X

Šimto bokštų miestas Praha

Vidurio Europoje įsikūrusi Čekijos Respublikos sostinė Praha – miestas, kuriame persipina turtinga istorija, kultūra ir modernumas. Kvapą gniaužianti architektūra, užburianti istorija ir unikalus, tik jai vienai būdingas žavesys. Praha yra miestas, viliojantis lankytojus iš viso pasaulio tyrinėti žavias gatves ir istorijas. Šiame straipsnyje panagrinėsime įdomiausius šio miesto bruožus.

Šimto bokštų miestas

Ne veltui Praha dažnai vadinama „Šimto bokštų miestu“. Miesto panoramą puošia daugybė architektūros stebuklų, įskaitant gotikos, baroko ir romaninio stiliaus šedevrus. Prahos architektūros paveldo perlas neabejotinai yra Prahos pilis – kompleksas, kuriame daugiau nei tūkstantmetį buvo įsikūrę Čekijos valdovai, imperatoriai ir prezidentai. Turtingą miesto istoriją ir architektūrinį meistriškumą liudija įspūdinga Šventojo Vito katedra, įsikūrusi pilies viduje.

Karolio tiltas: kur istorija susitinka su menu

Karolio tiltas – viduramžių inžinerijos ir meno šedevras. Einant šiuo XIV a. tiltu, jus pasitiks daugybė paminklų, įskaitant garsiąją šventojo Jono Nepomuko statulą, kuri, pasak legendos, išpildo norus, jei ją paliečiate. Pereikite tiltu Vltavos upę ir pasigrožėkite panoraminiais istorinės Prahos istorinės vaizdais.

Senamiesčio aikštė

Norėdami pajusti Prahos gatvių gyvenimo pulsą, keliaukite į Senamiesčio aikštę, kurioje vyksta daugybė renginių. Čia būtina pamatyti astronominį laikrodį, arba Prahos orloją. Tai ne tik laiką rodantis prietaisas – tai XV a. inžinerijos ir meno šedevras. Žmonės susirenka senojoje miesto aikštėje ir stebi, kaip laikrodis skaičiuoja dar vieną valandą (apie tai praneša varpai). Jiems skambant, laikrodyje esančiuose langeliuose pasirodo 12 apaštalų ir atgyja kitos aplink laikrodį esančios skulptūros. Vyksta mini – spektaklis…

Prahos žydų kvartalas

Prahos žydų kvartalas, Josefovas, yra dar vienas dėmesio vertas objektas. Čia yra kelios sinagogos, žydų kapinės ir Žydų muziejus. Kapinės yra bauginanti, tačiau žavi vieta, kur tūkstančiai kapų, dėl vietos stokos sukrautų vienas ant kito, liudija šimtmečius trukusią žydų istoriją mieste.

Čekijos virtuvė: džiaugsmas gomuriui…

Neišvažiuokite iš Prahos neparagavę tradicinių čekų patiekalų: sotaus guliašo, minkštos keptos kiaulienos su koldūnais arba trdelník – saldaus pyrago, dažnai pardavinėjamo gatvėse. Jei prie patiekalų paragausite visame pasaulyje garsaus čekiško alaus, turėsite nepamirštamą gastronominę patirtį.

Šiuolaikinė Praha

Praha garsėja savo istoriniais lobiais, tačiau ji taip pat yra šiuolaikiškas ir dinamiškas miestas. Šokantis namas – postmodernistinės architektūros stebuklas, įrodantis, kad Prahoje yra vietos šiuolaikiniam dizainui. Klestinti meno scena, aktyvus naktinis gyvenimas ir sparčiai besivystanti technologijų pramonė liudija, kad miestas žvelgia į ateitį.

Legendų miestas

Praha – tai miestas, kuriame legendos ir mitai persipina su realybe. Nuo mitinio Prahos Golemo iki paslaptingojo alchemiko, kuris siekė paversti netauriuosius metalus auksu – čia netrūksta įdomių istorijų… Belieka tik atvykti ir įsitikinti!

Praha – miestas, kuris vis dar žavi ir stebina lankytojus unikaliu istorijos, kultūros ir šiuolaikiškumo deriniu. Nesvarbu, ar vaikštinėjate grįstomis senamiesčio gatvelėmis, ar grožitės architektūros stebuklais, kurie puošia miestą, Praha yra žavinga vieta, paliekanti neišdildomą pėdsaką visiems, kuriems tenka garbė ją pažinti.

KELIONIŲ Į PRAHĄ IEŠKOKITE ČIA

Lina :