X

Ankstyvojo slidinėjimo kurortai nekantriesiems

Belaukdami žiemos, sniego mylėtojai jau blizgina slidinėjimo akinius, šveičia slides ir nekantriai stebi orų prognozes, tikėdamiesi iškrintančio sniego. Būtent tokiems entuziastams, nekantraujantiems greičiau šliuožti snieguota nuokalne, pateikiame slidinėjimo kurortų, tinkamų ankstyvam slidinėjimo sezonui, apžvalgą. Prieš keliaujant rekomenduojame pasidomėti slidinėjimo inventoriaus pakavimo bei gabenimo taisyklėmis.

Ką gi, pagrindinė ankstyvojo slidinėjimo sezono taisyklė yra panaši kaip ir vėlyvojo – reikia vykti kuo šiauriau arba kuo aukščiau. Tokiu atveju bus didžiausia tikimybė snieguotais šlaitais mėgautis dar iki Naujųjų Metų. Tikėtina, kad kurortai, daug investavę į dirbtinio sniego įrangą, taip pat galės patenkinti jūsų poreikius.

Druskininkai (Lietuva)
„Snow Arena“ Druskininkuose – pirmasis ištisus metus veikiantis žiemos pramogų kompleksas Baltijos šalyse. 8 hektarų teritorijoje įrengtos trys slidinėjimo trasos, skirtos kalnų slidinėjimo ir snieglenčių sportui. Slidinėjimo trasų sniego gamybai naudojama PowderStar Series technologija suteikia galimybę aprūpinti slidinėjimo trasas aukščiausios kokybės sniegu ištisus metus.

Val Thorens (Prancūzija)
Aukščiausias Europos slidinėjimo kurortas, kurio dauguma trasų yra įrengtos aukščiau nei 2000 m, o tai reiškia, kad sniegas čia iškrinta anksčiau nei kitur. Didžiojo Trijų Slėnių slidinėjimo ploto dalis Val Thorens yra puikus pasirinkimas ankstyvojo slidinėjimo mėgėjams.

Niseko (Japonija)
Niseko, tekančios saulės šalies slidinėjimo kurortas (tiksliau tariant, kelių kurortų junginys) įprastai sezoną pradeda lapkričio pabaigoje. Tam daugiausia įtakos turi Sibiro šalčiai, kurie dėl smulkaus sniego ir išgarsino Niseko regioną. Labai populiarus tarp slidininkų iš Australijos, Niseko regiono žinomumas toliau plinta.

Are (Švedija)
Garsiausias Švedijos slidinėjimo kurortas, taip pat žinomas kaip didžiausias ir pažangiausias Šiaurės Europoje, Are gali pasigirti lapkritį prasidedančiu ir trunkančiu iki gegužės mėnesio slidinėjimo sezonu. Turintis apie 100 nusileidimo trasų, pritaikytas ir naktiniam slidinėjimui, Are yra puikus pasirinkimas ankstyvajam slidinėjimo sezonui.

Tignes (Prancūzija)
Žiemos sporto entuziastai gali pradėti sezoną šiame ledyne, kuris siūlo įspūdingą 20 km ilgio šlaitą ir 750 m aukščio kritimą. Slidinėjimas kitais kalnais prasideda gruodžio viduryje, ir dėl to Tignes yra tinkama vieta ankstyvojo sezono slidininkams.

Zermatt (Šveicarija)
Šis žymus Šveicarijos slidinėjimo kurortas turi keltuvus, kylančius iki 3899 m svaiginančių aukštumų ir gali pasiūlyti slidinėjimą, prasidedantį dar lapkričio pabaigoje. Zermatt yra vienas iš nedaugelio kurortų pasaulyje, kur slidinėjimas galimas visus metus, o ypač tinkamas slidinėjimui dar iki Kalėdų.

Saas Fee (Šveicarija)
Slidinėjimo regionas, esantis nuo 1800 m iki 3500 m aukštyje ir turintis susisiekimą su ledynu, Saas Fee gali pasiūlyti daug sniego ankstyvojo slidinėjimo sezono mėgėjams. Jau lapkričio pradžioje čia susirenka geriausi pasaulio snieglentininkai ruoštis LG Snowboard FIS World Cup.

Livigno (Italija)
Vienas iš aukščiausių slidinėjimo kurortų Europoje su 3000 m nusileidimais ir daug sniego, kur įprastai slidinėti pradedama lapkričio pabaigoje. Miesto tax-free statusas taip pat yra svarbus, nes tai reiškia, kad čia yra puikios maisto ir gėrimų kainos.

Whistler-Blackcomb (Kanada)
Viliojantys puikūs šlaitai ir dirbtinio sniego įranga šiame kurorte padeda užtikrinti ilgai trunkantį slidinėjimo sezoną, kuris prasideda lapkričio pabaigoje arba gruodžio pradžioje. Šis Kanados superkurortas kelis kartus pakartotinai buvo išrinktas geriausiu slidinėjimo kurortu pasaulyje.

Mammoth (Kalifornija, JAV)
Įprastai slidinėjimo sezonas čia prasideda lapkritį ir trunka iki birželio, todėl slidininkai ir snieglentininkai gali džiaugtis aukščiausiu Kalifornijos slidinėjimo kurortu, kuris taip pat yra ir vienas pirmaujančių kalnų kurortų JAV.

Solden (Austrija)
Kaip ir Zermatt, Solden gali pasiūlyti slidinėjimą ištisus metus. Taigi, kai ateina ankstyvojo slidinėjimo sezono kelionių metas, galite būti tikri – sniego čia bus nuo lapkričio iki gegužės.

Gintarė :