dekoras ir patogūs baldai, lengvas ir erdvus interjeras. Visuose laivuose yra elektra, šildymas, radijas, CD grotuvas, kajutėse yra patalynė, rankšluosčiai, užuolaidos, virtuvėlėje yra šaldytuvas, viryklė, virtuvės indai ir stalo įrankiai. Yra visos apsaugos, reikalingos švartuojantis, gelbėjimosi liemenės, žemėlapiai, laivo dokumentacija.

Švartavimas. Laivukus galima švartuoti bet kuriose kanalų arba upių pakrantėse. Yra keli apribojimai, kur neleidžiama švartuotis – tai privačios teritorijos. Tačiau daugelyje vietų prisišvartuoti galima ir nemokamai. Jei norite daugiau komforto, galima švartuotis privačiose prieplaukose už papildomą mokestį (į jį įskaičiuota elektros energija, vanduo ir kt). Kainos gali skirtis priklausomai nuo vietos.

Ką turėti su savimi. Keliaujant laivukais rekomenduojama avėti neslidžią avalynę, turėti guminius batus, odines arba sodininko pirštines (jos praverčia spyną prirakinant prie lyno). Su savimi patartina turėti mažus, minkštus kelionės lagaminus, kad būtų galima paprasčiau laikyti laive.
Galima vežtis maistą su savimi, tačiau yra nemažai parduotuvių arti bazės, lengvai pasiekiamos automobiliais, galima iš anksto užsisakyti maisto ruošinius pakuotėse arba apsipirkti pakeliui esančiuose miesteliuose.
Rekomenduojama turėti žiūronus paukščiams ir laukiniams gyvūnams stebėti, žibintuvėlį, drabužius visoms oro sąlygoms, apsaugos priemones nuo saulės, nes vandens paviršiuje galima labai lengvai įdegti. Reikėtų turėti tualeto ir higienos reikmenų. Valymo priemones galima patiems atsivežti arba juos užsisakyti papildomai.

Gyvūnai. Jei esate linkę keliauti su savo augintiniais, į laivukus galite pasiimti ne daugiau kaip 2 naminius gyvūnėlius už papildomą mokestį.

KAINOS IR MOKESČIAI

Nuomos kainos. Laivukų nuomos kainos priklauso nuo modelio, laivuko dydžio, maršruto, pasirinktos kelionės trukmės. Kainos prasideda Airijoje nuo 189 EUR/3-5 nakvynės, nuo 480 EUR/7-14 nakvynių, Anglijoje nuo 229 EUR/3-5 nakvynės, nuo 582 EUR/7-14 nakvynių, Vokietijoje nuo 230 EUR/3-5 nakvynės, nuo 656 EUR/7-14 nakvynių, Prancūzijoje nuo 242 EUR/3-5 nakvynės, nuo 612 EUR/7-14 nakvynių, Belgijoje nuo 261 EUR/3-5 nakvynės, nuo 659 EUR/7-14 nakvynių, Olandijoje nuo 270 EUR/3-5 nakvynės, nuo 684 EUR/7-14 nakvynių, Škotijoje nuo 284 EUR/3-5 nakvynės, nuo 810 EUR/7-14 nakvynių, Italijoje nuo 457 EUR/3-5 nakvynių, nuo 1109 EUR/7-14 nakvynių, Lenkijoje nuo 530 EUR/3-5 nakvynės, nuo 1765 EUR/7-14 nakvynių, Portugalijoje nuo 636 EUR.

Degalai. Jūs gaunate laivą su pilnu degalų baku. Pasirinkus įprastą maršrutą degalų užteks visai kelionei. Už degalus reikia mokėti papildomai. Prieš kelionę būsite informuoti, kiek kainuoja valanda plaukimo laivu arba 1 litras degalų. Visa tai priklauso nuo šalies, nes jos turi skirtingus skaičiavimus. Prieš išvykstant paliekamas kuro depozitas. Po kelionės paskaičiuojamos kuro sąnaudos ir arba tenka primokėti arba neišnaudoto depozito dalis grąžinama.
Vidutinė degalų kaina Europoje 1 val. plaukimui yra 8 – 14 EUR. Pasirinkus savaitės trukmės plaukiojimą laivais kuro depozitas gali būti 220 EUR.

