X

Kerintis Šveicarijos žavesys

Šveicarija yra kvapą gniaužiančių kraštovaizdžių, žavių miestų ir nepakartojamo gamtos grožio šalis. Įsikūrusi Alpių kalnų apsuptyje, ši vaizdinga šalis siūlo daugybę įspūdžių keliautojams, ieškantiems nuotykių, ramybės ar kultūrinio pažinimo. Šveicarija – tai vieta, kuri niekada nesiliauja žavėti atvykstančiųjų širdžių: nuo kalnų viršūnių iki ramių ežerų ir vaizdingų kaimelių. Prisijunkite prie mūsų ir leiskitės į kelionę po kerinčius Šveicarijos kampelius.

Didingi kalnai ir įspūdingi kraštovaizdžiai

Šveicarija garsėja didingais kalnais, kurie sukuria nuostabų šalies kraštovaizdžio foną. Šveicarijos Alpės – tai atradimų ir nuostabių vaizdų oazė mėgstantiems aktyvų poilsį gamtoje. Čia galima užsiimti įvairiomis veiklomis – nuo slidinėjimo ir snieglenčių sporto žiemą iki žygių pėsčiomis ir alpinizmo vasarą. Keliaukite į tokius žymius regionus kaip Jungfrau, kuriame yra garsiosios Eigerio, Möncho ir Jungfrau kalnų viršūnės, arba keliaukite į Zermattą ir grožėkitės įkvepiančiu Matterhornu. Jei norite pasimėgauti ramesniu laisvalaikiu, važiuokite traukiniu „Glacier Express“, kuris vingiuoja per Alpes ir siūlo panoraminius snieguotų viršūnių, vešlių slėnių ir senovinių Alpių kaimelių vaizdus.

Ramūs ežerai ir žavūs miesteliai

Šveicarija nusėta tyrais ežerais, kurie suteikia ramybės ir tylos bei kvapą gniaužiančių reginių. Ženevos ežeras, įsiterpęs tarp Alpių ir Juros kalnų, yra vienas didžiausių ežerų Europoje ir yra populiari vieta vandens sporto entuziastams bei aktyvaus laisvalaikio mėgėjams. Patyrinėkite vaizdingus Ženevos ežero pakrantėse įsikūrusius miestelius, tokius kaip Montrė ir Lozana, garsėjančius žavinga architektūra, aktyvia kultūrine veikla ir gardžia virtuve. Arba keliaukite į vaizdingą Liucernos miestą, įsikūrusį ant Liucernos ežero kranto, kur galite pasivaikščioti istoriniu Koplyčios tiltu, aplankyti žymųjį Liūto paminklą ir apžiūrėti viduramžių senamiestį.

Kultūriniai ir kulinariniai malonumai

Šveicarija – tai kultūrų katilas, kuriame atsispindi kaimyninių šalių – Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos – įtaka virtuvei, architektūrai ir papročiams. Pasimėgaukite šalies kulinarinėmis gėrybėmis – nuo tradicinių šveicariškų patiekalų, tokių kaip fondiu ir rakletė, iki tarptautinių patiekalų, kuriems įtaką padarė įvairūs šalies gyventojai. Ciuricho ir Berno miestuose aplankykite gyvybingus maisto turgus, kuriuose galite paragauti vietinių sūrių, šokolado ir šviežiai iškeptos duonos. Paragaukite šveicariško vyno arba pasimėgaukite gaivinančia pinta vietinio alaus.

Miestų rafinuotumas ir istorinis paveldas

Šveicarijos miestuose dera urbanistinis rafinuotumas ir istorinis žavesys, todėl jie yra gyvybingi kultūros, prekybos ir kūrybiškumo centrai. Pažinkite kosmopolitišką Ciuricho miestą su pasaulinio lygio muziejais, galerijomis ir prekybos rajonais arba pasivaikščiokite į UNESCO sąrašą įtraukto Berno senamiesčio grindinio gatvelėmis, kuriose stovi viduramžių įžymybės, tokios kaip Zytglogge laikrodžio bokštas ir didinga Berno katedra. Atraskite Ženevos kultūrinę įvairovę: čia įsikūrę tarptautinės organizacijos, diplomatinės atstovybės ir daugiakultūriniai rajonai, arba pasinerkite į viduramžių žavesį Bazelio mieste, garsėjančiame savo menu ir architektūra.

