X

Ikoniškiausios pasaulio Kalėdų eglutės: Niujorkas, Rokfelerio centro Kalėdų eglė

Mirgančios lemputės, žvarbus žiemos oras ir jame tvyranti šventinė nuotaika… Rokfelerio centro kalėdinė eglutė yra ikoniškas šventinio laikotarpio simbolis Niujorke! Virš šurmuliuojančių gatvių iškilusi didinga visžalė eglė pavergia tiek vietinių gyventojų, tiek turistų širdis ir tampa džiaugsmo ir nuostabos švyturiu šventiniu laikotarpiu.

Turtinga tradicija

Kalėdų eglutės atidengimas Rokfelerio centre yra jau dešimtmečius puoselėjama tradicija, žyminti oficialią šventinio sezono pradžią mieste, kuris niekada nemiega. Ši tradicija prasidėjo 1931 m. per Didžiąją depresiją ir tapo vilties ir vienybės simboliu sunkiais laikais. Bėgant metams, ji virto didinga švente, į kurią susirenka milijonai žmonių, stebinčių jos didybę.

Šventinis spektaklis

Įžiebimo ceremonija, labai laukiamas renginys, transliuojama tiesiogiai ir žavi viso pasaulio žiūrovus. Įžymybės, muzikantai ir garbingi svečiai scenoje atlieka pasirodymus, kurių metu miestą užlieja šventinės melodijos. Saulei nusileidus, minia kartu skaičiuoja laiką iki stebuklingos akimirkos, kai bus paspaustas jungiklis ir eglutė nušvis visu savo grožiu. Kai eglė atgyja, ore pasigirsta atodūsiai ir šūksniai – kvapą gniaužiantis vaizdas, kuris sukuria šventinę atmosferą.

Prie eglutės

Rokfelerio centro puošmenos ir pramogos neapsiriboja vien didinga egle. Ledo čiuožėjai grakščiai čiuožia po žibančiomis šakomis įrengtoje legendinėje čiuožykloje. Apylinkės išpuoštos šventinėmis dekoracijomis ir sukuria nuostabią aplinką, kviečiančią lankytojus pasimėgauti įspūdingu vaizdu. Gatvės artistai, šventiniai turgūs ir puiki nuotaika tvyro visur…

Vienybės simbolis

Rokfelerio centro Kalėdų eglė simbolizuoja vienybę ir geranoriškumą, suburdama įvairių sluoksnių žmones švęsti bendrą šventinio stebuklo ir džiaugsmo jausmą. Ji primena apie dovanojimo ir atjautos svarbą, skatina bendruomeniškumo jausmą šurmuliuojančiame daugiamilijoniniame mieste.

Niujorko širdyje stovinti puošni Kalėdų eglė yra tradicijų ir šventinės magijos simbolis. Jos spindesys užburia milijonų žmonių vaizduotę, peržengia kultūrines ribas ir skleidžia džiaugsmą bei šilumą visame pasaulyje.

Apsilankymas prie šios įspūdingos Kalėdų eglutės – tai ne tik įspūdingas reginys, tai – galimybė patirti gražiausių žiemos švenčių žavesį ir dalyvauti tradicijoje, įkūnijančioje tikrąją Kalėdų esmę Didžiojo obuolio širdyje.

Taigi, kai mirga miesto žiburiai ir orą užlieja šventinės melodijos, Rokfelerio centro Kalėdų eglė ir toliau audžia savo burtus, žavėdama visus, kurie susirenka stebėti jos didybės…

Gražių artėjančių švenčių…

 

 

Lina :