X

„Ryanair“ paskelbė 2014 m. vasaros sezono skrydžių tvarkaraštį bei nudžiugino keleivių aptarnavimo naujienomis

Airijos bendrovė „Ryanair“ jau paskelbė ilgai visų lauktus 2014 metų vasaros sezono  tvarkaraščius, kurie įsigalios kitų metų kovo pabaigoje. Populiariausia Lietuvoje aviakompanija skrydžių ir krypčių skaičiaus iš Vilniaus ir Kauno oro uostų kol kas nemažina ir netgi pristatė dar vieną naują kryptį. Iš Kauno oro uosto „Ryanair“ lėktuvai kils 20 krypčių, iš Vilniaus oro uosto – 14 krypčių. Gali būti, kad artėjant pavasarį skrydžių skaičius keisis, gali atsirasti naujų krypčių.

Skrydžiai iš Kauno bus vykdomi į Didžiąją Britaniją: Londono Lutono, Stanstedo bei Getviko oro uostus, Birmingemą, Bristolį, Edinburgą. Airijoje su „Ryanair“ iš Kauno bus pasiekiami Dublinas ir Nokas. Tiesioginiai skrydžiai iš Kauno bus į Frankfurtą (Hano oro uostą), Oslą. Sezoniniai skrydžiai poilsinėmis kryptimis vėl bus vykdomi į Alikantę, Maljorką, Kosą, Maltą, Sardiniją, Siciliją, Kiprą ir Rodą.

Iš Vilniaus oro uosto „Ryanair“ tiesiogiai skraidys į Londono Stenstedo oro uostą, Oslą, Barseloną, Briuselį, Dubliną, Diuseldorfą, Milaną, Paryžių, Romą, Brėmeną, Korką, Lidsą, Liverpulį, Kretą.

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair” nuo 2014 m. balandžio 3 d. pradės skraidyti nauju maršutu iš Kauno į Airijos miestą Noką (Knock). Bus skraidoma vieną kartą per savaitę, ketvirtadieniais. Knockas yra nutolęs nuo Dublino apie 200 kilometrų į Vakarus.

Prekyba bilietais jau pradėta.

Be naujo tvarkaraščio „Ryanair“ pažėrė dar daugiau naujienų, kurios maloniai nudžiugino daugelį keliautojų, skraidančių su šiomis pigiomis avialinijomis.

– Nuo 2013 m. lapkričio 1 d. perkantiems bilietą suteikiama galimybė per parą ištaisyti klaidas parašytuose varduose, pavardėse ar pakoreguoti skrydį, jei apsiriko.

– Nuo 2013 m. gruodžio 1 d. leidžiama nemokamai į lėktuvą įsinešti ir antrą bagažą – mažą moterišką rankinę, bei oro uoste įsigytas prekes. Antroji rankinė negali viršyti 35 x 20 x 20 cm išmatavimų. Antrąjį bagažo vienetą reikės pasidėti lentynose virš sėdimųjų vietų arba po kėde. Anksčiau „Ryanair“ leido nemokamai įsinešti tik vieną rankinį bagažą ir drausdavo atskirai įsinešti Duty Free įsigytas prekes.

– Nuo 2014 m. sausio 5 d. „Ryanair“ žada perpus mažinti registruojantis taikomus bagažo mokesčius nuo 60 GBP (243 Lt) iki 30 GBP (121 Lt), o pakartotinio įlaipinimo kupono mokestis sumažės nuo 70 (284 Lt) iki 15 GBP (60 Lt), jei keleivis bus užsiregistravęs internetu.

– Per naktinius skrydžius, vykdomus tarp 21 ir 8 val., skrendantiems keleiviams bus leidžiama pailsėti ir nebus skelbiama apie nuolaidas ar patrauklius pasiūlymus.

– Nuo 2014 m. vasario 1 d. įsigijus „Ryanair“ aviabilietą keleiviui bus paskirta konkreti vieta lėktuve. Keleiviai, kaip ir anksčiau, galės rezervuoti norimas vietas už 5 EUR mokestį. Nenorintiems mokėti rezervacijos mokesčio vietos bus paskiriamos automatiškai, likus 24 valandoms iki numatyto skrydžio. Šis pakeitimas buvo padarytas atsižvelgiant į „Ryanair“ keleivių pageidavimus ir pasiūlymus, kaip galima būtų patobulinti teikiamas paslaugas. Tai turėtų sumažinti ilgas eiles prieš laipinimą, skubėjimą į lėktuvą ir chaotišką vietų ieškojimą.

Gintarė :