X

TOP žiemos nuolaidos Slovakijoje su Europos jaunimo kortele

Kasmet prieš prasidedant žiemai ir slidžių ruošimui artėjančiam slidinėjimo sezonui garsiai primename apie Europos jaunimo kortelės naudą. Kažkada patys išbandėm ir įsitikinom, kad su šia kortele galima ženkliai sutaupyti, ypač perkant slidinėjimo abonementą. O kad šis bilietas „suvalgo“ nemažą dalį atostogų biudžeto, žino kiekvienas slidininkas. Taigi, pateikiame visą sąrašą TOP nuolaidų Slovakijos slidinėjimo centruose.

Jei ketinate išbandyti ne vieną regioną, siūlome įsigyti vieną slidinėjimo abonementą – Slovakia Super SkiPass. Gal net susiorganizuosite SKI safarį, tarp regionų važinėdami traukiniais su European East Pass arba InterRail Slovakia Pass, juolab, kad jaunimui iki 26 metų ir čia taikomos ženklios nuolaidos. Verta paminėti ir specialias kainas su Europos jaunimo kortele kelionių draudimui. Jos labai praverčia, nes dėl padidintos veiklos rizikos draudimo kainos slidininkams yra beveik trigubai didesnės.

SLOVAKIA SUPER SKIPASS

Šis bilietas galioja daugelyje Slovakijos slidinėjimo centrų: JASNÁ Nízke Tatry – Šiaurės ir Pietų Chopokas, Vysoké Tatry – Tatranská Lomnica, Štrbské Pleso, Starý Smokovec, PARK SNOW Donovaly, Vrátna Free Time Zone, Snow Paradise Veľká Rača – Oščadnica, Malinô Brdo – Ružomberok + vandens parkas TATRALANDIA). Bilietų išankstinis rezervavimas nuo 10.01 interneto svetainėje >>.
Slidinėjimo bilietas gali būti panaudotas tik kartą per dieną – arba slidinėjimo trasose arba vandens parke.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– JAUNIMO kaina visos dienos slidinėjimo bilietams.

ŽEMIEJI TATRAI

JASNÁ Nízke Tatry
Vienas geriausių slidinėjimo kurortų Rytų Europoje, įsikūręs Žemųjų Tatrų nacionaliniame parke. Veikia 18 trasų, kurių bendras ilgis – 57 km. Iš jų 6 trasos yra mėlynos, 7 – raudonos, 5 – juodos. Iš viso veikia 22 keltuvai. Dvi 1,5 km ilgio trasos paruoštos naktiniam slidinėjimui. Slidinėti galima 950-2024 m aukštyje. Beveik visose trasose yra įrengtos dirbtinio sniego patrankos, kurios slidinėjimo sezoną pratęsia nuo gruodžio iki balandžio mėnesio.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– JAUNIMO kaina visos dienos slidinėjimo bilietams.

Skiing Resort 3* STIV Čertovica
Galite rinktis visos dienos, 2,3,4 valandų ar 10 pakilimų slidinėjimo bilietus. Nuokalnių trasos aprūpintos sniego gaminimo mašinomis ir prižiūrimos kiekvieną dieną. Vaikiškas keltuvas ir trasa patiems mažiausiems slidininkams.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 10% SUAUGUSIŲJŲ slidinėjimo bilietams.

Tale Ski, Golf&Hotel Resorts
Čia rasite 6 keltuvus, 2,77 km nuokalnių trasų su sniego gaminimo mašinomis, naktinį slidinėjimą ir 6,5 km lygumų slidinėjimo trasų.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ slidinėjimo bilietams.

LS Žiarce, Demanovska dolina
Žiemos sezono metu 4 nuokalnių trasos, aprūpintos sniego gaminimo mašinomis ir prižiūrimos kiekvieną dieną, būna atviros slidininkams. Kurortas siūlo slidžių priežiūros punkto paslaugas, keltuvą vaikams, slidinėjimo mokyklą, snieglenčių parką, čiuožimą ant pripučiamų rogių (tubing) ir 2,5 km lygumų slidinėjimo trasų.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– Dienos ir nakties bilietai už VAIKŲ kainą.