Ciurichas: kultūra, prekyba ir menai

Senamiestis: patyrinėkite senamiestį, kuriame siauromis grindinio gatvelėmis vingiuoja viduramžių pastatai, žavios aikštės ir šimtametės bažnyčios. Nepraleiskite tokių įžymybių kaip Grossmünsterio ir Fraumünsterio bažnyčios, garsėjančios įspūdinga architektūra ir nuostabiais vitražais. Pasivaikščiokite po gyvybingą Niederdorfo rajoną, kuriame gausu parduotuvėlių, jaukių kavinių ir šurmuliuojančių barų.

Bahnhofstrasse: apsipirkinėkite iki paryčių Bahnhofstrasse – vienoje iš išskirtiniausių pasaulyje gatvių, kurioje gausu prabangių butikų, dizainerių prekių ženklų ir aukščiausios klasės universalinių parduotuvių.
Pakeliui pasigrožėkite elegantiška architektūra ir istorinėmis įžymybėmis, tarp jų – ikoniška Ciuricho Hauptbahnhof (pagrindinė traukinių stotis) ir Bahnhofstrasse fontanas.

Ciuricho ežeras: atsipalaiduokite ir pailsėkite Ciuricho ežero pakrantėje, nuo kurios atsiveria nuostabūs miesto panoramos ir aplinkinių Alpių vaizdai. Neskubėdami plaukite laivu arba išsinuomokite irklentę ar baidarę ir tyrinėkite krištolo skaidrumo vandenis bei mėgaukitės ežero ramybe.

Šveicarijos nacionalinis muziejus: pasinerkite į Šveicarijos istoriją ir kultūrą nacionaliniame muziejuje, įsikūrusiame įspūdingame neogotikiniame pastate netoli pagrindinės traukinių stoties. Susipažinkite su gausiomis muziejaus kolekcijomis, kurias sudaro artefaktai, meno kūriniai ir eksponatai, apimantys laikotarpį nuo priešistorinių laikų iki šių dienų.

Uetlibergo kalnas: pabėkite nuo miesto šurmulio žygiuodami pėsčiomis arba važiuodami vaizdingu traukiniu į Uetlibergo kalną – vietinį Ciuricho kalną, nuo kurio atsiveria miesto, ežero ir aplinkinių Alpių panorama.
Naršykite pėsčiųjų takus, pasimėgaukite pikniku nuostabios gamtos apsuptyje arba tiesiog atsipalaiduokite ir pasigrožėkite kvapą gniaužiančiais vaizdais nuo viršūnės.

Ciuricho opera: gėrėkitės pasaulinio lygio operos, baleto ir klasikinės muzikos spektakliais Ciuricho operos teatre, garsėjančiame stulbinančia architektūra ir aukščiausio lygio pasirodymais.

Ženeva: kultūra ir diplomatija

Ženevos ežeras: vienas didžiausių ežerų Europoje, iš kurio pakrantės atsiveria kvapą gniaužiantys vandens ir aplinkinių Alpių vaizdai. Pasivaikščiokite ežero promenada, pasimėgaukite pikniku viename iš ežero parkų arba leiskitės į apžvalginį kruizą laivu ir apžiūrėkite ežerą bei žavius pakrantės kaimelius.

Grožėkitės ikoniškuoju fontanu Jet d’Eau – vienu iš labiausiai atpažįstamų miesto simbolių, kuris iš Ženevos ežero vidurio 140 metrų į orą purškia vandenį. Nufotografuokite šį įspūdingą fontaną iš įvairių ežero pakrantėje esančių apžvalgos aikštelių arba plaukite laivu, kad iš arti pamatytumėte jo didingą grožį.

