X

"Extreme-sports" snieglenčių stovykla

„Kiekvienas vaikas yra nepakartojama kūrybinė laboratorija su nežabota fantazija, kurios skrydis beribis ir nesuvaldomas.“ K. Čiukovskis

Sausio 8 dieną Druskininkuose baigėsi pirmoji, analogų Lietuvoje neturinti, savaitę trukusi moksleivių žiemos atostogų snieglenčių stovykla vaikams Druskininkų „Snowarena“ slidinėjimo centre.

Vos tik paskelbus apie būsimąją stovyklą (rudenį!), vietų nebeliko akimirksniu. Preliminariais skaičiavimais, norinčiųjų buvo maždaug šešetą kartų daugiau nei vietų stovykloje! Iš viso šioje stovykloje snieglenčių sportą išbandė ir puikiomis žiemos atostogomis džiaugėsi keturiolika nuo aštuonerių iki septyniolikos metų amžiaus jaunųjų snieglentininkų.

Vaikus čiuožti mokė ir šypsenas dalino „Druskischool“ instruktoriai. Jų kantrybės bei vaikų begalinio noro ir užsispyrimo dėka rezultatai pranoko visus lūkesčius. Visi jaunieji snieglentininkai jau trečiąją stovyklos dieną savarankiškai galėjo įveikti visą slidinėjimo trasą. Ketvirtąją dieną instruktorių padedami visi žengė pirmuosius Freestyle žingsnelius, kur puikiai pademonstravo savo neribotą fantaziją ir kūrybiškumą. Kai kurie stovyklos pabaigoje tikrąja to žodžio prasme šėlte šėlo trasoje demonstruodami visai ne pradinio lygio Freestyle triukus!

Visą savaitę slidinėjimo trasoje dominavo būrys jaunųjų snieglentininkų, išsiskiriančių ryškiai žalia, specialiai stovyklai pagaminta apranga. Kur kas labiau nei ryški apranga visoje trasoje buvo matomi laimingi vaikų veidai ir jų nuoširdžios emocijos. Niekas neliko abejingas vaikų skleidžiamai puikiai nuotaikai. Noromis nenoromis net ir didžiausi rimtuoliai suaugusieji pasipuošė šypsenomis.

Tai buvo savaitės trukmės šventė trasoje, vaikų veiduose ir visų mūsų širdyse!

STOVYKLOS FOTOGALERIJA

Gintarė :