X

Žiemos kurortai, pasiekiami traukiniu

Į Europą nenumaldomai artėja baltasis sezonas, tad žiemos mylėtojai, slidinėjimo bei snieglenčių mėgėjai jau ruošiasi žiemos atostogoms. Neatsiliekame ir mes kviesdami pradėti planuoti atostogas kalnuose. Šįsyk norime priminti, jog kalnų kurortus galima pasiekti ir puikiai išplėtotu Europos geležinkelių tinklu.

Kodėl verta išmėginti kelionę traukiniais?
– Kelionė traukiniu greita, patikima, saugi ir nebrangi.
– Europos traukinių tinklas pasaulyje labiausiai išplėtotas.
– Traukiniai važiuoja dažnai ir tiksliai pagal tvarkaraštį.
– Traukinių stotys yra šalia didžiausių Europos oro uostų.
– Greitieji traukiniai jungia didžiausių miestų centrus.
– Geležinkelių transportas mažiausiai kenkia aplinkai.
– Be to, traukiniai važiuoja bet kokiu oru. Jūsų dėmesiui – puikūs žiemos pramogų kurortai, kuriuos galėsite patogiai pasiekti traukiniais.

AUSTRIJA

Siūlomi traukinių bilietai: InterRail Austria Pass, InterRail Global Pass, European East Pass

Saalbach-Hinterglemm.
Sezonas: gruodis – balandis.
Aukščiausia viršukalnė: Schattberg West, 2096 m.
Sudėtingumas: visiems.
Keltuvų kainos (~): 1 d. – 43,5 EUR, 2 d. – 84 EUR, 3 d. – 120,5 EUR.
Aplankykite vieną geriausių Austrijos slidinėjimo kurortų Saalbach slėnyje Piznau regione. Su keltuvų abonementu galima patogiai pasiekti 3 pagrindinius centrus: Saalbach, Hinterglemm ir Leogang. Adrenalino mėgėjams įrengti 2 snieglenčių parkai (Hinterglemm ir Leogang) su turėklais ir kliūtimis. Be to, šis kurortas garsėja gyvybingu aprés-ski gyvenimu vos tik saulė pasislepia už kalnų.
TRAUKINIU. Norint pasiekti Hinterglemm, traukiniu reikia vykti iki Salzburgo arba Miuncheno, o iš jų – į kurortą.

Kitzbuhel yra slidinėjimo kurortas, iš kurio galima pasiekti 158 km ilgio trasas, 70 lyguminių trasų ir 30 keltuvų. Be slidinėjimo, Kitzbuhel žinomas ir dėl savo istorijos, nes turi nuostabų viduramžišką miesto centrą, daugybę viešbutukų, pensionų ir apartamentų ir gyvybingą naktinį gyvenimą su daugiau nei 40 barų. Apie Kitzbuhel >
Visi tarptautiniai traukiniai stabteli Kitzbuhelyje, iš kurio patogu nukakti iki bet kurio miestelio viešbučio.

BULGARIJA

Siūlomi traukinių bilietai: InterRail Bulgaria Pass, InterRail Global Pass, Balkan Flexipass

Bansko.
Sezonas: gruodžio vid. – gegužės vid.
Aukščiausia viršukalnė: Vihren, 2914 m.
Sudėtingumas: pramokusiems – pažengusiems.
Keltuvų kainos (~): 1 d. – 42 EUR, 2 d. – 87 EUR, 3 d. – 130 EUR.
Žiemos atostogoms pasirinkę Bansko šlaitus liksite patenkinti. Nepaisant to, kad Bansko negali būti lyginamas su Alpėmis, Bulgarija tikrai turi didelį kokybiškų ir vaizdingų trasų pasirinkimą. Bansko keltuvų abonementas leidžia naudotis 75 km trasų, daugiausia raudonų ir mėlynų (yra kelios juodos). Visą reikiamą įrangą galima nuomotis vietoje, todėl jos nereikia gabentis su savimi. Žavingas Bansko miestelis turi didelį apgyvendinimo bei platų restoranų, tiekiančių tradicinės Bulgarijos virtuvės patiekalų, pasirinkimą.
TRAUKINIU. Traukiniai važiuoja iki Bansko centro, iš kurio patogus susisiekimas iki kalnų.