PATTY SKI, Park Snow Donovaly and Plejsy
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% sporto inventoriaus nuomai
– 10% slidinėjimo mokyklai ir slidinėjimui Park Snow Donovaly and Relax Center Plejsy

AUKŠTIEJI TATRAI

Vysoké Tatry (Tatranská Lomnica, Štrbské pleso, Starý Smokovec)
26 km kalnų trasų, 18 modernių keltuvų ir gondolų, 17 km lygumų slidinėjimui ir čiuožinėjimui ant pripučiamų rogių (tubing).
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ slidinėjimo bilietams
– 10% snieglenčių mokykloje slidinėjimo kurorte Tatranská Lomnica.

LS Bachledová dolina + Jezersko
Kurortas pritaikytas šeimai ir pradedantiesiems slidininkams. Trasos reguliariai prižiūrimos su sniego gaminimo mašinomis. Čia rasite keturvietį keltuvą-gondolą, 9 keltuvus, 12 nuokalnių trasų, vaikų zoną, nemokamą slidininkų autobusą ir slidinėjimo mokyklą.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 10% SUAUGUSIŲJŲ visos dienos ir nakties slidinėjimo bilietams.

Pensionas „Pažicky Stara Lesna“
Čia rasite stalo teniso stalus bei masažo kabinetą. Pensiono apylinkėse yra du baseinai, teniso kortas, mini golfas, vaikų žaidimų aikštelė, sporto klubas, pirtys ir soliariumai.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 10% apgyvendinimui (09.22-12.26 30% nuolaida)

ŽILINA REGIONAS

Vratna Free time zone
Vratna siūlo slidinėjimą tiek patyrusiems, tiek pradedantiems slidininkams. Daug galimybių suteikiama snieglentininkams, ekstremalaus slidinėjimo mėgėjams ir slidininkams alpinistams. Kurortą sudaro beveik 14 km aukštos kokybės slidinėjimo trasų, 12 keltuvų, profesionalūs instruktoriai, vaikų priežiūros parkas ir vaikų zona.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% slidinėjimo abonementams
– 10% „HUMNO“ restoranuose
– 15% apgyvendinimui ir paslaugoms viešbutyje „Boboty“ (išskyrus rezervacijas nuo 2013.12.24 iki 2014.01.02)
– 15% apgyvendinimui Vratna kalnų trobelėse (išskyrus rezervacijas nuo 2013.12.24 iki 2014.01.02)

Park Snow Donovaly
Puikios slidinėjimo sąlygos slalomo ir nuokalnių trasose, lygumų slidinėjimas, vis populiarėjantis snieglenčių sportas ir laisvas slidinėjimas. Slidinėjimo trasos įrengtos 900-1361 m aukštyje, o jų bendras ilgis siekia 11 km ir dėl sniego gaminimo mašinos yra visada puikios kokybės.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– 4 valandų arba visos dienos slidinėjimo bilietas už JAUNIMO kainą (kortelės savininkas bilietą gali pirkti tik sau)

SnowParadise Vel‘ká Rača Ošadnica
Dedovka, Marguša ir Laliky kurortai siūlo daug galimybių reikliems, patyrusiems ir pradedantiems slidininkams. Kurorto svečiai gali rinktis iš 13 trasų, kurių bendras ilgis siekia 14 km. Lygumų slidininkų laukia 10 km puikiai paruoštų trasų.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– Visos dienos ir nakties slidinėjimo bilietas už JAUNIMO kainą
– 15% slidžių priežiūrai „Zavodny servis“

Winter Park Martinkų
Šeimos slidinėjimo kelionė su tikru sniegu ir gamta – tai ir yra Martinky žiemos parkas. Įsitaisęs Mala Fatra, tiesiai virš Martino miesto 1150 – 1456 m aukštyje. Martinkos žiemos parke būna daugiausiai sniego visoje Slovakijoje, o jei to bus maža – sniego mašinos pasirūpins trūkumu.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ slidinėjimo bilietui. Nuolaida negalioja šeimos, sezono ir jau nukainuotiems slidinėjimo bilietams.

Jasenká dolina
Šis kurortas turi skirtingų tipų keltuvus (3 kelia iki 200 m, 3 kelia virš 200 m), kurie iš viso (be keltuvų – gondolų) per valandą gali pakelti 2400 žmonių. Jasenka dolina tinka ne tik slidinėjimui, bet ir lygumų slidinėjimui bei turizmui. Čia rasite 3 lygumų trasas, besidriekiančias 7 km ir tinkamas visiems slidininkams.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ slidinėjimo bilietams. Nuolaida netaikoma pavieniams pasivažinėjimams ir snieglentininkams.