Laivo draudimas. Laivukų kompanijos skatina visus elgtis atsargiai. Siekiant apsisaugoti nuo nenumatytų išlaidų per neatsargumą ar kt., reikalingas draudimas. Galima rinktis negrąžinamą draudimo variantą, kurio kaina gali būti 95 – 240 EUR, arba grąžinamą, kurio kaina gali būti 1175 – 2250 EUR. Suma sumokama atvykus į bazę, ji visa grąžinama, jeigu laivo įranga nesugadinta, niekas nepamesta, nepadaryta žala tretiesiems asmenims. Nepamirškite ir patys apsidrausti kelionės draudimu https://blog.zigzag.lt/kelioniu-draudimas-keliaujantiems-i-uzsieni/.

Vienos krypties mokestis. Yra daugybė maršrutų, kuriuos pasirinkus galima plaukti tik į vieną pusę. Priemoka už plaukimą viena kryptimi yra 75 – 250 EUR.

Gyvūnai. Jeigu norite veštis su savimi ir gyvūną, už jį papildomai reikės sumokėti 45 EUR.

Uosto mokesčiai. Keliaujant Italijoje, Venecijos regione, dauguma uostų yra mokami, savaitei kainuoja 80 EUR, trumpam sustojimui 50 EUR.

Papildomos paslaugos. Keliaujant laivukais galima užsisakyti papildomas paslaugas už papildomą mokestį. Užsisakyti paslaugas galima rezervuojant laivą, o susimokėti už jas reikės vietoje.
– Paprastai atvykimas į laivą yra nuo 16 val., o grąžinimas paskutinę dieną – 9 val. ryte. Galima užsisakyti ankstyvą atvykimą (11-14 val.) ir vėlyvą išvykimą (iki 12 val.). Ši paslauga papildomai kainuoja ~ 85 EUR.
– Maisto krepšelis laive (alyvuogių aliejus, vienkartiniai virtuviniai rankšluosčiai, aliuminė folija, druska ir pipirai, kava, kruasanai, sviestas, pienas, duona, cukrus, džemas, sausainiai, 2 buteliai vyno, 1 butelis Coco Colos, traškučiai, 6 skardinės alaus, 1 butelis limonado, 6 buteliai vandens, 1 butelis sulčių, riešutai). Ši paslauga papildomai kainuoja ~ 60 EUR.
– Ekologiškų valiklių rinkinys ~ 12 EUR.
– Laivo valymas. Jeigu paskutę atostogų dieną nenorite valyti laivo, galima užsisakyti valymo paslaugą. Priklausomai nuo laivo dydžio ji kainuoja 75 – 145 EUR.
– Dviračių nuoma. Pagrindinėje laivybos bazėje galima išsinuomoti dviračius, kuriuos kartu su savimi laivukuose gabensitės visą kelionės laikotarpį. Dviračio nuoma savaitei yra 46 – 56 EUR suaugusiam, 35 EUR vaikui.
– Kepsninės nuoma savaitei 70 EUR.
– Mėgėjams žvejams yra siūloma įsigyti žvejybos licenziją, kuri kainuoja ~ 30 EUR ir galioja 15 dienų (Prancūzijoje). Šią licenziją galima įsigyti nuvykus į bazę arba artimiausioje žvejybos parduotuvėje. Įrangą klientai turi patys arba nusiperka.
Yra bazių (Airija, Švedija, Lenkija), kur galima priplaukus tam tikrą vietą su laivuku jį palikti ir sėsti į motorinę valtį bei plaukti į žvejybos vietas ir užsiimti rimta žvejyba. Tokie žvejybos paketai (licenzija ir motorinės valties nuoma) yra brangesni ir gali kainuoti 70-150 EUR.
– Wifi – 3G mini routeris. Savaitės kaina yra 42 EUR.
– Dovanų krepšelis. Jeigu yra proga, švenčiate gimtadienį, galima iš anksto užsisakyti gražiai įpakuotą dovanų krepšelį su vietinėmis regiono gėrybėmis. Tai puikus būdas pažymėti ypatingą progą. Krepšelio kaina 70 EUR.