ISPANIJA

Siūlomi traukinių bilietai: InterRail Spain Pass, InterRail Global Pass

Sierra Nevada, Granada.
Sezonas: gruodis – balandis.
Aukščiausia viršukalnė: Mulhacen, 3481 m.
Sudėtingumas: visiems.
Keltuvų kainos (~): 1 d. – 44 EUR, 2 d. – 87 EUR, 3 d. – 124 EUR.
Sierra Nevada yra piečiausias Europos slidinėjimo centras, įsikūręs tarp Granados ir Almerijos. Andalūzija gali didžiuotis saulėtomis žiemomis, tad greičiausiai jums nuskils slidinėti po giedru dangumi. Keltuvų abonementas leidžia naudotis 20 keltuvų, kurie jungia 100 km trasų. Žavingas Granados miestas yra už 70 km ir čia galima rasti nebrangių apgyvendinimo pasiūlymų. Visą įrangą galima išsinuomoti kurorte.
TRAUKINIU. Artimiausia traukinių stotis yra Granadoje. Iš Granados pagrindinės autobusų stoties į Sierra Nevadą reguliariai vyksta maršrutiniai autobusai.

ITALIJA

Siūlomi traukinių bilietai: InterRail Italy PassInterRail Global Pass

Cortina d’Ampezzo  įsikūręs Ampezzo slėnyje, gražiuose Dolomitų kalnuose Šiaurės Italijoje. Italija apima didžiąją Alpių dalį, tad nieko nuostabaus, kad sau skirtų nuokalnių randa tiek patyrę, tiek pradedantys slidininkai. Miestelyje jaučiasi tikra itališka dvasia, turtinga architektūra ir madinga atmosfera. Apie Cortina d’Ampezzo >
Artimiausia traukinių stotis yra Calalzo di Cadore, iš kurios į miestelio centrą reguliariai važinėja autobusas. 

NORVEGIJA

Siūlomi traukinių bilietai: InterRail Norway Pass, InterRail Global Pass

Tryvann Winter Park, Oslas.
Sezonas: gruodis – balandis.
Aukščiausia viršukalnė: 523 m.
Sudėtingumas: visiems.
Keltuvų kainos (~): 1 d. – 51 EUR, 2 d. – 83 EUR, 3 d. – 117 EUR.
Šis parkas yra vos 20 min. kelio nuo Oslo, tad yra patogus slidininkams ir snieglentininkams, neturintiems daug laiko tolimai ir ilgai kelionei. Tryvann Winter Park turi 18 šlaitų, 11 keltuvų, be to, čia yra snieglenčių parkas su turėklais, kliūtimis, vamzdžiais triukų mėgėjams. Trasos apšviestos, tad čia galima slidinėti iki 10 val. vakaro. Visą įrangą ir drabužius galima išsinuomoti vietoje.
TRAUKINIU. Norint pasiekti Tryvann Winter Park, reikia važiuoti metro 1 nr. link Frognerseteren, išlipti Voksenkollen stotelėje ir iš čia važiuoti maršrutiniu autobusu iki parko.

Lillehammer (Norvegija) turi 5 slidinėjimo kurortus: Hafjell, Skeikampen, Kvitfjell, Gala and Sjusjoen. Lillehammer tinkamiausias vidutinio pasirengimo slidininkams. Apie Lillehammer >
Traukiniai dažnai kursuoja iki Oslo ir Trondheim; 12-18 reisų per dieną tarp Lillehammer ir Oslo ir 4-6 reisai kasdien tarp Lillehammer ir Trondheim. 

