X

Tokijas: kur senosios tradicijos susitinka su ateities technologijomis

Japonijos sostinė Tokijas yra žavus tradicijų ir naujovių derinys. Miestas, kuriame senovinės šventyklos dera su neoninių dangoraižių šviesa, kviečia keliautojus į karalystę, kurioje praeitis grakščiai persipina su ateitimi.

Kultūrinis kaleidoskopas

Tokijo rajonai, kurių kiekvienas pasižymi unikaliu charakteriu, siūlo eklektišką kelionę po turtingą Japonijos kultūrą. Asakusa – tai vartai į miesto praeitį. Čia stovi žymioji Sensodži šventykla, kur lankytojai gali stebėti budizmo ritualus ir Nakamise gatvėje įsigyti tradicinių dirbinių.

Priešingai, Šindžiuku įkūnija pulsuojančią modernaus Tokijo energiją – čia stūkso aukšti pastatai, apšviesti neoninėmis šviesomis, šurmuliuoja gatvės ir vilioja Kabukicho – gyvybingas miesto pramogų rajonas. Šindžiuku gausu karaokės barų, naktinių klubų, įvairių restoranų, o taip pat galerijų, teatrų ir knygynų.

Kulinariniai malonumai

Tokijo kulinarinė aplinka – tai jau savaime nuotykis. Nuo „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų iki kuklių gatvės prekeivių – miestas vilioja mūsų receptorius įvairiais skoniais. Tsukiji turgus – tai jūrų gėrybių mėgėjų rojus, kuriame priešpiečių aukcionuose galima įsigyti šviežiausių laimikių, o priešpiečių kioskuose – gardžių sušių.

Jei norite patirti daugiau įspūdžių, nueikite į Šindžiuku, (Omoide Yokocho) – siaurų gatvelių labirintą, kuriame įsikūrusios mažytės užkandinės, siūlančios jakitori iešmelius, rameną ir kitus mėgstamus vietinius patiekalus. Nepraleiskite progos pasimėgauti tradicine arbatos gėrimo ceremonija – ramiu ritualu, atspindinčiu Japonijos arbatos kultūrą ir Zen filosofiją.

Technologiniai stebuklai

Tokijas yra technologinės pažangos sinonimas. Pasivaikščiojimas po Akihabaros – elektronikos rajoną – lankytojus įtraukia į naujausių prietaisų, anime parduotuvių ir žaidimų automatų pasaulį, liudijantį Japonijos įtaką pasaulinei popkultūrai.

Be to, futuristinės „teamLab Borderless“ ir „teamLab Planets“ meno instaliacijos praplečia meno ir technologijų ribas, kviesdamos lankytojus į svaiginančias skaitmenines stebuklų šalis, kuriose menas atgyja per interaktyvius eksponatus ir kvapą gniaužiančius vaizdus.

Sezoninis spindesys

Ištisus metus Tokijas puošiasi skirtingomis spalvomis, nelygu koks metų laikas. Pavasarį žydinčios sakuros paverčia tokius parkus kaip Ueno ir Shinjuku Gyoen nežemiško grožio vietomis, pritraukiančiomis minias žmonių į hanami (gėlių stebėjimo) piknikus.

Rudenį Tokijo parkai ir sodai, ypač Yoyogi parkas ir Inokashira parkas, nusidažo ugninėmis rudeninių lapų spalvomis ir tampa vaizdingu fonu neskubiems pasivaikščiojimams ir kultūriniams festivaliams.

Keliavimas po megapolį

Veiksminga ir punktuali Tokijo viešojo transporto sistema, kurią sudaro traukiniai, metro ir autobusai, leidžia sklandžiai keliauti po miestą. JR Yamanote linija driekiasi aplink Tokijo centrą ir leidžia lengvai pasiekti pagrindinius rajonus, o Tokijo metro įmantriai driekiasi miesto pašonėje, užtikrindamas susisiekimą su kiekvienu kampeliu.

Ką pamatyti Tokijuje

Sensodži šventykla (Asakusa)
Ši senovinė budistų šventykla, seniausia Tokijuje, yra turtingo miesto paveldo simbolis. Į šventyklą vedanti gyvybinga Nakamise prekybos gatvė puikiai tinka suvenyrų medžioklei.

Meidži šventykla (Šibuja)
Ramaus miško apsupta šintoistų šventovė siūlo ramų prieglobstį nuo šurmuliuojančio miesto. Tapkite tradicinių ritualų liudininkais ir pasinerkite į ramią atmosferą.

Tsukiji ir Toyosu turgūs
Nors kultinis Tsukiji žuvų turgus persikėlė į Toyosu, abiejose vietose galima susipažinti su Japonijos jūros gėrybių kultūra. Paragaukite šviežių sušių arba apžiūrėkite gyvybingus turgaus prekystalius.

Akihabara, žinomas kaip elektronikos ir anime rajonas, yra technologijų entuziastų ir Japonijos popkultūros gerbėjų rojus. Apžiūrėkite manga parduotuves, žaidimų arkadas ir temines kavines.

Tokijo dangoraižis ir Tokijo bokštas
Iš šių kultinių statinių atsiveria miesto panorama. Pasirinkite modernųjį Tokijo dangoraižį arba klasikinį Tokijo bokštą, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai.

Šindžiuku Gyoen nacionalinis sodas
Pabėkite nuo miesto šurmulio šiame gražiai apželdintame sode, kuriame yra tradiciniai japoniško, angliško ir prancūziško stiliaus sodai, taip pat šiltnamis.

Odaiba
Šiame futuristiniame pramogų rajone yra prekybos centrų, pramogų parkų, karštųjų versmių gydyklų ir akį traukiančių skaitmeninio meno paviljonų „teamLab Borderless“ ir „teamLab Planets“.

Haradžuku
Mados ir jaunimo kultūros centras Harajuku garsėja eklektiška gatvės mada, madingais butikais ir kultine Takešitos gatve.

Ueno parkas
Ueno parkas, kuriame įsikūrę muziejai, šventyklos ir zoologijos sodas, idealiai tinka pavasarį stebėti sakurų žydėjimą, o ištisus metus siūlo daugybę kultūrinių renginių.

Šibujos pėsčiųjų perėja
Pajuskite chaosą ir energiją judriausioje pasaulyje pėsčiųjų perėjoje Šibujoje. Išgerkite kavos ir stebėkite organizuotą chaosą iš netoliese esančios kavinės.

Roppongi kalvos
Kultūros ir pramogų kompleksas, kuriame įsikūrę meno muziejai, apžvalgos aikštelės, parduotuvės ir restoranai. Nepraleiskite Mori meno muziejaus, kuriame eksponuojamos šiuolaikinio meno parodos.

Yanaka
Pažinkite senąjį Tokiją Yanakoje. Pasivaikščiokite siauromis gatvelėmis su tradiciniais namais, šventyklomis ir amatininkų parduotuvėmis.

Kiekvienas Tokijo rajonas pasižymi unikaliu žavesiu, todėl kiekvienas čia ras ką nors sau – nuo istorijos ir kultūros entuziastų iki technikos mėgėjų ir gamtos tyrinėtojų.

Lėktuvo bilietų į Tokiją ieškokite mūsų svetainėje. 

Lina :