KELIONĖS PAVYZDYS

Pateikiame kelionės kruiziniais laivukais pavyzdį. Pasirenkame maršrutą Prancūzijoje, Bretanėje (Brittany). Bretanė gerai žinoma dėl linksmybių pajūryje, tačiau šis regionas labai tinkamas ir savarankiškoms kelionėms laiveliais. Čia galima plaukti Erdre, Vilaine upėmis, Nantes – Brest kanalu.

Pirmiausiai reikia nuvykti į Prancūziją. Tą galima padaryti keliaujant savo transportu – taip galėsite vykti tiesiai iki laivų bazės. Jei nenorite ilgos kelionės automobiliu, galima skristi lėktuvu į Paryžių. Čia sėsti į traukinį (~2.30 val. kelionė) arba nuomotą automobilį ir vykti iki laivukų bazės, įsikūrusios Suce sur Erdre netoli Nantes. Keliaujantiems automobiliu prie bazės palikti transporto priemonę galima stovėjimo aikštelėse už atitinkamą kainą.

Atvykus į Bretanę galima rinktis maršrutą iš plačios pasiūlos. Bretanė – tai stebuklų ir paslapčių regionas, turtingas savo tradicijomis. Vandens keliai skirti maloniam kruizui (jūros gėrybės, tradicijos, krepas, tradicinis sidras). Dėka savo spalvingo kraštovaizdžio ir tradicijų Bretanė yra puiki vieta praleisti atostogas plaukiojant nuo pavasario iki rudens.
Plaukiant kanalu nuo Nantės ir Bresto stebina istorinės vertybės ir ryškūs kraštovaizdžiai, vandenyje atsispindinti didinga Josselin pilis, Malestroit miestelio XV a. pastatai, Gacilly amatininkų kaimelis, Redone įsikūręs 832 m. atrastas Blain tradicinės dailės muziejus.
Plaukiant Vilaine upe galima pasiekti Bretanės sostinę Rennes – laikas neprailgs, nes tuo metu galėsite grožėtis pilimis ir jų architektūra.

