X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Įspūdžiai iš Palangos Anglijoje

Skrydis buvo sėkmingas, lagaminus gavom iš karto (slapta gabentų dešrų neatėmė). Kadangi traukinių ir metro stotys čia šimtametės, tai važiuojančių laiptelių lagaminams buvo neverta tikėtis. Gerokai pasportavom su savo 20kg sveriančiais lagaminais laipiodami aukštyn žemyn ir vos spėdami įšokti ten, kur mums reikia. Bet šiaip manau, kad atvykimas šįsyk praėjo sklandžiai.

Taigi, susiradom traukinių stotį ir kiekvienas susimokėjęs po beveik 24 svarus (šiek tiek daugiau nei 90Lt) iš Londono pajudėjom link minėtojo Worthing. Kelionė nebuvo labai ilga, ne daugiau poros valandų. Pro langus liejosi nuostabūs gamtovaizdžiai, kol galų gale pasirodė ir jūra.
Pasirodo miestelis yra pačiuose Anglijos pietuose, įsikūręs pakrantėje. Tikriausiai galėčiau palyginti su Palanga, nes čia yra ilgas medinis tiltas su teatro sale ir restoranu pakrantėje, lošimo automatais vaikams tilto viduryje ir dar vienu restoranu tilto gale. Grynai kurortinis miestelis, kuris turėtų atgyti vasarą. Tik paplūdimys užverstas akmenimis ir nėra smėlio. Užtat čia šilta. Pirmomis dienomis vaikščiojom trumpom rankovėm ir su siaubu skaitėm žinutes iš Lietuvos apie šlapdribą. Dabar vakarais užtenka užsimesti striukytę, nes nuo jūros pučia šaltokas vėjas. Bet šiaip žmonės sako, kad be reikalo atsivežėm žiemines striukes ir daug megztinių, nes jie čia nebus reikalingi. Kažkaip nepataikėm į sezoną. Norėčiau šiek tiek pakeisti lagamino turinį, na bet nieko tokio. Vakarais kambaryje būna vėsoka, tai užsidedu močiutės dovanotas vilnones kojines su širdutėm :) Ačiū.

Negaliu nepaminėti, kad Anglija mum sukėlė žymiai didesnį kultūrinį šoką nei JAV.

Visų pirma žmonių kiekiu visur, pradedant oro uostu Londone ir baigiant Worthing miesto centru. Visur reikia skintis kelią alkūnėmis. Vilniuj Gedimino prospekte niekada nebūna tiek žmonių, kiek šitame užkampyje savaitgalį. Trečiadieniais pagrindinėje gatvėje vyksta mugė, analogiška Gariūnų asortimentui (kojinės, triusikai, lemputės, dirbtinės gėles, puodai, šakutės, pica, kiniškas maistas, karštas vynas, batai, drabužiai ir t.t.). Prekeiviai įvairių rasių, kaip ir dauguma žmonių mieste – akivaizdu, kad visas pasaulis bėga į Angliją :)

Taip pat siaubingai nervuoja, kad Anglai viską daro atvirkščiai negu mes įpratę. Kad mašinos važiuoja priešingomis eismo juostomis ir rozetės kitokios, tai čia seniai buvo aišku, bet iki šiol turiu sunkumų su spynomis, nes čia durų užraktai veikia priešingai. Nori atrakinti – suk raktą į dešinę, nori užrakinti – suk raktą kairėn. Ir žinoma didžiulis skirtumas tarp American ir British english. Pirmom dienom daug šypsojausi ir klapsėjau akim, nes galima sakyt supratau NIEKO arba labai minimaliai. Paskui kai išsiaiškinau, kas yra kas, staiga atsivėrė akys. Vėliau pateiksiu pavyzdžių. Nors žmonės čia šneka tarsi pilna burna vandens ir labai greitai, tai vis tiek daug ko perklausiu šimtą kartų.

Ugnė

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :