X

Neįprastos atostogų vietelės

Kalėdos ir Naujieji Metai jau nebetoli, todėl pats metas pradėti planuoti atostogas. Vietoj įprastų kelionių į Egiptą, Turkiją, Kanarus, Tailandą ir kt., siūlome išbandyti poilsį dar ir ne taip pažintuose pasaulio kraštuose.
Antarktida
Antarktida yra piečiausias žemynas, plytintis Pietų poliuje. Pasiruoškite kvapą gniaužiančioms emocijoms ir potyriams, kuomet žengsite Antarktidos pusiasaliu, kuriuo kadaise keliavo didieji pasaulio keliautojai – Scott‘as, Shackleton’as, Amundsen’as.
Dažniausiai su Antarktida yra siejami pingvinai ir albatrosai, tačiau iš tiesų pagrindiniai baltojo žemyno paukščiai yra audrašaukliai bei pietiniai ir paprastieji audrapaukščiai.Vandens gyvūnijai atstovauja banginiai, ruoniai, kalmarai, įvairios žuvys.
Ši vieta tobulai tinka poilsiautojams, mėgstantiems natūralią gamtą ir… šaltį.
Amazonės miškai
Galite manyti, kad neaprėpiami atogrąžų miškai yra priešprieša gyvūnų nykimui, tačiau yra net kelios Amazonės baseino vėžlių rūšys, kurioms gresia išnykimas dėl medžioklės, gyvenamųjų plotų mažėjimo ar ekonominės plėtros.Amazonės vėžliai (Podocnemis expansa), sveriantys iki 60 kg, bei mažesni Tracajá vėžliai (Podocnemis unifilis), yra medžiojami dėl kiaušinių, mėsos, aliejaus ir kiautų. Be to, šie vėžliai savo lizdus suka ant upės kranto, todėl intensyvūs hidroelektrinių užtvankų ir kitų upės navigacijos projektai kelia lizdų vietų sunaikinimo grėsmę.Jei esate aktyvus kovotojas už gyvūnų teises, laisvę ir natūralios gamtos išsaugojimą, tai bus jūsų svajonių atostogos.
Sibiras
Kultūra praturtinta patirtis su Šiaurės ašigalio prieskoniu!Aplankykite Poliarinį muziejų Sankt Peterburge, elnių augintojus Sibiro kaime Katanga, nusekite tėvynainių keliais į tremties vietas, vykite į ekskursiją po Taymur gamtos rezervatą, iškylaukite taigoje nuostabiame Kotuy upės slėnyje, nuvykite iki įspūdingosios Kamčiatkos ir žinoma… atsistokite pačiame Šiaurės ašigalyje.O jei kitais metais nutarsite aplankyti dar ir Pietų ašigalį, galėsite drąsiai girtis draugams pabuvoję abiejuose Žemės poliuose.
Papua Naujoji Gvinėja
Šalis Okeanijoje, apimanti rytinę Naujosios Gvinėjos salos pusę ir keletą atokesnių salų (vakarinė salos dalis yra apgyvendinta Papua ir Vakarų Papua provincijos indoneziečių). Papua Naujoji Gvinėja gali būti vadinama mažiausiai pažinta ir ištyrinėta pasaulio šalimi.Lankymasis turguose, festivaliuose, nardymas, buriavimas, kopimas į kalnus, žvejyba, pažintis su unikalia flora ir fauna yra tik keli laiko leidimo būdai šioje šalyje.Šalies turguose apsilankyti būtina: čia prekiaujama vietiniais maisto produktais, meno ir amatų dirbiniais (tradiciniai meno dirbiniai, raižiniai, paveikslai, tapyti ant drobės ar tradiciškai pinti krepšiai) ir visa tai galima nusipirkti už prieinamą kainą.
Būsite įspėti apie aukštą nusikalstamumo lygį, todėl moterys neturėtų keliauti vienos.
Tibetas
Tibetas tampa vis populiaresniu turistų traukos centru, nes komunistinė Kinijos Vyriausybė pradėjo skatinti turizmą.Nepaisant to, Tibetas yra vieta, kurią verta aplankyti dėl tautos istorijos. Be to, Tibete gyvuoja unikali budizmo atmaina, vadinama tibetiečių budizmu (vadovaujamas Dalai Lamos).Jei jums pasiseks, galbūt pavyks pamatyti autentiškas tibetietiškas dangaus laidotuves – tik saugokitės grifų.
Mongolija
Mongolijoje yra labai mažai dirbamos žemės, didžiąją dalį sudaro sausos ir nederlingos kalnuotos stepės Šiaurėje ir Vakaruose bei Gobi dykuma Pietuose. Apie 30 % šalies gyventojų yra klajokliai.Šioje šalyje galima keliauti žirgais, sekant daugybės klajoklių genčių kartų išmintais takais. Gobi dykumos keliu vykstama kupranugarių karavanais į Pietus per dykias stepes ir sausus plotus.Tai iš tikrųjų nepaliesta žemė ir neprilygstama atostogų ar kelionės vieta tiems, kurie mėgsta natūralią gamtą.
Tanžeras
Šis Maroko miestas yra gana populiari ir mėgstama keliautojų vieta. Tanžeras – tai miestas su ypatingai spalvinga praeitimi. Nuo 1920 m. Tanžeras buvo tarptautinė zona, čia gyveno didieji rašytojai – William Burroughs, Jack Kerouac, Tennessee Williams, Pau Bowles. Po Antrojo Pasaulinio karo miestas atiteko Marokui.
Tanžeras – multikultūrinė meka, išsidėsčiusi vakarinėje Gibraltaro sąsiaurio pakrantėje. Šiame mieste yra įsikūrę daugybė tarptautinių žvalgybų būstinių bei viena didžiausių privačių tyrimų kompanijų pasaulyje.
Geležinkelio linija jungia Tanžerą su Rabatu, Kasablanka, Marakešu pietuose ir Fesu bei Ouda Rytuose.
Pietų Korėja
Pietų Korėja nėra įprasta atostogų vieta, tačiau aplankyti ją tikrai verta.
Jei apsistosite Seule, galėsite apsilankyti demilitarizuotoje zonoje – niekieno žemėse tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų. Taip pat galėsite aplankyti tunelius, kuriuose pastatė Šiaurės korėjiečiai, tikėdamiesi juo slaptai įsiveržti į Korėją ar pasinaudoję žiūronais stebėti demilitarizuotą zoną, kurioje Šiaurės Korėjos kariai saugo savo šalį.Pietų Korėja taip pat gali pasigirti nuostabiu maistu – korėjietišku barbekiu ar kimchi (fermentuotas užkandis) – labai mėgstamu ne tik pačių korėjiečių, bet ir daugelio atvykėlių.Ar žinojote, kad fotografuodamieji korėjiečiai dažnai sako „Kimchi!“ – lygiai taip pat kaip vakariečiai sako „Cheese“?!
Transilvanija
Legendų apie vampyrus apipinta Transilvanija yra gražus ir istorinis regionas Rumunijoje.Puikus kelionės pradžios taškas yra Cluj-Napoca miestas, buvusi Transilvanijos sostinė ir vienas iš svarbiausių akademinių, kultūrinių ir industrinių centrų Rumunijoje šiandien. Nuo Viduramžių iki šių dienų Cluj yra multikultūrinis miestas su įvairiu kultūriniu ir religiniu gyvenimu.
Transilvanijoje taip pat verta aplankyti Avram Iancu aikštę su Ortodoksų katedra, Nacionalinį Teatrą, Rumunijos Operą ir Avram Iancu statulą, botanikos sodą, simetrišką Maniu gatvę.
Malta
Malta yra mažiausia Europos Sąjungos tauta tiek dydžiu, tiek gyventojų skaičiumi.
Maltoje vyrauja malonus viduržemio klimatas.Maltos kultūroje svarbią vietą užima menai, todėl čia dažnai vyksta kultūriniai renginiai. Nacionaliniame Tapybos muziejuje, pastatytame puošniu rokoko stiliumi 1570 m., eksponuojamos didingos meno vertybės, siekiančios ankstyvą Renesanso laikotarpį.
Teatras ir muzika labai populiarūs Maltoje. Teatro rūšių įvairovė ir pasirodymai po atviru dangumi siūlo daugybę operų, spektaklių, miuziklų, klasikos ar modernios muzikos koncertų.
Pagal katalikų skaičių Malta yra antras pasaulio miestas po Vatikano – čia net 98 % žmonių priklauso Romos katalikų tikėjimui.
Gintarė :