X

Geriausios vietos susituokti

Sužadėtuvių žiedelis spindi ant pirštelio, o galvelė plyšta nuo fantazijų apie svajonių vestuves. Suknelė, šukuosena, svečių sąrašas, fotografas, limuzinas, gėlės, maistas, šampanas ir daugybė tradicinių vestuvių atributų.

O gal padarykite savo šventę visiškai kitokią, pabėgdami į kurį nors pasaulio kampelį?

Toskana (Tuscany), Italija
Kodėl vestuvių šventės nepavertus tokiu pat dideliu ir įsimintinu įvykiu net tik sau, bet ir draugams? Galite išsinuomoti vilą ar atskirus namelius sau, savo bičiuliams bei giminėms. Visus sukvieskite iš vakaro susitikti vietinėje picerijoje, užkrečiančioje puikia nuotaika ir atmosfera (idealiausia, jei ji bus įsikūrusi kur nors ant kalno, o ją pasiekti galima tik pėsčiomis). Kitą dieną, po tingaus, saulėto ryto, susituokite jaukioje mažytėje koplytėlėje. Vakare šį nuostabų įvykį pažymėkite puota pievoje, apsupti jonvabalių ir padavėjų, siūlančių puikų itališką raudonąjį naminį vyną.

Venecija (Venice), Italija
Romantiškomis gatvėmis-upėmis, tiltais ir išskirtiniu gyvenimo būdu žavinti Venecija suteiks paslaptingos romantikos jūsų šventei. Po ceremonijos galėsite sėsti į gondolą ir mėgautis savo švente plaukdami vakarėjančia Venecija. Šventę galite perkelti į Veroną (vos už 1 val. kelio) ir susituokti garsiajame Džiuljetos balkone, kuriame Williamo Shakespeare’o pjesės herojė ilgėjosi savo mylimojo. Povestuvinei kelionei galima lankyti Florenciją arba Milaną (apie 2 val. kelio). O galbūt sugalvosite nuvykti į senąją Romą (apie 5 val. kelio)?

Paryžius (Paris), Prancūzija
O gal nuspręsite susituokti romantiškiausiame Europos mieste Paryžiuje? Įsivaizduokite vietinio restorano terasą su panorama į Eifelio bokštą, Marso laukus, o jūs susikibę už rankų prisiekiate meilę iki žilos senatvės. Kitą dieną laukia jaukūs pasivaikščiojimai romantika pulsuojančiomis Paryžiaus gatvėmis ar pasiplaukiojimai laivu Senos upe.
Aviabilietai į Paryžių >

Lechas (Leh), Indija
Iš šiaurinėje Indijos dalyje esančio Leh miestelio galite vykti į 2 dienų kelionę (geriausia – nuo liepos vidurio iki rugsėjo) į kalnus. Bus puiki proga pirmosios dienos vakare susituokti, o antrąją dieną išbandyti savo tarpusavio santykius ištvermės reikalaujančioje išvykoje. Neabejotina, kad įtempta kelionė į 5600 m aukštį gniauš kvapą. Galėsite vienas kitu didžiuotis, kai pereisite iššūkių reikalaujančią kanjonų perėją kabančiu tiltu. Pakeliui užtiksite vienišų vienuolynų, kuriuos verta aplankyti dėl ypatingo žmonių gerumo ir tolerancijos. Rugsėjo 1-15 dienomis Leh ir aplinkiniuose kaimuose vyksta Ladakh festivalis.

Las Vegasas (Las Vegas), Jungtinės Amerikos Valstijos
Niekaip neapsisprendžiate, kokios norite vestuvių šventės ir dėl šios priežasties nuolat atidėliojate vestuvių datą? Tokiu atveju jums tinkamiausia sutuoktuvių vieta – Las Vegasas.Visai neseniai tai buvo pasaulio lošimų sostinė, o dabar jį vadina vestuvių rojumi: per metus čia susituokia šimtai tūkstančių porų. Čia ceremonijos vyksta 7 dienas per savaitę ir 24 val. per parą. Smagiai pašėlę galėsite prisiekti savo meilę kaip kine. Ceremonijų yra įvairiausių: nuo santuokų bažnyčioje, įvairiomis šviesomis apšviestuose miesto gatvėse iki beprotiškiausių santuokos formų, kurias siūlo šis pašėlęs miestas. Norint gauti licenciją, reikia pateikti tik asmens pažymėjimą, sumokėti nustatytą sumą ir užpildyti kelias anketas.

