X

Stebuklingi žiemos nuotykiai Laplandijoje

Artėjant žiemai pats laikas planuoti šeimos kelionę į Laplandiją – spindinčio sniego, kvapą gniaužiančio kraštovaizdžio ir stebuklų šalį. Laplandija, esanti Europos šiaurėje, yra puiki vieta nepamirštamoms šeimos žiemos atostogoms. Šiame straipsnyje leisimės į kelionę po Laplandiją, kurioje galite pajusti kalėdinių švenčių dvasią, susikurti neišdildomų prisiminimų ir galbūt net sutikti vienintelį ir nepakartojamą Kalėdų Senelį!

Arkties stebuklai

Ar gali būti geresnis būdas pradėti savo nuotykį, jei ne pažintis su Arkties kraštovaizdžiu, kuris daro šį regioną tokį unikalų? Apsivilkite šiltus drabužius ir leiskitės į jaudinantį pasivažinėjimą haskių arba šiaurės elnių traukiamomis rogėmis per apsnigtus miškus. Ši pramoga neabejotinai paliks neišdildomą įspūdį!

Šiaurės pašvaistė

Laplandija yra viena populiariausių vietų pasaulyje, kur galima stebėti užburiančią Šiaurės pašvaistę. Tik įsivaizduokite džiaugsmą savo vaikų veiduose, kai jie žvelgia į naktiniame danguje šokančias spalvas. Apsirenkite šilčiau ir keliaukite į pašvaisčių stebėjimo vietas, o dar geriau – užsisakykite jaukų laukinės gamtos namelį su dideliais langais arba stiklinį iglu, kad turėtumėte kuo daugiau galimybių pamatyti šį išskirtinį dangaus reiškinį.

Kalėdų Senelio kaimas:

Jokia kelionė į Laplandiją neapsieina be apsilankymo garsiajame Kalėdų Senelio kaime Rovaniemyje. Čia jūsų šeima gali susitikti su pačiu Kalėdų Seneliu, pasidalyti šventiniais linkėjimais ir net praleisti smagią dieną Santa Parke – požeminiame pramogų parke, kuriame Kalėdų magija švenčiama ištisus metus. Nepamirškite kirsti poliarinio rato linijos ir gauti specialų pažymėjimą šiam įvykiui atminti.

Sniego pramogos mažiems ir dideliems

Laplandija siūlo daugybę pramogų, tinkančių kiekvienam šeimos nariui. Čia netrūksta nuotykių – nuo pasivažinėjimo sniego motociklais užšalusiais ežerais iki poledinės žūklės ir žygių sniegbačiais pačioje Laplandijos gamtos širdyje. O mažieji gali statyti sniego senį, dalyvauti sniego gniūžčių kovose ir leistis rogutėmis nuo snieguotų kalvų.

Laplandijos virtuvė:

Paragaukite Laplandijos skonių ir pasimėgaukite tradiciniais patiekalais. Sušilkite ir pasisotinkite puikiais troškiniais, paragaukite šiaurinių elnių mėsos ir pasmaguriauskite saldžia bruknių uogiene. Mažųjų laukia daugybė skanėstų, pvz.: imbieriniai sausainiai ir karštas šokoladas prie laužo…

Laplandija su snieguotais kraštovaizdžiais, įspūdingomis pramogomis ir galimybe sutikti patį Kalėdų Senelį – tai geriausia žiemos stebuklų šalis šeimoms. Tai vieta, kur išsipildo svajonės, o Šv. Kalėdų dvasia juntama kiekviename kampelyje. Taigi susikraukite drabužius, susipakuokite lagaminus ir paverskite šią žiemą nepamirštama – leiskitės į nuotykius Laplandijoje. Prisiminimai apie šią kerinčią vietą šildys jūsų širdis dar ilgai po to, kai nutirps sniegas…

KELIONIŲ PASIŪLYMUS Į LAPLANDIJĄ RASITE ČIA 

 

Lina :