PRANCŪZIJA

Siūlomi traukinių bilietai: InterRail France Pass, InterRail Global Pass, France Rail Pass

Chamonix-Mont Blanc.
Sezonas: gruodis – balandis.
Aukščiausia viršukalnė: Aiguille du Midi, 3842 m.
Sudėtingumas: pramokusiems – pažengusiems.
Keltuvų kainos (~): 1 d. – 42 EUR, 2 d. – 79 EUR, 3 d. – 116 EUR.
Chamonix, įsikūręs Mont Blanc papėdėje, yra Europos kalnų pažiba, iššūkis net ir patiems geriausiems slidininkams. Yra 2 slidinėjimo abonementai, kurie pasirenkami pagal tai, kiek norima pasiekti iš visų 108 km trasų. Miestelyje rasite visko, ko jums gali prireikti – nuo įrangos nuomos ir slidinėjimo prekių parduotuvių iki puikių barų ir restoranų. Be to, miestelyje yra platus apgyvendinimo pasirinkimas.
TRAUKINIU. Galima važiuoti iš Liono, išlipti Chamonix-Mont Blanc traukinių stotyje, iš kur greitai pasieksite Chamonix centrą

Avoriaz įsikūręs 14-kos slidinėjimo kurortų, vadinamų Portes du Soleil slidinėjimo zona, centre. Slidinėjimo trasos driekiasi per įvairias vietoves su nuostabiais Mont Blanc, Lac Leman ar Dents du Midi gamtovaizdžiais. Portes du Soleil iš viso siūlo 650 km nuostabių trasų įvairaus pasirengimo slidininkams. Apie Avoriaz >
Atvykite su TGV traukiniu iki Thonon-les-Bains ar Cluses ir sėskite į maršrutinį autobusą iš traukinių stoties. 

ŠVEICARIJA

Siūlomi traukinių bilietai: InterRail Swiss PassInterRail Global PassSwiss Pass

St. Moritz gali didžiuotis vidutiniškai 322 saulėtomis dienomis per metus ir yra tikras žiemos sporto entuziastų rojus. Įsikūręs Upper Engadine 1856 m virš jūros lygio, čia yra 350 km nusileidimo trasų, 150 km žiemos žygių trasų. Skubėkite į Diavolezza kalną, kur žiemos sezonas prasideda jau spalio mėnesį! Apie St.Moritz >
Pasinaudokite patogiomis geležinkelių jungtimis ir St. Moritz pasiekite iš Ciuricho per Kūrą; kelionė trunka apie 3 val. 15 min. 

VOKIETIJA

Siūlomi traukinių pasai: InterRail Germany Pass, InterRail Global Pass

Winterberg.
Sezonas: gruodžio vid. – kovo pab.
Aukščiausia viršukalnė: Kahler Asten, 842 m.
Sudėtingumas: pradedantiesiems – pramokusiems.
Keltuvų kainos (~): 1 d. – 26 EUR, 2 d. – 45 EUR, 3 d. – 60 EUR.
Winterberg yra Sauerland regione. Tai puikus kurortas, norintiems dieną ar dvi pasimėgauti žiemos sporto džiaugsmais. Šios trasos ypač tinka pradedantiesiems ir kiek pramokusiems. 21 keltuvas aptarnauja 15 km trasų. Be to, regione yra pakankamai daug nebrangių nakvynės namų ir viešbučių.
TRAUKINIU. Skiliftkarussell keltuvas yra vos už 20 min kelio pėsčiomis nuo pagrindinės Winterberg traukinių stoties.

Na, o jeigu slidinėjimo kurortai nerūpi, bet vis tiek žiemą labai mylite, primename, kad ir Suomijoje galima keliauti patogiais traukiniais. O šalį aplankyti žiemą verta nes: ten gyvena tikras Kalėdų Senelis, galima važinėtis elnių ir šunų kinkiniais, dangų puošia šiaurinės pašvaistės, daugybė plotų nepaliestos gamtos ir sušilti visada galima tikroje suomiškoje saunoje. Daugiau apie keliavimą traukiniais Suomijoje ČIA.

Gintarė :