Keliaujant Bretanėje galima rinktis tokius kelionių variantus:
– Savaitgalio (2 dienų) kelionė
Maršrutas I: Suce sur Erdre – Nantes – Suce sur Erdre (76 km – 12 šliuzų – 15 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių (Bretanės kunigaikščių pilis ir kt.), galima užsiimti žvejyba, yra maudynių vietų.
Maršrutas II: Suce sur Erdre – Blain – Suce sur Erdre (70 km – 20 šliuzų – 14.30 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių (Blain La Groulais pilis ir kt.), galima užsiimti žvejyba, yra maudynių vietų, įvairių takų nuo uosto.
– Mažoji savaitė
Maršrutas I: Suce sur Erdre – Guenrouët – Suce sur Erdre (114 km – 30 šliuzų – 24.30 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių, (Blain La Groulais pilis ir kt.), galima užsiimti žvejyba, yra maudynių vietų, įvairių takų nuo uosto, galima aplankyti Kerisac sidro gamyklą.
Maršrutas II: Suce sur Erdre – Glénac (93 km – 17 šliuzų – 20.25 val.). Kelionės praplaukiama 17 pilių, (Blain La Groulais pilis ir kt.), galima aplankyti Kerisac sidro gamyklą, pasigrožėti Erdre pelke. Galima žvejoti, yra maudymosi vietų, įvairių takų nuo uosto, rengiamos ekskursijos į Abbey arba Calvairiennes vienuolynus.
– 1 savaitės kelionė
Maršrutas I: Suce sur Erdre – La Gacilly – Suce sur Erdre. (194 km – 36 šliuzai – 36.30 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių, (Blain La Groulais pilis ir kt.), galima aplankyti Kerisac sidro gamyklą, galima žvejoti, yra maudymosi vietų, įvairių takų nuo uosto. Redone vykdomos ekskursijos į Abbey arba Calvairiennes vienuolynus bei muziejus. La Gacilly mieste yra SPA centras, Trehat kryžius, amatininkų kaimeliai.
Maršrutas II: Suce sur Erdre – Nantes – Glénac (135,5 km – 17 šliuzų – 27 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių, Nantes galima apžiūrėti garsųjį Erdre namą, Bretanės kunigaikščių pilį. Quiheixe – pasižvalgyti po Erdre pelkę, galima aplankyti Kerisac sidro gamyklą, yra įvairių takų nuo uosto, Redone rengiamos ekskursijos į Abbey arba Calvairiennes vienuolynus bei muziejus. La Gacilly mieste yra SPA centras, Trehat kryžius, amatininkų kaimeliai.
Maršrutas 3: Suce sur Erdre – La Roche Bernard – Sucé sur Erdre (226 km – 32 šliuzai – 37 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių. Bout de Bois yra sustojimo vieta, kur galima žvejoti bei maudytis. Šios kelionės metu Guenrouet galima aplankyti Kerisac sidro gamyklą, Redone vyksta ekskursijos į Abbey arba Calvairiennes vienuolynus bei muziejus. La Roche Bernarde regione yra senasis Port miestelis, jame galima aplankyti Vilaine jūrų muziejų, bičių namus, dirbtuvėles senamiestyje.
Maršrutas IV: Suce sur Erdre – Messac – Suce sur Erdre (250 km – 34 šliuzai – 43 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių, Bout de Bois yra sustojimo vieta, kur galima žvejoti bei plaukioti. Šios kelionės metu Guenrouet galima aplankyti Kerisac sidro gamyklą, Redone vyksta ekskursijos į Abbey arba Calvairiennes vienuolynus bei muziejus. Guipry ir Messac miestuose verta aplankyti „Notre-Dame-de-Bon-Port“ koplyčią bei Lohéac automobilių dvarą.
– 2 savaičių kelionė
Maršrutas I: Suce sur Erdre – Redonas – Rennes – Suce sur Erdre (334 km – 58 šliuzai – 60.30 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių, Rene Sent Pjero katedra, Bretanės muziejus. Redone vyksta ekskursijos į Abbey arba Calvairiennes vienuolynus bei muziejus.
Maršrutas II: Suce sur Erdre – Redonas – Josselin – Suce sur Erdre (268 km – 60 šliuzų – 54 val.). Kelionės metu praplaukiama 17 pilių, Redone vyksta ekskursijos į Abbey arba Calvairiennes vienuolynus bei muziejus. Melestoite lankomi objektai – bažnyčia, Anglers muziejus, malūnininkų dirbtuvėlės. Josseline galima aplankyti lėlių muziejų, Josselin pilį, Notre- Dame du Roncier baziliką.
Keliaujant šiais maršrutais galima rinktis iš 4 kruizinių laivelių modelių. Mažiausias keliautojų skaičius 2, didžiausias – 10 keliautojų.

Pabaigę kruizą laivuku grįžtate namo taip, kaip ir atvykote – automobiliu arba traukiniu bei lėktuvu.

FOTOGALERIJA

KRUIZAS LAIVUKAIS. Kelionių agentūros „Zigzag Travel“ konsultantės Linos viešnagė Prancūzijoje ir kruizų laivukais infoturas >

Susidomėjote? Jei norėtumėte leistis į kruizą laivukais, susisiekite su „Zigzag Travel“ konsultante Lina el.p. linak@zigzag.lt ir ji padės jums suorganizuoti nepamirštamas atostogas.

Gintarė :