Gansbaai, PAR
Ištarti priesaiką (ar maldos žodžius) galima ir narve šalia ryklių Gansbaai, 175 km į pietryčius nuo Keiptauno. Tiems, kurie per pasimatymus eidavo į siaubo filmus, tai gali būti tarsi natūrali įvykių progresija santykiuose. Tik nepamirškite, kad tokiu atveju jūsų liudininkai privalės nugalėti gylio baimę, o tėvai savo sveikinimo kalbą turės paruošti ir pasakyti iš anksto. Bet jei narvas bus toks pat stiprus kaip ir jūsų meilė, viskas turėtų baigtis gerai. Pagrindinis ryklių sezonas yra nuo balandžio iki spalio mėn. Žvejų kaimelį Gansbaai limuzinu pasieksite per 2,5 val.

Antarktida
Tiems, kurių neatbaido šąlančios kojos ir nori neįprastų vestuvių, Antarktida yra puiki vieta susituokti. Savo gyvenimą susiekite su mylimu žmogumi laive „Aurora“ ir leiskitės į lėtą bei malonią kelionę dviese. Medaus mėnesio kelionių organizatoriai čia siūlo poliarinius nuotykius jūros kajakais, nardymą ir tikėtiną susitikimą su banginiais. Kad nesušaltumėte, pavyzdį imkite iš imperatoriškųjų pingvinų – būkite kuo arčiau vienas kito. Po šios kelionės gyvenimas atrodys   lengvesnis ir paprastesnis. Keliaujant lapkritį galėsite išvysti ištisų pingvinų kolonijų piršimosi ir meilikavimo ritualus, o vasario-kovo mėnesiais galėsite pamatyti naujai išsiritusius pingvinukus.

Buenos Aires, Argentina
Pasaulio tango festivalis, vykstantis Buenos Airėse visą vasarą, yra puiki vieta būti su žmogumi, kuris tvirtai čiups jus į glėbį ir nepaleis visą gyvenimą. Čia rengiamos milongueros pamokos, kurias veda geriausi tango meistrai. Pamokos vyksta šokių salėse ir sporto klubuose, o grandioziniai pasirodymai – geriausioje švenčių vietoje – Palais Rouge. Kalbant plačiau, šis šokis yra tarsi tarpusavio santykiai ir simbolizuoja įsipareigojimą bei pasitikėjimą. Ar jis gali vesti, ar ji gali teisingai sekti? Ar jis ją išlaikys ar pames? Išbandykite. Festivalis vyksta spalio mėn.

Nikobarų salos (Nicobar Islands)
Visi žinome, kaip romantiška pasitikti aušrą, o susituokti tekant saulei – išties išskirtinis ir ypatingai romantiškas gyvenimo įvykis. Tolimajame Indijos vandenyne yra vietų, kur salas, saleles ir uolas paliečia pirmieji saulės spinduliai. Viena jų – Indijai priklausančios Nikobarų salos Indijos vandenyne. Nuošalumas leido saloms išsaugoti tankią augmeniją ir įvairią gyvūniją, o gyventojus sudaro įvairių religijų žmonės – induistai, musulmonai, krikščionys ir sikai. Tokia aplinka jūsų vestuves tikrai pavers įsimintina ir spalvinga švente. Tarsi deimantas karūnoje yra Havelock sala. 5 val. plaukimo valtimi iš Blair uosto ir jūs atsidursite tikrame rojuje.

Populiariausios vestuvių ceremonijos užsienyje – lyg iš filmo
Romantiškos ir aistringos, paslaptingos, stebuklingos ir nepamirštamos vestuvės yra kiekvienos poros svajonėse. Visa tai galima įgyvendinti ir daugelyje romantiškų vietų užsienyje, kur lietuviai jau pramynė takus ir sutuoktuvių formalioji pusė sutvarkoma kur kas paprasčiau. Tad ne itin sudėtinga susituokti Mauricijuje, Šri Lankoje, Seišeliuose, Kuboje, Jamaikoje, Dominikos Respublikoje, Barbadose, Taityje, Maldyvuose, Tailande, Balio saloje, Graikijoje (Kretos, Santorinio, Rodo salose), Kipre, Italijoje, Čekijoje ir kitur. Sukurti šeimą ar praleisti medaus mėnesį čia atvyksta įsimylėjėliai iš viso pasaulio: juos vilioja romantiška vestuvių ceremonija, atsiskyrėliška atmosfera, vakarienė po žvaigždėmis prie žvakių šviesos ant vandenyno kranto. Jaunikis ir jaunoji taria ištikimybės priesaikos žodžius, aidi muzika, sveikinimai. Vėliau jaunavedžių laukia šventinė vakarienė, dovanos. Vestuvių ceremonija gali vykti ant jūros kranto, jachtoje plaukiojant jūroje, pavėsingame parke ar net po vandeniu.

Gintarė :