X

Kataras: Artimųjų Rytų perlas

Arabijos pusiasalio šiaurės rytinėje pakrantėje įsikūręs Kataras yra žavinga senovės tradicijų ir šiuolaikinių stebuklų sintezė. Ši nedidelė, bet turtinga šalis vilioja keliautojus spindinčiais dangoraižiais, tyrais paplūdimiais ir turtingu kultūros paveldu. Nuo triukšmingų Dohos gatvių iki ramių dykumos kraštovaizdžių – Kataras siūlo daugybę įspūdžių drąsiems keliautojams. Prisijunkite prie mūsų ir leiskitės į kelionę, kurios metu atskleisime šio paslėpto Artimųjų Rytų perlo lobius.

 

Doha: kontrastų miestas

Kataro širdis Doha yra dinamiškas metropolis, kuriame tradicijos dera su naujovėmis. Aukšti dangoraižiai driekiasi greta istorinių paminklų ir triukšmingų turgų. Pažintį su miestu pradėkite nuo apsilankymo žymiojoje Kornišėje (Corniche) – vaizdingoje pakrantės promenadoje, iš kurios atsiveria nuostabūs Arabijos įlankos vaizdai. Pasivaikščiokite palmėmis apsuptu bulvaru, neskubėdami plaukite laivu-dugu arba tiesiog atsipalaiduokite ir stebėkite kas dedasi aplinkui.

Apsilankymas Dohoje neapsieina be pažinties su jos kultūros perlais, pavyzdžiui, Islamo meno muziejumi. Šiame architektūros šedevre, kurį suprojektavo garsus architektas I. M. Pei, saugoma didžiulė 1400 metų islamo meno kolekcija. Vaikščiokite po galerijas ir grožėkitės išskirtiniais eksponatais, įskaitant keramiką, tekstilę ir rankraščius.

Norėdami susipažinti su turtingu Kataro paveldu, keliaukite į triukšmingą Souq Waqif. Paklaidžiokite alėjų labirinte, pilname gyvybingų prekystalių, kuriuose prekiaujama viskuo – nuo prieskonių ir kvepalų iki tradicinių drabužių ir rankdarbių. Ragaukite vietinių skanėstų gyvybinguose restoranuose ir kavinėse arba tiesiog pasinerkite į atmosferą, kai gatvės artistai linksmina praeivius.

Už miesto ribų: nuotykiai dykumoje

Ištrūkite iš miesto šurmulio ir leiskitės į laikui nepavaldų Kataro dykumos kraštovaizdžio grožį. Vos kelios minutės kelio automobiliu nuo Dohos driekiasi nuostabios Vidinės jūros smėlio kopos, vietinių vadinamos Khor al Adaid. Įveikite smėlio kopas 4×4 automobiliais arba leiskitės į kupranugarių safarį ir keliaukite per banguojantį smėlį kaip beduinų klajokliai.

Kai saulė nusileis už dykumos, stebėkite stebuklingą tradicinio arabiško saulėlydžio reginį. Atsipalaiduokite dykumos stovykloje, kur galėsite pasimėgauti puikia BBQ vakariene, šišos rūkymu ir pasidžiaugti tradiciniu arabų svetingumu. Drąsesni keliautojai gali išbandyti savo jėgas leisdamiesi nuo kopų smėlio lentomis arba vykti į jaudinantį naktinį dykumos safarį po mėnulio apšviestu dangumi.

Įstabūs paplūdimiai

Pabėkite į idiliškas Kataro salas ir atraskite tyrų paplūdimių ir krištolo skaidrumo vandens pasaulį. Pasimėgaukite įvairiomis vandens sporto pramogomis: plaukiokite baidarėmis ir irklentėmis, nardykite tarp gyvybingų koralinių rifų, kuriuose knibždėte knibžda jūros gyvių.

Gamtos entuziastai gali tyrinėti Al Thakiros mangrovių miškus, kuriuose galima stebėti paukščius. Plaukite vingiuotais vandens keliais tradiciniu laivu dhow ir grožėkitės įvairia augalija ir gyvūnija.

Kataras – nuo spindinčių dangoraižių Dohoje iki nepaliestų paplūdimių ir dykumos kraštovaizdžio – siūlo kerintį kultūros paveldo, gamtos grožio ir šiuolaikinės prabangos derinį. Nesvarbu, ar tyrinėjate pulsuojančias sostinės gatves, leidžiatės į dykumos safarį, ar ilsitės nuošalioje saloje, Kataras žada nepamirštamą kelionę, kupiną nuotykių, atradimų ir svetingumo kaip niekas kitas. Taigi susikraukite lagaminus ir leiskitės užburiami šio įspūdingo krašto.

Kelionių į Katarą ieškokite čia.

Lina :