Senamiestis: apžiūrėkite žavų Ženevos senamiestį – siaurų gatvelių, viduramžių pastatų ir šimtmečius skaičiuojančių istorinių paminklų labirintą. Atraskite architektūros perliukus, tokius kaip Švento Pjero katedra, kurioje protestantų reformacijos metu pamokslavo Jonas Kalvinas, ir Maison Tavel, seniausias Ženevos namas-muziejus.

Tarptautinių organizacijų būstinės: Ženeva dažnai vadinama „taikos sostine“, nes ji yra svarbus tarptautinės diplomatijos centras ir daugelio tarptautinių organizacijų, įskaitant Jungtinių Tautų biurą Ženevoje ir Tarptautinį Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio muziejų, būstinė.
Apsilankykite Tautų rūmuose – Jungtinių Tautų Europos būstinėje – ir susipažinkite su jų veikla, apžiūrėkite gražiai sutvarkytą teritoriją ir įspūdingą posėdžių salę.

Muziejai: pasinerkite į turtingą Ženevos kultūros paveldą daugybėje muziejų ir kultūros institucijų, pavyzdžiui, Meno ir istorijos muziejuje (Musée d’Art et d’Histoire), kuriame sukaupta gausi tūkstančius metų skaičiuojanti meno kolekcija. Neapeikite Patek Philippe muziejaus, skirto laikrodžių gamybos menui, arba Gamtos istorijos muziejaus, kuriame galite apžiūrėti eksponatus apie laukinę gamtą, geologiją ir biologinę įvairovę.

Ramiai pasivaikščiokite Quai du Mont-Blanc – vaizdinga promenada su elegantiškais viešbučiais, restoranais ir kavinėmis, iš kurios atsiveria Ženevos ežero panorama.

Bernas: Šveicarijos sostinė

Senamiestis: apžiūrėkite į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtrauktą Berno senamiestį – vieną geriausiai išsilaikiusių viduramžių miestų Europoje su siauromis grindinio gatvelėmis, istoriniais pastatais ir žaviomis aikštėmis. Pamatykite kultinį Zytglogge laikrodžio bokštą, XV a. gotikinę katedrą ir viduramžių pasažus, vadinamus „Lauben“, kuriuose dabar įsikūrę butikai, kavinės ir amatininkų parduotuvės.

Apsilankykite lokių parke (Bärenpark) – unikaliame miesto draustinyje, įsikūrusiame ant Aare upės kranto, kur natūralioje aplinkoje galima stebėti Berno meškas. Sužinokite apie ilgametį miesto ryšį su šiais gyvūnais greta esančioje „meškų duobėje“, kurioje jos gyvena nuo XVI a.

Pasigrožėkite įspūdingais Bundeshaus – Šveicarijos federaliniais rūmais, kuriuose įsikūrusi Šveicarijos federalinė vyriausybė ir parlamentas.

Pabėkite nuo miesto šurmulio ir atsipalaiduokite ramioje Rosengarten – nuostabaus rožių sodo, įsikūrusio ant kalvos viršūnės, iš kurios atsiveria Berno senamiestis, aplinkoje.

Aplankykite Einšteino namus – buvusią legendinio fiziko Alberto Einšteino rezidenciją, kurioje jis gyveno Berne.
Apžiūrėkite nedidelį butą – muziejų, kuriame eksponuojami daiktai iš jo gyvenimo ir darbo.

Šveicarija – tai vieta, patraukli visų pomėgių keliautojams, siūlanti įvairius potyrius nuostabaus grožio gamtos ir turtingo kultūros paveldo apsuptyje. Šveicarija žada nepamirštamą kelionę, tad susikraukite lagaminus ir leiskitės į pažintinę kelionę po šią kerinčią šalį Europos širdyje.

Kelionių į Šveicariją ieškokite čia

Lina :