Snowland Valčianska dolina
Šis kurortas siūlo nemokamas slidininkų autobuso (ski bus) iš Martino ir Nitros paslaugas savaitgaliais ir švenčių dienomis. Yra slidžių ir snieglenčių mokyklos pradedantiesiems ir vaikams.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ dienos, nakties, 4-5 valandų slidinėjimo bilietams.

Orava Skipark, Kubinska hol‘a
Kurorte yra 14 km nuokalnių trasų ir daug lygumų slidinėjimo trasų. Sezono metu veikia vaikų parkas su animatoriais, snieglenčių parkas su keltuvais ir dirbtinio sniego gaminimo mašinomis, laisvo slidinėjimo zona. Pietų kaina nuo 3 EUR.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– JAUNIMO kaina (15% nuolaida nuo SUAUGUSIŲJŲ bilieto) dienos, kelių dienų arba 2-4 valandų slidinėjimo bilietams.

ORAVA SNOW, Oravská Lesná
Kurortas įsikūręs prie Lenkijos-Slovakijos sienos.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– Slidinėjimo bilietas už VAIKŲ kainą.

KITI REGIONAI

Relax Center Plejsy
Plejsy yra oficiali Slovakijos olimpinės rinktinės treniruočių vieta. Beje, Plejsy kelis kartus rengė Europos slidinėjimo čempionatą.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 11,7% SUAUGUSIŲJŲ visos dienos slidinėjimo bilietui. Nuolaidos nesumuojamos.

Salamadra Resorts
Įdomiai išraitytos trasos, kurių bendras ilgis siekia 1450 m, įrengtos 271 m aukštyje. Dirbtinio sniego dėka trasos patenkins visus slidininkų lūkesčius. Čia rasite keletą slidinėjimo įrangos nuomos punktų, slidinėjimo mokyklą bei inventoriaus aptarnavimo punktą. Nemokama stovėjimo aikštelė. Trasos dirba nuo 8 iki 15:30 val.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ slidinėjimo bilietams.

Slidinėjimo klubas Baba, Pezinok
Geriausios slidinėjimo sąlygos Bratislavos apylinkėse yra Baba slidinėjimo klube, Pezinoko mieste. Čia siūlomos paslaugos ne tik klasikinio slidinėjimo mėgėjams, bet ir lygumų slidininkams ir snieglentininkams. Kurortas turi 7 slidininkų keltuvus, kurie per valandą gali pakelti 4090 žmonių, ir 3 skirtingo sudėtingumo lygio slidinėjimo trasas, kurių bendras ilgis siekia 2910 m. Trasos yra puikiai apšviestos ir aprūpintos sniego gaminimo mašinomis.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ 4 valandų ir visos dienos slidinėjimo bilietams.

LS Skalka arena
Kurortas turi 5 keltuvus, 4 nuokalnių trasas su sniego gaminimo mašinomis. Trasose galima slidinėti nuo gruodžio iki balandžio. Čia vyksta kasmetinės lygumų slidinėjimo varžybos Biela Stopa.
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ visos dienos slidinėjimo bilietui.

LS Ružomberok – Malino Brdo
Keturvietė gondola, 2 keltuvai ir 4 keltuvai pradedantiesiems slidininkams ir vaikams yra pačiame kurorto centre. Lankytojai gali mėgautis snieglenčių parku ir slidinėjimo bei snieglenčių mokyklomis. Žiemos sezono metu slidininkų autobusas ir automobilių stovėjimo aikštelė yra nemokami.
Pasiūlymai su Europos jaunimo kortele:
– VAIKŲ kaina visos dienos slidinėjimo bilietams.

Skipark Chlmec
Šis kurortas pritaikytas šeimai ir pradedantiesiems slidininkams. Trasos aprūpintos sniego gaminimo mašinomis. Čia rasite slidžių priežiūros punktą, slidinėjimo įrangos nuomos punktą, nemokamą stovėjimo aikštelę ir čiuožimą ant pripučiamų rogių (tubing).
Nuolaidos su Europos jaunimo kortele:
– 20% SUAUGUSIŲJŲ dienos ir nakties slidinėjimo bilietams.

Ir tai tik dalis nuolaidų Slovakijoje, taikomų su Europos jaunimo kortele ;)

Gintarė :